سید امیر شوشتری روز پنجشنبه به مناسبت دهه فجر با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان این که میانگین سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۴.۳ متر مربع است که در کشور این رقم ۵.۲ است افزود: این استان از میانگین سرانه کشوری یک متر عقب است اما با توجه به اهمیت و ضرورت توسعه این سرانه قرار شد سرانه شهرستانهایی که از میانگین کشوری پایین تر هستند را ارتقا دهیم و در گام نخست آنها را به میانگین استان برسانیم.
وی ادامه داد:طبق برنامه ریزی انجام شده در ۱۵ شهرستان دارای سرانه پایین فضای آموزشی در استان طی سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس جدید ساخته و به مجموعه ظرفیتهای آموزشی افزوده می شود.
او اضافه کرد: ساخت هر کلاس درس یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در این قالب از سال آینده آغاز می شود و تا پایان همان سال تکمیل و تحویل می شود.
خراسان رضوی ۶۰ مدرسه کانکسی دارد
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: جمعآوری ۳۰۰ کلاس کانکسی در استان از مهمترین مصوبات سفر امسال رییس جمهور به خراسان رضوی در حوزه تعلیم و تربیت است که تا پایان سال آینده باید به اتمام برسد.
شوشتری افزود: در استان ۲ نوع مدرسه کانکسی مستقل و ضمیمه وجود دارد به این معنا که در مدل نخست مدرسه به صورت کانکس فعالیت دارد و در مدل دوم به دلیل کمبود کلاس در ساختمان مدرسه و یا تراکم زیاد دانش آموز، یک یا چند کلاس مدرسه در کانکس برگزار میشود.
وی اضافه کرد:هم اکنون ۶۰ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که قرارداد جمع آوری ۴۰ مدرسه از این تعداد و جایگزینی آنها با ساختمان مدرسه بسته و در این راستا زمینها هم جانمایی شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در مجموع ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای جمعآوری کلاسهای کانکسی و تکمیل طرحهای نیمه کاره آموزشی خراسان رضوی در نظر گرفته شده است که تامین بخشی از آنها موکول به فروش املاک مازاد آموزش و پرورش است.
شوشتری بدون اشاره به اطلاعات و ارقام بیشتر با بیان این که بخشی از این اعتبارات تامین شده است افزود: در ساخت و ساز طرحهای در دستور کار از ظرفیت خیرین و نهادهای موثر کمک خواهیم گرفت.
وی تاکید کرد: کمک و همراهی شهرداری و اداره کل شهرسازی استان در این زمینه بسیار موثر است و موجب اتمام پروژهها در زمانبندی انجام شده میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: علاوه بر این یکی از مشکلات موجود ما در این مسیر کمبود زمین در بسیاری از مناطق پرتراکم حاشیه شهر مشهد است که در این زمینه به همکاری مجموعههای مختلف نیاز است.
شوشتری افزود: امسال هزار و پنج کلاس درس با مشارکت خیرین و اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس ساخته و تحویل ما شده است که امیدواریم این شمار در سال آینده حداقل به ۲ هزار کلاس برسد.
۶۵ هزار معلم خراسان رضوی مشمول طرح رتبه بندی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان این که اجرای طرح رتبه بندی معلمان از جمله اقدامات و کارهای برجسته دولت سیزدهم است افزود: این طرح بعد از ۱۱ سال کش و قوس در نهایت از سال گذشته روند اجرایی به خود گرفته است و اگرچه هنوز در محاسبه رتبه ها دچار مشکلاتی هستیم اما اصل و بنیان رتبهبندی محقق شده که اقدامی شایسته است.
شوشتری افزود: ۶۵ هزار معلم رسمی خراسان رضوی مشمول این طرح هستند و تا کنون ۲ مرحله پرداخت علی الحساب و یک مرحله پرداخت حداقل مزایای رتبه یک برای همه معلمان مشمول و بدون مشکل در ثبت رتبه بندی واریز شده است.
وی ادامه داد: این پرداختیها نشانه اجرای رتبه بندی است و اندک مشکلات موجود نیز در این زمینه در حال برطرف شدن است.
توسعه فضای ورزشی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: از جمله برنامههای در دستور کار این اداره کل افزایش نشاط و پویایی در بین دانش آموزان است که توسعه فضاهای ورزشی در این راستا دنبال میشود و افزایش فضاهای ورزشی از ۳۴۳ مورد به ۴۹۱ فضا افزایش یافته است که افزایش۱۰ درصدی را در این زمینه تجربه کردهایم.
شوشتری افزود: طی چند سال اخیر و با کمک خیرین، سرانه فضای سرپوشیده در خراسان رضوی به ۱۸ صدم متر مربع و فضای روباز به ۱۹صدم متر مربع رسیده است.
وی اضافه کرد: امسال با اعتبارات خوب جذب شده در قالب طرح شهید سلیمانی ۶۵ چمن مصنوعی، هشت سالن ورزشی، سه زمین ساحلی و ۲۵ کلاس درس تربیت بدنی ایجاد میشود و ۱۱۰ سالن ورزشی موجود ایمنسازی و بهسازی شده است.
نظر شما