به گزارش خبرنگار ایرنا، امروزه صنعت برق به عنوان یکی از صنایع مهم و حیاتی نقش بسزایی در رشد اقتصادی و توسعه پایدار جوامع دارد از این رو توسعه زیر ساخت های شبکه برق امری ضروری بوده که در این راستا اقدامات قابل توجهی در سطح ملی و استان بوشهر انجام شده است.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد رشد پرشتاب توسعه زیرساختهای کشور هستیم که صنعت برق و شرکت توزیع نیروی برق استان نیز در این راستا پیشران بوده است، این در حالی است که در ۴۴ سال گذشته تحولات در حوزه توزیع برق کشور و استان چشمگیر بوده و در شاخص های مختلف شاهد رشد چند برابری نسبت به قبل از انقلاب هستیم.
برق رسانی به روستاها در حالی از سوی جمهوری اسلامی مورد توجه و تاکید قرار گرفته است که پیش از انقلاب اسلامی بسیاری از مناطق شهری نیز از نعمت برق برخوردار نبوده و از نظر کمی و کیفی شاهد محرو میت زیادی در این بخش بودیم.
یکی از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه به روستاها و برق رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار بوده که در اقصی نقاط کشور این موضوع با جدیت دنبال شد و در استان بوشهر نیز این مهم محقق شده و یکی از دستاورد های انقلاب اسلامی به شمار می رود.
در حال حاضر 622 روستای استان بوشهر از نعمت برق برخوردار شدند تا جایی که روستاهای بالای 10 خانوار نیز تحت پوشش قرار گرفتند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر به ایرنا گفت: به برکت این نظام مقدس نه تنها روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان بوشهر بلکه کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان بوشهر به تعداد ۶۲۳ روستا از نعمت برق برخوردار شدهاند.
غلامرضا حشمتی اضافه کرد: همچنین برای آبادیهای زیر ۱۰ خانوار نیز برنامهریزی لازم انجام شده تا از طریق مولدهای خورشیدی و یا توسعه شبکه توزیع برقدار شوند.
وی عنوان کرد: بهسازی شبکه های روستایی و رفع فرسودگی نیز در قالب طرح بهارستان مورد توجه نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گرفته و در سال گذشته ۳۶ روستا بصورت کامل مورد بهسازی قرار گرفت و در سال جاری نیز ۱۱۲ روستا بصورت روستامحور مورد بازسازی، نوسازی و توسعه قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر گفت: اکنون با نهضت برق رسانی به روستائیان، شاهد فراگیری استفاده از نعمت برق پایدار و با کیفیت مطلوب به این ولی نعمتان جامعه هستیم.
به گفته حشمتی از لحاظ روشنایی معابر خیابان ها وکوچه ها در مقایسه با شهرهای بزرگ استان نه تنها کمبودی ندارند بلکه با کمیت و کیفیت بالاتری از این نعمت بهره مند هستند.
ظرفیت تولید برق استان بوشهر ۷۸ برابر شد
پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه متوازن همه بخشها و نقاط کمتربرخوردار کشور مورد توجه قرار گرفت و استان بوشهر به عنوان یکی از محروم ترین استان ها در حالی که در زمان پیروزی انقلاب تنها ۷۵ مگاوات تولید برق توسط دیزل برخوردار بود اکنون به برکت این نظام مقدس با رشد ۷۸.۴برابری به پنج هزار و ۸۸۲ مگاوات رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر عنوان کرد: در حوزه شبکههای توزیع نیروی برق نیز شاهد رشد ۶.۷ برابری و حجم شبکه فشار متوسط و ضعیف از ۲ هزار و ۴۱۶ کیلومتر با افزایش ۸ برابر به ۱۶ هزار و ۲۳۳ کیلومتر افزایش یافته است و تمامی مشترکین بخش های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی در حوزه شهری و روستایی از زیر ساخت مناسب و پایدار برق برخوردار شدند.
افزایش ۲۰ برابری شمار مشترکان برق در استان بوشهر
وی ادامه داد: تعداد مشترکین بهرهمند از نعمت برق در سطح استان در پرتوی توجه نظام مقدس جمهوری اسلامی از ۲۵ هزار و ۹۰۲ مشترک به ۵۲۸ هزار و ۳۱۸ مشترک افزایش یافته و رشد ۲۰.۴ برابری را شاهد می باشیم، در صورتی که جمعیت استان رشد ۳.۵ برابری داشته است.
حشمتی اضافه کرد: رشد چند برابری در شاخص های مختلف بیانگر تلاش و کوشش شبانه روزی پرسنل پرتلاش و خدوم صنعت برق و شرکت توزیع نیروی برق استان است.
قطع و ابستگی صنعت برق
حمشتی بر این باور است که صنعت برق کشور با الهام از رهنمود های حکیمانه مقام معظم رهبری و خودباوری با تکیه بر نیروهای متخصص داخلی و بویژه جوانان دستاوردهای خوبی به ارمغان آورده است، در حوزه دانش فنی و مهندسی، طراحی و اجرای شبکه و تولید برق نیز صنعت برق کشور به خودکفایی رسیده و علاوه بر قطع وابستگی به خارج، صادرکننده خدمات فنی و مهندسی شده است به گونه ای که ساخت نیرو گاه های برق در خارج از کشور توسط متخصصان داخلی در حال انجام است.
وی افزود: شرکت های ایرانی فعال در صادرات کالا، تجهیزات و خدمات فنی ومهندسی در حوزه صنعت برق با وجود موانع ناشی از تحریمهای بین المللی، با تکیه بر دانش و توانمندی متخصصان داخلی پروژه های مختلفی را در کشورهای هدف اجرا کرده و سهم قابل توجهی از صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور را به خود اختصاص داده اند، به طوری که در سال های اخیر شرکت های صادراتی صنعت برق عملکرد مطلوبی در بخش صادرات دانش فنی حوزه برق و ارزآوری داشتهاند.
کاهش نرخ خاموشی مشترکان برق در استان بوشهر به یک ششم
حشمتی عنوان کرد: میزان خاموشی به عنوان یکی از شاخص های مهم در ایجاد رضایتمندی مردم بشمار میرود به خصوص در استانهای گرمسیری که پایداری و استمرار انرژی الکتریکی در رفاه و آسایش مردم نقش بسزایی دارد.
وی گفت: در طی ۱۰ سال اخیر با برنامهریزی مناسب و تعریف فعالیت ها و اقدامات تاثیرگذار نرخ خاموشی از بیش از یکهزار و ۲۰۰ دقیقه در سال به ازای هر مشترک در پایان سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۲۲۰دقیقه در سال کاهش یافته و برابر چشم انداز و استراتژی تعریف شده شرکت در افق ۱۴۰۵ به ۸۰ دقیقه در سال خواهد رسید.
حشمتی تصریح کرد: این موفقیت در سایه تلاش شبانهروزی پرسنل شرکت توزیع و استفاده از ماشین آلات و ادوات کار بروی شبکه بصورت خط گرم و شناسایی و رفع نقاط بحرانی شبکه و اصلاح و توسعه متناسب آنها محقق شده است.
گذر موفق از پیک بار تابستان در سال های اخیر بویژه تابستان سال جاری
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: با توجه به افزایش مصرف انرژی برق در فصل تابستان با همکاری و همراهی مدیران ارشد استانی و مردم شریف استان در مدیریت مصرف انرژی و با یاری خداوند متعال، با وجود شرایط خاص جغرافیایی استان با کمترین چالش از پیک بار تابستان با موفقیت عبور نموده و رضایتمندی مناسبی فراهم آورده است.
۲ هزار و ۵۰۰ پایه برق فرسوده استان بوشهر تعویض شد
وی عنوان کرد: در راستای اصلاح و بهینهسازی اقداماتی از قبیل شبکه تعویض سیمهای مسی با کابل خودنگهدار به طول ۷۰۰ کیلومتر در سال جاری در دست اقدام است.
حشمتی ادامه داد: تعوبض۲ هزار و ۵۰۰ پایه فرسوده، تبدیل ۱۹۰ کیلومتر هادی لخت به هادی روکشدار، تعویض مقرههای سرامیکی و معیوب، اصلاح نقاط ضعف ولتاژ، تعدیل بار پستهای پربار و اصلاح فیدرهای بحرانی از دیگر اقدامات انجام شده در راستای مقاومسازی شبکه است.
توسعه انرژیهای تجدید پذیر در استان بوشهر
وی بیان کرد: باتوجه به اینکه امروزه استفاده از انرژیهای پاک و ارزان قیمت در سراسر دنیا مورد توجه جدی است، در همین راستا صنعت برق با بسترسازی لازم تولید انرژی های نو و پراکنده را به طور جدب دنبال کرده که در استان بوشهر نیز احداث نیروگاههای خورشیدی در سالهای اخیر رو به رشد بوده است و بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان با مشارکت بخش خصوصی و با ظرفیت ۲ مگاوات در منطقه دشت پلنگ شهرستان دشتی به بهره برداری رسید.
حشمتی یادآور شد: علاوه بر ظرفیت یاد شده ۲ نیروگاه ۲۰۰ کیلوواتی در شهرک صنعتی خورموج در ایام دهه فجر به بهره برداری رسید.
وی یادآور شد: در حوزه نیروگاه های کوچک مقیاس ۵ کیلوواتی طرح حمایتی نیز ۱۵۹۹ متقاضی شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفته و امید است تا قبل از پاسان سال عملیات اجرایی آنها با همکاری سازمان بسیج سازندگی اجرایی شود.
ارائه ۴۰ خدمت شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر غیر حضوری شد
حشمتی افزود: امروزه مدیریت زمان به عنوان یکی از ارکان مهم زندگی افراد قلمداد می شود لذا در راستای سهو لت ارائه خدمات و کاهش هزینه و مدیریت زمان هم اسانی های گرامی شرکت توزیع نیروی برق استان با استفاده از بسترپرتال شرکت و اپلیکیشن برق بیش از ۴۰ خدمت مورد نیاز شهروندان بصورت غیرحضوری فراهم آمده و امید است با مشارکت و همراهی مردم شریف استان به نحو مطلوبی در رضایت آنها و موثر واقع شد.
وی عنوان کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر سالانه با احداث و توسعه شبکه بین ۱۸ تا ۲۰ هزار مشترک جدید را برقدار می نماید.
برق رسانی به باقیمانده مسکن مهر
حشمتی در تشریح دستاوردهای دوران مدیریتی خود ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ با اعتباری بر ۱۴۰ میلیارد ریال شبکه های نیرورسانی باقیمانده مسکن مهر نیز انجام گردید.
تامین برق آبشیرینکنهای استان
وی گفت: در طی دو سال اخیر تامین برق آبشیرینکنها به عنوان یک منبع پایدار تامین آب شرب استان در اولویت قرار داده و در این راستا برق رسانی به آبشیرینکنهای مپنا، سیراف، وحدتیه، هلیله و برازجان انجام شده است.
حشمتی اضافه کرد: افزایش ظرفیت و تامین نیازهای بخش صنعت برق استان با همکاری سازمانهای متولی تامین برق مورد نیاز صنایع در شهرک های صنعتی و خارج از شهرک ها انجام شده است.
برق رسانی به جزیره فارسی
وی بیان کرد: برای اولین بار احداث شبکه روشنایی و تامین برق مقاوم برای جزیره فارسی با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد انجام شده است.
حشمتی افزود: تکمیل و نوسازی شبکه برق جزیره خارگ از دیگر پروژه های اجرا شده توسط شرکت برق استان بوشهر به جزیره خارگ است که با اعتباری بالغ بر ۱۵۰میلیارد ریال اجرا شد.
اجرای چهار هزار و ۵۳۴ میلیارد ریال پروژه برق رسانی در استان بوشهر
وی ادامه داد: سرجمع پروژه های اجرا شده استان طی یک سال گذشته توسط شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر، چهار هزار و ۵۳۴ میلیارد ریال است که سه هزار و ۲۲۶ میلیارد ریال آن در فاصله هفته دولت تا دهه مبارک فجر اجرا و به بهرهبرداری رسیده است.
حشمتی عنوان کرد: در حوزه آغاز عملیات اجرایی در ۹۶۹ میلیارد ریال پروژه در ایام دهه مبارک فجر عملیات اجرایی آنها آغاز و تا قبل از پیک تابستان ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما