به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عممی سازمان جهاد کشاورزی مازندران عبدالرحمان زاغی در همایش کاربرد روغنهای گیاهی در کنترل آفات اظهار کرد: روند ثبت سموم از سوی سازمان حفظ نباتات در سالهای اخیر تغییر کرده و به سمت سموم کم خطر رفته است چراکه نیاز اساسی دنیا استفاده از محصولات کم خطر است و این امر الزام برای صادرات محصولات کشاورزی را دوچندان میکند.
وی بیان داشت: مازندران از جمله استانهای مهمی است که ۸۰ نوع محصول زراعی و باغی در آن کشت میشود و به همین دلیل آفات و بیماریهای آن بیشتر از سایر استانها است.
وی ادامه داد: ۴۳۰ عامل بیماریزا در استان داریم و اگر کنترل نکنیم خسارتهای فراوانی به محصولات کشاورزی وارد میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: تا جایی که ممکن است باید برای کنترل بیماریها و آفات از کنترل غیرشیمیایی استفاده کنیم و استفاده شیمیایی را در مرحله آخر اقدامات خود قرار دهیم.
زاغی حذف سموم پرخطر، توسعه و تقویت شبکههای مراقبت و پیشآگاهی محصولات زراعی و باغی، توسعه روشهای کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیک و تامین امنیت غذایی محصولات استراتژیک با نگاه حفظ محیط زیست را از برنامهها و سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.
وی اظهار کرد: روند ثبت سموم از سوی سازمان حفظ نباتات در سالهای اخیر تغییر کرده و به سمت سموم کم خطر رفته است چراکه نیاز اساسی دنیا استفاده از محصولات کم خطر است و این امر الزام برای صادرات محصولات کشاورزی را دوچندان میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کرم ساقهخوار برنج از آفات مهم برنج است، گفت: مهمترین آفات در باغات، سپردار قرمز و بالشک است.
زاغی خاطرنشان کرد: الزاماتی که برای کنترل آفات تعریف شده است که باید از سمومی استفاده کنیم که خطر و باقیمانده کمتری داشته باشد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
نظر شما