کتابهای نفیس قرآن پژوه برجسته کشور به کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد اهدا شد

مشهد- ایرنا- مجموعه کتابهای نفیس دکتر محمود روحانی، قرآن پژوه برجسته کشور به تعداد ۲۵۰ جلد به کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد اهدا شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد این کتابها مجموعه ای نفیس شامل قرآن کریم چاپ کشورهای مختلف، قرآن های مترجَم و آثار مرتبط با علوم قرآنی است که در بخش مرجع کتابخانهٔ مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.

این کتابها با رایزنی مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی با این استاد برجسته به کتابخانه مرکزی دانشگاه اهداء شده است تا مورد استفاده عموم علاقه مندان و پژوهشگران قرار گیرد.

دکتر محمود روحانی استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد از استادان فرهیخته ای است که با همت والا و دانش و توان تخصصی خود علاوه بر تربیت و آموزش نیروهای متخصص مورد نیاز کشور در عرصه سلامت، در حوزه های فرهنگی و اجرایی نیز نقشی ماندگار بر تاریخ ایران زمین نهاده است.

وی در سال ۱۳۱۵در یک خانواده روحانی در مشهد متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر طی کرد.

پدر دکتر روحانی از علمای بزرگ دینی در مشهد بود و دکتر روحانی همواره از دوران کودکی با برگزاری نشست های مذهبی و دینی کاملا آشنا بود و این امر نقش موثری در ادامه فعالیت هایش در این حوزه داشت.

دکتر محمود روحانی در سال ۱۳۳۳ در دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد و پس از دانش آموختگی و در سال ۱۳۴۰ وارد خدمات دولتی شد و در سال ۱۳۴۸ با خواهر دکتر علی شریعتی ازدواج کرد.

علاوه بر رشد دکتر روحانی در یک خانواده مذهبی و روحانی، آشنایی و انتساب وی به ۲ خاندان علم و فضیلت استان خراسان (شهید مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی) موجب شد که ایشان بیش از پیش در فضای فرآن و فرهنگ ناب اسلام قرار گیرد و در این زمینه نیز تالیفاتی از خود به جای گذارد.

از تالیفات قرآنی چاپ شده ایشان کتاب « المعجم الاحصائی لالفاظ القرآن الکریم» است که فرهنگ آماری کلمات قرآن کریم در سه جلد شامل ۲ هزار و ۶۷۳ صفحه است و طی ۱۲ سال با ۳۰ هزار ساعت تتبع و کوشش نگاشته شده است.

در این کتاب، فهرست تفصیلی جامع تمام کلمات قرآن مجید با تفکیک آیات مکی و مدنی فراهم آورده شده و همه کلمات قرآن کریم را با ذکر مواضع آنها بر اساس قرائت کوفی تالیف کرده است.

روش کتاب در ارائه جداگانه مواضع الفاظ بر حسب مکی و مدنی و به دست دادن ضوابط جدید برای شناخت آیات مکی و مدنی، که می تواند احتمالاً فرضیه ساز مطالعات ریاضی – آماری قرآن برای تعیین تاریخ تنزیل آیات باشد مورد توجه و تجلیل بسیاری از دانشمندان و محققان جهان از جمله پژوهشگرانی از آلمان، آفریقای جنوبی، الجزایر، آمریکا، انگلستان، بحرین، پاکستان، تانزانیا، ترکیه، چین، سریلانکا، سنگاپور، سوئد، سودان، سوریه، غنا، فرانسه، فیلیپین، کانادا، کنیا، لبنان، لهستان، مالزی، نیجریه، هندوستان و ترکیه قرار گرفته است.

این کتاب در سال ۱۳۹۶ به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۷۰ کتاب برگزیده دانشگاه های کشور و نیز برنده اول مسابقه کتاب سومین جشنواره دهه فجر در سال ۱۳۷۰ انتخاب شده است.

دکتر روحانی علاوه بر تالیفات متعدد در زمینه علوم پزشکی، ۲ کتاب تحقیقی قرآنی – بنیادی ولی زمانگیر نیز در دست تالیف دارد.

بنیاد ملی نخبگان ایران در سال ۱۳۹۸ از دکتر روحانی به عنوان یکی از چهره های شاخص کشورمان و به پاس یک عمر تلاش مجاهدانه در عرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی تجلیل کرده است.

تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، چندین بار دکتر روحانی به عنوان استاد و یا پزشک نمونه نیز انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفته است.

قرابت و نزدیکی دکتر روحانی با خانواده شهید مرتضی مطهری و شرکت در نشست های مذهبی و فرهنگی که گاهی اوقات با حضور مرحوم آیت الله رفسنجانی و برخی از چهره های شاخص انقلاب برگزار می شد موجب افزایش فعالیت ایشان در این عرصه شد.

به گونه ای که علاوه بر فعالیت در عرصه علمی دانشگاهی در عرصه مذهبی و فرهنگی از جمله بنیاد پژوهش های انقلاب اسلامی نیز فعالیت کرد و به مدت ۲۵ سال به عنوان عضو هیات مدیره این بنیاد فعالیت داشت.

ارتباط تنگاتنگ دکتر روحانی با حوزه علمیه مشهد و همکاری با بزرگانی همچون مقام معظم رهبری، مرحوم فقید آیت الله رفسنجانی و شهید مرتضی مطهری حضور ایشان را در عرصه انقلاب پر رنگ تر کرد به گونه ای که در زمان ورود امام خمینی(ره) به میهن اسلامی، دکتر محمود روحانی جزء کمیته استقبال قرار گرفت.

وی در مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی، نماینده اول مردم خراسان و عضو هیات رئیسه این مجلس بود و در فاصله سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱ و در دولت شهیدان باهنر و رجایی نیز به عنوان وزیر بهزیستی خدمت کرده است.

او همچنین استاد دانشکده ‌علوم پزشکی مشهد، عضو هیات مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و عضو هیات امنای بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی است.

دکتر روحانی در دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم سال ۱۳۷۳ به عنوان یکی از خادمان برگزیده نشر قرآن کریم معرفی شده است. همچنین در سال ۱۳۷۹ از طرف شورای شهر مشهد به عنوان شهروند نمونه در امر تحقیق و پژوهش انتخاب شده است.

به علاوه وی در سال ۱۳۸۵ از طرف سازمان نظام پزشکی به عنوان پزشک نمونه کشوری و در سال ۱۳۸۷ به عنوان استاد و محقق پیشکسوت و برگزیده دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزیده و در همین سال از طرف استانداری به عنوان پیشکسوت علمی استان خراسان رضوی معرفی شده است.

چهره ماندگار عرصه سلامت در جشن بزرگ ثامن طی سال ۱۳۹۳، پیشکسوت برتر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۳ و سخنران برگزیده فستیوال مرکز فرهنگی اسلامی Manchester از دیگر موفقیت های دکتر روحانی به شمار می رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha