این شبکه خبری نزدیک به جمهوریخواهان آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گزارش داد برخی نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا در پی ارائه قطعنامهای هستند که از دولت جو بایدن خواهد خواست به ارائه کمک های نظامی به دولت اوکراین پایان دهد و برای صلح تلاش کند.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، این قطعنامه را در آستانه نزدیک شدن به یکسالگی جنگ اوکراین ، " مت گائتز" نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان به همراه ۱۰ نفر از نمایندگان ارائه خواهند کرد.
در این قطعنامه از دولت بایدن خواسته شده است تا ضمن قطع کمک های نظامی و مالی به دولت اوکراین از همه طرفهای درگیر در جنگ شرق اروپا بخواهد که برای دستیابی به توافق به منظور صلح تلاش کنند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی در سخنرانی سالانه خود در کنگره این کشور با عنوان وضعیت کشور در بخش سیاست خارجی دولت خود در حالیکه سفیر اوکراین در آمریکا یکی از میهمان این نشست بود، از اتحاد ناتو در مقابل روسیه در جنگ اوکراین سخن گفت و افزود: ما ناتو را متحد و ائتلافی جهانی ایجاد کردیم. ما رهبری کردیم و با تجاوزهای (ولادیمیر ) پوتین (رئیس جمهور روسیه) مخالفت و از مردم اوکراین حمایت کردیم.
وی جنگ اوکراین را آزمونی برای آمریکا و جهان دانست و با تأکید بر حمایت از اوکراین گفت: آمریکا در حمایت از اوکراین متحد است و تا زمانی که لازم باشد با شما خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه، واشنگتن حدود ۵۳ میلیارد دلار به کییف کمک کرده است که از این میان ۳. ۸ میلیارد دلار مربوط به کمکهای نظامی واشنگتن به اوکراین میشود.
آمریکا تاکنون بیش از ۷۰۰ فروند پهپاد انفجاری موسوم به "سویچ بلید" را در بستههای نظامی ارائه شده به نیروهای اوکراینی قرار داده است. شرکت جنرال اتمیکس آمریکا نیز پیشنهاد داده است که دو پهپاد نظامی را به قیمت «نمادین» یک دلار به اوکراین ارائه دهد.
به گزارش " بیزینس اینسایدر " این شرکت همچنین پیشنهاد کرد هزینه "آموزش اولین خلبانان و خدمه نگه داری اوکراینی این پهپادها" را بر عهده خواهد گرفت. لیندن بلو، مدیر اجرایی جنرال اتمیکس، در بیانیهای گفت که این شرکت بیش از یک هزار فروند پهپاد را در ۳۰ سال گذشته تحویل داده است.
وی افزود: ما آمادهایم دو فروند پهپاد آموزشی خود، به علاوه ایستگاه کنترل زمینی و سایر تجهیزات مورد نیاز را به قیمت نمادین ۱ دلار به اوکراین تحویل دهیم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. نیروهای روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) طی فرمانی از سوی پوتین موسوم به «عملیات ویژه» به اوکراین حمله کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو-کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما