احد قویدل فرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فناوری که در گذشته برای برقراری ارتباط بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده دیتا استفاده شده براساس شبکه کابل مسی بوده است که این شبکه به مرور زمان فرسوده شده همین مساله موجب میشود برخی خدمات آنگونه که باید ارائه نشود.
وی ادامه داد: بنابراین وزارت ارتباطات طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها را تعریف کرد که با عنوان fttx شناخته میشود و هرمزگان در زمینه اجرای این طرح جزو استانهای پیشرو در ابلاغ به اپراتورهاست.
وی اضافه کرد: طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها شامل همه شهرهای هرمزگان میشود و توسط ۲ شرکت بایستی انجام شود که فیبر نوری شهر بندر چارک اکنون با ۶.۵ کیلومتر کابل کشی فیبر نوری آماده بهرهبرداری و تحویل سرویس به متقاضیان است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات هرمزگان بیان کرد: مذاکره های اولیه با فرمانداری و شهرداریهای میناب و بندرلنگه و همچنین مسوولان سازمان منطقه آزاد قشم برای اجرای این طرح در آنها انجام شده است و در آیندهای نزدیک شاهد آغاز عملیات اجرایی این طرح مناطق مذکور خواهیم شد.
اطلاعات بیشتر در خصوص این طرح در پایگاه اینترنتی https://iranfttx.ir/dashboard در دسترس عموم قرار دارد.
طرح توسعه شبکه دسترسی ثابت مبتنی بر فیبر نوری با ارائه نیم میلیون پورت فیبر نوری از برنامه سه ساله واگذاری ۲۰ میلیون پورت با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کلید زده شد.
اینترنت بر بستر فیبر نوری نوعی از اتصال به پهنای باند اینترنت است که تجربه سرعت به میزان ۱۰۰ مگابیت تا یک گیگابایت بر ثانیه را برای کاربران رقم میزند و زیرساخت اولیه برای توسعه شهر هوشمند تلقی میشود و فناوری فیبر نوری سالهاست در کشورهای توسعهیافته جایگزین خطوط مسی قدیمیتر شده است.
این طرح با اهداف ایجاد زیرساختی برای آینده، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال، بهبود شرایط زیستمحیطی، بهبود کیفیت دسترسی، ایجاد خدمات جدید، کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار و افزایش کیفیت آن، اشتغالزایی، کاهش شکاف دیجیتالی و افزایش سرعت دسترسی در کشور به اجرا گذاشته شده است.
براساس این طرح ۸۰ درصد خانوارهای هر استان باید پوشش داده شوند، مبنای پوشش خانوار، کدپستی و یا پلاک ثبتی شهری روستایی و نقشههای هوایی مورد تأیید سازمان در نواحی خدمات شهری روستایی است. منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور است که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.
حداقل ۵۰ درصد کاربران باید امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر ۵۰ درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند.
FTTP مخفف عبارت Fiber to the Premises به معنای “فیبر به ساختمان” است ، اما ممکن است شما آن را “فیبر در خانه” متوجه شوید. سرویس FTTP یک اتصال کابل فیبر نوری خالص است که از یک ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) به طور مستقیم به خانه یا محل کار کاربر منتقل می شود.
وجود یک نقطه حضور (PoP) در هر شهر الزامی است؛ منظور از نقطه حضور، نقطهای از شبکه است که در آن تجهیزات فعال یا غیرفعال وجود داشته باشد به نحویکه از طریق آن امکان ارایه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری به کاربر وجود داشته باشد.
Point of Presence (PoP) یا نقطه حضور، یک مکان فیزیکی در یک ارائه دهنده ارتباط از راه دور است که یک ISP برای قرار دادن سرورهای شبکه و روتر ها از آن استفاده می کند.