زیمبابوه علاقمند توسعه همکاری با ایران در بخش آبیاری و شیلات است

تبریز - ایرنا- وزیر کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه گفت: این کشور علاوه بر نیازمندی به تراکتورهای تولید شرکت تراکتورسازی تبریز علاقه مند توسعه همکاری با جمهوری اسلامی ایران در بخش آبیاری و شیلات است.

به گزارش ایرنا، «انکسیوس جونگو ماسوکا» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از شرکت تراکتورسازی تبریز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به روابط سیاسی بسیار خوب زیمبابوه و جمهوری اسلامی ایران، افزود: تلاش می شود این روابط به حوزه اقتصادی نیز توسعه یابد و در این راستا با وزیر جهاد کشاورزی ایران تفاهم نامه همکاری امضا می کنیم.

وی با بیان اینکه در بازدید از شرکت تراکتورسازی تبریز تحت تاثیر رشد و توسعه این شرکت قرار گرفتم، اظهار کرد: با توجه به اینکه ۱۵ سال گذشته نیز تراکتورهای این شرکت به زیمباوه صادر شده است ما دوباره علاقه مند هستیم از این تراکتورها استفاده کنیم.

وزیر شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمباوه گفت: با توجه به اعلام شرکت تراکتورسازی تبریز مبنی بر تولید سالانه بیش از ۲۰ هزار دستگاه تراکتور می تواند نیاز ما به ۱۰ هزار دستگاه تراکتور در بخش کشاورزی خرد را تامین کند.

جونگو ماسوکا، با بیان اینکه هم اکنون تراکتورهای مورد نیاز زیمباوه بیشتر از کشورهای مختلف مانند هلند، بلاروس و هندوستان تامین می شود، ادامه داد: در گذشته ۴۰۰ دستگاه تراکتور نیز از ایران تهیه شده است و ما علاقه مند هستیم دوباره واردات تراکتور از ایران را از سر بگیریم.

امکان توسعه صادرات و راه اندازی خطوط تولید و مونتاژ تراکتور در زیمباوه وجود دارد

مدیرعامل گروه تراکتورسازی ایران نیز در این نشست با اشاره به همکاری خوب و مناسب جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۸ با زیمبابوه و صادرات ۴۰۰ دستگاه تراکتور به این کشور، گفت: در مقطعی همکاری بین ۲ کشور قطع شد و به علت بروز برخی مشکلات، هدف و برنامه ۲ طرف برای ادامه همکاری محقق نشد.

مصطفی وحیدزاده، افزود: پیش بینی می شود امروز با حضور وزیر کشاورزی زیمبابوه و هیات همراه و در یک جمع بندی مسیر صادرات تراکتور به این کشور دوباره ادامه یابد و عقب ماندگی گذشته در مقطع زمانی کوتاه مدت و میان مدت جبران شود.

وی با اشاره به پیش بینی تولید ۳۶ هزار دستگاه تراکتور در سال جاری، اظهار کرد: تلاش می شود بخش اعظمی از تولیدات این شرکت به زیمبابوه و سایر کشورهای متقاضی صادر شود.

وحیدزاده، یادآور شد: هم اکنون تولیدات این شرکت به ۲۰ کشور دنیا صادر می شود و با توجه به اراده سران ۲ کشور زیمباوه و جمهوری اسلامی ایران، امکان توسعه صادرات و راه اندازی خطوط تولید و مونتاژ تراکتور در زیمباوه از سوی این شرکت وجود دارد.

به گزارش ایرنا، زیمباوه با نام رسمی جمهوری زیمباوه کشوری محصور در خشکی واقع در جنوب آفریقا است. این کشور با ۱۵ میلیون نفر جمعیت، پایتخت و بزرگترین شهر آن هراره است.

کشاورزی، دو سوم نیروی کار زیمبابوه را در بردارد، تنباکو، نیشکر، ذرت، پنبه و گندم بخشی از صادرات این کشور و منابع طبیعی آن شامل زغال سنگ، طلا، پنبه نسوز و نیکل است.

تولید ناخالص داخلی این کشور افریقایی در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۷ میلیارد دلار آمریکا بوده است، محصولات وارداتی این کشور شامل ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، محصولات کارخانه‌ای، مواد دارویی، سوخت است .

وزیر شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمباوه روز گذشته با وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در تهران دیدار و گفت و گو کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha