روند کاهشی مصرف سموم کشاورزی در مازندران محسوس است

ساری- ایرنا - مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: مصرف سموم کشاورزی در استان از ۱۲ هزار تن دهه ۷۰ در حال حاضر به پنج هزار تن کاهش یافت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عممی سازمان جهاد کشاورزی مازندران عبدالرحمان زاغی در همایش کاربرد روغن‌های گیاهی در کنترل آفات اظهار کرد: روند ثبت سموم از سوی سازمان حفظ نباتات در سال‌های اخیر تغییر کرده و به سمت سموم کم خطر رفته است چراکه نیاز اساسی دنیا استفاده از محصولات کم خطر است و این امر الزام برای صادرات محصولات کشاورزی را دوچندان می‌کند.

وی بیان داشت: مازندران از جمله استان‌های مهمی است که ۸۰ نوع محصول زراعی و باغی در آن کشت می‌شود و به همین دلیل آفات و بیماری‌های آن بیشتر از سایر استان‌ها است.

وی ادامه داد: ۴۳۰ عامل بیماری‌زا در استان داریم و اگر کنترل نکنیم خسارت‌های فراوانی به محصولات کشاورزی وارد می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: تا جایی که ممکن است باید برای کنترل بیماری‌ها و آفات از کنترل غیرشیمیایی استفاده کنیم و استفاده شیمیایی را در مرحله آخر اقدامات خود قرار دهیم.

زاغی حذف سموم پرخطر، توسعه و تقویت شبکه‌های مراقبت و پیش‌آگاهی محصولات زراعی و باغی، توسعه روش‌های کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیک و تامین امنیت غذایی محصولات استراتژیک با نگاه حفظ محیط زیست را از برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.

وی اظهار کرد: روند ثبت سموم از سوی سازمان حفظ نباتات در سال‌های اخیر تغییر کرده و به سمت سموم کم خطر رفته است چراکه نیاز اساسی دنیا استفاده از محصولات کم خطر است و این امر الزام برای صادرات محصولات کشاورزی را دوچندان می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کرم ساقه‌خوار برنج از آفات مهم برنج است، گفت: مهمترین آفات در باغات، سپردار قرمز و بالشک است.

زاغی خاطرنشان کرد: الزاماتی که برای کنترل آفات تعریف شده است که باید از سمومی استفاده کنیم که خطر و باقیمانده کمتری داشته باشد.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha