به گزارش ایرنا از حلب، این روزها وقتی وارد کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب می شوی، تلاش جهادگرانه سرکنسول و اکثر کارکنان آن را از نزدیک لمس و مشاهده می کنی و از دیدن اقدامات شبانه روزی آنها لذت می بری؛ تلاش هایی که در جهت نوع دوستی و خدمت به خلق خدا و در راه خدا می باشد.
فعالیت جهادی این روزهای کنسولگری ایران در حلب مرا یاد اقدامات سفارت ایران در لبنان در دوران جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ لبنان می اندازد که سفیر وقت و این سفارت خانه نیز در آن دوران به یک پایگاه جهادی برای خدمت رسانی به مردم مظلوم لبنان تبدیل شده بود.
سفارت ایران در بغداد در سال های جنگ با گروه تروریستی داعش و همچنین فعالیت جهادی کنسولگری ایران در کربلای معلی در دوران قبل از کرونا در خدمت رسانی به زایران اربعین حسینی و فعالیت سفارت ایران در دمشق در سال های ابتدایی بحران سوریه، از نمونه های نادر دیگر فعالیت جهادی در مراکز دیپلماتیک ایران در خارج از کشور است.
اولین مقام ایرانی که پس از وقوع زلزله شمال غرب سوریه و جنوب ترکیه صبح زود و قبل از حضور کارمندان استانداری حلب خود را به محل این استانداری رساند و برای کمک به مردم آسیب دیده اعلام آمادگی نمود، سرکنسول ایران در حلب بود. اقدامی که در حرف خلاصه نشد و از همان زمان تا الان نیز کنسولگری ایران در حلب با سازماندهی و هماهنگط گروه های مختلف و انواع فعالیت ها به دنبال کمک به مردم آسیب دیده و کم کردن دردهای آنها می باشد.
از همان لحظات وقوع زلزله بسیار شدید هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه در شمال غرب سوریه و جنوب ترکیه، گروه های امدادی جمهوری اسلامی ایران به همراه گروه های امدادی جبهه مقاومت اسلامی همچون حزب الله لبنان و حشد الشعبی عراق وارد صحنه خدمت رسانی به مردم آسیب دیده سوریه شدند.
گستردگی و شدت زیاد زلزله شمال غرب سوریه بسیار زیاد است و موجب کشته شدن چند هزار شهروند سوری و زخمی شدن هزاران نفر دیگر شده است. این زلزله پنج استان حلب، حماه، لاذقیه، طرطوس و ادلب را دربر گرفته، استان هایی که قبل از آن و طی ۱۲ سال گذشته مورد هدف تروریست های تکفیری مورد حمایت جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه قرار داشتند و آسیب های فراوانی دیده اند.
شهر حلب به ویژه شرق این شهر در دوران هجوم تروریست ها بسیار آسیب دیده بود و تاکنون بازسازی نشده و زلزله اخیر هم بر مشکلات آن افزوده است.
مردم مناطق زلزله زده شمال غرب سوریه و دولت این کشور خود را آماده بازسازی شهرهای آسیب دیده دوران جنگ می کردند که به یکباره وقوع زلزله مهیب آنها را با شوک بزرگی مواجه کرد.
نیاز بود در این شرایط همچون دوران جنگ سوریه که مدافعان حرم و جبهه مقاومت اسلامی به حمایت از مردم سوریه در کنار ارتش این کشور پرداختند، دوباره وارد عمل بشوند تا از رنج و مشقت وارد شده به آنها کم کنند، از این رو
مستشاران ایرانی، هلال احمر و کادر درمان جمهوری اسلامی ایران، رزمندگان حشدالشعبی عراق و حزب الله لبنان با امکانات و تجهیزات خوب وارد میدان شدند و دوباره به یاری مردم زلزله زده حلب و دیگر نقاط آسیب دیده پرداختند.
شرایط و تخریب مناطق زلزله شمال غرب سوریه آنقدر شدید بود و احساس کمک فراوان می شد که پای سردار "اسماعیل قاآنی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در روزهای اول حادثه به شمال غرب سوریه و مناطق زلزله زده باز کرد و وی با حضور میدانی در مناطق آسیب دیده، دستورات لازم را برای کمک به زلزله زدگان به صورت مستقیم به مستشاران ایرانی صادر کرد.
شدت زلزله شمال غرب سوریه و تخریب آن به حدی بود که نیاز به افراد متخصص شددیدا احساس می شد، از این رو ۱۱ نفر از متخصصین جستجو و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به سرعت و در روز اول وقوع زلزله خود را برای امداد رسانی به حلب رساندند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در کنار اعزام این ۱۱ متخصص امداد و نجات، اقلام امدادی و بسته های زیستی شامل مواد غذایی، خرما، چادر و دیگر اقلامی که مورد نیاز یک خانواده در شرایط اضطرار می شود را با این گروه به حلب اعزام نمود تا در این شرایط بحرانی در کنار خانواده های آسیب دیده سوری باشند و آنها بتوانند کمی به آرامش برسند و روزهای سخت را سپری کنند.
پس از عملیات جستجو و نجات موضوع اسکان اضطراری آسیب دیدگان و ایجاد کمپ برای آنها اولویت بعدی گروه های مستشاری و هلال احمر و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی بود تا برای افراد و خانواده هایی که خانه های خود را در اثر زلزله از دست داده اند، مکانی امن ایجاد کنند که در همین راستا گروه های ایرانی ۹ کمپ اسکان با ظرفیت اسکان ۱۲ هزار نفر در حلب ایجاد کردند. (در مجموع ۱۷۲ کمپ اسکان با ظرفیت ۱۸۰ هزار نفر در حلب ایجاد شده است)
پس از ایجاد کمپ ها و اسکان آسیب دیدگان در آن اماکن، کار آموزش به خانواده های ساکن با هدف بالا بردن سطح آگاهی آنها و به ویژه کودکان و آشنایی این افراد با مخاطرات طبیعی از جمله زلزله شروع شد.
پخت و توزیع روزانه ۲۲ هزار غذای گرم در آشپزخانه وابسته به کنسولگری ایران در حلب در کنار توذیع روزانه چهار هزار وعده غذایی سرد در بین آسیب دیدگان زلزله و توزیع لوازم بهداشتی و مایختاج ضروری آسیب دیدگان سوریه که با سه فروند هواپیما به حلب حمل شده از دیگر فعالیت های جمهوری اسلامی ایران با فرماندهی کنسولگری ایران در حلب بود. (در مجموع هفت هواپیما کمنک های ایران به سوریه اعزام شده است)
درمجموع باید گفت فعالیت این روزهای کنسولگری ایران در حلب، دقیقا در راستای کاری است که امام خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر آن تاکید داشته اند؛ کاری که نجات بخش کشور می باشد و هرجایی که تفکر جهادی و عمل جهادی وجود داشته ما موفق بوده ایم و هر جا که از این تفکر به دور بوده ایم با شکست و ناکامی مواجه بوده ایم.
امید است در آینده نزدیک مسئولان مراکز دیپلماتیک، وزارتخانه ها، سازمان های دولتی، نهادها و در مجموع هر سه قوا با سرلوحه قرار دادن فکر و عمل جهادی همانند شهدای گرانقدر در انجام تکلیف الهی خود که همان خدمت به مردم عزیز ایران، منطقه و جهان می باشد، قدم بردارند.
نظر شما