تهران برای لغو روادید میان ایران و روسیه تلاش می کند

تهران - ایرنا - سفیر کشورمان در مسکو روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به خبرگزاری تاس گفت که احتمال توافق مسکو و تهران برای حذف روادید در ۲۰۲۳ وجود دارد و تهران اکنون در انتظار دریافت نظر مسکو در این باره است.

به گزارش ایرنا؛ کاظم جلالی افزود: جمهوری اسلامی نه تنها با این طرح موافق است، بلکه برای اجرای آن تلاش می کند و در صورتی که روسیه در بلندپایه ترین سطح چنین تصمیمی بگیرد، خواهیم توانست این مقررات را در ماه های آینده ۲۰۲۳ اعلام کنیم.

به گفته سفیر ایران در روسیه؛ تهران به مسکو پیشنهاد آغاز اجرای این روند را با حذف مقررات ویزا برای صاحبان کسب و پیشه و رانندگان، کرده است که نقش مهمی در توسعه روابط تجاری ۲ کشور دارند.

جلالی افزود: چنین دورنمایی وجود دارد و ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، با لغو روادید میان ۲ کشور موافق هستیم و اقداماتی از سوی خود در این باره کرده ایم و برای دریافت نظر مقام های روسیه انتظار می کشیم. در صورتی که روسیه مانند ما امادگی خود را اعلان کند، می توانیم در مدت اندکی، مقررات لغو روادید را اعلان کنیم.

به گزارش چهارم بهمن ایرنا، عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره بررسی مباحث کمیسیون مشترک پارلمانی ایران و روسیه، گفت: روابط تهران و مسکو در سه سطح دوجانبه، منطقه ای و بین‌المللی قابل ارزیابی و فرصت‌های همکاری هم بی‌شمار است و به همین جهت ایجاد ستاد یا قرارگاه ویژه مدیریت کننده روابط دو کشور، الزامی است.

وی در باره نشست روز سه‌شنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: پیرو سفر رئیس دومای دولتی مجلس فدراسیون روسیه به تهران و برگزای کمیسیون مشترک پارلمانی بین دو کشور، جلسه امروز کمیسیون با موضوع بررسی آخرین وضعیت روابط دو و چند جانبه جمهوری اسلامی ایران و روسیه با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو تشکیل شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی روابط ایران و روسیه در حوزه دو جانبه و سطح منطقه‌‍ای و بین‌المللی، افزود: روابط دو جانبه ایران و روسیه به خصوص بعد از سفر رئیس جمهور به مسکو و متقابلا سفر پوتین به تهران، در همه حوزه‌ها در حال توسعه است البته در حوزه اقتصادی به دلیل عدم شناخت دقیق از ظرفیت‌های روسیه، شاهد رشد مطلوب در تبادل تجاری بین دو کشور نبودیم لذا این موضوع ضرورت دارد که بررسی و راه‍های همکاری شناخته شود.

گلرو مسیر ترانزیت و حمل نقل در تمامی حوزه‌های دریایی، زمینی و هوایی را مهمترین بحث در روابط با روسیه دانست و اظهار کرد: دولت به صورت جدی باید ضعف‌های حوزه حمل و نقل و خطوط ارتباطی را مرتفع کند.

وی گفت: حجم واردات روسیه بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار است و در حوزه تجارت خارجی با روسیه اعم از واردات و صادرات می‌توانیم به این آمار توجه کنیم تا بتوانیم برنامه ریزی دقیقی برای افزایش تبادل تجاری داشته باشیم. این حجم از واردات روسیه فرصت خوبی برای کشورمان است تا بتوانیم نیازمندی‌های روسیه در حوزه محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و سایر زمینه‌ها را تامین کنیم، این می‌تواند تحول بزرگی در صنایع مختلف اقتصادی ما ایجاد کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: سفیر ایران در روسیه نیز تاکید کرد که «اگر ظرفیت روابط اقتصادی ایران و روسیه، شناسایی و شکوفا شود، می‌تواند مشکلات ما را در شرایط برجام و تحریم، تاحد زیادی رفع کند.»

روس ها یک طرح امنیتی هم در منطقه خلیج فارس دارند که سالهاست آن را عنوان می‌کنند. در منطقه دریای خزر بر اساس وضعیت حقوقی جدید، می‌توانیم همکاری‌های خوبی را داشته باشیم.

گلرو همکاری‌های ایران و روسیه در سطح بین‌الملل را یادآور شد و گفت: روسیه در سال ۲۰۱۸ قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت در ارتباط با یمن را وتو کرد، همچنین در شورای امنیت نظرات خوبی را در موضوعات مرتبط با مسائل هسته‌ای ایران مطرح کرده است. در واقع همکاری خوبی در سطح سازمان‌های بین‌المللی بین ایران و روسیه شکل گرفته و این نشان می‌دهد که فرصت‌های همکاری ایران در سطوح دو و چند جانبه، منطقه‌ای و بین المللی بی‌شمار است اما این روابط باید سازماندهی شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه روس‌ها توانمندی ایران در عرصه نظامی، هواپیمایی (اورهال کردن هواپیماها) و مسائل دانش بنیان را تحسین می‌کنند، اظهار کرد: روس‌ها متحد استراتژیک قدرتمند جمهوری اسلامی ایران هستند و ما با یکدیگر می‌توانیم فضای جدیدی را در عرصه بین المللی ایجاد کنیم. با توجه به تغییرات عرصه بین الملل، این روابط فصل نوینی از همکاری ها را می‌تواند در منطقه شکل دهد.

وی تصریح کرد: امیدواریم با ایجاد یک ستاد یا مرکز تنظیم کننده و مدیریت کننده روابط ایران و روسیه در کشورمان، شاهد تنظیم مدیریت و توسعه روابط با همسایه شمالی یعنی فدراسیون روسیه باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha