حسن حسنزاد آذر روز یکشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به طرح پژوهشی انجام گرفته در این خصوص، افزود: مطالعه ای درخصوص رنگ های خوراکی به ویژه محصولات قنادی شهر زنجان انجام شد و محصولاتی از قبیل پاستیل، اسمارتیز، دراژه، نوشمک و کیکهایی که در سطح شهر عرضه میشود، نمونهبرداری شد.
وی اضافه کرد: طبق این کار، مشخص شد ۴۲ درصد نمونهها، حاوی رنگ غیر مجاز تارتارازین، ۳۱ درصد حاوی رنگ غیرمجاز آمارانت و ۲۰ درصد حاوی رنگ غیرمجاز قهوهای شکلاتی است.
به گفته این محقق رنگهای غیرمجاز تهدیدی جدی برای سلامت است و تولیدکنندگان مواد غذایی باید نسبت به عوارض رنگهای مصنوعی و خطرات آن بر روی سلامت جامعه به ویژه کودکان آگاه باشند.
حسن آزاد آذر افزود: لازم است در مراکز تولید مواد غذایی از جمله قنادیها، رنگهای طبیعی جایگزین رنگهای مصنوعی شود یا ترکیبی از رنگهای مصنوعی و طبیعی مورد استفاده قرار گیرد تا میزان مصرف رنگهای غیرمجاز مصنوعی کاهش پیدا کند.
وی به لزوم کنترل و نظارت های جدی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از جمله قنادیها، کارگاه های تولید تنقلات و شیرینیجات اشاره کرد و اظهار داشت: نمونه برداری مستمر از میزان رنگ غیر مجاز مصرفی اهمیت زیادی دارد و باید مورد پایش قرار گیرد.
دانشیار گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: برخی رنگها دارای ساختار شیمیایی حلقوی و ترکیبات نیتروژندار است که وقتی وارد روده میشود، مورد متابولیسم قرار گرفته و متابولیتهای دیگری را تولید میکند.
وی افزود: این رنگ ها موجب عوارضی از قبیل سردردهای ممتد در بزرگسالان، بیش فعالی در کودکان و همچنین واکنشهای حساسیتزا مانند کهیر و خارش در بدن میشود.
نظر شما