به گزارش ایرنا ؛ خانم لی تو تی هونگ (LE THI THU HANG) معاون وزیر خارجه ویتنام در مراسم جشن ۴۴ امین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در ویتنام اظهار داشت دولت و مردم ویتنام برای روابط با ایران ارزش قائل هستند و به دولت و ملت ایران به خاطر موفقیتهای اقتصادی-اجتماعی چشمگیرشان در ۴۴ سال گذشته تبریک می گویند.
وی تصریح کرد : دوستان ایرانی ما با غلبه بر مشکلات و چالش های فراوان، تلاش ها و جهش های بزرگی را در راستای ساختن کشوری زیبا، آباد و همیشه در حال رشد انجام داده اند.
وی افزود : دستاوردهای ایران در علم و فناوری به ویژه در فناوری نانو، علوم و فناوریهای فضایی، تحول دیجیتال و... چشمگیر بوده و با توجه به اولویتهای بالای دولت ویتنام در توسعه علم، فناوری و نوآوری، ظرفیت های گستردهای برای همکاری دوجانبه در این زمینهها در آینده وجود دارد. همچنین در دوره پس از کووید۱۹، ایران و ویتنام با داشتن مناظر بسیار زیاد طبیعی چشم نواز و مکانهای تاریخی باشکوه، مقاصد جذابی برای گردشگران علاقمند به کاوش در تاریخ، فرهنگ و فعالیتهای تفریحی هستند که ضرورت دارد بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
خانم لی تو تی هونگ معاون وزیر خارجه ویتنام خاطر نشان کرد : با خرسندی اعلام می نمایم که روابط سیاسی - دیپلماتیک دو کشور در سال های اخیر تحولات مثبتی داشته و پس از کنترل همهگیری کووید-۱۹، دو طرف فوراً مکانیسمهای همکاری دوجانبه و تبادل هیئتها را در همه سطوح از سر گرفتند. در کنار تعاملات سیاسی و دیپلماتیک، همکاری های اقتصادی و تجاری بین ویتنام و ایران نیز تقویت شده و نتایج خوبی حاصل شده است.
در این مراسم علی اکبر نظری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ویتنام در سخنانی ؛ انقلاب اسلامی را تجلی خواست و اراده ملت ایران به رهبری خردمندانه حضرت امام خمینی (ره) دانست که استقرار آن با برگزاری همه پرسی با رای ۲/۹۸ درصدی مردم آغاز و تاکنون بیش از ۴۳ انتخابات در آن برگزار شده است که همه آنها دال بر میزان دخالت ملت در سرنوشت خود است.
وی در ادامه به برخی دستاوردهای بزرگ کشور در دوران ۴۴ ساله انقلاب مانند رتبه اول غرب آسیا در تولید برق و بزرگترین صادرکننده بنزین در این منطقه، رتبه چهارم دنیا در نانوفناوری، جایگاه هشتمین کشور دنیا در عرصه فناوری فوق پیشرفته فضایی با پرتاب موفق ماهواره بر«سیمرغ» و رتبه سیزدهم در صنعت دریایی با توان ساخت کشتی های بزرگ، قرار گرفتن در زمره معدود کشورهای دارای چرخه کامل هسته ای اشاره و اظهار داشتند در حوزه اجتماعی نیز دستاوردهای بسیار خوبی حاصل شده است، به عنوان مثال در حوزه زنان افزایش امید به زندگی به ۷۸ سال و افزایش میزان سواد در بین زنان به ۹۹.۳ درصد رسیده و اینک بانوان در ایران در عرصه اجتماعی نقش فعال و پررنگی داشته و علاوه بر حضور قابل توجه در مجلس و شوراهای شهر در سمت های بسیار مهمی مانند معاون رئیس جمهور قرار دارند.
نظری در ادامه افزود این پیشرفت ها و دستاوردهای بسیار دیگر در شرایط تحریم های یکجانبه و ظالمانه، فشار حداکثری و توطئه ها و دشمنی ها و در ماههای اخیر با جنگ ترکیبی به دست آمده است و ایران اینک تحت رهبری خردمندانه رهبر معظم انقلاب، کشوری با سری برافراشته و پیشرفته در بسیاری از عرصه های دانش بشری، ۴۴ امین سالگرد خود را جشن می گیرد.
وی با اشاره به سال ۲۰۲۳ که مقارن با پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ویتنام می باشد،اظهار داشتند در طول این ۵ دهه، روابط دوجانبه در بستری از سه مولفه احترام و مودت، توسعه روابط و همکاری متقابل در عرصه چندجانبه شکل گرفته است و امید است با توجه به اراده سیاسی طرفین در سالهای آتی زمینه ها و ظرفیت های فراوان موجود برای همکاری بیش از پیش در راستای منافع دو ملت مورد بهره برداری قرار گیرند.
نظر شما