به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تکتم زاده احمد افزود: از زمان راهاندازی مراکز نفس از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در سطح کشور، بیش از هزار و ۵۰۰ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم انجام شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۹۹۸ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم متعلق به خراسان رضوی بوده است که سهم مرکز نفس مشهد ۴۹۸ نفر است.
مدیر مرکز نفس خراسان رضوی گفت: امسال میزان اثرپذیریهای مشاوران مراکز نفس به نسبت سال گذشته رشد ۵۰ درصدی داشته، به طوریکه اثرپذیری مشاوره ها از ۴۰ به ۹۰ درصد افزایش یافته است، پارسال از هر ۱۰ مورد ۴ مورد از سقط منصرف میشدند و اکنون این عدد به ۹ مورد رسیده است.
وی بیان کرد: در میان موارد مراجعه کننده بیش از پنج مورد آنان اتباع خارجی بودند که این گروه هم همانند مادران باردار ایرانی تحت پوشش خدمات کامل و رایگان قرار گرفتند.
زاده احمد ادامه داد: همچنین موارد چند قلوی پیشگیری شده از سقط جنین هم سه مورد بوده که شامل یک چهارقلو در مشهد و یک ۲ قلو در نیشابور و یک سه قلو در درگز بوده است.
وی گفت: مشهد و خراسان رضوی نخستین شهر و استانی بود که اقدام به تأسیس مرکز نفس کرد و در ادامه این مرکز یاریگر تمامی نقاط کشور بود تا مرکز نفس در تمامی استانهای کشور راهاندازی شود.
دبیر قرارگاه کشوری نفس در ادامه گفت: هماکنون مرکز نفس در ۲۹ استان کشور فعال است و در تازهترین اقدام صورت گرفته افتتاح مرکز نفس لرستان را داشتیم و به دنبال آن هستیم تا این مراکز در استانهای البرز و چهارومحال بختیاری هم راهاندازی شود.
زادهاحمد افزود: هماکنون علاوه بر شهر مشهد؛ مراکز نفس در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی دایر است، این مراکز در سه حوزه شناسایی، حمایت و فرهنگسازی فعال هستند.
مدیر مرکز نفس خراسان رضوی اظهار داشت: عمده موارد شناسایی شده به دلیل عدم تمایل به فرزندآوری، مسائل مالی و بارداری در دوران عقد بوده است و در حوزه فرهنگسازی از طریق رسانهها آگاه سازی جامعه صورت میگیرد که در این خصوص برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی برای عموم مادران به خصوص مادران باردار انجام میشود.
نظر شما