۲۳ بهمن ۱۴۰۱، ۱۳:۲۱
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85026866
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

برخی رنگ‌های خوراکی موجود در تنقلات ترکیبات سرطان‌زا دارد

زنجان - ایرنا -دانشیار گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: برخی رنگ‌های خوراکی که در تنقلات، شیرینی‌جات و مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، حاوی ترکیبات سرطان‌زا است و به شهروندان توصیه می‌شود مصرف آنها را تا حد امکان کاهش دهند.

حسن حسن‌زاد آذر روز یکشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به طرح پژوهشی انجام گرفته در این خصوص، افزود: مطالعه ای درخصوص رنگ های خوراکی به ویژه محصولات قنادی شهر زنجان انجام شد و محصولاتی از قبیل پاستیل، اسمارتیز، دراژه، نوشمک و کیک‌هایی که در سطح شهر عرضه می‌شود، نمونه‌برداری شد.

وی اضافه کرد: طبق این کار، مشخص شد ۴۲ درصد نمونه‌ها، حاوی رنگ غیر مجاز تارتارازین، ۳۱ درصد حاوی رنگ غیرمجاز آمارانت و ۲۰ درصد حاوی رنگ غیرمجاز قهوه‌ای شکلاتی است.

به گفته این محقق رنگ‌های غیرمجاز تهدیدی جدی برای سلامت است و تولیدکنندگان مواد غذایی باید نسبت به عوارض رنگ‌های مصنوعی و خطرات آن بر روی سلامت جامعه به ویژه کودکان آگاه باشند.

حسن آزاد آذر افزود: لازم است در مراکز تولید مواد غذایی از جمله قنادی‌ها، رنگهای طبیعی جایگزین رنگ‌های مصنوعی شود یا ترکیبی از رنگ‌های مصنوعی و طبیعی مورد استفاده قرار گیرد تا میزان مصرف رنگ‌های غیرمجاز مصنوعی کاهش پیدا کند.

وی به لزوم کنترل و نظارت های جدی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از جمله قنادی‌ها، کارگاه های تولید تنقلات و شیرینی‌جات اشاره کرد و اظهار داشت: نمونه برداری مستمر از میزان رنگ غیر مجاز مصرفی اهمیت زیادی دارد و باید مورد پایش قرار گیرد.

دانشیار گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: برخی رنگها دارای ساختار شیمیایی حلقوی و ترکیبات نیتروژن‌دار است که وقتی وارد روده می‌شود، مورد متابولیسم قرار گرفته و متابولیت‌های دیگری را تولید می‌کند.

وی افزود: این رنگ ها موجب عوارضی از قبیل سردردهای ممتد در بزرگسالان، بیش‌ فعالی در کودکان و همچنین واکنش‌های حساسیت‌زا مانند کهیر و خارش در بدن می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha