به گزارش ایرنا، این روزها تحولات زیادی در فدراسیون وزنهبرداری از جمله استعفای سعیدعلی حسینی سرمربی تیم ملی و همچنین در پیش بودن مجمع انتخاباتی فدارسیون در روز ۱۵ اسفند، روزهای حساسی را برای پولاد سر رقم زده است. اکبر خورشیدی مربی اسبق تیم ملی وزنهبرداری مردان و مشاور فنی سابق تیم ملی وزنهبرداری زنان پاسخگوی سوالات خبرنگار ورزشی ایرنا بود و در مورد مسائل مختلف از جمله ابطال انتخابات فدراسیون وزنهبرداری به گفتوگو نشست.
مشروح این گفتوگو را در زیر میخوانیم:
برخی باور دارند که امضای قرارداد سعیدعلی حسینی با علی مرادی، موجب برکناری او توسط انوشیروانی شده است، داستانی که برای علی جباری هم رخ داد. این موضوع را قبول دارید؟
علی مرادی زمانی که ریاست فدراسیون را برعهده داشت، ابتدا زیر بار قرارداد با سعید علیحسینی نرفت و بعد از کشمکشهای بسیار با وی و علی جباری قرارداد بست، اما اینکه بگوییم چون این قرارداد در زمان مرادی بسته شده غیرقانونی است، درست نیست. مگر او با وزنهبرداری بیگانه بوده است. وی تا سه سال پیش رکورددار جهان بود. درباره دلیل استعفای علیحسینی اطلاع چندانی نداریم اما اگر ضعیف کار کرده، دوستان ما که مشاور بودند، برای کمیته فنی چه کاری انجام دادند. با توجه به یارکشی انتخاباتی از ابتدا آنها تمایلی به همکاری با سعید علیحسینی نداشتند. مگر او وزنهبردار کوچکی بود.
شما از جمله پیشکسوتانی هستید که مدتی طولانی با علی مرادی کار کردید، چرا وی نتوانست در سه سال پایانی آنگونه که باید به وزنهبرداری برسد؟
در این زمینه مرادی تاوان اشتباهات وزارت ورزش و جوانان در زمان مسعود سلطانیفر را داد. زیرا وی قانونا مجری انتخابات نبود. شاکی بعد از ۲۴ ساعت میتوانست اعتراض کند. این اشتباه از طرف برگزارکنندگان بود. در هر صورت مرادی ناخواسته قربانی شد و این موضوع سبب کنار گذاشته شدن او از پستهای جهانی و آسیایی شد. او میتوانست پست و مقام خوبی بگیرد. ۴۸ ساعت مانده به انتخابات فدراسیون بینالمللی نام او را از انتخابات حذف کردند، اما مرادی باز هم نفر سوم دبیرکلی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری شد. ما در این زمینه خودزنی کردیم. در واقع فرد شایستهای را که در عرصه جهانی مطرح بود، حذف کردیم و این موضوع ضربه جبران ناپذیری برای کسب کرسیهای جهانی و آسیایی ایران شد.
هر چند مرادی هم عاری از اشتباهات نبوده است. او چهار ماه مانده به المپیک ریو حسین توکلی را برداشت و انوشیروانی را سرمربی کرد. یکی از اشتباهات بزرگ وی سپردن تیم ملی به انوشیروانی بود.
به گزارش ایرنا، علی مرادی که در انتخابات تیرماه سال ۱۳۹۸ موفق به رای اعتماد مجمع برای حضور در ریاست فدراسیون وزنهبرداری ایران شده بود با چالش جدی شمارش آرا مواجه شد و در نهایت قافیه را به رقیب خود سجاد انوشیروانی نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن واگذار کرد. علی مرادی در آن مجمع ۲۲ رای کسب کرد اما نتوانست حد نصاب لازم را برای رسیدن به کرسی ریاست کسب کنند و با شکایت انوشیروانی از وزارت ورزش وقت، دیوان عدالت اداری پس از سه سال رای به ابطال انتخابات داد. اعلام رای دیوان عدالت اداری و همزمانی آن با شکست علی مرادی در انتخابات فدراسیون بین المللی وزنهبرداری پایانی بر ماجراجویی مردی بود که سودای رسیدن به کرسی تاماش آیان را داشت. با رفتن مرادی، وزارت ورزش و جوانان، سجاد انوشیروانی را به عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب کرد.
تا کمتر از یک ماه دیگر انتخابات فدراسیون وزنهبرداری برگزار میشود، روند آن را چگونه میبینید؟
در این دوره از انتخابات نتوانستیم پستهای مهمتری بگیریم و تنها نمایندگان کشورهای عربی با وحدت توانستند پستهای بهتری بگیرند. در واقع ایران در این دوره تنها در زمینه اجرایی و کمیته فنی توانست پست بگیرد. نباید خودزنی کنیم تا نیروهای خود را در عرصه جهانی از دست دهیم.
برگزاری انتخابات باید منصفانه و عادلانه باشد و به نامزدها باید میدان دهیم. نمیدانم وزارت ورزش چه تصمیمی دارد و اگر سرپرست موقت نگذارد، منصفانه نیست و اگر قرار به تغییر سرپرست است، پس چرا این کار انجام نمیشود. به یاد دارم در دورانی طباطبایی و خسروی که سرپرست فدراسیون بودند در زمان برگزاری مجمع انتخاباتی، بیطرفی خود را اعلام کردند. همین موضوع سبب شد تا انتخات عادلانهتر برگزار شود. با شرایط الان باید به دوستان فدراسیوننشین بگویم که خسته نباشید و ظرفیت انتقاد داشته باشید.
فدراسیون اکنون با استعفای سعیدعلی حسینی به بن بست انتخاباتی خورده است. الان اردوهای تیم ملی وزنهبرداری مردان و بانوان برگزار نمیشود و تعطیل است. اگر بهانه مشکلات اقتصادی است که در دوران علی مرادی هم وجود داشت. باید برنامههای قهرمانان را به خوبی ساماندهی کنند.
سجاد انوشیروانی بارها در صحبتهای خود اعلام کرده که ویرانه تحویل گرفتم، به نظر شما فدراسیون ویرانه بود؟
برای بزرگ کردن خودمان نباید پیشینیان را محکوم کنیم. آنها هم در حد توان خود کار کردند. اگر به دنبال اثبات کردن چیزی هستند باید بیشتر تلاش کنند تا نظر ورزش دوستان را جلب کنند. همواره میگویند که ما ویرانه و باتلاق تحویل گرفتیم. اگر ویرانه است، چرا آمدید.
چرا کمیته فنی درباره نتایج جهانی دیر تشکیل شد؟
طبیعتا سیاستهای فدراسیون روی یارکشی انتخاباتی بود. فدراسیون باید آن همه ورزشکار اعزام میکرد تا کمیسیون مربیان و ورزشکاران تشکیل شود. در واقع هدف از اعزام انتخابات بوده و کسب نتیجه برای آنها اهمیتی نداشت.
نظر شما درباره اعزام بانوان به مسابقات جهانی چه بود؟
ما میتوانستیم در عرصه بانوان در کشورهای اسلامی مدالهای بیشتری کسب کنیم. سیاستهای نادرست سبب شد تا از مدالهای قونیه دستمان کوتاه شود. زینب شیخ ارباب میتوانست در این رقابتها به مدال برسد. نباید بانوانی که بیتجربه یا کم تجربه بودند به یکباره راهی مسابقات جهانی کلمبیا میکردند. مسابقات بینالمللی ترکیه رایگان بود و هزینه چندانی برای فدراسیون نداشت. حتی مسابقات قطر کاپ هم داشتیم. باید همه چیز پله پله طی شود. فدراسیون ابتدا باید این دختران را به این رقابتها اعزام میکرد و بعد از کسب تجربه و رکوردهای مناسب راهی جهانی میشدند. هر چند سیده الهام حسینی بسیار باانگیزه و توانمند است و میتواند سهمیه المپیک را کسب کند.
و کلام آخر...
قرار نبود ما همیشه در فدراسیون بمانیم. هر وقت منافع ملی ایجاب کند، آماده خدمت هستیم، اما انتظار بی حرمتی نداشتیم. توانستم با وجود اینکه چندین ماه حقوق نگرفتم، تیم دختران نوجوان را سوم جهان کنم و انتظار داشتم حداقل یک خسته نباشید به من بگویند. ما هم در زندگی خود انتظار قدردانی داشتیم. همواره تغییر و تحولات وجود دارد. از آنجایی که فردی مسئولیت پذیر بودم، خیلی برای وزنهبرداری زحمت کشیدم. حتی بسیاری از کارشناسان گفتند که سطح تیم بانوان خوب شده است. ما به تدریج این بستر را مهیا کردیم تا بانوان در آسیا و جهان به نتیجه برسند.
باید حرمتها و ارزشها حفظ شوند زیرا ما یک خانوادهایم و یارکشی انتخاباتی حدی دارد. دوستان ظرفیت انتقاد داشته باشند.
نظر شما