رضا بستامی روز سه شنبه در حاشیه دیدار با مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان واقعی برداشت از معادن یکی از مسائل و دغدغه ها در کشور است که برای خاتمه دادن به این مباحث، سازمان نظام مهندسی معدن و وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل جامعی را در خصوص تهیه نقشه های جامع توپوگرافی و برآورد حجم با استفاده از روش های نوین مهندسی تهیه کردند.
وی با بیان اینکه در این راستا برای امسال در کل کشور تهیه نقشه و برآورد حجم سالانه معادن با استفاده از پهپاد، ابلاغ و اجباری شد، اظهار داشت: نظام مهندسی معدن متولی این موضوع شده است تا از طریق شرکت های مجاز نقشه برداری که دارنده پهپاد و مجوز پرواز است با برگزاری مناقصه، فرآیند تهیه نقشه و برآورد حجم را انجام دهد.
بستامی با بیان اینکه این امر در واقع زمینه سازی برای محاسبه دقیق حقوق دولتی معادن است، افزود: حقوق دولتی توسط نظام مهندسی با داشتن مجوز از شورای عالی معادن فرمول بندی می شود و در سال آینده از طریق یک فرمول واحد حقوق دولتی معادن با توجه به تنوع و حجم ماده معدنی محاسبه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مطابق ماده ۱۴ قانون معادن و ماده ۶۰ تا ۶۴ آیین نامه اجرایی برای محاسبه حقوق دولتی، حجم محاسبه شده مواد معدنی برآورد شده به عنوان ورودی ضرب در قیمت می شود و درصدی از نتیجه به دست آمده به عنوان حقوق دولتی با روش منصفانه، شفاف و بدون ضایع شدن حق بهره بردار و دولت تعیین خواهد شد.
بستامی افزود: در زمان حاضر از ۱۲ هزار معدن موجود در کشور، حدود ۶ هزار و ۸۰۰ معدن فعال است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن کشور تعداد حقیقی و حقوقی این سازمان را ۴۴ هزار و ۵۰۰ عضو اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۲ هزار عضو دارای پروانه اشتغال هستند.
نظر شما