به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه "العربیه"، فرحان گفت که فاجعه زمین لرزه مستلزم پاسخ مناسب همه کشورها به آن است.
وی که به مرکز اتحادیه اروپا در بروکسل رفته است، همچنین گفت: از تمام طرفها می خواهیم که برای اطمینان از رسیدن کمکها به تمام مناطق سوریه همکاری کنند.
وزیر امورخارجه عربستان گفت: تا جایی که در توان داریم برای رسیدن کمکها به تمام مناطق در داخل سوریه تلاش می کنیم.
وی اضافه کرد: از همه طرف ها می خواهیم که براساس آنچه که در جلسه دوم با "جوزپ بورل" مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بحث و گفت وگو شد، کمکها به سوریه ارائه شود.
از سوی دیگر، بورل مدعی شد که تحریمهای اعمال شده اتحادیه اروپا علیه حکومت سوریه، حمایت بشردوستانه و کمکهای غذایی و تجهیزات پزشکی به این کشور را تحت الشعاع قرار نخواهد داد.
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادعا کرد: تحریمهای تحمیلی تنها حکومت سوریه و هواداران آن را شامل می شود و اتحادیه اروپا مدتهاست که در کنار ملت سوریه ایستاده و از جمله نخستین نهادهایی بوده که به این ملت کمک کرده است.
بورل افزود: از هیچ کوششی برای حمایت از مناطق زلزله زده سوریه دریغ نخواهیم کرد و کمکهای بیشتری [به این مناطق] ارائه می کنیم.
عربستان همچنین از ورود نخستین کاروان کمکهای این کشور به شهر "جندیرس" در شمال غرب سوریه خبر داد، منطقهای که محل سکونت گروههای مسلح مخالف دولت مرکزی سوریه است.
سخنان بن فرحان درحالی روی می دهد که رئیس سازمان هواپیمایی سوریه شنبه شب از موافقت کشورش با فرود هواپیمای حامل کمک های عربستان در دمشق خبر داده است.
باسم منصور گفت که هلال احمر عربستان اجازه فرود هواپیمای کمکها در فرودگاه دمشق را درخواست کرد که با آن موافقت شد.
از این کمکها شاید بتوان به عنوان آماده سازی عربستان برای ازسرگیری تدریجی روابط با سوریه تعبیر کرد.
با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، عربستان و شماری دیگر از کشورهای عربی در صف حامیان اصلی گروههای مخالف اسد قرار گرفت و درهای سفارتخانههای خود را در دمشق بستند و روابط خود را با سوریه قطع کردند.
نظر شما