ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تهران-ایرنا- روزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری، اعطای عنوان استادافتخاری دانشگاه پکن به‌آیت‌الله رئیسی، ادعای‌گاردین درباره تقلای‌لندن و واشنگتن‌علیه ایران براساس اتهامات پهپادی وصدورحکم نهایی فاجعه سقوط جرثقیل درمکه مکرمه ازسوی دادگاه عربستان مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**گلوبال تایمز:ملاقات روسای جمهور چین و ایران به مشارکت راهبردی دو کشور شتاب بخشید

تارنمای روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی نوشت: به اعتقاد کارشناسان این کشور ملاقات شی جین پینگ و آیت الله سید ابراهیم رئیسی روسای جمهور چین و ایران به مشارکت راهبردی دو کشور شتاب بخشید.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تارنمای روزنامه گلوبال تایمز در این گزارش افزود: شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین روز سه‌شنبه در پکن با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد و دو رهبر بر تعمیق مشارکت راهبردی جامع چین و ایران به توافق رسیدند.

انتظار می‌رود دو طرف هماهنگی خود را تحت پلت فرم‌های چندجانبه مانند سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای (SCO) افزایش دهند و انرژی مثبت را به صلح منطقه‌ای و جهانی تزریق کنند.

کارشناسان چینی گفتند که سفر سه روزه آیت‌الله رئیسی به چین (اولین سفر از زمان روی کار آمدن وی در آگوست ۲۰۲۱) اجرای توافقنامه ۲۵ ساله بین دو کشور را تسریع خواهد کرد. این دیدار بین رهبران دو کشور همچنین همکاری‌های دوجانبه را به سطح بالاتری هدایت خواهد کرد و بر اعتماد متقابل عمیق بین دو کشور تاکید می‌کند.

شی به رئیسی گفت: چین همواره روابط خود با ایران را از منظر استراتژیک نگریسته و توسعه داده است و هر قدر هم که شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای تغییر کند، چین بی‌وقفه همکاری‌های دوستانه خود را با ایران افزایش خواهد داد و برای توسعه هر چه بیشتر مشارکت استراتژیک فراگیر دو کشور تلاش خواهد کرد و نقش مثبتی در صلح جهانی و پیشرفت بشر ایفا خواهد کرد.

رئیس جمهور چین افزود: پکن از تهران در حفاظت از حاکمیت، تمامیت ارضی و عزت ملی حمایت می‌کند و از مبارزه این کشور با یکجانبه‌گرایی، هژمونی و نیروهای خارجی که در امور داخلی ایران مداخله می‌کنند و قصد برهم زدن ثبات آن را دارند، حمایت می‌کند. طرف چینی همچنین مایل است با تعمیق همکاری در تجارت، کشاورزی، صنعت و زیرساخت و همچنین گسترش همکاری تحت طرح‌ «کمربند و جاده»، مشارکت جامع میان ایران و چین را تعمیق بخشد.

آیت‌الله رئیسی نیز در این دیدار گفت: دوستی ایران و چین که در طول زمان آزموده شده، هر چه می‌گذرد محکم‌تر شده است. روابط ایران و چین به عنوان دو کشور بزرگ مستقل، مبتنی بر روحیه احترام متقابل است و شرکای راهبردی صادق و شایسته اعتماد متقابل هستند.

وی تاکید کرد: تعهد ایران به تعمیق و ارتقای مشارکت راهبردی همه‌جانبه ایران و چین تزلزل‌ناپذیر است و به هیچ وجه از شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای متاثر نخواهد شد.

به گزارش شینهوا، رهبران دو کشور پس از این دیدار مشترکا شاهد امضای تعدادی از اسناد همکاری دوجانبه در زمینه‌های کشاورزی، تجارت، گردشگری، حفاظت از محیط زیست، بهداشت، امداد رسانی، فرهنگ و ورزش (توسط هیات‌های همراه) بودند و در ادامه سفر رئیس جمهور ایران، دو طرف بیانیه مشترکی صادر خواهند کرد.

به گزارش رسانه‌ها، رئیس جمهور ایران را تیمی گسترده از جمله رئیس کل جدید بانک مرکزی و ۶ نفر از اعضای کابینه رئیسی مانند وزرای اقتصاد، نفت، امور خارجه و تجارت همراهی می‌کنند.

کارشناسان چینی می‌گویند که برخلاف کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه، کشورهای منطقه از جمله ایران به دنبال روابط متنوع با سایر کشورها هستند که اهمیت مثبتی برای ساختن جهانی چندقطبی عاری از هژمونی آمریکا دارد.

همکاری با تمام سرعت

چین و ایران در سفر شی جین پینگ به ایران در سال ۲۰۱۶، یک شراکت راهبردی جامع برقرار کردند و از آن زمان دو طرف برای ارتقا و توسعه این مشارکت از جمله همکاری در چارچوب ابتکار «یک کمربند و یک راه»، پیش رفتند.

«وو سایک» نماینده ویژه سابق چین در امور خاورمیانه روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز، گفت: هدف از سفر رئیسی به چین، ارتقای بیشتر روابط ایران و چین و اجرای مشارکت راهبردی جامع (توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین) است.

در سال ۲۰۲۱ چین و ایران یک توافقنامه ۲۵ ساله برای تقویت همکاری‌های همه‌جانبه در زمینه‌های مختلف امضا کردند. بر اساس این قرارداد، دو طرف از پتانسیل همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی استفاده کرده و برای همکاری‌های بلندمدت برنامه‌ریزی خواهند کرد.

«لیو ژونگ مین» استاد موسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای هم روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز، گفت: برنامه همکاری ۲۵ ساله شامل مباحث انرژی، تجارت و زیرساخت‌ها به ویژه از زمانی که آمریکا تحریم‌ها را علیه ایران و چین تشدید کرد، با موانعی مواجه شده است. بنابراین دو طرف احتمالاً روی چگونگی پیشبرد همکاری‌های عملی بین ایران و چین با وجود موانع خارجی (نظیر همین تحریم‌های آمریکا) تمرکز خواهند کرد.

همچنین «ژو یونگ بیائو» مدیر اجرایی مرکز تحقیقات «کمربند و جاده» در دانشگاه لانژو روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز گفت: برنامه توسعه ملی ایران و استراتژی «نگاه به شرق» با برجام بسیار سازگار است و همکاری‌های عمیق تضمینی برای توسعه عمیق و اساسی است که رشد اقتصادی ایران را تسریع و به تحکیم جایگاه آن در امور حمل و نقل و انرژی کمک می‌کند.

ژو افزود: در سمت مقابل، چنین همکاری عمیقی برای چین نیز اولا به دلیل تضمین امنیت انرژی و ثانیا به خاطر تقویت هرچه بیشتر پروژه‌هایی که در راستای تحقق طرح کمربند و جاده (BRI) باید به نحو احسن انجام پذیرد، دارای اهمیت زیادی است.

در دیدار شی و رئیسی، دو طرف همچنین بر افزایش هماهنگی در مورد مسائل منطقه‌ای و جهانی و حفظ هماهنگی فعال تحت نظارت سازمان‌های چندجانبه مانند سازمان ملل و سازمان همکاری شانگهای توافق کردند.

با تائید رسمی تهران، ایران یک قدم به پیوستن به سازمان همکاری شانگهای نزدیک‌تر شده است.

«وو سایک» نماینده ویژه سابق چین در امور خاورمیانه در ادامه همچنین در رابطه با پیوستن ایران به این سازمان گفت: ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک قدرت مهم در منطقه به گسترش نفوذ آن کمک خواهد کرد.

نقش فعال

در این دیدار سران دو کشور بر نفی یکجانبه‌گرایی، هژمونی و مداخله خارجی در امور داخلی ایران تاکید کردند.

کارشناسان چینی معتقدند که برخلاف کاهش نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه، ابتکارات توسعه و امنیتی پیشنهادی چین نقش فعال‌تری در ارتقای صلح و ثبات و حل و فصل درگیری‌ها در این منطقه ایفا خواهد کرد.

برخی از رسانه‌های خارجی در تلاش برای اختلاف‌افکنی بین ایران و چین، مدعی شده‌اند که این سفر پس از دیدار شی جین پینگ با سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دسامبر گذشته انجام شده است که بیانیه مشترک صادر شده در پایان آن دیدار، نارضایتی ایران را برانگیخته است و یا ادعا می‌کنند که همکاری بین دو طرف اگرچه تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران را تضعیف خواهد کرد اما بر روابط آمریکا و چین تأثیر منفی بیشتری خواهد گذاشت.

وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه در رد این ادعاها گفت: توسعه روابط دوستانه همکاری بین چین و ایران برای رفاه دو ملت و ثبات در خاورمیانه مفید است و هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمی‌دهد.

«وو سایک» نماینده ویژه سابق چین در امور خاورمیانه در ادامه همچنین با اشاره به خصومت طولانی‌مدت بین ایران و عربستان، گفت: برخلاف آمریکا، چین به خوبی از عهده حفظ روابط خوب هم با ایران و هم با عربستان سعودی برمی‌آید چرا که چین در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمی‌کند و همیشه به جای تشویق به تقابل، به دنبال همکاری بوده است.

https://irna.ir/xjLLJq

**ادعای رئیس ستاد ارتش آمریکا: روسیه، جنگ اوکراین را باخته است
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا در استانه سالگرد جنگ اوکراین ادعا کرد: روسیه این جنگ را از نظر راهبردی باخته است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به همراه لوید آستین رئیس پنتاگون برای شرکت در نهمین نشست گروه ارتباطی دفاعی اوکراین و دیدار با وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو به بلژیک سفر کرده است و سپس در نشست وزرای دفاع ناتو شرکت خواهد کرد.

مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه شنبه در سخنانی مدعی شد: روسیه باخته است. آنها از نظر راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی باخته اند و بهای گزافی را در میدان نبرد می پردازند.

این مقام ارشد نظامی آمریکا افزود: تا زمانی که پوتین به جنگ انتخابی خود پایان ندهد، جامعه بین المللی به حمایت از اوکراین با تجهیزات و قابلیت هایی دفاعی، ادامه خواهد داد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ادعا کرد: ارتش روسیه در جنگ تجاوزکارانه خود هزینه های هنگفتی می پردازد. این کشور اکنون به اعزام سربازان وظیفه و زندانیان به مرگ قریب الوقوع متوسل شده اند.

مارک میلی گفت: ما یک ائتلاف واحد باقی خواهیم ماند. ما به حفظ ارزش های حاکمیت و آزادی و حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.

در حالی که اولین سالگرد جنگ اوکراین نزدیک می‌شود، مقام‌های آمریکا به رهبران اوکراین گفته‌اند که آنها با لحظه حساسی برای تغییر روند جنگ مواجه هستند.

به نوشته واشنگتن پست، مقام‌های آمریکایی همزمان با ارسال تسلیحات و کمک‌های دیگر از ایالات متحده و شرکای آنها به اوکراین، مسئولان کی‌یف را تحت فشار قرار داده‌اند تا دستاورهای مهمی در میدان جنگ کسب کنند.

این رسانه آمریکایی افزود: مقام‌های دولت بایدن می‌گویند که بسته‌های کمکی اخیر کنگره و متحدان آمریکا بهترین فرصت را برای کی‌یف ایجاد کرده است تا مسیر جنگ را تغییر دهد.

برخی از مقامات آمریکایی خاطرنشان کردند که هر گونه بسته کمکی به اوکراین از حمایت دوحزبی برخوردار بود و کاخ سفید و کنگره بیشتر از چیزی که اوکراین می‌خواست به آن کشور ارائه دادند؛ اما این مساله در دوره‌ای جریان داشت که سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تحت کنترل دموکرات‌ها بود اما اکنون مجلس نمایندگان تحت کنترل جمهوریخواهانی قرار گرفته است که وعده داده‌اند حمایت ها از اوکراین را کاهش دهند.

این در حالی است که علاقه طولانی مدت اروپا به حمایت مالی از جنگ اوکراین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

https://irna.ir/xjLLJz
**حمله نیروهای مقاومت فلسطین به شهرک صهیونیستی
منابع خبری سه‌شنبه شب گزارش دادند، نیروهای مقاومت فلسطین به شهرک صهیونیستی واقع در شمال کرانه باختری حمله کردند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«کتیبه جنین» از نیروهای وابسته به گردان‌های «القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد، نیروهای این گروه به نظامیان صهیونیست در شهرک صهیونیست نشین «حومش» واقع در شمال کرانه باختری حمله کردند.

بر اساس این گزارش، نیروهای مقاومت فلسطین به سمت نظامیان صهیونیست در این شهرک تیراندازی کردند و به صورت ایمن از این شهرک خارج شدند.

پیش تر تارنمای خبری "حدشوت یسرائیل" گزارش داده بود، در دو هفته گذشته در سرزمین‌های اشغالی، ۱۱ اسرائیلی کشته شدند.

شرایط این روزهای سرزمین‌های اشغالی و بطور خاص در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیله‌ای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیست‌ها را می‌دهند و همین امر شرایط ویژه‌ای را برای صهیونیست‌های غاصب رقم زده است.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjLLJp

**دادگاه عربستان حکم نهایی فاجعه سقوط جرثقیل در مکه مکرمه را صادر کرد

منابع خبری سه‌شنبه شب گزارش دادند، دادگاه تجدید نظر جنایی عربستان سعودی حکم نهایی متهمان فاجعه حادثه سقوط جرثقیل در مسجد الحرام در سال ۱۳۹۴ را صادر کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

روزنامه «عکاظ» عربستان سعودی گزارش داد، دادگاه تجدید نظر جنایی این کشور، شرکت بن لادن را به دلیل سهل‌انگاری و نقض قوانین ایمنی به پرداخت ۲۰ میلیون ریال سعودی (۵.۳ میلیون دلار) جریمه نقدی محکوم کرد.

بر اساس رأی دادگاه تجدید نظر، شرکت بن لادن در این پرونده به پرداخت دیه محکوم نشده است.

همچنین سه متهم این پرونده پس از احراز قصور و نقض قوانین ایمنی، به ۶ ماه حبس و پرداخت ۳۰ هزار ریال سعودی جزای نقدی و چهار نفر دیگر به سه ماه حبس و پرداخت ۱۵ هزار ریال جزای نقدی محکوم شدند.

روزنامه عکاظ به نقل از منابع آگاه نوشته است که این احکام قطعی تلقی می‌شود مگر این‌ که درخواست تجدید نظر به دیوان عالی کشور طبق روال معمول ارائه شود.

جرثقیل در طی پروژه توسعه مسجد الحرام در روز جمعه ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ همزمان با مراسم حج در محوطه «بیت الله الحرام» سقوط کرد که در اثر آن ۱۱۱ نفر از جمله حجاج کشورهای مختلف جان خود را از دست دادند و ۲۳۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. در مهر ماه همان سال نیز حادثه «منا» روی داد.

مقامات سعودی باد شدید و توفان را عامل سقوط این جرثقیل عنوان کردند.

گروه بن لادن از شرکت‌های بزرگ در عربستان است که در سال ۱۹۳۱ توسط محمد بن لادن پدر اسامه بن لادن سرکرده سابق سازمان تروریستی القاعده تاسیس شد.

در این فاجعه که در سالروز حادثه یازدهم سپتامبر به وقوع پیوست ۱۱ تن از حجاج ایرانی جان خود را از دست دادند و ۱۵ تن دیگر از آنان زخمی شدند.

https://irna.ir/xjLLJB

**ادعای پنتاگون: روسیه در فکر حمله‌ای به اوکراین در بهار است

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و رئیس پنتاگون که در اروپا به سر می برد، گفت که روسیه در فکر حمله ای در بهار به اوکراین است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

لوید آستین رئیس پنتاگون به همراه ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا در استانه سالگرد جنگ اوکراین برای شرکت در نهمین نشست گروه ارتباطی دفاعی اوکراین و دیدار با وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو به بلژیک سفر کرده است و سپس در نشست وزرای دفاع ناتو شرکت خواهد کرد.

وزیر دفاع آمریکا در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگار اوکراینی درباره ارائه جنگنده های جدید به کی یف گفت که در مورد ارائه جنگنده به اوکراین، اطلاعیه جدیدی ندارم.

رئیس پنتاگون افزود: ما به همکاری با اوکراین برای رفع فوری ترین نیازهای آن ادامه خواهیم داد.

وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: روسیه در فکر حمله ای در بهار است, بنابراین ما باید کارهای زیادی انجام دهیم.

آستین تصریح کرد: ما می دانیم که روسیه تعداد قابل توجهی هواپیما در اختیار دارد و توانایی های هوایی زیادی برای این کشور وجود دارد. به همین دلیل است که ما هر کاری که می‌توانیم برای تقویت توانایی دفاع هوایی انجام خواهیم داد.

رئیس پنتاگون ادامه داد: روسیه سعی می کند نیروی هوایی خود را وارد این مبارزه کند. آنها تاکنون این کار را نکرده‌اند، زیرا دفاع هوایی اوکراین بسیار مؤثر بوده است.

این در حالی است که مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه شنبه در سخنانی مدعی شد: روسیه باخته است. آنها از نظر راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی باخته اند و بهای گزافی را در میدان نبرد می پردازند.

این مقام ارشد نظامی آمریکا افزود: تا زمانی که پوتین به جنگ انتخابی خود پایان ندهد، جامعه بین المللی به حمایت از اوکراین با تجهیزات و قابلیت هایی دفاعی، ادامه خواهد داد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ادعا کرد: ارتش روسیه در جنگ تجاوزکارانه خود هزینه های هنگفتی می پردازد. این کشور اکنون به اعزام سربازان وظیفه و زندانیان به مرگ قریب الوقوع متوسل شده اند.

مارک میلی گفت: ما یک ائتلاف واحد باقی خواهیم ماند. ما به حفظ ارزش های حاکمیت و آزادی و حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.

در حالی که اولین سالگرد جنگ اوکراین نزدیک می‌شود، مقام‌های آمریکا به رهبران اوکراین گفته‌اند که آنها با لحظه حساسی برای تغییر روند جنگ مواجه هستند.

به نوشته واشنگتن پست، مقام‌های آمریکایی همزمان با ارسال تسلیحات و کمک‌های دیگر از ایالات متحده و شرکای آنها به اوکراین، مسئولان کی‌یف را تحت فشار قرار داده‌اند تا دستاورهای مهمی در میدان جنگ کسب کنند.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

https://irna.ir/xjLLJR
**کاخ سفید: سقوط احتمالی باخموت مسیر جنگ را تغییر نمی‌دهد
جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت: سقوط احتمالی شهر باخموت اوکراین مسیر جنگ را تغییر نمی‌دهد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

کربی اظهار کرد: روسیه اخیراً در منطقه اطراف شهر باخموت در استان دونتسک اوکراین پیشرفت‌هایی داشته اما تصرف احتمالی این شهر بر روند جنگ تأثیری نخواهد گذاشت.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: نیروهای روسی در چند روز گذشته در حمله به باخموت پیشرفت تدریجی داشته‌اند.

کربی افزود: هنوز مشخص نیست که آیا نیروهای روسی می‌توانند این شهر را تصرف کنند یا خیر.

پیش از این، سازمان اطلاعات دفاعی انگلیس نیز از پیشروی نیروهای روسی در منطقه اطراف باخموت خبر داده و اعلام کرده بود: نیروهای گروه واگنر پس از چند کیلومتر پیشروی به سمت غرب، موفق شدند کنترل بزرگراه M-۰۳ منتهی به شهر باخموت را تصرف کنند.

نیروهای روسیه چندین ماه است که در شرق باخموت، با حملات بی‌امان و موج یورش پیاده‌نظام به سبک جنگ جهانی اول، تلفاتی را از نیروهای خسته اوکراین می‌گیرند.

تنها در چند کیلومتری شمال باخموت، سربازان اوکراین پس از هفته‌ها حمله توسط نیروهای روسیه مجبور شدند از شهر معدن نمک سولدار به غرب و جنوب عقب‌نشینی کنند.

نیروهای اوکراین بار دیگر در جبهه شمالی باخموت که تلاش کردند با انجام ضد حمله در منطقه خارکف، (نقطه‌ای که کارشناسان نظامی از آنجا به عنوان جبهه «سواتو-کرمینا» یاد می‌کنند) اطراف آن را بازپس گیرند اما با تشدید حملات نیروهای روسیه، زمینگیر شدند.

یکی از فرماندهان اوکراینی که در داخل باخموت مستقر است، گفت: وضعیت بسیار متشنج و دشوار است و حمله فعلی روسیه بزرگ‌ترین حمله‌ای است که او و نیروهای تحت امرش تا به حال تجربه کرده‌اند.

به گفته این فرمانده، نیروهای اوکراین در داخل شهر باخموت برای «دفاع سنگین» در مقابل حمله نیروهای روسیه از سمت شمال و شرق این شهر آماده می‌شوند.

https://irna.ir/xjLLJP

**تائید جریمه ۱۱۰ هزار دلاری ترامپ در دادگاه تجدید نظر

دادگاه تجدید نظر شهر نیویورک آمریکا روز سه‌شنبه به وقت محلی بار دیگر محکومیت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده را به پرداخت ۱۱۰ هزار دلار جریمه به خاطر امتناع از ارائه اسناد تجاری شرکت خود به دادگاه تائید کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

هیات منصفه دادگاه تجدید نظر شهر نیویورک اعتراض وکلای ترامپ را به رای صادره از سوی لتیتیا جیمز دادستان کل نیویورک وارد ندانست و اعلام کرد ترامپ باید به رای آرتور انگورون (Arthur Engoron) قاضی دیوان عالی منهتن تمکین و این مبلغ را به دادستانی شهر پرداخت و سایر شروط اعلام شده برای رفع اتهام از خود را نیز اجرا کند.

هیات منصفه دادگاه همچنین افزود جریمه روزانه ۱۰ هزار دلاری، سنگین و نادرست نیست.

لتیتیا جیمز دادستان کل نیویورک در تحقیقات مدنی خود در مورد اقدامات تجاری سازمان ترامپ از وی خواسته بود اسناد مربوط به معاملات تجاری‌اش را ارائه کند.

لکن وکلای ترامپ از دادگاه تجدیدنظر درخواست کرده بودند تا جریمه نقدی را تعلیق کند، ولی دادگاه با این درخواست مخالفت کرد.

مقامات قضایی آمریکا می‌گویند مدارکی در دست است که نشان می‌دهد ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود با سوءاستفاده از قدرت و ارتباطات خود در پرداخت مالیات، تخلف‌های گسترده مرتکب شده است.

https://irna.ir/xjLLJS

**آکسفام: بسیاری از بیمارستان‌ها و مدارس در زلزله ترکیه ویران شدند

سازمان امدادرسان آکسفام (Oxfam) سه‌شنبه شب اعلام کرد، بسیاری از بیمارستان‌ها و مدارس در زلزله ترکیه ویران شدند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

معاون مدیر آکسفام به شبکه الجزیره قطر گفت: ما به دنبال ارائه کمک به همه آسیب‌دیدگان زلزله و اطمینان از دریافت این کمک‌ها هستیم.

وی افزود: ما هنوز در شوک هستیم و سعی می‌کنیم بفهمیم چه اتفاقی افتاده و عمق فاجعه چقدر است.

این مقام سازمان آکسفام اضافه کرد، بسیاری از بیمارستان‌ها و مدارس در اثر زلزله ویران شدند و باید خسارات را ارزیابی کنیم.

پیش تر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفته بود: در نهمین روز از زلزله مهیب ترکیه که از آن به عنوان 'فاجعه قرن' یاد می‌شود، طبق اولین برآوردها، در ۱۰ استان زلزله زده ترکیه ۲۱۱ هزار واحد مسکونی در ۴۷ هزار ساختمان تخریب شده و یا خسارت زیادی دیده است.

وی با اذعان به وجود برخی نارسایی‌ها در جریان مدیریت بحران زلزله افزود: در همه کشورهای دنیا که چنین فاجعه بزرگی رخ می‌دهد، برخی اختلالات هم مشاهده می‌شود و در ترکیه نیز برخی نارسایی‌ها وجود داشت ولی همه متولیان امر داخلی و سازمان‌های بین‌المللی تلاش کردند تا هر چه زودتر به منطقه زلزله زده برسند و به امداد و نجات بپردازند.

زمین لرزه بزرگی در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد که تیم‌های نجات و جستجو طی ۹ روز اخیر در حال آواربرداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شده‌اند.

وزیر شهرسازی، محیط زیست و تغییرات اقلیم ترکیه نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که در جریان زلزله روز دوشنبه هفته گذشته، بیش از ۱۹۰ هزار واحد مسکونی و تجاری تخریب شده و یا به شدت آسیب دیده است.

https://irna.ir/xjLLJV
**بازتاب دیدار روسای جمهور ایران و چین در رسانه‌های آمریکا

سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به پکن و دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین در رسانه‌های آمریکایی بازتاب داشت.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز سه شنبه در دیدار با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد.

رئیس جمهور چین در این دیدار افزود: چین به مشارکت سازنده در مسیر از سرگیری مذاکرات توافق هسته ای ایران ادامه خواهد داد.

"وانگ ونبین"سخنگوی وزارت خارجه چین نیز همزمان با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین پیشرفت روابط دو کشور را سازنده خواند و گفت روابط دوجانبه این دو کشور علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در مطلبی با عنوان " سفر رئیس جمهور ایران به چین در میانه تنش با آمریکا" نوشت که پکن، شاهرگ حیاتی برای اقتصاد جمهوری اسلامی است و وعده داده از ایران برای احیای توافق هسته ای یا برجام حمایت کند.

این رسانه آمریکایی افزود: در حالی که دو کشور در میان تشدید تنش ها با آمریکا درحال تقویت روابط خود هستند، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران روز سه شنبه در آغاز سفر سه روزه خود در پکن با شی جین پینگ، رهبر چین دیدار کرد.

وال استریت ژورنال ادامه داد: پس از دیدارهای روز سه شنبه شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در پکن، دو کشور ۲۰ قرارداد همکاری امضا کردند.

این رسانه آمریکایی مدعی شد: ایران به طور فزاینده ای به چین برای نجات اقتصاد خود که به دلیل تحریم های آمریکا فلج شده، متکی است. از سوی دیگر این کشور نگران است که روابط رو به رشد پکن با عربستان سعودی ممکن است منجر به انزوای بیشتر تهران شود.

در این گزارش همچنین آمده است که واشنگتن در حال بررسی تحریم‌ها علیه پالایشگاه‌های مستقل چین است که خریداران اصلی نفت خام ایران هستند.اجرای این تحریم ها به دلیل عدم رابطه شرکت‌های چینی با بازار و سیستم مالی آمریکا پیچیده شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز این دیدار را بازتاب داد و نوشت: رئیس جمهور چین از ایران در میانه فشار غرب حمایت کرد.

این رسانه آمریکایی با بیان اینکه شی جین پینگ، رهبر چین، روز سه‌شنبه در جریان سفر رئیس‌جمهور ایران از تهران حمایت کرد، مدعی شد تهران تلاش می‌کند روابط خود را با پکن و مسکو گسترش دهد تا تحریم‌های غرب بر سر پیشرفت های هسته‌ای خود را خنثی کند.

این رسانه آمریکایی با اشاره به ادعاها درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نوشت که گزارش رسمی چین از دیدار شی جین پینگ با ابراهیم رئیسی هیچ اشاره ای به این ندارد که آیا آنها درباره حمله روسیه به اوکراین گفتگو کرده اند یا خیر.

آسوشیتدپرس سپس با اشاره با امضای ۲۰ توافقنامه همکاری میان ایران و چین نوشت: چین یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران و منبع سرمایه گذاری است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به این سوال که آیا پکن نگران است که نزدیک شدن به ایران ممکن است روابط آمریکا و چین را پیچیده کند، گفت که "روابط دوستانه" آنها به "ارتقای صلح و ثبات در خاورمیانه" کمک می کند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: روابط ما طرف ثالثی را هدف قرار نمی دهد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

آیت‌الله رئیسی در ۱۸ ماه اخیر به ۹کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان و آخرین سفر وی ۲۰ مهرماه برای حضور در اجلاس سیکا به میزبانی قزاقستان بود.

حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند، حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای وششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا)، دومین تا نهمین سفرهای خارجی آیت‌الله رئیسی در این مدت بوده است.

https://irna.ir/xjLLK6

**سوناک در صدد پایان دادن به گسترده‌ترین اعتصابات دهه‌های اخیر انگلیس

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس به دنبال راهی برای پایان دادن به بدترین موج اعتصاباتی است که این کشور در دهه‌های اخیر با آن مواجه شده است، اما مشخص نیست که پیشنهادهای دولت در باره میزان افزایش دستمزد کارکنان مورد پذیرش اتحادیه‌هایی که رهبری اعتصابات را برعهده دارند قرار خواهد گرفت یا خیر.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

فایننشال تایمز سه‌شنبه شب نوشت، سوناک و جرمی هانت وزیر دارایی او در حال بررسی پیشنهاد افزایش دستمزد برای پایان دادن به موج اعتصابات بخش دولتی هستند که شامل کارکنان بخش سلامت و سایر کارکنان کلیدی خواهد شد.

فایننشال تایمز افزود، تصمیم نهایی گرفته نشده است اما گفت‌وگوها منعکس کننده ترس ساکنان داونینگ استریت از ادامه یافتن موج اعتصابات در ماه‌های آینده است چرا که با توجه به افزایش میزان تورم از میزان پیشنهادی افزایش دستمزدها، کارکنان بخش دولتی عملا باید یک سال دیگر کاهش دستمزدها را تحمل کنند.

دولت انگلیس با بدترین اعتصابات سراسری در دهه‌های اخیر دست و پنجه نرم می‌کند زیرا کارگران بخش‌های دولتی و خصوصی در بحبوحه بحران هزینه زندگی، خواهان دستمزد بالاتر هستند.

بن زارانکو اقتصاددان «موسسه مطالعات مالی» با تاکید بر اینکه اگر وزارت خزانه‌داری از در اختیار گذاشتن منابع مالی بیش از آنچه در بودجه برای سایر وزارتخانه‌ها پیش‌بینی شده است، خودداری کند، آن وزارتخانه‌ها ممکن است اعلام کنند که تنها قادر به پرداخت ۳ درصد افزایش حقوق از ماه آوریل هستند که با توجه به اختلاف فاحش با تورم ۵.۵ درصدی پیش‌بینی شده برای سال مالی ۲۳-۲۰۲۲، اتحادیه‌ها آن را نخواهند پذیرفت و احتمالاً باعث شعله‌ور شدن اوضاع خواهد شد.

این در حالی است که تجربه تاریخی انگلیس ثابت می‌کند که افزایش واقعی تورم از پیش‌بینی‌ها پیشی خواهد گرفت، همان طور که در حالی که افزایش حقوق بخش‌های عمومی در سال مالی ۲۳-۲۰۲۲ حدود ۵ درصد بود ولی تورم در دسامبر ۲۰۲۲ به ۱۰.۵ درصد رسید.

اگرچه هانت در نوامبر گذشته پول بیشتری (بیشتر نسبت به سهم آنها از بودجه) به ادارات بهداشت و آموزش و پرورش اختصاص داده است اما در عین حال به وزرا گفته که آنها باید هر گونه افزایش دستمزد را از منابع مالی خود تامین کنند.

یکی از متحدان هانت می‌گوید: هرگونه افزایش دستمزد باید در چارچوب بودجه‌های موجود هر وزارتخانه باشد تا باعث افزایش تورم نشود. تقاضاهای فعلی اتحادیه‌ها برای افزایش دستمزدها غیرقابل تحمل است و خطر افزایش بیشتر تورم را به دنبال دارد.

به گفته وزارت خزانه‌داری انگلیس، افزایش کمتر از ۵ درصدی دستمزدهای بخش دولتی برای سال‌های ۲۰۲۳-۲۴، تاثیر محسوسی بر رشد تورم نخواهد گذاشت اما افزایش ۶ درصدی دستمزدها موجب بدتر شدن تورم و افزایش ۷ درصدی دستمزدها می‌تواند ریسک قابل توجهی داشته باشد و منجر به افزایش افسارگسیخته تورم شود.

سخنگوی دولت سوناک با تاکید بر اینکه وزرا برای کارمندان بخش دولتی بسیار ارزش قائل هستند و آماده انجام گفت‌وگوها برای پایان دادن به اعتصابات هستند، افزود: اما نمی‌توانیم با افزایش بیش از حد دستمزدها این ریسک ایجاد تورم بالا را در اقتصاد خود بپذیریم.

وی با بیان اینکه کشورهایی مانند فرانسه، اسپانیا و نروژ نیز همگی با افزایش دستمزد کارکنان بخش عمومی در حد کمتر از نرخ تورم برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ موافقت کرده‌اند، افزود: یافتن تعادلی عادلانه میان افزایش دستمزدها و نرخ تورم، امری حیاتی در اقتصاد است و دقیقا به همین دلیل است که ما یک فرایند مستقل تعیین دستمزد داریم.

کالج سلطنتی پرستاری و اتحادیه خدمات عمومی و بازرگانی (PCS) که اعضای آن در اعتصابات شرکت دارند، از اظهارنظر درباره گفته‌های سخنگوی دولت خودداری کردند اما هر دو اتحادیه تاکید کرده‌اند که رسیدگی دولت به درخواست‌های آنها برای افزایش دستمزد در سال ۲۰۲۳ موضوعی حیاتی است.

https://irna.ir/xjLLK5

**اسرای فلسطینی با آغاز ماه مبارک رمضان اعتصاب غذا می‌کنند

اداره اسرای فلسطینی اعلام کرد که اسرای دربند رژیم صهیونیستی در واکنش به سیاست‌های کابینه «بنیامین نتانیاهو» علیه آنها و فلسطینیان با آغاز ماه مبارک رمضان دست به اعتصاب غذا می‌زنند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

اداره اسرای فلسطینی اعلام کرد، اسرا در زندان‌های ریمون، عوفر، مجدو، جلبوع و النقب از روز چهارشنبه نافرمانی خود را در زندان‌ها در اعتراض به اقدامات مقام‌های زندان علیه آنها و سیاست‌های کابینه صهیونیستی به ویژه سیاست‌های «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم آغاز می‌کنند.

بر اساس این گزارش، نافرمانی اسرای فلسطینی درحالی آغاز می شود که اسرا با آغاز ماه مبارک رمضان نیز اعتصاب غذای خود را آغاز می‌کنند.

اسرای فلسطینی پیش تر در پیامی به وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هشدار داده‌ بودند که آماده مبارزه هستند و چیزی برای از دست دادن ندارند.

رژیم صهیونیستی برای مقابله با عملیات شهادت طلبانه در سرزمین‌های اشغالی و جلوگیری از تکرار آن، به فشار بیشتر به اسیران فلسطینی در زندان‌های این رژیم متوسل شده است.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» پیش تر نوشته بود «ایتمار بن گویر» به سازمان‌ زندان‌های این رژیم دستور داده است که تنها اسیران فلسطینی دو دقیقه می‌توانند حمام کنند.

براساس این گزارش، بن گویر همچنین دستور داده است که هر بند از زندان‌های رژیم صهیونیستی که فلسطینیان ساکن آن هستند، تنها یک ساعت آب داشته باشد.

از زمان روی کارآمدن دولت ائتلافی راست افراطی نتانیاهو و وزیران تندرویی چون بن گویر، شرایط اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی تشدید شده است.

«بن گویر» که برای مقابله با حملات شهادت طلبانه جوانان فلسطینی راهی جز فشار به زندانیان فلسطینی ندارد، پیشتر نیز تهدید کرده بود که شرایط زندان‌ را سخت تر خواهد کرد.

https://irna.ir/xjLLKd

**واکنش آمریکا به دیدار روسای جمهور ایران و چین و هراس از تعمیق روابط دو کشور

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به دیدار آیت الله سید ابراهیم رئیسی و شی جین پینگ روسای جمهور ایران و چین و هراس واشنگتن از تقویت روابط دو کشور، خواستار مقابله پکن با سیاست‌های تهران شد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز سه شنبه در دیدار با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد و به مشارکت سازنده در مسیر از سرگیری مذاکرات توافق هسته ای ایران ادامه خواهد داد.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره دیدار روسای جمهور ایران و چین و حمایت پکن در از سرگیری مذاکرات برای توافق هسته ای با تکرار ادعاهای ضد ایرانی گفت: جمهوری خلق چین را تشویق می کنیم برای مقابله با سیاست‌های ایران که منطقه را بی‌ثبات می‌کند و شرکا و متحدان ما را تهدید می‌کند، گام بردارد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: برنامه هسته‌ای ایران، برنامه موشکی بالستیک، سایر فعالیت‌ها و اقدامات مخرب آن، در منطقه عمیقا بی‌ثبات‌کننده هستند. این اقدامات نه تنها برای ما بلکه برای چین نیز نگران کننده است.

پرایس ادعا کرد : چین می تواند نقش خود را ایفا کند و به ایران بگوید اقدامات مخرب آن قابل قبول نیست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: امیدواریم که در این چالش، جمهوری خلق چین از نفوذ خود در جهتی استفاده کند که به نفع هر دوی ما باشد.

این مقام وزارت خارجه دولت بایدن همچنین درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ایران گفت: مدتی است برجام در دستور کار ما نبوده است.

پرایس درحالی که بارها خود و دیگر مقامات واشنگتن مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی ایران شده اند، به دنبال سوالات پی در پی خبرنگار ایرانی – آمریکایی یکی از رسانه های فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی ایران که رویکرد آن، تخریب مسیر دیپلماسی و از سرگیری مذاکرات احیای برجام با توسل به ناآرامی های اخیر در ایران است، مدعی شد که اظهارات ایران را مبنی بر اینکه مشتاق از سرگیری مذاکرات برجام هستیم، رد می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: پیام ما به ایران بسیار روشن است، کشتن مردم خود و ارسال پهپاد به روسیه را متوقف و شهروندان آمریکایی را که به ناحق بازداشت کرده‌اید آزاد کنید.

این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد: در خصوص تحریم ها علیه ایران باید بگویم ما نگران عدم رعایت و همچنین رعایت بیش از حد آنها هستیم زیرا رعایت بیش از حد می تواند بر مردم ایران تاثیر بگذارد. تحریم های ما مردم ایران را هدف قرار نمی دهند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: آنها وسیله ای برای یک هدف هستند و بر برنامه هسته ای، برنامه موشکی و نقض حقوق بشر ایران متمرکز شده اند.

پرایس مدعی شد: ما به صورت مکرر با شرکت ها و کشورها در تماس هستیم تا به آنها اعلام کنیم در زمینه تامین نیازهای مردم ایران، تحریم های ما مجازات کننده نیستند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر درباره نشست مخالفان جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه جورج تاون واشنگتن در ادامه تداوم دخالت در امور داخلی ایران ادعا کرد: تنها مردم ایران می توانند در خصوص خواسته های خود صحبت کنند. جوامع ایرانی خارج از این کشور روابط مهمی با ایران دارند و ما به صورت مکرر خواهان شنیدن نظرات آنها در خصوص ایران هستیم.

وی مدعی شد: هیچ‌کس حتی دولت ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند به جای مردم ایران صحبت کند و تنها مردم ایران هستند که حق دارند آینده خود را تعیین کنند.

ند پرایس ادعا کرد: ما به خواسته های مردم ایران و جوامع خارج از این کشور گوش می دهیم و به دنبال راه هایی هستیم که از خواسته های آنها حمایت کنیم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

آیت‌الله رئیسی در ۱۸ ماه اخیر به ۹کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان و آخرین سفر وی ۲۰ مهرماه برای حضور در اجلاس سیکا به میزبانی قزاقستان بود.

حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند، حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای وششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا)، دومین تا نهمین سفرهای خارجی آیت‌الله رئیسی در این مدت بوده است.
https://irna.ir/xjLLKg

**اولیانوف: میزان تعهد غرب به احیای برجام یک علامت سوال بزرگ است

میخائیل اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه در وین در تداوم انتقاد از مواضع غرب نسبت به توافق هسته‌ای ایران، تصریح کرد که میزان تعهد طرف غربی به از سرگیری اجرای این توافق یک علامت سوال بزرگ است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین که ریاست هیات این کشور در مذاکرات رفع تحریم‌ها را برعهده دارد بامداد چهارشنبه در توئیتی به اظهارات اخیر رئیس جمهور چین در حمایت از برجام اشاره کرد و نوشت:‌ بدون شک چین به برجام پایبند است اما سوال این است که ایالات متحده و تروئیکا تا چه اندازه به احیای توافق هسته‌ای و صیانت از منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای متعهد هستند.

وی این موضوع را یک علامت سوال بزرگ توصیف کرد و افزود: به نظر می‌رسد آنها (غرب) یک برنامه پنهان دارند.

این دیپلمات روس پیشتر بن‌بست در مذاکرات رفع تحریم‌ها را نیز زمانی که اعضا طرحی برای عبور از مسائل باقی‌مانده ندارند، غیر منطقی دانست و به طور ضمنی خواستار از سرگیری گفت‌ وگوها شد.

او در توئیتی نوشت: بن بست در مذاکرات وین ممکن بود تا حدی توجیه شود که اگر شرکت کنندگان «پلن بی» واقع بینانه‌ای داشتند که قادر به حل مشکلات در حوزه‌های هسته‌ای و لغو تحریم‌ها بود. وی با بیان اینکه «ظاهراً چنین طرحی وجود ندارد و نمی‌تواند وجود داشته باشد»، تصریح کرد: بنابراین بن‌بست غیرمنطقی است.

همچنین معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر ضمن تاکید بر اینکه جایگزین معقولی برای برجام وجود ندارد، اعلام کرد که این توافق هنوز نمُرده است.

سرگئی ریابکوف در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو خاطرنشان کرد: طرفین توافق برجام به‌طور دوره‌ای بر تعهد خود به تفاهمات اساسی مندرج در توافق که با موفقیت به حفظ ثبات و تقویت امنیت منطقه‌ای تا لحظه خروج یک‌جانبه آمریکا از آن کمک کرد، تاکید کرده‌اند.

این درحالیست که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی در اظهاراتی گفته است که جایگزین بهتری برای برجام وجود ندارد و به تلاش‌ها برای از سرگیری اجرای این توافق ادامه می‌دهد.

همچنین سخنگوی او «پیتر استانو» دیروز در کنفرانس مطبوعاتی از بروکسل تصریح کرد که اتحادیه اروپا روی جمع‌بندی مذاکرات متمرکز است و هدفش این است که تمام تلاش‌ها را برای یافتن راه حلی به منظور اجرای صد درصدی این توافق انجام دهد.

مذاکرات رفع تحریم‌ها بعد از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده دیپلماتیک به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل مانده است.

تجربه نشان داده است که کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد.

https://irna.ir/xjLLKh

**اتحادیه اروپا به دنبال تحریم کشتی‌های حامل نفت روسیه است

اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه شرکت کشتیرانی «سان شیپ» است که در حمل نفت روسیه برای دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا به مسکو کمک می‌کند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

رسانه‌های اوکراین سه‌شنبه شب نوشتند، مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند که این شرکت به طور مخفیانه میزبان ۹۲ کشتی از شرکت دولتی روسی «سوکوم فلوت» در آوریل ۲۰۲۲ بود. این کار به منظور سازماندهی حمل و نقل مخفی نفت روسیه در صورت تحریم‌های آتی علیه روسیه انجام شد.

در حال حاضر، این شرکت که قبلا خدمات مدیریت «اس‌سی‌اف» نامیده می‌شد، به یکی از منابع اصلی درآمدزایی برای روسیه تبدیل شده است. سان شیپ با تعداد زیادی از کشورها قراردادهای دائمی دارد.

شرکت سان شیپ در دبی مستقر است و ذینفعان اصلی آن شهروندان امارات متحده عربی و روسیه هستند. نفتکش‌های این شرکت با پرچم لیبریا و قبرس به حمل و نقل نفت مشغول هستند. آنها به طور متوسط حداقل ۱۵۰ هزار تن نفت دارند.

رادیو «ان‌پی‌آر» در گزارشی به بررسی نحوه دور زدن تحریم‌ها توسط روسیه برای فروش مشتقات نفتی خود به کشورهای آسیایی پرداخت.

در گزارش این رسانه آمریکایی آمده است: از آنجایی که کشورهای اروپایی به علت تهاجم روسیه به اوکراین واردات نفت این کشور را ممنوع کرده‌اند حالا مسکو مجبور به فروش بیشتر نفت خود به کشورهای دیگر از جمله هند و چین است.

این گزارش با اشاره به اینکه روسیه پس از اعمال تحریم‌های غرب با وضع دشواری مواجه شد، می‌افزاید: این کشور نمی‌تواند نفت را به مقاصدی که پیشتر صادر می‌کرده، بدهد و ناوگان نفتکش مسکو نمی‌تواند محموله جابه جا کند به همین خاطر روسیه به کشتی‌های بیشتری نیاز دارد. اما ایالات متحده و متحدانش محدودیت‌هایی را برای جلوگیری از خدمات رسانی به محموله‌ها و نفتکش‌هایی که نفت روسیه را حمل می‌کنند، اعمال کردند مگر اینکه محموله نفتی به قیمت بشکه‌ای ۶۰ دلار یا کمتر فروخته شده باشد.

به نوشته این رسانه آمریکایی، درحال حاضر نفتکش‌های اورال روسیه پایین‌تر از این قیمت نفت را می‌فروشند. بنابراین روسیه مجبور شده به ناوگان نفتکش‌هایی روی بیاورد که با انتقال نفت مسکو به مکان‌های دورتر در آسیا یا هر جای دیگر تمایل به دور زدن تحریم‌ها داشته باشند. این ناوگان در صنعت نفت با عنوان «ناوگان سایه» معروف است.
https://irna.ir/xjLLKj

**واکنش کاخ سفید به دیدار روسای جمهور ایران و چین: به تعامل با پکن ادامه ‌دهیم

کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید در واکنش به دیدار آیت الله سید ابراهیم رئیسی و شی جین پینگ روسای جمهور ایران و چین گفت که واشنگتن به تعامل با پکن ادامه می‌دهد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید عصر سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ایا واشنگتن دیدار روسای جمهور ایران و چین را شکست تحریم ها علیه ایران می داند و پیامی برای دو کشور دارد؟ گفت که قصد ندارد در مورد این گفتگوها گمانه زنی کند.

سخنگوی کاخ سفید در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی بار دیگر به سیاست های فشار حداکثری آمریکا علیه تهران اذعان کرد و گفت: ما به تعامل با جمهوری خلق چین و سایر کشورها در سطح جهانی ادامه می دهیم تا آنها را تشویق کنیم برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران گام بردارند.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز سه شنبه در دیدار با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد و به مشارکت سازنده در مسیر از سرگیری مذاکرات توافق هسته ای ایران ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره دیدار روسای جمهور ایران و چین و حمایت پکن در از سرگیری مذاکرات برای توافق هسته ای با تکرار ادعاهای ضد ایرانی گفت: جمهوری خلق چین را تشویق می کنیم برای مقابله با سیاست‌های ایران که منطقه را بی‌ثبات می‌کند و شرکا و متحدان ما را تهدید می‌کند، گام بردارد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: برنامه هسته‌ای ایران، برنامه موشکی بالستیک، سایر فعالیت‌ها و اقدامات مخرب آن، در منطقه عمیقا بی‌ثبات‌کننده هستند. این اقدامات نه تنها برای ما بلکه برای چین نیز نگران کننده است.

پرایس ادعا کرد : چین می تواند نقش خود را ایفا کند و به ایران بگوید اقدامات مخرب آن قابل قبول نیست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: امیدواریم که در این چالش، جمهوری خلق چین از نفوذ خود در جهتی استفاده کند که به نفع هر دوی ما باشد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

آیت‌الله رئیسی در ۱۸ ماه اخیر به ۹کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان و آخرین سفر وی ۲۰ مهرماه برای حضور در اجلاس سیکا به میزبانی قزاقستان بود.

حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند، حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای وششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا)، دومین تا نهمین سفرهای خارجی آیت‌الله رئیسی در این مدت بوده است.

https://irna.ir/xjLLKn

**ادعای گاردین درباره تقلای لندن و واشنگتن علیه ایران براساس اتهامات پهپادی

روزنامه گاردین در گزارشی از تقلای لندن و واشنگتن برای پرونده‌سازی علیه ایران به دلیل مشارکت نظامی در جنگ اوکراین خبر داد و به نقل از مقام‌های آمریکایی نوشت که ایران در حال تبدیل شدن به یک کشور پیشرو در زمینه تولید پهپادهای ارزان قیمت و مرگبار است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

مقام‌های آمریکایی که گاردین نامی از آن‌ها نبرده است ادعا کرده‌اند که ایران از جنگ اوکراین به عنوان ویترینی برای عرضه فناوری های خود در زمینه پهپاد استفاده می‌کند. «یافته‌های آژانس اطلاعات دفاعی نشان دادند که چگونه ایران از یک بازیگر پهپادی در منطقه‌ در خاورمیانه به مهم‌ترین حامی نظامی مسکو در جنگ تبدیل شده است.»

این نشریه انگلیسی افزود: یکی از مقامات آمریکایی، تهران را به عنوان یک کشور پیشرو در تولید پهپادهای ارزان قیمت و بسیار موثر توصیف کرد.

گاردین در ادامه، با تکرار ادعای بی‌اساس مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین و بازخوانی گزارش ادعایی که اخیرا درباره ارسال محموله جدید پهپادهای ایرانی با قایق و هواپیمای دولتی به روسیه منتشر کرد، نوشت: اگرچه عرضه پهپادهای ایرانی به مسکو برای استفاده در جنگ علیه اوکراین مدت‌هاست که در بسیاری به عنوان واقعیت تلقی می‌شود، اما مقامات آمریکایی تاکید کردند که هدف آنها متقاعد کردن افراد بدبین در بین مخاطبان جهانی در مورد عمق اطلاعاتی است که ایالات متحده در مورد محموله‌های پهپادهای ایران جمع آوری کرده است.

طبق این گزارش ادعایی، «ایران سه مدل پهپاد به روسیه عرضه کرده است: پهپادهای کامیکاز یکبار مصرف شاهد ۱۳۱ و ۱۳۶ که توسط مسکو به عنوان جایگزین ارزان‌تر برای موشک‌های کروز استفاده می‌شود و پهپاد چند منظوره مهاجر-۶ که می‌تواند برای جمع‌آوری اطلاعات و حمل محموله موشک عمل کند»

گاردین به نقل از مقام‌های آمریکایی مدعی شد که واشنگتن به دنبال حمایت گسترده‌تری برای وضع تحریم‌ها علیه ایران به دلیل عرضه پهپادهایش به روسیه است.

این نشریه انگلیسی ادعا کرد:‌ مقامات آمریکایی نشان دادند که چگونه استفاده ایران از پهپاد، از سال ۲۰۱۴ به سرعت توسعه یافته است، از جایی که پهپادهای آن در حملات بسیار محدودتر علیه اهدافی مانند آرامکو سعودی و کشتیرانی مورد استفاده قرار می‌گرفت تا استفاده گسترده از آنها در یک جنگ بزرگ متعارف.

گاردین به نقل از مقام‌های یادشده مدعی شد که جنگ اوکراین به ایران کمک کرد تا پهپادهای خود را توسعه دهد.

غرب به رهبری آمریکا از ماه‌ها پیش و همزمان با تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین، ادعای مردود مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ را مطرح کرده است. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک‌های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد و تصریح کرده است که هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده است.

طبق گزارش گاردین، ایالات متحده و انگلیس به دنبال پرونده سازی علیه ایران هستند تا حمایت‌ بیشتری را برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران کسب کنند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر در همین زمینه گفت: متأسفانه کشورهایی که بزرگترین صادرکننده تسلیحات و تجهیزات به یک طرف جنگ هستند مایلند با دامن زدن به خبرهای کذب و جعلی افکار عمومی جهانی را دچار گمراهی و خطا کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نه در یک طرف جنگ و نه در کنار یک طرفی دیگر قرار دارد، تاکید کرد: ایران چنین طرح‌هایی را حتی در دست پیگیری هم ندارد.

کنعانی خاطرنشان کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران تشویق طرفین برای توسل به راهکار سیاسی و همچنین تشویق جامعه بین‌المللی برای کمک به شکل گیری راهکار سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ است.

https://irna.ir/xjLLKm

**آمریکا: ۳ شیء ساقط شده بی خطر بودند

جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد: سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده به این نتیجه رسیده‌‎اند که سه شیء ناشناسی که به تازگی بر فراز آمریکای شمالی ساقط شده‌اند، برای مقاصد تجاری یا تحقیقات علمی استفاده می‌شوند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

کربی گفت: ارزیابی‌های صورت گرفته بر اساس اطلاعاتی است که ایالات متحده از تصاویر این سه شیء به دست آورده است چرا که هنوز لاشه این اشیاء پرنده پیدا نشده است.

وی افزود: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که این اشیاء پرنده نوعی بالون بودند که ممکن است مربوط به نهادهای تجاری یا تحقیقاتی و بنابراین کاملا بی‌خطر هستند.

به نوشته ان‌بی‌سی نیوز، ایالات متحده در ماه جاری میلادی چهار شیء پرنده را ساقط کرده است؛ اولین مورد یک بالون مشکوک به جاسوسی چین بود که در ۴ فوریه (۱۵ بهمن) سرنگون شد. سه شیء ناشناس هم به ترتیب جمعه بر فراز آلاسکا، یکشنبه در آسمان کانادا و در بالای دریاچه هورون ساقط شده‌اند.

هفته پیش یک بالون چند روزی را در پرواز بر فراز آمریکای شمالی سپری کرد تا اینکه واشنگتن اعلام کرد یک جت جنگنده F-۲۲ آن را در روز شنبه در سواحل کارولینای جنوبی سرنگون کرده است.

مقامات پنتاگون آن را به عنوان یک «بالون نظارتی در ارتفاع بالا» توصیف کردند و گفتند که واشنگتن اقداماتی را برای جلوگیری از جمع آوری اطلاعات حساس انجام داده است.

ژنرال گلن وان هرک، فرمانده نیروهای آمریکایی در آمریکای شمالی، روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت که پرسنل نیروی دریایی «در حال حاضر در حال انجام عملیات بازیابی هستند و گارد ساحلی آمریکا در تامین امنیت منطقه و حفظ امنیت عمومی کمک می‌کند.»

گارد ساحلی آمریکا نیز روز دوشنبه اعلام کرد که در حال ایجاد یک منطقه امنیتی موقت در آب‌های ساحل سرف ساید در کارولینای جنوبی است؛ جایی که ارتش این دستگاه را سرنگون کرد.
https://irna.ir/xjLLKs

**سازمان ملل: ۳۲ غیرنظامی در کنگو به دست شورشیان کشته شدند

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به وقت محلی گفت که ۳۲ غیرنظامی توسط شبه نظامیان شورشی در شرق کنگو کشته شدند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«استفان دوجاریک» افزود: ۲۰ نفر توسط شبه نظامیان «کودیکو» و ده‌ها نفر دیگر به دست «نیروهای متحد دموکراتیک» (ای دی اف) متحد با داعش در شرق کنگو کشته شدند.

دوجاریک با ناپایدار توصیف کردن شرایط گفت که به دلیل محدودیت‌ها در منطقه، دستیابی به اطلاعات بیشتر برای ماموریت حافظ صلح سازمان ملل در کنگو دشوار است.

این در حالی است که رهبران کشورهای شرق آفریقا حدود ۱۰ روز پیش در نشستی در بوروندی خواستار برقراری آتش بس فوری در جمهوری دموکراتیک کنگو شدند.

مناطق شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو از ۲۰ سال گذشته تاکنون شاهد درگیری میان نیروهای دولتی و گروه‌های شورشی است. کنگو برخی از کشورهای همسایه خود را مسئول حمایت از این گروه‌های شورشی می‌داند.

«نیروهای متحد دموکراتیک» (ای دی اف) گروه وابسته به داعش است که سال‌ها است در کنگو دست به جنایت می‌زند.

طبق گزارش سازمان ملل متحد، گروه‌های مسلح شورشی سال گذشته بیش از ۱۲۰۰ نفر غیر نظامی را در دو استان کیوو شمالی و ایتوری کشتند. این کشتارهای مکرر به آوارگی خانوارها و حتی کل روستاها منجر می‌شود.

https://irna.ir/xjLLKr

**روزهای طلایی مازندران در تالار سرمایه‌گذاری

پیگیری‌های مستمر مسوولان ارشد مازندران در قالب برگزاری همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری برای جلب نظر فعالان اقتصادی برای راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی این روزها دیار علویان را در مسیر توسعه و رشد اقتصادی سه درصدی قرار داده است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

مازندران با افزون بر سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار و ۷۵۶ کیلومتر مربع وسعت، در مجموع حدود چهار درصد تولید ناخالص ملی ایران را به خود اختصاص داده که بهره گیری از چنین ظرفیت بسیار مناسب در جهت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جدید برای دولت سیزدهم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

از سوی دیگر دغدغه های اقتصادی دولت آیت‌الله رئیسی، انگاره‌های ویژه‌ای را در مناطق مختلف کشور به وجود آورده و مازندران نیز به‌دلیل برخورداری از شرایط خاص اقتصادی و زیرساختی، این روزها نقش خاصی در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت سیزدهم با جذب سرمایه گذار ایفا می‌کند.

این دیار با مزیت‌های فراوان اقتصادی، طبیعی، گردشگری، تجاری و صنعتی در ماه‌های گذشته با اراده مسوولان ارشد استان و با پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران به عنوان محور رایزنی های فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری جدید تبدیل شده و برگزاری ۶ همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان باحضور جمع زیادی از فعالان اقتصادی استانی و ملی نمونه عینی تکاپوی مدیران و بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی این دیار است که تاکنون بیش از یک هزار سرمایه گذار آمادگی خود برای راه اندازی یا اجرای طرح‌های توسعه ای در حوزه صنعت و تولید استان اعلام کردند.

اهمیت این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر از این حیث مورد توجه است که با توجه به ظرفیت های استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری اعم از انرژی، ارتباطات و مخابرات، صنعت و بازرگانی، کشاورزی و دانشگاهی، فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری های جدید روند توسعه این دیار را هموارتر کنند.

همچنین قرار گرفتن در مسیر راهبردی، موقعیت ویژه‌ای به مازندران داده و اهمیت و جایگاه سرمایه گذاری جدید از این حیث مورد توجه است که می توان باتوجه به بازارهای هدف صادراتی این تولیدات فرآوری شده را به کشورهای منطقه صادر کرد.

تکلیف دولت برای مازندران

با این حال دولت مردمی سیزدهم آذرماه سال ۱۴۰۰ شاخص رشد اقتصادی استان ها را ابلاغ کرد که در این شاخص، رشد ۷.۸ درصد برای سال ۱۴۰۱ مازندران مشخص شد اما دستگاه های اجرایی و اقتصادی این استان با حرکتی پرشتاب تحقق رشد بالای هشت درصدی را هدفگذاری کرده اند.

رئیس‌جمهور، ۲۱ آذر ماه سال گذشته، سند تحول مالی دولت را به مجلس تقدیم کرد و اهداف سه‌گانه ثبات اقتصادی، تضمین رشد اقتصادی هشت درصدی و توزیع عادلانه ظرفیت‌ها و امکانات در کشور را از جمله برنامه‌های بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی نگرش ملی به بودجه را برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی ضروری دانست و گفت : تحقق این بودجه نیازمند تلاش همگان و دوری از بخشی‌نگری است.

بنابراین بر اساس اعداد و ارقام لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ سهم استان ها برای رشد اقتصادی کشور مشخص شد که برای مازندران سهم ۷.۸ درصدی در نظر گرفته شد.

جبران ضعف ۱۰ ساله با اراده دولت

در این ارتباط استاندار مازندران چندی پیش در اظهار نظری گفت که رشد اقتصادی استان بعد از ۱۰ سال رکود و صفر بودن با اقدامات انجام شده دولت سیزدهم و جذب سرمایه گذار امسال به سه درصد افزایش یافت.

سیدمحمود حسینی‌پور افزود: متاسفانه در سال های گذشته با وجود ظرفیت های بی‌نظیر در سطح ملی به مازندران کمتر توجه شد و این استان در کریدور شمال به جنوب کشور قرار دارد که باید با احیای این دالان برای توسعه اقتصادی این دیار گام برداریم.

استاندار مازندران ادامه داد: در استان سه بندر مهم وجود دارد که در سال های گذشته از ظرفیت آن برای صادرات و واردات کالا استفاده نشد اما دولت سیزدهم از بنادر استان برای توسعه اقتصادی خواهد کرد.

حسینی پور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در آخرین سفری که به مازندران داشتند فرمودند که استانی که دریا و جنگل دارد نباید فقیر داشته باشد و این فرمایش به طور کامل درست و اصولی است و اقتصاد دریا و جنگل در مازندران تاکنون شکوفا نشده است.

مقام عالی دولت در مازندران افزود: ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه سرمایه گذاری در افتتاح و کلنگ زنی طرح های دهه مبارک فجر امسال در نظر گرفته شد که با جذب ۱۰۰ درصدی این منابع مالی رشد اقتصادی استان قابل توجه تر از هر زمان دیگر خواهد شد.

استاندار مازندران اضافه کرد: برای اول بار در کشور از طریق تهاتر نفت ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان و همچنین هفت هزار میلیارد تومان از طریق فاینانس خارجی برای توسعه زیرساخت های برق استان هزینه خواهد شد.

حسینی پور ادامه داد: برای رشد اقتصادی مازندران راهی جزء جذب سرمایه گذار نداریم و حدود ۱۰ سال رشد اقتصادی استان صفر بود اما در یکسال گذشته این آمار به سه درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی تواند برای توسعه اقتصادی کشور اقدام کند و باید برای رونق کسب و کار آحاد مردم برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف پای کار بیایند.

استاندار مازندران گفت: اصلاح نظام اداری باجدیت در دستور کار مقام عالی دولت در استان است و باید تمامی کارکنان دولت با روحیه جهادی و برچیدن کاغذبازی های اداری به تکریم ارباب رجوع ملزم شوند و به کار مردم با روان سازی امور برسند.

وی خاطر نشان کرد: برای رشد اقتصادی باید به جذب سرمایه‌گذار و بهره وری توجه کنیم و اگر دستگاه اداری استان خوب کار نکنند به طور حتم فعال اقتصادی رغبتی برای کار در استان ندارد.

استاندار مازندران افزود: در سال های قبل با کارهایی ناپخته ای که انجام شد سرمایه گذار از استان فراری داده می شد اما جذب فعال اقتصادی ماموریت مهم دولت در استان است.

جهش سرمایه‌گذاری ارزی در مازندران

به باور صاحبنظران سبقه رایزنی و دیپلماسی فعال اقتصادی امسال مازندران در افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری ۲۰۲۲ در ۲۰ اردیبهشت ماه امسال با حضور سفرای ۹ کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو شامل سفرای کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و مدیران این سازمان بین‌المللی در هتل بادله ساری خودنمایی می کند که فصل جدیدی از توسعه اقتصادی مازندران با کشورهای عضو اکو را آغاز کرد که اجرای این برنامه نقش غیرقابل انکاری در افزایش سرمایه گذاری ارزی در این استان داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که دیپلماسی فعال اقتصادی دولت سیزدهم بسیار اثرگذار است، گفت: ماحصل یکی از اقدامات سیاست خارجی دولت برای جذب سرمایه گذار، اعلام آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیون ریلی در صنعت کاتد مس بندر امیر آباد در استان مازندران است.

حسن خیریانپور ادامه داد: برای اجرای این طرح علاوه بر سرمایه گذاری ارزی، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل آورده فعال اقتصادی هزینه خواهد شد.

وی ظرفیت اشتغالزایی این طرح را ۲۲۳ نفر اعلام و اضافه کرد: این طرح اقتصادی با تخصیص ۱۰۰ هکتار زمین به زودی در گام های اجرایی قرار خواهد گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران ادامه داد: طبق برنامه سرمایه گذار در صورت تخصیص زمین در زمان مقرر یکماهه این طرح در کمتر از ۲۴ ماه به بهره برداری خواهد رسید و این واحد ظرفیت سالانه ۵۰ هزار تن کاتد مس را دارد.

خیریانپور با بیان این که این طرح هزینه معدنکاوی برای کشور نخواهد داشت و پسماند آن قابلیت بازیافت و فرآوری است، گفت: تفاهم نامه سه جانبه استاندار، سرمایه گذار و بندر امیرآباد برای تسریع در اجرای طرح به زودی منعقد خواهد شد.

وی یادآور شد: مواد اولیه برای تولید کاتد مس از کشورهای شمالی استان مازندران از جمله روسیه وارد خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت سیزدهم برای اجرا و تکمیل طرح های اقتصادی مازندران در یکسال گذشته در این استان خبرداد و گفت: دولت سیزدهم و استاندار مازندران برای تکمیل طرح‌های زیرساختی نگاه ویژه‌ای دارند.

وی با بیان اینکه استاندار مازندران با روحیه انقلابی و جهادی به تسهیل‌گری در امور مردم، حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و واگذاری کارها به امور مردم اعتماد و اعتقاد راسخ دارد، اظهار داشت: حمایت از بخش خصوصی و دانش بنیان‌ها راهبرد اساسی برای برقراری عدالت اجتماعی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در مازندران است که باید تمام دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق شعار اهتمام بیشتری داشته باشند.

خیریانپور با بیان این‌که با تلاش دولت و اتاق بازرگانی می‌توان در جهت تعمیق حمایت از سرمایه گذاران در سطح جامعه گام برداشت، اظهار داشت: مازندران زیرپای بخش خصوصی فرش قرمز پهن می کند.

سرمایه‌گذاری‌های جدید پیش نیاز توسعه

با این وجود استاندار مازندران معتقد است که حمایت از واحدهای صنعتی با رفع موانع اداری و حذف قوانین مخل تولید و همچنین جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی پیش نیاز توسعه مازندران است.

سید محمود حسینی پور افزود: گره های کوری که در مسیر توسعه صنعتی و اقتصادی استان وجود دارد باید باز شود و نباید بگذاریم که واحدهای صنعتی در کنار دغدغه تولید، نگرانی های اداری در حوزه های بیمه ای، مالیاتی و بانکی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد : از تمام دستگاه های اجرایی استان می خواهم که با تغییر رویه، در کنار بنگاه های اقتصادی و تولیدی و سرمایه گذاران باشند و با تسهیل‌گری، قوانین مخل تولید برچیده شود.

استاندار مازندران تاکید کرد : بسیاری از قوانین مخل تولید و سرمایه گذاری را شناسایی کردیم و با نامه نگاری هایی که با رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام خواهیم داد، درصدد حذف این قوانین غیرکاربردی هستیم.

حسینی پور اضافه کرد: رسالت جلسات با محوریت اقتصادی، صنعتی و اشتغال زایی باید تسهیل گری و گره گشایی از مشکلات تولیدکنندگان باشد و به هیچ عنوان بر نمی تابیم که صنعتگر پشت در مدیران دستگاه های اجرایی معطل شود.

وی افزود : ارائه تسهیلات برای رونق تولید و شکوفایی اقتصادی واحدهای صنعتی از سوی بانک های عامل استان با جدیت پیگیری شود و نباید تولیدکنندگان مازندران با مشکل کمبود نقدینگی مواجه باشند.

حسینی پور با تاکید بر این نکته که در صورت حمایت نکردن از واحدهای صنعتی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، روند توسعه اقتصادی در استان ابتر می ماند، گفت : تغییر رویه دستگاه های اجرایی و خدماتی برای خدمت به بنگاه های اقتصادی استان یک اصل انکار ناپذیر است و مدیران در مسیر تردد صنعتگران به ادارات باید زیر پای آنان فرش قرمز پهن کنند.

کارشکنی ممنوع

استاندار مازندران همچنین با تاکید بر ضرورت افزایش اهتمام مدیران استان برای تسهیل سرمایه‌گذاری در مازندران و کمک به رشد اقتصادی، افزود: هر دستگاه طرح‌های سرمایه‌گذاری و سهمی که می‌تواند از رشد اقتصادی هشت درصدی در نظر گرفته شده برای سال جاری داشته باشد را باید محاسبه کند و به استانداری ارائه دهد. فرمانداران هم باید از این به بعد درباره اقدامات مربوط به رشد اقتصادی در شهرستان تحت مدیریت‌شان گزارش عملیاتی ارائه کنند.

وی با انتقاد از عملکرد برخی مدیران استان در جذب سرمایه‌گذار و پیش بردن امور توسعه‌ای، بیان کرد: فراری دادن سرمایه گذار را به هیچ عنوان بر نمی‌تابیم و باید مدیران کل دستگاه های اجرایی همواره در مسیر جذب بخش خصوصی باشند.

عالی ترین مقام اجرایی مازندران با بیان این‌که با مدیران کم‌توجه به مسائل مربوط به رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری برخورد خواهد شد، خاطرنشان کرد: قرار است در جلسات سرمایه‌گذاری از فعالان اقتصادی حمایت شود و اقدامات مربوط به جذب سرمایه‌گذار و آغاز به کار سرمایه‌گذاران ارائه شود.

حسینی‌پور تصریح کرد: هر وقت سرمایه‌گذار وارد استان شد و کارش راه افتاد، یعنی در مسیر رشد اقتصادی قرار گرفته‌ایم، ما حقوق می‌گیریم که کارها را پیش ببریم. کاری جز این نداریم که برای افزایش سطح رفاه مردم گام برداریم.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: متاسفانه در مواردی مشاهده می‌شود که برخی مدیران موانعی پیش روی اقدامات مربوط به سرمایه‌گذاری در استان ایجاد می‌کنند. سرمایه‌گذار آمده می‌خواهد بزرگترین پروژه استان را اجرا کند، اما برخی دستگاه‌ها با بهانه‌های واهی مانع کار شدند و با اظهارنظرهای نادرست و یک صورت‌جلسه زحمات را هدر دادند. چندین استان صف ایستاده‌اند که پروژه های مهم را به استان خودشان انتقال دهند. به همین سادگی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی در استان را از دست ندهیم.

حسینی‌پور خاطرنشان کرد: هر مدیری که بخواهد با این قبیل کارها جلوی جذب سرمایه‌گذار به استان را بگیرد باید برکنار شود. تا الان در این زمینه چند بار اتمام حجت کردم، اما از این به بعد حتما تصمیم‌گیری خواهم کرد.

وی اظهار کرد: مساله این است که ما خوب برنامه می‌نویسیم، اما در اجرای برنامه‌ها با مشکل مواجهیم. برای بهبود وضعیت در این زمینه، همه دستگاه‌ها مکلف هستند که برنامه‌های مربوط به جذب سرمایه‌گذار و رشد اقتصادی را به صورت رسمی ابلاغ کنند. به طوری که این برنامه‌ها از زمان ابلاغ قابلیت سنجش و ارزیابی داشته باشد و نقش بهره‌وری هر دستگاه در رشد اقتصادی نیز مشخص شود.

استاندار مازندران همچنین به بازرسی استانداری تکلیف کرد تا گزارشی درباره خروج سرمایه‌گذاران از مازندران تهیه کند که در آن سهم تقصیر هر دستگاه برای منصرف شدن سرمایه‌گذار از فعالیت اقتصادی در مازندران مشخص شود.

مازندران روی دور تند سرمایه‌گذاری

از سوی دیگر به باور مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مازندران، سرمایه گذاری ها در این خطه تک بُعدی و تنها معطوف به حضور فعالان اقتصادی داخلی نیست چراکه ۵.۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب ۲ طرح از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مازندران جلب شد.

سید اسماعیل هاشمی افزود: جذب این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در قالب چهار طرح در حوزه های گردشگری، کشاورزی و زیرساختی مازندران است.

وی خاطر نشان کرد: همچنین نیروگاه مولد مقیاس کوچک شهرستان آمل و همچنین طرح حوزه درمان شهرستان چالوس با ارزش ۲۹.۴ میلیون دلار در قالب ۲ طرح سرمایه‌گذاری خارجی در سال گذشته در استان جلب شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران با اشاره به تامین مالی ۹۵ درصد منابع قانون بودجه استان در سال ۱۴۰۰ توسط دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی، گفت: در این راستا شناسایی، احصا و تشکیل پرونده اموال غیرمنقول مازاد برای مولدسازی یا فروش و ارسال به اموال دولتی درسطح استان انجام شد.

هاشمی همچنین با اعلام این که از ابتدای فروردین امسال تاکنون ۴۰ طرح سرمایه گذاری داخلی با اشتغالزایی برای یک‌هزار و ۱۲۵ نفر و با پیش‌بینی هزینه ۶۰ میلیارد تومانی از سوی این اداره کل مجوز فعالیت دریافت کردند، تصریح کرد: روند اعطای مجوز سرمایه گذاری داخلی با بررسی اهلیت فعال اقتصادی در استان حداکثر ۲ تا سه هفته است.

وی اضافه کرد: در راستای اجرای تکالیف موضوع دبیرخانه استانی بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تاکنون در مجموع۷۲ نشست برای بررسی طرح‌های متقاضی تسهیلات برگزار شده که تعداد سه هزار و ۶۲ طرح در حوزه‌های مختلف اقتصادی با اشتغالپیش‌بینی‌شده هفت هزار و ۱۴۰ نفر به ارزش تسهیلات ۵۹ هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال موردبررسی و تأیید قرارگرفته که تاکنون یک هزار و ۱۳۰ طرح موفق به دریافت هشت هزار و ۴۰۳ میلیارد ریال تسهیلات از این محل شدند.

وی افزود: صدور مبلغ یک‌هزار و ۴۹ میلیارد ریال اوراق تسویه خزانه از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۰، تحقق ۱۲۷درصدی درآمدهای عمومی نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰با رشد ۶/۷۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل با پیگیری‌های صورت گرفته توسط کارگروه درآمد و تجهیز منابع استان باجدیت در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران با تاکید بر این که دستگاه‌های اجرایی باید کارکنان مجرب خود را برای رایزنی با فعالان اقتصادی کشورهای مختلف به کار بگیرند، ادامه داد: با تمام توان موانع اداری را برای جلب رضایت فعالان اداری را برخواهیم داشت و به نوعی استان مازندران زیر پای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می کند.

صنعت و تولید همواره در مازندران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغال‌زایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت سیزدهم در دست اجرا است.

همچنین مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

https://irna.ir/xjLLxb

**حمایت قطب اهل سنت عراق از مقاومت بحرینی‌ها / فریاد انقلاب بحرین در بغداد

«لیث الدلیمی» شخصیت سیاسی تاثیرگذار اهل سنت عراق در حاشیه مراسم گرامیداشت سالروز انقلاب مردم بحرین علیه آل خلیفه در بغداد به خبرنگار ایرنا گفت: ملت بحرین یک ملت زنده است و حقش را فریاد می‌زند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

الدلیمی که این روزها مساله طرد او از سوی محمد الحلبوسی از پارلمان عراق نیز تبدیل به معضلی جنجالی در صحنه سیاسی عراق شده، در گرامیداشت دوازدهمین سالگرد انقلاب ۱۴ فوریه بحرین حاضر شد؛ حضوری که به گفته الدلیمی به دعوت «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق انجام شده است.

الدلیمی در حاشیه این مراسم به ایرنا گفت: در این جشنواره با دعوت کریمانه دفتر هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح شرکت کردیم.

این چهره سیاسی اهل سنت عراق افزود: این پیامی برای رفع ظلم در همه کشورها است تا حرف مردم شنیده شود و خواسته ملت‌ها، فصل الخطاب باشد. حاکمان طاغوتی باید صدای ملت‌های خود را بشنوند و به آنها احترام بگذارند.

الدلیمی ادامه داد: ملت بحرین یک ملت زنده است و حقش را فریاد زده است. این پیامی نیز برای سایر ملت‌های منطقه است که حقوق مشروع خود را در چارچوب شریعت اسلام و احترام به ارزش‌های اسلامی برای آزادی حقیقی و دموکراسی می‌خواهند.

العامری: ملت بحرین قطعا پیروز خواهد شد/ دعوت از آل خلیفه برای شنیدن صدای مردم

هادی العامری رئیس ائتلاف پارلمانی - سیاسی الفتح در این مراسم گفت: از حکومت بحرین می‌خواهیم تجدیدنظر کند، ملت خود را به رسمیت بشناسد و به جای خسارت و خونریزی بیشتر با ملت، تفاهم برقرار کند.

العامری همچنین به ملت یمن اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۵ با ستمگری و تجاوز علیه ملت یمن، تهاجم صورت گرفت. همه می‌گفتند این جنگ ۲ هفته طول خواهد کشید و به زودی دیگر نامی از حوثی‌ها هم برده نخواهد شد. ۱۲ کشور با حمایت کامل غرب و در راس آن آمریکا، علیه ملت عزیز یمن ائتلاف کردند. به چه نتیجه‌ای رسیدند؟

رئیس ائتلاف الفتح ادامه داد: امروز همه می‌گویند چاره ای جز راه حل مسالمت آمیز و سیاسی برای پایان مساله یمن نیست و راهی جز تفاهم با ملت عزیز و مقاوم یمن باقی نمانده است.

نایب رئیس هیات حشد الشعبی: ایمان ملت ایران و اتحاد حول امام خمینی (ره) پیروزی انقلاب را میسر کرد

«ابوعلی البصری» رئیس هیات حشدالشعبی نیز جزء سخنرانان این مراسم بود.
البصری با تاکید بر حمایت از انقلاب مردم بحرین به ذکر سبب موفقیت انقلاب اسلامی ایران و ضرورت توجه به آموزه‌های اسلام در درک انقلاب اشاره کرد و گفت: رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تبعیت مردم با ایمان و توجه و گردآمدن حول امام مومن، مخلص، عارف و از خودگذشته بود. توافق بر این محور، عنصر اول و اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.
نایب رئیس هیات حشدالشعبی عراق افزود: پیروزی نصیب کسانی می‌شود که آن را محقق کنند. ملت‌ها اگر خواهان پیروزی هستند باید ایمان به خدا داشته باشند. ایمان به خدا گام اول و کلید پیروزی است.

https://irna.ir/xjLLK8

**همه چیز در مورد طرح «ابتکار کمربند و جاده» چین

ابتکار «کمربند و جاده» که ایران در قلب آن قرار دارد، طرحی در حال اجرا از یک دهه قبل توسط چین و بزرگترین برنامه زیرساختی در تاریخ جهان شناخته می‌شود که چهار قاره را پیوند می‌دهد؛ طرحی که در اردوگاه آمریکا و غرب به عنوان مهمترین دستاویز در پروژه «چین‌هراسی در جهان» مورد پیگیری قرار گرفته است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

آسیا به عنوان یک قاره پهناور با تحولات جدیدی رو به رو است و بازیگران مختلف این پهنه جغرافیایی، طرح‌هایی را در راستای تامین اهداف خود و نیز منافع جمعی در مناطق مختلف آن ارائه می‌دهند. چین یکی از این بازیگران نوظهور است که برای تبدیل شدن به قدرت جهانی، طرح احیای جاده ابریشم را مطرح کرده‌ است.

این طرح که از سوی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در پاییز ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شد، از دو بخش «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و ساخت «جاده ابریشم دریایی در قرن بیست و یکم» تشکیل می‌شود. این طرح در نهایت با عنوان «یک کمربند - یک جاده» به جهان معرفی شد.

بنابراین در یک توضیح نسبتا ساده و واضح، «ابتکار کمربند و جاده» (Belt and Road Initiative) چین که به اختصار BRI نامیده می‌شود، دو بال دارد:

نخست، «کمربند» آن از «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» گرفته شده‌ است که شامل شبکه‌ای طراحی شده از جاده‌های فراسرزمینی و خطوط راه آهن، لوله‌های نفت و گاز و دیگر پروژه‌های زیرساختی است که از شهر شیئان در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می‌نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می‌رسد.

دوم، «جاده» آن نیز همان «جاده ابریشم قرن بیست ویکم» ‌است و مسیرهای دریایی از جنوب شرقی آسیا به جنوب آسیا و سپس خاورمیانه و آفریقا را در برمی‌گیرد. (در نقشه زیر خطوط زرد کمربند اقتصادی و خطوط آبی جاده ابریشم دریایی را نشان می‌دهد)

همان طور که در نقشه بالا قابل مشاهده‌است، ابتکار کمربند و جاده چین با راه ابریشم دریایی خود، بسیار فراتر از اوراسیا و اهداف اصلی آن برای ایجاد یک پروژه جاده ابریشم جدید حرکت کرده‌ است. مقیاس جغرافیایی به بیش از یکصد کشور از جمله آفریقا، خاورمیانه، آسیای جنوبی و آمریکای لاتین گسترش یافته‌ است.

برآورد شمار شرکا و جمعیت پروژه

نخستین سوالی که به ذهن می‌رسد این است که در این طرح بزرگ تاریخی چند کشور عضویت دارند و شمار جمعیت کشورهای درگیر پروژه به چند میلیارد نفر می‌رسد؟

حدود ۲ سال پیش (آبان ۱۳۹۹) وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که ۱۳۸ کشور و ۲۹ سازمان بین‌المللی موافقت نامه همکاری با چین در مورد این طرح را امضا کرده‌اند.

اندیشکده «شورای روابط خارجی» آمریکا (سی اف آر) به تازگی نوشته‌است که تا به امروز، ۱۴۷ کشور - که دو سوم جمعیت جهان و ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند – این پروژه را امضا کرده یا به انجام آن علاقه نشان داده‌اند. مؤسسه «امریکن اینترپرایز» نیز این ابتکار چین را شامل تعهدات به ۱۴۹ کشور ارزیابی کرده‌ است.

اگرچه اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، جمعیت کشورهای عضو طرح ابتکاری چین را «دو سوم جمعیت جهان» دانسته‌ است اما تارنمای «ترندز سرچ» اطلاعات دقیق‌تری را ارائه می‌دهد و این جمعیت را حدود ۴.۴ میلیارد نفر معادل تقریبی ۶۳ درصد از جهان برآورد می‌کند.
برآوردها از هزینه طرح کمربند و جاده

در پاسخ به این پرسش که سرمایه‌گذاری چین در این پروژه تاکنون چقدر بوده‌است، آمار دقیقی وجود ندارد. برخی نهادهای پژوهشی هزینه آن را بیش از یک هزار میلیارد دلار برآورد می‌کنند.

آخرین برآوردها آن است که این رقم به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد دلار رسیده‌است. این ۱۰ برابر هزینه طرح مارشال (طرح آمریکا برای نوسازی اروپا در فضای پساجنگ جهانی دوم) است که در آن زمان ۱۳۰ میلیارد دلار بود که با لحاظ کردن تورم، قیمت امروز طرح مارشال به ۱۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.

سایر پیش بینی‌های اقتصادی نیز هزینه‌ای به ارزش ۳.۷ تریلیون دلار برای بیش از ۲۶۰۰ پروژه کمربند و جاده در سراسر جهان برآورد می‌کنند.

اما در ارتباط با اینکه «پروژه تا کنون چقدر هزینه داشته‌است؟» رقم دقیق مشخص نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد چین در دو دهه اول قرن ۲۱ فعالیت‌های مالی خود را در کشورهای متعدد در قاره‌های مختلف افزایش داده‌است. به عنوان نمونه داده‌های مرکز تحقیقاتی آمریکایی «اید-دیتا» نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی ۱۸ ساله، چین در ۱۳ هزار و ۴۲۷ پروژه به ارزش ۸۴۳ میلیارد دلار در ۱۶۵ کشور در مناطق مختلف جهان سرمایه‌گذاری کرده‌است.

چین با طرح کمربند و جاده به دنبال چیست؟
چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، چند دهه رشد مستمر و پرشتاب اقتصادی را تجربه کرده و برای استمرار بخشیدن به روند خیزش خود به عنوان قدرتی جهانی و رفع تنگناهای پیش روی اقتصاد صادرات محور خود، به شدت به امنیت بخشی به منابع عرضه انرژی وارداتی وابسته است. در همین راستا مقام‌های پکن چند سالی است که این ابتکاری بین‌المللی را در چارچوب احیای جاده ابریشم با جدیت دنبال می‌کنند.

بنابراین چین با این طرح، اهداف بزرگی در زمینه رشد اقتصادی به خصوص امنیت انرژی، گسترش حوزه نفوذ و تاثیرگذاری در مناطق مختلف، دسترسی به بازارهای جهانی و نیز ایجاد راه‌های ارتباطی و حمل ونقل مقرون به صرفه‌تر را دنبال می‌کند. در نتیجه، این ایده به دنبال تسهیل و تامین انتقال انرژی، کالا و نزدیک کردن نقاط مختلف کره خاکی به کشور چین است.

از نگاه کارشناسان، پشتوانه این طرح قدرت صنعتی اقتصاد چین و توان سرمایه‌گذاری آن است. این طرح می‌تواند به همراه قدرت نظامی چین، به هژمونی این کشور در آسیای شرقی بیانجامد و در نهایت با تفوق بر مسیرهای تجاری خشکی و آبی اوراسیا، چین را به سوی قدرت برتر در اقتصاد جهانی رهنمون کند.

این طرح البته موافقان و مخالفان نیز دارد. موافقان این طرح، آن را راهی برای ارتباط زیرساختی کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای در حال توسعه، کمک به رشد اقتصادی این کشورها و رونق تجارت بین‌المللی می‌دانند.

آنها طرح یک کمربند و یک جاده را یک بازی با حاصل جمع صفر تلقی نمی‌کنند که تنها چین برنده این بازی باشد بلکه چین از طریق طرح کمربند و جاده به‌دنبال قوی کردن بلوک شرق در جهان است؛ موضوعی که هدف راهبردی این طرح است. بنابراین، چین می‌تواند آغازگر جنبشی باشد که رونق اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را به کشورهای شرقی بازگرداند. کسانی‌که به این شکل فکر می‌کنند، این پروژه را تنها به جنبه‌های اقتصادی محدود نمی‌بینند. از دید آنها این طرح یک برنامه عظیم چند بعدی و چند جنبه‌ای با چشم‌اندازهای بین‌المللی بلندمدت است.
نکته بسیار مهم دیگر این است که چین در این طرح، پیشبرد چندقطبی‌گرایی، احترام به مدل توسعه کشورها، ترویج تنوع فرهنگی، همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام متقابل به حاکمیت کشورها از جمله اصول بنیادین در نظر گرفته شده‌است؛ اصولی که در سیاست خارجی ایران و رویکرد کلان تهران به همکاری با سایر کشورها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

از این رو است که روزنامه چینی «چاینا دیلی» همزمان با نخستین روز از سفر رسمی «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری کشورمان به پکن، در گزارشی درخصوص این سفر، به نقل از یک کارشناس چینی نوشت که «ایران کشوری ایده آل در منطقه خاورمیانه برای پیشبرد پروژه کمربند و جاده است و متقابلا، همکاری با چین کلیدی برای توسعه اقتصادی ایران خواهد بود.»

https://irna.ir/xjLLKf

**سنتکام مدعی سرنگونی یک پهپاد در شرق سوریه شد

فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به "سنتکام" مدعی شد که یک فروند پهپاد را برفراز یکی از پایگاه های نظامیان اشغالگر آمریکایی در شرق سوریه سرنگون کرده است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در صفحه توییتر خود مدعی شد که یک فروند پهپاد را در منطقه شرق سوریه سرنگون کرده است.

سنتکام افزود که این پهپاد درحال تلاش برای شناسایی یک پایگاه در این منطقه بود.

فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شده که این پهپاد ساخت ایران بوده است.

سنتکام بیستم ماه گذشته میلادی نیز اعلام کرده بود که سه پهپاد انتحاری ناشناس پایگاه نظامی "التنف" در شرق سوریه را هدف قرار دادند.

فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شده بود که در آن حمله دو پهپاد را سرنگون کرده اما پهپاد سوم به ساختمانی در این پایگاه اصابت کرده است.

سخنگوی سنتکام آن زمان گفت که این حملات منجر به مجروح شدن دو عنصر از گروه مسلح و تروریستی "نیروی ارتش آزاد سوریه" وابسته به آمریکا شد اما نیروهای آمریکایی موجود در پایگاه آسیبی ندیدند.

تقریبا یک ماه پیش منابع محلی از وقوع حملات راکتی شدید به پایگاه نیروهای آمریکایی در نزدیکی میدان نفتی العمر واقع در حومه شرقی دیرالزور خبر دادند.

بر اساس این گزارش، صداهای انفجارهای مهیب در مناطق اطراف پایگاه آمریکایی در میدان نفتی العمر شنیده شده است و به دنبال آن جنگنده‌ها و هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز منطقه به پرواز درآمدند.

این منابع افزودند با توجه به دقت اصابت موشک‌ها به اهداف و صدای آژیر هشدار و پرواز هلیکوپترها از داخل میدان نفتی، احتمالا شماری در این حمله راکتی کشته یا زخمی شده باشند.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیرقانونی است.

https://irna.ir/xjLLLf

**استقبال چین از آیت الله رئیسی برای تاکید بر حمایت قوی پکن از تهران است

پژوهشگر انستیتوی مطالعات "شیامن" چین در گفتگو با پایگاه خبری - تحلیلی "العربی الجدید" دعوت و استقبال کشورش از آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران را در راستای تاکید پکن بر حمایت قوی از تهران توصیف کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

"لی وانگ تسه" پژوهشگر انستیتوی مطالعات شیامن در استان فوجیان چین امروز چهارشنبه در گفت وگو با پایگاه خبری - تحلیلی "العربی الجدید" درباره سفر کنونی آیت الله رئیسی به چین و دیدار با مقامات بلندپایه این کشور گفت که این سفر در زمان حساسی برای دو کشور برگزار می شود چرا که از یک سو چین با چالش های بزرگی به علت تنش در روابط با آمریکا در همه زمینه های تجاری، فناوری، امنیتی و نظامی روبرو است و چه بسا جدیدترین فصل این تنش بحران اخیر درباره بالن چین باشد که باعث تعویق سفر از پیش تعیین شده "آنتونی بلینکن" و وزیر خارجه آمریکا به پکن شد و از سوی دیگر ایران نیز با تحریم ها و فشارهای غرب روبرو است.

این کارشناس روابط بین الملل افزود که "دعوت رئیس جمهوری چین از همتای ایرانی خود برای سفر به پکن برای تاکید بر موضع قوی چین در حمایت از تلاش های ایران در دفاع از حاکمیت و سلامت سرزمینی خود و نیز تقویت همکاریهای دوجانبه بوده است".

وی تصریح کرد: "این دعوت همچنین برای تحکیم جبهه مقابله با سیاست ها و دیکته های آمریکا بوده است".

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

https://irna.ir/xjLLM9

**پوتین: با آرامش از تحریم‌ها عبور می‌کنیم

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در آستانه یکساله شدن جنگ اوکراین با اشاره به تحریم‌های فزاینده غرب به سرکردگی آمریکا، گفت که کشورش با قدرت و آرامش تمامی تحریم‌ها را پشت سر خواهد گذاشت.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

خبرگزاری تاس با انتشار این خبر افزود: ولادیمیر پوتین در جریان ملاقات با قضات دادگاه حوزه های نظامی و قضایی گفت که روسیه تحت تحریم های بی پایان کشورهای غیر دوست به سر می‌برد اما با قدرت از عهده آنها بر می‌آید.

رئیس جمهوری روسیه در این دیدار گفت: ما تحت فشارهای مداوم خارجی، منظورم تمامی این تحریم های بی پایان است، به سر می بریم، همانگونه ما از میان تمام این تحریم ها با خونسردی عبور می‌کنیم.

پوتین گفت که اقدامات کشورهای غیر دوست (غرب به سرکردگی آمریکا)، هدف تخریب اقتصاد روسیه را دنبال می‌کند.

مسکو که از تابستان سال گذشته نسبت به اعمال نفوذ سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مرزهای غربی روسیه هشدار داده و آنرا تهدیدی برای امنیت خود معرفی کرده بود، سرانجام در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد، طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلا ح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

کشورهای غربی همچنین تاکنون تحریم های گسترده ای را علیه روسیه بخصوص در بخش گاز اعمال کردند که خود بویژه کشورهای اروپایی از این تحریم لطمه دیده اند. همین امر ادامه سیاست تحریم را به یکی از نقاط مورد اختلاف در میان کشورهای اروپایی عضو ناتو تبدیل کرده است.

https://irna.ir/xjLLLQ

**وزیر خارجه چین: پکن و تهران باید به حمایت متقابل از یکدیگر ادامه دهند

وزیران امورخارجه چین و ایران همزمان با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین با یکدیگر دیدار کردند و درباره موضوعات مهم در راستای توسعه و تقویت همکاری میان دو کشور به تبادل نظر پرداختند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

چین گانگ وزیر امور خارجه چین در دیدار با حسین امیر عبدالهیان وزیر خارجه ایران گفت شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به تازگی گفتگوهای مثمر ثمری با رئیس جمهور ایران داشته و به اجماع گسترده و مهمی دست یافته است که منجر به ارائه رهنمودهای راهبردی مهمی شده و انگیزه قوی برای توسعه روابط چین و ایران ایجاد کرده است.

وی در ادامه سخنانش افزود چین مایل به همکاری عملی با ایران، افزایش تبادلات مردمی و فرهنگی، اجرای آخرین اجماع سران دو کشور و ارتقای پیشرفت جدید مستمر در مشارکت راهبردی جامع ایران و چین است.

وزیر خارجه چین همچنین تاکید کرد دو طرف باید به حمایت از یکدیگر در موضوعات مربوط به منافع اصلی یکدیگر، تقویت هماهنگی و همکاری در امور بین‌المللی و منطقه‌ای، تلاش مشترک برای ارتقای صلح و ثبات بلندمدت در منطقه، حفظ هنجارهای اساسی ادامه دهند.

از سوی دیگر وزیر امورخارجه ایران گفت: ایران برای توسعه روابط با چین اهمیت زیادی قائل است و با چین برای اجرای اجماع مهم سران دو کشور و ارتقای طرح همکاری جامع بین دو کشور برای دستیابی به نتایج بیشتر همکاری خواهد کرد. وی افزود طرف ایرانی مایل است ارتباطات و هماهنگی با طرف چینی را تقویت کند و قاطعانه از یکدیگر در مسائل مربوط به منافع اصلی یکدیگر حمایت کنند.

امیرعبداللهیان در رابطه با موضوع هسته ای ایران از آخرین پیشرفت ها در مذاکرات برای ازسرگیری اجرای توافق جامع و نقش سازنده چین قدردانی کرد.

وزیر امور خارجه چین نیز خاطرنشان کرد چین از ایران در حفظ حقوق و منافع مشروع خود حمایت می کند و به پیشبرد روند حل و فصل دیپلماتیک پرونده هسته ای ایران ادامه می دهد و از دیگر طرف های ذیربط نیز می خواهد که در راستای این اقدامات تلاش های فعالانه ای انجام دهند.

در پایان دو طرف همچنین در مورد مسائل بین المللی و منطقه ای با منافع مشترک تبادل نظر کردند.

https://irna.ir/xjLLMW

**جدیدترین آمار قربانیان زلزله سوریه اعلام شد

وزیر بهداشت سوریه آمار نهایی جانباختگان زلزله در مناطق تحت کنترل دولت در شمال این کشور را یک هزار و ۴۱۴ نفر و تعداد مجروحان این بلای طبیعی را ۲ هزار و ۳۵۷ نفر اعلام کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه امروز (چهارشنبه) به نقل از «حسن الغباش» وزیر بهداشت سوریه اضافه کرد که این آمار شامل مناطقی از شمال سوریه که خارج از کنترل دولت سوریه و تحت اشغال گروههای مسلح است، نمی‌شود.

شایان ذکر است که سازمان ملل اوایل دیروز (سه‌شنبه) فراخوانی بشردوستانه برای جمع‌آوری ۳۹۷ میلیون دلار جهت حمایت از زلزله زدگان سوریه برای مقابله با آثار این زلزله ویرانگر صادر کرد.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری گفت که این مبلغ کمک‌های مورد نیاز حدود پنج میلیون سوری طی یک دوره سه ماهه را تامین می‌کند.

وی بیان کرد که این کمک‌ها باید از هر سو و از همه جاده‌ها و بدون هیچ محدودیتی به همه طرف‌ها (مناطق تحت کنترل دولت و مناطق تحت کنترل مخالفان دولت) برسد.

گوترش افزود: رنج زلزله زدگان نباید با موانعی که انسان برای دسترسی، تامین مالی و تدارکات می‌سازد، افزایش یابد.

در ۶ فوریه، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخش‌هایی از ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و به دنبال آن پس‌لرزه‌های شدیدی رخ داد که در پی آن تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر کشته شده اند که بیشتر کشته شدگان در زلزله ترکیه جانباخته اند.

زلزله در ترکیه و سوریه به هزاران ساختمان از جمله مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی و دیگر زیرساخت‌های عمومی مانند جاده‌ها، فرودگاه‌ها، بنادر، ایستگاه‌های نفتی، خطوط برق، شبکه آب و فاضلاب آسیب جدی وارد کرد.

https://irna.ir/xjLLM7

**الغنوشی: قیس سعید به آدم ربایی و به بند کشیدن سیستماتیک مخالفان روی آورده است

راشد الغنوشی رهبر جنبش اسلامگرای النهضه تونس در واکنش به بازداشت اخیر فعالان سیاسی در این کشور، قیس سعید رئیس جمهوری تونس را به "ناتوانی و بیهودگی و سردرگمی در اداره کشور" متهم کرد و گفت که وی به "آدم ربایی و به بند کشیدن سیستماتیک" مخالفان روی آورده است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

پایگاه خبری عربی ۲۱ روز چهارشنبه نوشت: راشد الغنوشی در واکنش به سلسله بازداشت‌های اخیر از جمله شخصیت‌های سیاسی این کشور مانند نورالدین البحیری، معاون این جنبش، در یک حمله شدید لفظی به قیس سعید رئیس جمهوری تونس، گفت: بازداشت البحیری و بردن او به مکان نامعلوم و رفتار بشدت خشن با همسر و فرزندانش همزمان با بازداشت "لزهر العکرمی" فعال سیاسی و "نور الدین بوطار" مدیر موسسه رسانه ای "موزاییک صورت گرفته است.

وی افزود: آنچه در حال رخ دادن است "آدم ربایی و به بند کشیدن سیستماتیک" مخالفان است و عملکرد قیس سعید نشانگر سردرگمی و ناتوانی او در مقابله با بحران های ایجاد شده در اثر کودتای سیاسی اخیر است.

الغنوشی تاکید کرد: جبنش النهضه در مقابله با این سرکوب سیستماتیک مقاومت خود را ادامه خواهد داد و آماده هزینه دادن برای نجات کشور از فاجعه ای است که کودتای ۲۵ ژوئیه بر سر کشور آورده است.

وی افزود: النهضه خواهان اتحاد همه نیروهای پویای سیاسی است که همگی بدون استثنا در معرض هدف قرارگرفتن های بی رویه توسط حکومت ناشی از کودتای وحشیانه در کشور است. حکومتی که مردم را ناامید کرده و این توهم را ترویج کرده است که از طریق حذف مخالفان مسالمت جوی خود، می تواند وضعیت معیشتی و رونق اقتصادی را در کشور ایجاد کند.

به نوشته العربی ۲۱ تحولات در تونس، به ویژه پس از سلسله بازداشت چهره های شاخص سیاسی در دو روز گذشته، روند شتاب آلود به خود گرفته است و این کشور را بیش از پیش به سوی سردرگمی و عدم اطمینان بیشتر سوق داده است.

دستگاه امنیتی تونس در ادامه بازداشت فعالان و کنشگران منتقد دولت قیس سعید، دوشنبه شب یک عضو ارشد جنبش النهضه به عنوان اصلی ترین حزب مخالف دولت را بازداشت کرده است.

رئیس جمهوری تونس از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) مجموعه‌ای از اقدام‌های فوق‌العاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و سپس انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفت‌ها و اعتراض‌های احزاب و جریان‌های سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.

مخالفان سعید وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهوری وقت) تونس منجر شد متهم می‌کنند اما سعید می‌گوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.

سعید ۱۱ بهمن ماه نیز با نه بزرگ مردم تونس و احزاب مختلف این کشور روبه رو شد، بطوری که براساسا گزارش هیأت عالی مستقل انتخابات این کشور، میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور، طبق آمار رسمی، از ۱۱.۴ درصد در دور اول و ۱۱.۳ درصد در دور دوم تجاوز نکرد.

احزاب و گروه های سیاسی تونس با اشاره به کم رمق بودن دور دوم انتخابات که دیروز برگزار شد، آن را نشانه پشت کردن مردم به برنامه های سیاسی قیس سعید رییس جمهوری دانسته و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شدند.

سعید اما اعلام کرد که علت عدم مشارکت مردم این است که شهروندان به این علت که نهادهای پارلمان در طول ۱۰ سال گذشته، دولت را دستکاری کرده اند، برایشان دیگر اهمیت ندارد.

https://irna.ir/xjLLMV

**اعطای عنوان استاد افتخاری دانشگاه پکن به آیت‌الله رئیسی

هائو پینگ رئیس دانشگاه پکن در مراسمی، به پاس خدمات و اقدامات رئیس جمهور اسلامی ایران در مسیر تقویت و توسعه روابط ایران و چین و همچنین حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان، عنوان «استاد افتخاری» دانشگاه پکن را به وی اعطا کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

آیین اعطای عنوان استاد افتخاری دانشگاه پکن به آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح روز چهارشنبه به وقت محلی با حضور رئیس، اساتید و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.

هائو پینگ (Hao Ping)رئیس دانشگاه پکن در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهور ایران و هیئت همراه در کشور چین و در این دانشگاه گفت: به پاس خدمات و اقدامات آیت الله رئیسی در مسیر تقویت و توسعه روابط ایران و چین و همچنین حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان، عنوان «استاد افتخاری» دانشگاه پکن به ایشان اعطا می‌شود.

وی تصریح کرد: اعطای عنوان استاد افتخاری به رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از تایید شورای علمی دانشگاه پکن انجام گرفته است.

همچنین در این مراسم و با حضور دکتر رئیسی از "لی لینگ"، "لیو اینگ جون"، "شب گوانگ" و "بویینگ بینگ " ۴ استاد برتر این دانشگاه در زمینه ایران شناسی و آموزش زبان فارسی تقدیر بعمل آمد.

دانشگاه پکن به عنوان اولین دانشگاه جامع ملی چین در سال ۱۸۹۸ تأسیس شده است.

دانشگاه پکن از زمان تأسیس، تعداد زیادی از استعدادهای برجسته از جمله "مائو تسه تونگ" بنیانگذار چین معاصر را تربیت کرده است.

دانشگاه پکن در بین دانشگاه‌های برتر دنیا رتبه ۲۳ و در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی رتبه ۲ را در اختیار دارد.

این دانشگاه با نزدیک به ۴۰۰ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی در بیش از ۶۰ کشور، برنامه‌های تبادلی برقرار کرده است.

https://irna.ir/xjLLNs

**افشای جزئیات جدید از خرابکاری آمریکا در پروژه نورد استریم

"سیمور هرش" روزنامه‌نگار تحقیقی و نویسنده آمریکایی با افشای جزئیات تازه ای از انفجار در خطوط لوله نورد استریم که گاز روسیه را به اروپا منتقل می کند،بر نقش واشنگتن در خرابکاری در این پروژه تاکید کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

سیمور هرش روزنامه نگار برنده جایزه ادبی پولیتزر در مصاحبه با روزنامه آلمانی برلینر سایتونگ (Berliner Zeitung) ابعاد تازه ای از انفجار در این پروژه خط انتقال گاز و نقش دولت آمریکا در آن را فاش کرد.

وی در مصاحبه با این روزنامه گفت: این روایتی است که می خواهم بگویم. قرار بود در پایان سپتامبر ۲۰۲۲، هشت بمب در جزیره بورنهلم (Bornholm) در دریای بالتیک منفجر شود که از این تعداد ۶ بمب منفجر شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هرش روز گذشته به این روزنامه آلمانی گفت: دو بمب منجر نشدند زیرا مدت زیادی زیر آب بودند و علت آن این بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا عملیات ویژه برای تخریب خطوط لوله را به تعویق انداخت.

این روزنامه نگار همچنین گفت، بایدن طرح دقیقی برای انفجار این خطوط لوله در طول دیدارش با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در فوریه ۲۰۲۲ نداشت.

هرش اظهار داشت: ما آمریکایی ها در آن موقع برنامه ای نداشتیم اما می دانستیم که فرصتی برای اجرای چنین برنامه ای داریم.

این روزنامه نگار توضیح داد: برای تیم کاخ سفید واضح بود که می تواند خطوط لوله را با استفاده از یک ماده منفجره «فوق العاده قدرتمند» به نام C۴ منفجر کنند و این انفجار را می توان از راه دور با ابزارهای زیر آبی هیدروآکوستیک کنترل کرد.

به گفته هرش، در اوایل ژانویه، این گزینه به کاخ سفید گزارش شد و دو یا سه هفته بعد، خود ویکتوریا نولاند، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن می‌تواند این کار را انجام دهد.

این روزنامه نگار به رسانه آلمانی گفت: این عملیات کاملاً محرمانه بود و رئیس جمهور (آمریکا) نباید درباره توانایی های ایالات متحده با کسی صحبت می کرد. اما او دوست دارد حرف بزند و گاهی اوقات چیزهایی را می گوید که نباید بگوید.

وی افزود، شولتس در آن زمان چیزی برای مخالفت پیدا نکرد و خود او هم دچار ابهام بود.

هرش در بخشی از این مصاحبه اظهار داشت، بایدن تصمیم به انجام این عملیات گرفت زیرا نگران بود که آلمان تحریم های روسیه را که با هدف مقابله با عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین اعمال شد، بردارد.

این نویسنده آمریکایی خاطرنشان کرد: من فکر می کنم که دلیل این تصمیم این بود که جنگ به نفع غرب نبود و آنها از زمستانی که در پیش بود می ترسیدند، فعالیت خط نورد استریم ۲ توسط خود آلمان و نه تحریم های بین المللی به تعلیق در آمد و آمریکا بیم آن را داشت که آلمان تحریم های روسیه را به بهانه زمستان سرد بردارد.

هرش گفت، بایدن تصمیم گرفت آلمانی ها در زمستان امسال منجمد کند. رئیس جمهوری آمریکا ترجیح داد آلمانی ها یخ بزنند تا این که برلین احتمالا دست از حمایت از اوکراین بردارد.

این روزنامه نگار که پیشتر نیز سابقه افشاگری هایی مانند شکنجه در زندان ابوغریب را داشته هفته گذشته نیز گزارشی را منتشر و عنوان کرد غواصان نیروی دریایی آمریکا سپتامبر ۲۰۲۲ در جریان مانور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موسوم به بالتاپس (Baltops) مواد منجره را به منظور تخریب خطوط لوله نورد استریم کار گذاشتند و سه ماه بعد نروژ آنها را فعال کرد.

بر اساس این گزارش، بایدن بعد از ماه ها مذاکرات محرمانه با تیم امنیت ملی خود تصمیم به خرابکاری در این خطوط لوله انتقال گاز گرفت.

دولت آمریکا بارها مدعی شده که هیچ گونه نقشی در انفجار خطوط لوله گاز روسیه نداشته است. این در حالیست که دولت مسکو گفته آمریکا باید توضیح دهد و تحقیقاتی در این زمینه انجام شود.

۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ سه رشته از چهار رشته خط لوله نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ بعد از انفجاری که در زیر آب رخ داد تخریب شدند.

https://irna.ir/xjLLP6

**واشنگتن نامزدی عضویت استاد منتقد اسرائیل را در یک نهاد بین‌المللی لغو کرد

با فشار حامیان تل آویو، رئیس جمهوری آمریکا از نامزدی استاد دانشگاه‌های "ییل" و "کلمبیا" برای عضویت در یک سازمان بین المللی حقوق بشر صرف‌نظر کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تارنمای روزنامه واشنگتن تایمز گزارش داد، "جیمز کاوالارو" برای عضویت مستقل در کمیسیون بین آمریکایی حقوق بشر که بر نقض حقوق بشر در قاره آمریکا نظارت می کند، نامزد شده بود.

اعضای این کمیسیون، که مقر آن در واشنگتن است، از فهرست نامزدهای پیشنهادی کشورهای عضو آن، از جمله ۳۵ کشور در قاره آمریکا، انتخاب می شوند.

کاوالارو در دسامبر ۲۰۲۲ در توییتی که هفته پیش حذف شد، "حکیم جفریس"، نماینده دموکرات نیویورک را متهم کرده بود که توسط لابی‌های طرفدار اسرائیل "خریداری شده و کنترل می شود. "

مخالفان کاوالارو این توییت را یهودستیزانه دانستند که گروه‌های یهودی را متهم می کند که با استفاده از پول سیاست داخلی آمریکا را کنترل می کنند.

کاوالارو در مطلبی دیگر، اسرائیل را یک "حکومت آپارتاید" خوانده بود.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با "نامناسب" خواندن این مطالب گفت: ما از این اظهارات و نوشته‌ها بی‌اطلاع بودیم.

به تازگی سارا مارگون گزینه دولت جو بایدن برای تصدی پست حقوق بشری وزارت امور خارجه نیز به دلیل مخالفت یکی از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه که حمایت او را از اسرائیل زیر سوال برده بود، کنار گذاشته شد.

رئیس جمهوری آمریکا از زمان آغاز به کار بر حفظ حقوق بشر به عنوان کانون اصلی سیاست خارجی خود تاکید کرده بود. اما دولت وی، مانند بسیاری دیگر از دولت های پیشین به ناهماهنگی در این حوزه متهم شده است.
https://irna.ir/xjLLPw

**نگاه به شرق ایران یک راهبرد برد-برد است / الگوبرداری همپیمانان آمریکا از ایران

نویسنده و تحلیلگر ارشد روابط بین الملل لبنانی در گفتگو با ایرنا تاکید کرد که راهبرد نگاه به شرق جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد برد - برد است و هم اکنون همپیمانان عربِ آمریکا در منطقه نیز از ایران الگوبرداری کرده و در تلاش برای حرکت در این مسیر هستند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

عدنان علامه امروز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا تصریح کرد: نگاه به شرق یک رویکرد و گزینه راهبردی برای ایران و همه کشورهای منطقه است. این رویکرد راهبردی علاوه بر مزایای عادی و طبیعی برخورداری از یک رابطه برد - برد همه جانبه بر اساس احترام متقابل، حاوی دو رای مهم و سرنوشت ساز در شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

وی اضافه کرد: راه حل بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی کشورهای منطقه در این نگاه و در تلاش برای خروج از هیمنه آمریکا و غرب نهفته است.

علامه با اشاره به سفر کنونی رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه به پکن گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و چین یک رابطه تاریخی و ریشه دار است و اکنون با امضای سند برنامه همکاری راهبردی 25 ساله وارد مرحله جدیدی می شود و هیات بلند پایه همراه رئیس جمهوری ایران نشان از اهمیت تصمیمات و توافقنامه هایی دارد که در این سفر امضا می شود.

وی بیان کرد: بسیاری از هم پیمانان قدیمی آمریکا در منطقه از رفتار اهانت آمیز آمریکا و غرب خسته شده اند و تلاش هایی را برای خروج از سلطه آمریکا یا کاهش این هیمنه آغاز کرده اند که تلاش های اخیر عربستان و ترکیه نمونه هایی از آن است.

این تحلیلگر ارشد لبنانی تصریح کرد: آمریکا با تلاش ها و اندیشه استکباری و استعماری و فعالیت های تروریستی خود می کوشد که هرگونه مخالفت با سیاست های خود را سرکوب کند تا تک قطبی بر جهان حاکم بماند اما ایران با قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی و پیشرفت ها و توسعه علمی همه جانبه به یک قدرت جهانی تبدیل شده است.

علامه افزود: هنگامی که دو قدرت دست در دست یکدیگر بگذارند، آمریکا و غرب در مقابل آن ها کاری نمی توانند از پیش ببرند و ابهت آمریکا حتی در نزد کشورهای عربی که به بهانه حفظ امنیت خود به واشنگتن باج می دهند شکسته می شود.

وی تصریح کرد: هنگام تصمیم گیری درباره موضوعات سرنوشت ساز برای کشور بویژه در سیاست خارجی ابتدا باید مقایسه ای میان شیوه تعامل اردوگاه غرب و اردوگاه شرق با کشورها صورت گیرد و به سوی مقصدی که احترام متقابل دریافت می شود، حرکت شود. از این رو نگاه به شرق به عنوان یک تصمیم مستقل و آزاد برای حفظ و تحکیم منافع راهبردی جمهوری اسلامی ایران در بلند مدت انتخاب شده است.

علامه اضافه کرد: آمریکا از مدت ها پیش به خطر نزدیکی ایران به چین و روسیه پی برده است و با اینکه می داند این نزدیکی فقط در زمینه های اقتصادی، تجاری و همکاری های علمی است، اما آن را برای خود و هیمنه خود یک خطر می داند.

این تحلیلگر ارشد مسائل بین المل در پایان گفت: سفر دکتر رئیسی به چین تاکیدی بر این موضوع است که نزدیکی بیشتر تهران به پکن عاملی برای ثبات منطقه و جهان و سد محکمی برای خیال های آمریکا درباره تک قطبی بودن جهان است.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

https://irna.ir/xjLLBg

**بولسونارو در اندیشه رهبری مخالفان دولت برزیل

«ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری سابق برزیل که از زمان مراسم تحلیف «لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری جدید در آمریکا به سر می‌برد، اعلام کرد برای به عهده گرفتن رهبری مخالفان دولت به کشورش باز خواهد گشت.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

ژائیر بولسونارو از جناح راست افراطی در حال حاضر در فلوریدا اقامت دارد و هرگز به طور علنی، به شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری برزیل اعتراف نکرده است. بولسونارو از یکم ژانویه (۱۱ دی) به ایالات متحده سفر کرده است.

رئیس‌جمهوری سابق برزیل در گفت‌وگو با وال استریت ژورنال تصریح کرد در ماه مارس (بهمن- اسفند) به کشورش باز خواهد گشت تا رهبری اپوزیسیون و حمایت از نامزدهای حزب سیاسی خود در انتخابات شهرداری سال آینده که در بیش از پنج هزار شهر برزیل برگزار خواهد شد را عهده‌دار شود.

بولسونارو با بیان اینکه جنبش راست نمرده است و زنده خواهد ماند از حمایت خود از سیاست‌هایی به نفع شرکت‌هایی که با سقط جنین مبارزه می‌کنند و مخالف کنترل سلاح هستند، خبر داد.

این سیاستمدار ۶۷ ساله خود را رهبر ملی راست معرفی کرد زیرا فعلاً کسی نیست که با این مشخصات در برزیل شناخته شود.

ژائیر بولسونارو در این مصاحبه در مورد انتخاباتی که شکست خورده نیز صحبت کرد و اطمینان داد که شکست بخشی از روند انتخابات است. وی همچنین تصریح کرد که به نظر او تقلب صورت نگرفته است، اما این یک روند مغرضانه بود.

وی با اشاره به تعجب خود از شکست در انتخابات گفت: مردم با من بودند، بخش کشاورزی با من بودند، اکثریت انجیلی‌ها با من بودند، فعالان صنعت با من بودند، صاحبان اسلحه با من بودند.

ژائیر بولسونارو در مورد اتهامات وارده به خود به دلیل شورش در مقرهای دولتی برزیل در ۸ ژانویه (۱۸ دی)، اتهامات و نقش خود در تشویق به کودتا را رد کرد، چرا که به گفته وی، حتی در زمان وقوع این حوادث در کشور نبوده است.

رئیس‌جمهوری سابق با لحنی طعنه‌آمیز پرسید: قیام؟ چه قیامی؟ فرمانده کجا بود؟ نیروها کجا بودند؟ بمب ها کجا بودند؟

بولسونارو با این حال، امکان دستگیری خود بعد از بازگشت به کشور را رد نکرد، زیرا حکم دستگیری می‌تواند از هر جایی صادر شود.

بولسونارو در پاسخ به این پرسش که آیا دوباره به دنبال ریاست جمهوری خواهد بود، گفت هنوز تصمیمی نگرفته است، چرا که این موقعیت بسیار دشوارتر از آنچه تصور می‌کرد، است.

این رهبر راست افراطی برزیل با کنار رفتن از قدرت، بیشتر در معرض تحقیقات جنایی و انتخاباتی و پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت و این مسئله می‌تواند به دستگیری و یا ممانعت از نامزدی دوباره او در انتخابات منجر شود.

لولا داسیلوا، یکم ژانویه (۱۱ دی)، دو ماه پس از شکست ژائیر بولسونارو در انتخابات، به صورت رسمی ریاست جمهوری برزیل را به عهده گرفت اما همزمان با عدم اذعان بولسونارو به شکست، هزاران نفر از حامیان رهبر راست افراطی از پذیرفتن نتایج انتخابات و پیروزی این سیاستمدار چپگرا خودداری می‌کنند.

https://irna.ir/xjLLPB

**واکنش تند اپوزیسیون ترکیه به پیشنهاد تعویق انتخابات به علت زلزله

پیشنهاد تعویق انتخابات به علت وقوع زلزله شدید در ترکیه که دو روز پیش توسط «بولنت آرینچ» از رهبران حزب حاکم عدالت و توسعه ارائه شده بود، با واکنش تند اپوزیسیون این کشور مواجه شد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

آرینچ که ریاست پیشین پارلمان ترکیه را هم در کارنامه دارد، در پیشنهاد خود اعلام کرده بود که در این شرایط قانونا و عملا امکان برگزاری انتخابات وجود ندارد و باید انتخابات به تعویق بیفتد ولی این سخنان او در محافل سیاسی این کشور جنجال به پا کرد.

آرینچ اعلام کرده بود که در استان‌های آسیب دیده از زلزله، ۱۵ میلیون شهروند با ۸۵ نماینده در مجلس ملی ترکیه ساکن هستند و فهرست انتخاباتی در این استان‌ها باطل شده و برگزاری انتخابات در این مناطق از نظر قانونی و عملی غیرممکن شده است.

وی تعویق انتخابات را موجب رها شدن کشور از استرس و هیجان سیاسی در این روزهای پر درد و رنج خوانده و پیشنهاد کرده بود که انتخابات تدارک دیده شده در بهار، به فصل پاییز و ماه نوامبر ۲۰۲۳ موکول و یا با انتخابات محلی که در سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد، ادغام و به طور همزمان برگزار شود.

آرینچ در این پیشنهاد خطاب به احزاب اپوزیسیون گفته بود: از خداوند بترسید، هنوز اجساد مردم زیر آوار است. در چنین وضعیتی چگونه می توان به بحث در مورد انتخابات پرداخت؟ آیا در برابر شهروندانی که چنین درد و رنجی را متحمل شده‌اند، به تبلیغ انتخابات خواهید پرداخت؟ با چه رویی این کار را انجام خواهید داد؟ نه رای دهنده وجود دارد و نه صندوق رای. در منطقه زلزله زده تشکیلات قضایی و اداری لازم هم وجود ندارد. مردم به شما خواهند گفت ما به فکر جان خود هستیم، شما به فکر چه چیزهایی هستید؟

وی در پیشنهاد خود با اشاره به جا به جایی جمعیت در مناطق زلزله زده به سایر استانهای ترکیه و برهم خوردن تعادل سیاسی در داخل استانها، خواستار گرد هم آمدن رهبران احزاب سیاسی حاضر در مجلس شده و اعلام کرده بود که در صورت به توافق نرسیدن احزاب، تاریخ دیگری با توافق تمام احزاب سیاسی برای برگزاری انتخابات تعیین شود.

صحبت درباره انتخابات در شرایط کنونی اشتباه است

«عمر چلیک» معاون و سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه در واکنش به این پیشنهاد گفت: در وضعیتی که همه در حال مبارزه برای نجات جان شهروندان از زیر آوار و تلاش برای التیام زخم‌ها زلزله هستند، صحبت درباره انتخابات بسیار اشتباه است.

وی اضافه کرد: حزب عدالت و توسعه وارد این بحث نخواهد شد و دستور کار امروز آن، کمک به شهروندان بی‎خانمان و زلزله زده است.

رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه و جدی‌‎ترین رقیب اردوغان نیز در واکنش به این پیشنهاد اعلام کرد که بر اساس اصل ۷۸ قانون اساسی ترکیه، انتخابات تنها در صورت وقوع جنگ قابل تعویق است.

به گزارش روزنامه «قرار» ترکیه، «کمال قلیچداراوغلو» خواستار تعیین و اعلام تاریخ دقیق انتخابات ترکیه شده و با غیرممکن خواندن پیشنهاد تعویق انتخابات اعلام کرد که چون جنگی اتفاق نیفتاده، انتخابات ترکیه را هم نمی‌توان به تعویق انداخت.

وی خواستار پایبندی دولت به قانون شد و تاکید کرد که زمان برگزاری انتخابات باید هر چه سریعتر برای تاریخ انتخابات ۱۴ ماه مِی (۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) و یا ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) قطعی و اعلام شود.

رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه اظهار کرد: فرار از انتخابات به نفع هیچکس نیست و ضرر آن به همه کشور تحمیل می‌شود.

«گورشاد زورلو» سخنگوی حزب نیک(خوب) نیز در واکنش به این پیشنهاد با تاکید بر برگزاری انتخابات ترکیه در زمان مقرر، سرعت دادن به التیام زخم‌های زلزله و اجرای به موقع انتخابات بر اساس قانون اساسی را رویکرد اساسی حزب خود عنوان کرد.

وی در پاسخ به سوال «آیا رئیس جمهوری می‌تواند از طریق شورای عالی انتخابات، آن را به تعویق بیندازد؟» گفت: تصور نمی‌کنم که اردوغان دست به چنین اقدامی بزند. اگر قانون در کشور برقرار باشد و دادستان‌های باوجدان وجود داشته باشند، آنها حکم لازم را در خصوص این احتمال صادر خواهند کرد.

«علی ماهر باشاریر» نماینده مردم مرسین و عضو حزب جمهوری خواه خلق ترکیه، پیشنهاد آرینچ را «فرصت طلبی انتخاباتی» خواند و گفت: دولت باید به جای مشغول شدن به انتخابات، هر چه زودتر آواربرداری مناطق زلزله زده را پایان دهد.

«تحسین تارهان» نماینده مردم کجاعلی و عضو حزب جمهوری خواه خلق ترکه نیز، با بیان این که آرینچ بویی از وجدان نبرده است، ارائه پیشنهاد تعویق انتخابات را نابجا خواند و اظهار کرد: اکنون جان کشور زیر آوار مانده ولی عده‌ای به فکر انتخابات افتاده‌اند، در حالی که آنها مشکل بقای کشور ترکیه هستند.

«جمال انگین یورت» نماینده مردم اردو و عضو حزب دمکرات ترکیه نیز پیشنهاد تعویق انتخابات از سوی آرینچ را «اقدام به کودتا» عنوان کرد و گفت: این فرد که هیچ اختیاری ندارد، برای تعویق انتخابات بیانیه رسانه‌ای داده و با دموکراسی دشمنی کرده است.
**تعویق انتخابات اشتباه تاریخی است

«سرکان اوزجان» سخنگوی حزب آینده نیز سخنان آرینچ در خصوص تعویق انتخابات را کودتای غیرنظامی خواند و گفت: تشدید درد زلزله با شعله‌ور کردن بحث تعویق انتخابات اشتباه تاریخی است.

«آیهان سفر اوستون» رئیس امور انتخاباتی و حقوقی حزب آینده نیز با کنایه به پیشنهاد دهندگان تعویق انتخابات در ترکیه گفت: دادستان و سیاستمداری که به رغم حکم صریح قانون اساسی، محاکمه به خاطر اقدام علیه روند دمکراتیک و قانون اساسی را به جان خریده است، انتخابات را به تعویق اندازد.

«ارجمند آکدنیز» رهبر حزب کارگر ترکیه نیز با اشاره به بروز زلزله اخیر به عنوان «فاجعه قرن» به صورت تلویحی خطاب به اردوغان گفت: تو را به اتفاق همدیگر برکنار خواهیم کرد و به همین خاطر به فکر تعویق انتخابات افتاده‌اید. هر کس به این آسیاب آب بریزد، شریک کودتای سیاسی است.

تارنمای خبر.۷ ترکیه نیز به نقل از «ادریس شاهین» سخنگوی حزب دموکراسی و پیشرفت(دوا) نوشت: طبق قانون اساسی ترکیه، در شرایط فعلی امکان به تعویق انداختن انتخابات وجود ندارد و نه شورای عالی انتخابات و نه رئیس جمهوری نمی‌توانند انتخابات را به تعویق اندازند.

وی اضافه کرد: پذیرش اینکه شورای عالی انتخابات صلاحیت تغییر تاریخ انتخابات را دارد، به این معناست که این شورا از قانون اساسی، قانون و مجلس ترکیه برتر است در حالی که قانون اساسی بالاتر از رئیس جمهور و شورای عالی انتخابات است.

حاکمیت حق تعویق تاریخ انتخابات را ندارد

«بهادر اردم» عضو حزب نیک(خوب) ترکیه در کانال تلویزیونی هالک.تی.وی در واکنش به احتمال تعویق انتخابات ترکیه گفت: حاکمیت طبق قانون اساسی حق تعویق تاریخ انتخابات را ندارد و دولت نمی‌تواند به بهانه زمین لرزه، حالت فوق‌العاده و یا هر دلیل دیگری تاریخ انتخابات را به تعویق بیاندازد.

به گزارش ایرنا، وقوع دو زلزله شدید ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری در ترکیه، علاوه بر پیامدهای شدید اجتماعی و اقتصادی، موجب بر هم خوردن نظم امور سیاسی این کشور شد و بحث در خصوص احتمال تعویق زمان برگزاری انتخابات ترکیه بالا گرفت.

پیش از این، تاریخ رسمی و قانونی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برای ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) برنامه‌ریزی شده بود ولی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری این کشور با جدی‌تر شدن انتقاد به قانونی نبودن حضور او در این رقابت و با تغییر تاریخ انتخابات، زمان آن را به ۱۴ ماه مِی (۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) جلو کشید.

با این حال وقوع زلزله سحرگاه دوشنبه هفته گذشته(۱۷ بهمن ماه)، برگزاری این انتخابات را در هاله‌ای از ابهام فرو برد و این روزها در محافل رسانه‌ای این کشور، موضوع زمان برگزاری انتخابات و تعویق آن تا تاریخ ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) و یا حتی احتمال به عقب افتادن آن تا یک سال آینده هم مطرح شده است.

برخی از مسئولان ارشد حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه با بیان این که هنوز تصمیم مشخصی در خصوص تغییر زمان انتخابات اتخاذ نشده است، اعلام کردند که انتخابات می‌تواند ۱۸ ماه ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) یعنی در زمان مقرر اعلام شده برگزار شود و برنامه لغو یا تغییر تقویم انتخابات در دستور کار آنها نیست.

رئیس جمهوری ترکیه نیز هفته پیش در اعتراض به رویکرد احزاب مخالف درباره انتخابات، این احزاب را به تلاش برای سوء‌ استفاده از درد و رنج مردم و وضعیت موجود پس از زلزله متهم کرد و گفت: مردم پاسخ چنین برخوردهای زشت و تلاش برای سودجویی از وضع موجود را خواهند داد.

اگرچه اصل ۷۸ قانون اساسی ترکیه تنها «به دلیل جنگ» اجازه تعویق انتخابات را برای یک سال می‌دهد، اما ادعاهایی مبنی بر این که حزب حاکم به دنبال راه‌هایی برای تعویق انتخابات توسط شورای عالی انتخابات است، مطرح شده است.

برابر این اصل، تحت عنوان «تعویق انتخابات و انتخابات میان دوره‌ای» تنها استثنای وضعیت جنگی پیش‌بینی شده و بر این اساس، اگر به دلیل جنگ، امکان برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، شورای عالی انتخابات ملی ترکیه ممکن است تصمیم بگیرد که انتخابات را یک سال به تعویق بیندازد.

بر اساس قانون اساسی ترکیه، تصمیمات شورای عالی انتخابات ترکیه در زمینه انتخابات نیز که مسئولیت «مدیریت و نظارت کلی» بر انتخابات را بر عهده دارد، قابل اعتراض به قوه قضاییه یا هر مرجع دیگری نیست و بر این اساس، تصمیمات آن نیز قطعی است و با توجه به این امر، احزاب مخالف احتمال به تعویق افتادن یک ساله انتخابات در این کشور را مطرح می‌کنند.

تاکنون تنها اردوغان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نامزدی خود را به صورت رسمی اعلام کرده و احزاب مخالف که تحت عنوان میز ۶ گانه گرد هم آمده‌اند، قصد داشتند تا نامزد نهایی خود را ۱۳ فوریه ۲۰۲۳ برابر با ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ معرفی کنند که به علت وقوع زلزله معرفی نکردند.

انتخابات پیش رو، دومین دور انتخابات ریاست جمهوری ترکیه پس از تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.

https://irna.ir/xjLLPW

**سازمان جهانی بهداشت: زلزله ترکیه و سوریه بدترین فاجعه طبیعی قرن اخیر اروپا است

سازمان جهانی بهداشت (WHO) وقوع زلزله مهیبی که طی روزهای گذشته ترکیه و سوریه را لرزاند را وخیم ترین فاجعه طبیعی طی یک قرن گذشته در ناحیه اروپایی عنوان کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تارنمای نشریه آمریکایی «پولیتیکو» (politico) با انتشار این خبر نوشت: هانس کلوگه (Hans Kluge)، مدیر منطقه‌ اروپایی سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت که زمین‌لرزه‌های قدرتمندی که طی بیش از یک هفته گذشته مرکز ترکیه و شمال غرب سوریه را لرزاند، بدترین فاجعه طبیعی در منطقه «اروپایی سازمان جهانی بهداشت» در یک قرن اخیر بوده است.

بنابراین گزارش کلوگه افزود: ما هنوز درحال بررسی شدت و بزرگی این زلزله هستیم و خسارت و هزینه ناشی از این زمین لرزه هنوز به درستی مشخص نشده است.

منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت شامل ۵۳ کشور اروپایی و آسیای مرکزی بوده که در این میان ترکیه و سوریه را نیز شامل می شود.

این گزارش حاکی است سازمان جهانی بهداشت درخواست ۴۳ میلیون دلار برای کمک به زلزله زدگان این زمین لرزه ارائه کرده که انتظار می رود با توجه به شدت خسارات وارده شده، این رقم افزایش یابد.

در ۶ فوریه برابر با ۱۷بهمن ماه زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخش‌هایی از ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و به دنبال آن پس‌لرزه‌های شدیدی رخ داد که تاکنون ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر هزار نفر در ترکیه جان باخته اند.

درهمین حال وزیر بهداشت سوریه آمار نهایی جانباختگان زلزله در مناطق تحت کنترل دولت در شمال این کشور را یک هزار و ۴۱۴ نفر و تعداد مجروحان این بلای طبیعی را ۲ هزار و ۳۵۷ نفر اعلام کرد.

سازمان ملل متحد نیز در مورخ ۲۵ بهمن ماه اعلام کرد که نزدیک به ۹ میلیون نفر در سوریه تحت تأثیر زمین لرزه‌های ویرانگر هفته گذشته قرار گرفته‌اند.
از سویی دیگر سازمان ملل درمورخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ فراخوانی بشردوستانه برای جمع‌آوری ۳۹۷ میلیون دلار جهت حمایت از زلزله زدگان سوریه برای مقابله با این زلزله ویرانگر صادر کرد.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در یک کنفرانس خبری گفت که این مبلغ کمک‌های مورد نیاز حدود پنج میلیون سوری طی یک دوره سه ماهه را تامین می‌کند.

وی بیان کرد که این کمک‌ها باید از هر سو و از همه جاده‌ها و بدون هیچ محدودیتی به همه طرف‌ها (مناطق تحت کنترل دولت و مناطق تحت کنترل مخالفان دولت) برسد.

گوترش افزود: رنج زلزله زدگان نباید با موانعی که انسان برای دسترسی، تامین مالی و تدارکات می‌سازد، افزایش یابد.

https://irna.ir/xjLLQd

**اسپانیا بعد از لتونی، سامانه ضدهوایی در استونی مستقر می‌کند

اسپانیا پس از ارسال یک سامانه موشک‌های ضدهوایی در لتونی در ژوئن سال گذشته میلادی (خرداد ماه)، با استقرار یک سامانه مشابه در استونی، قصد دارد جناح شرقی ناتو را تقویت کند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

مارگاریتا روبلس وزیر دفاع اسپانیا در نشستی دو جانبه در حاشیه نشست وزیران ناتو در بروکس با هانو پوکور همتای استونیایی خود توافق کردند تا اسپانیا از ماه آوریل (فروردین- اردیبهشت) یک سامانه موشک‌های زمین به هوای ناسامس (NASAMS) در استونی مستقر کند.

این سامانه دفاع ضد هوایی مجهز به شش موشک AMRAAM و یک رادار Sentinel با برد بین هفت تا ۱۰ کیلومتر است.

به نوشته ال پائیس، اسپانیا به نشانه تعهد خود به ناتو، ماموریت خود در تقویت ظرفیت دفاعی استونی را از طریق استقرار این سامانه که در حال حاضر، فاقد آن است، آغاز خواهد کرد و برای چهار ماه به طول خواهد انجامید.

این آتشبار همراه بایک یگان ۹۰ نفره در پایگاه هوایی «آماری» (Amari) که مکانی استراتژیک در استونی بوده و با آغاز جنگ اوکراین اهمیت بیشتری یافته است، مستقر خواهد شد.

این سامانه جدید به سامانه موشکی ناسامس که اسپانیا پیشتر در لتونی (در فاصله ۲۴۰ کیلومتری از مرز روسیه) مستقر کرده، متصل خواهد شد. اسپانیا در ماه‌های اخیر، تعداد سربازان خود در لتونی (مجهز به تانک‌های لئوپارد و خودروهای جنگی پیاده‌نظام پیزارو)، از ۳۰۰ نفر به ۶۵۰ نفر افزایش داده است.

اسپانیا از سال ۲۰۱۷ با یک گروه تاکتیکی متشکل از ۳۵۰ سرباز و تانک‌های جنگی لئوپارد و نفربرهای زرهی پیزارو در عملیات Enhanced Forward Presence (یک نیروی نظامی دفاعی و بازدارندگی ناتو در اروپای مرکزی و شمالی) شرکت کرده است.

بر اساس این گزارش، با طولانی شدن جنگ اوکراین، ناتو در حال نقویت دفاع ضد هوایی کشورهای همسایه روسیه است.

ال پائیس به تازگی به نقل از منابع دولتی اسپانیا نوشت که این کشور قصد دارد چهار تا شش دستگاه تانک «لئوپارد ۲ ای ۴» ساخت آلمان به اوکراین تحویل دهد.

اسپانیا به عنوان یکی از اعضای ناتو از جمله کشورهای اروپایی است که با شروع جنگ اوکراین، ارسال تسلیحات به اوکراین را آغاز کرده است.
https://irna.ir/xjLLRD

**زلزله ۶.۱ ریشتری نیوزیلند را لرزاند

براساس داده های مرکز دولتی لرزه شناسی ژئونت نیوزیلند زلزله ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر امروز چهارشنبه نزدیک ولینگتون و در عمق ۴۸ کیلومتری این کشور را لرزاند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

براساس داده های مرکز دولتی لرزه شناسی ژئونت مرکز این زمین لرزه ۶.۱ ریشتری در ۵۰ کیلومتری شهر پاراپارائومو در عمق ۴۸ کیلومتری و نزدیک ولینگتون گزارش شده است.

شاهدان عینی برای لحظاتی تکان های این زمین لرزه را در پایتخت ولینگتون احساس کردند.

نیوزیلند در منطقه "حلقه آتش" اقیانوس آرام که از نظر لرزه شناسی منطقه فعالی شناخته می شود و ۴۰ هزار کیلومتر آتشفشان در آن منطقه واقع شده قرار گرفته است.

این زمین لرزه پس از طوفان گابریل که هفته گذشته منجر به وارد آمدن خسارات زیادی در نورث آیلند شده بود اتفاق افتاد. طوفان گابریل ۴ کشته و بیش از ۱۰ هزار آواره و خسارات بسیاری به جا گذاشت.

https://irna.ir/xjLLSj

**وزیر خارجه عراق: به واردات نفت و گاز از ایران ادامه می دهیم

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه عراق اعلام کرد که این کشور به واردات نفت و گاز از ایران ادامه می دهد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«فواد حسین» افزود که بغداد برای تداوم خرید برق و گاز از ایران چراغ سبز دریافت کرده است.

وی با اشاره به منابع موجود در عراق تاکید کرد که این کشور در زمینه گاز سرمایه گذاری خواهد کرد تا بتواند به طور ویژه آن را تولید کند و در آینده قدرت زیادی در این عرصه خواهد داشت.

فواد حسین اضافه کرد که در پرداخت بدهی به شرکت های روسی فعال در چاه های نفتی عراق با مشکل مواجه شدیم، تلاش می کنیم که سیستم مالی خود را از تحریم ها دور کنیم.

وزیر خارجه عراق که اخیرا برای دیدار با مقام های آمریکایی به واشنگتن رفته بود، در مصاحبه با تارنمای «المانیتور» گفت: با مقام‌های آمریکایی و ایرانی در تماس هستیم، هردو طرف به ما اعتماد دارند و به سود عراق است که تنش کمتری میان تهران و واشنگتن باشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی عراق افزود: به این روابط ادامه می دهم. آمریکا متحدی مهم و ایران همسایه ای پر اهمیت است که منافع مشترک بسیاری از جمله مرز، دین، فرهنگ، اقتصاد و تجارت با آن داریم.

فواد حسین ابراز امیدواری کرد که تهران و واشنگتن گفت‌وگو با یکدیگر را از سر بگیرند اما در عین حال افزود که تصمیم با خودشان است.
این مقام عراقی در مورد تحریم های آمریکا و غرب علیه تهران و مسکو گفت: این تحریم ها تنها یک مسئله برای عراق نیست، آنها تراکنش با بانک ها و تمام کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد، بغداد انتظار دارد تا بدهی خود را به ایران و روسیه پرداخت کند. اما هیچ اقدامی که به عراق و بانک های این کشور لطمه وارد کند، انجام نخواهیم داد.

وی افزود: ما به مقام های روس و ایرانی توضیح داده ایم که لازم است تا رویکرد جایگزینی برای همکاری با آمریکایی‌ها بیابیم.

https://irna.ir/xjLJrm

**سازمان ملل: تحریم‌های ضد ایرانی واشنگتن مغایر با قوانین بین‌المللی است

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، تحریم‌های واشنگتن علیه ایران و اجرای آن در کشورهای ثالث را مغایر با قوانین بین المللی اعلام کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

بر اساس گزارش شورای حقوق بشر، کارشناسان این نهاد بین‌المللی طی تحقیقاتی که درباره بیماران تالاسمی در ایران صورت داده به این نکته پی برده‌اند که تحریم های ایالات متحده، دسترسی این افراد به داروهای حیاتی خارج از کشور را کاهش داده و به این ترتیب آن‌ها مجازات می‌شوند.

در این گزارش آمده است؛ «از زمان اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا در سال ۲۰۱۸، رعایت بیش از حد تحریم‌ها تشدید شده و این مساله بر واردات داروهای تنظیم‌کننده آهن برای بیماران تالاسمی ایرانی تأثیر گذاشته است. این وضع نه تنها حق سلامتی آنها را نقض می کند، بلکه منجر به افزایش عوارض و میزان مرگ و میر می شود.»

کارشناسان در این گزارش اعلام کردند که ارسال این گونه داروها از سوی گروه دارویی نوارتیس سوئیس و ترکیبات اصلی آن هم توسط شرکت فرانسوی Roquette Frères به ایران ممنوع شده است. گزارش یادشده می‌افزاید: «معافیت های بشردوستانه برای کالاهای پزشکی در مقررات تحریمی ایالات متحده پیچیده و نامشخص است. علاوه بر این، رویه‌های اخیر ایالات متحده جریمه‌های بالایی را برای شرکت‌های دارویی که دارو به ایران می‌فروشند، اعمال می‌کند که باعث ترس در بخش‌های پزشکی، تحویل و بیمه می‌شود.»

کارشناسان سازمان ملل تصریح کردند شرکت‌های خارجی - اعم از تولیدکننده، حمل‌کننده، بیمه‌گر یا بانک - به دلیل ترس از اجرای تحریم‌ها و مجازات‌های تهاجمی آمریکا، حتی زمانی که عرضه مجاز باشد، تمایلی به تجارت با ایران ندارند. آن‌ها در این گزارش تصریح کرده‌اند: «قانونی بودن تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران بر اساس قوانین بین المللی و همچنین قانونی بودن اجرای فراسرزمینی آنها مشکوک است. این درحالیست که شرکت‌های خارج از ایالات متحده برای اجتناب از مواجهه با عواقب قانونی یا تجاری تحریم‌ها، خود را موظف به رعایت آن می‌دانند.»

کارشناسان سازمان ملل از دولت آمریکا خواسته‌اند تا هرگونه مانع و محدودیت در مسیر انجام تراکنش‌های مالی برای مقاصد پزشکی را رفع، معافیت‌های بشردوستانه را وضع و برای صادرات پزشکی به ایران، تحریم ثانویه اعمال نکند. در این گزارش می‌خوانیم: ما از دولت ایالات متحده می‌خواهیم که اطمینان حاصل کند معافیت‌های بشردوستانه برای داروها به طور مؤثر اجرا می‌شود، هرگونه مانع در معاملات مالی برای مقاصد پزشکی برداشته می‌شود، و هیچ تحریم ثانویه‌ای علیه افراد یا نهادهایی که با ایران و کسب‌وکارهای ایرانی در این زمینه تعامل دارند اعمال نمی‌شود.

ایالات متحده آمریکا پس از خروج یکجانبه از برجام در سال ۲۰۱۸، نه تنها تحریم‌هایی را که به واسطه این توافق علیه ایران رفع شده بود دوباره به اجرا گذاشت بلکه در چارچوب سیاست فشار حداکثری تحریم‌های جدیدی را وضع کرد و برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد سایر کشورها را تهدید به نقض توافق سال ۲۰۱۵ و وادار به تبعیت از سیاست‌های خصمانه واشنگتن کرد.

https://irna.ir/xjLLTp

**وزیر خارجه اردن پس از ۱۲ سال به سوریه سفر می‌کند

شبکه تلویزیونی المملکه اردن از سفر وزیر امور خارجه و مهاجران این کشور به سوریه و ترکیه خبرداد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«أیمن الصفدی» امروز برای اعلام همبستگی با زلزله زدگان سوریه و ترکیه ابتدا به دمشق و سپس به آنکارا سفر می‌کند.

وزیر خارجه اردن قرار است در این سفر، ضمن دیدار با مقامات سوریه و ترکیه، در راستای اجرای دستورات «عبدالله دوم» شاه اردن برای ارسال کمک‌ به زلزله زدگان دو کشور، کمک های بشردوستانه و مورد نیاز زلزله زدگان را بررسی کند.

این اولین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی اردن به سوریه طی ۱۲ سال گذشته است زیرا اردن از جمله کشورهای عربی بود که در سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از تصمیم اتحادیه عرب پس از نشست اضطراری در قاهره، سوریه را تحریم و از اعتراضات گسترده در این کشور حمایت کرد، همچنین برای پذیرش توافق با تروریست‌های مسلح به دولت دمشق فشار آورد.

با این حال، روابط بین اردن و سوریه در سال‌های اخیر در چندین سطح به حالت عادی بازگشته زیرا «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در سال ۲۰۲۱ با «عبدالله دوم» شاه اردن تماس تلفنی برقرار کرد و دیدارهایی بین وزرای خارجه دمشق و امان برای بازگشایی مرزهای دو کشور و همچنین بازگشت مبادلات اقتصادی انجام شد.

به ادعای المملکه، اردن در بحبوحه کمپین بین المللی همدردی با زلزله زدگان سوریه و ترکیه، اولین کشوری بود که محموله‌های بزرگ کمک به هر دو کشور را ارسال کرد.

در این پیوند، ریاست جمهوری سوریه در روزهای گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از زلزله اخیر، «عبدالله دوم» شاه اردن در تماس تلفنی با رئیس جمهوری سوریه ضمن تسلیت به زلزله زدگان، همبستگی خود را با ملت سوریه اعلام کرد.

۶ فوریه برابر با ۱۷بهمن ماه زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخش‌هایی از ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و به دنبال آن پس‌لرزه‌های شدیدی رخ داد که تاکنون ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر هزار نفر در ترکیه جان باخته اند.

در همین حال وزیر بهداشت سوریه آمار نهایی جانباختگان زلزله در مناطق تحت کنترل دولت در شمال این کشور را یک هزار و ۴۱۴ نفر و تعداد مجروحان این بلای طبیعی را ۲ هزار و ۳۵۷ نفر اعلام کرد.

سازمان ملل متحد نیز در مورخ ۲۵ بهمن ماه اعلام کرد که نزدیک به ۹ میلیون نفر در سوریه تحت تأثیر زمین لرزه‌های ویرانگر هفته گذشته قرار گرفته‌اند.
https://irna.ir/xjLLTn
**نماینده مجلس پاکستان: دیدار رئیسی از چین بیانگر بیهودگی آثار تحریم‌ها است

رئیس کمیته امور دفاعی مجلس سنای پاکستان سفر آیت‌الله رئیسی به پکن به ویژه برنامه راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین را به سود منطقه از جمله پاکستان دانست و اظهار داشت: سفر رئیس جمهوری ایران بیانگر شکست آثار تحریم‌ها است و غرب باید این واقیعت را درک کند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

سناتور «مشاهد حسین» روز چهارشنبه طی مصاحبه اختصاصی با ایرنا در اسلام‌آباد گفت: پاکستان تعاملات نزدیک ایران و چین را خوشایند می داند زیرا هر دو کشور دوست و همسایه نزدیک ما هستند و هرگونه همکاری‌های قوی میان آنان به سود پاکستان نیز خواهد بود.

وی که همزمان ریاست موسسه همکاری‌های پاکستان و چین را نیز برعهده دارد، با استقبال از سند جامع همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله میان جمهوری اسلامی ایران و چین، گفت: چین دوست مشترک و نزدیک هر دو کشور است و ما معتقدیم سند جامع ۲۵ ساله به تقویت تعاملات منطقه‌ای که پاکستان نیز آن را در دستور کار قرار داده، کمک می‌کند.

سناتور مشاهد اظهار داشت: طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سی پک) نیز به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و معتقدیم که با مشارکت تهران، پکن و اسلام‌آباد منافع مشترک ما در منطقه تامین خواهد شد.

وی با انتقاد از رویکرد دولت‌های غربی درخصوص کشورهای شرق آسیا، گفت: چین نقش موثری در پیگیری مسائل مربوط به توافق هسته‌ای ایران ایفا می‌کند درحالی که غرب تاکنون در اجرای تعهدات و مسوولیت‌های خود منفعلانه عمل کرده است.

عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز تاکید کرد: سفر آیت‌الله رئیسی به چین پیام مهمی برای جهان دارد و اینکه تحریم‌های ضدایرانی همچنان بیهوده است و غربی‌ها باید این واقعیت را پذیرفته و به مسوولیت خود برای احیای برجام پایبند باشند.

وی افزود: غرب همواره از تاکتیک تحریم و فشار علیه کشورها استفاده کرده اما در این برهه تحریم‌ها دیگر اثری ندارد و ما آن را در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای مشاهده می‌کنیم.

رئیس کمیته امور دفاعی در مجلس سنای پاکستان خطاب به غرب گفت که به جای تحریم‌ و تقابل مسیر تعامل و همکاری را درپیش بگیرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین بازدید خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

https://irna.ir/xjLLRL

**ایران و چین مخالف سلطه گری و حامی چندجانبه گرایی در جهان هستند
خبرنگار و تحلیلگر چینی در گفتگو با بخش عرب زبان فرانس ۲۴ با تاکید بر مخالفت چین و جمهوری اسلامی ایران با سلطه گری و یکجانبه گرایی و تلاش برای سوق دادن روابط بین الملل به سمت چند جانبه گرایی گفت: چین همکاری و شراکت راهبردی جامع خود را با ایران تقویت می کند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«نادر رونگ هوان» خبرنگار و تحلیلگر چینی امروز چهارشنبه در گفت وگو با بخش عرب زبان شبکه «فرانس ۲۴» درباره سفر کنونی آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیات بلندپایه به چین گفت: چین تاکید کرده است که همکاری با ایران علیه یک طرف ثالث نبوده و در راستای تقویت رفاه و بُرد مشترک دو ملت است و این روابط به صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه کمک می کند.

وی افزود: چین به اصل بی طرفی متعهد و با سلطه گری، یکجانبه گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها مخالف است و براساس این اصول، چین همکاری و شراکت راهبردی جامع خود را با ایران در راستای حفظ صلح و ثبات در منطقه و بُرد در کشور تقویت می کند.

این تحلیلگر درباره نقش چین در زمینه مذاکرات مربوط به برجام گفت: از خلال مذاکرات رئیس جمهوری چین با همتای ایرانی خود می توان دید که چین از ازسرگیری مذاکرات درباره موضوع هسته ای ایران و همچنین تضمین حقوق مشروع ایران در این مذاکرات و سوق دادن آن به سمت ایجاد یک راه حل مسالمت آمیزِ همسو با منافع همه طرف ها حمایت می کند.

وی درباره همکاری ایران، چین و روسیه گفت: می توان دید که نقطه مشترکی که این سه کشور را دور هم جمع می کند، مخالفت با سلطه گری و سوق دادن روابط بین الملل به سمت تحول در مسیر چند جانبه گرایی است . این نقطه مشترک بین چین و ایران و روسیه است. همچنین مخالفت با تحریم های یکجانبه (از سوی این کشورها) وجود دارد.

وی افزود: فشارهایی از سوی آمریکا علیه این سه کشور وجود دارد که باعث می شود آنها در بسیاری از موضوعات بین المللی دیدگاههای خود را به یکدیگر نزدیک کنند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.

همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.

رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفت‌وگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

https://irna.ir/xjLLVg

**هشدار سازمان پیمان امنیت جمعی درباره خطرات افزایش حضور داعش در افغانستان

رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی افزایش حضور داعش در افغانستان را خطری جدی برای منطقه و آسیای مرکزی اعلام کرد و گفت: شمار عناصر داعش در افغانستان به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده که چهار هزار نفر از آنان در نزدیکی مرزهای تاجیکستان مستقر شده اند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

آناتولی سیدروف رییس ستاد مشترک پیمان امنیت جمعی در یک کنفرانس مطبوعاتی، تجمع شبه نظامیان داعش در خاک افغانستان را بزرگترین تهدید برای ثبات منطقه و کشورهای آسیای مرکزی دانسته‌ است.

رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی در عین حال تاکید کرد که حمایت واشنگتن از تروریسم بین المللی باعث ایجاد تنش در منطقه آسیای مرکزی می شود.

وی همچنین وضعیت در حوزه مسئولیت این سازمان را متشنج و پیچیده توصیف و تصریح کرد: منشأ اصلی چالش ها و تهدیدات برای امنیت این سازمان فعالیت مخرب برخی کشورهای غربی به سرپرستی آمریکا است.

سیدوروف خاطرنشان کرد، تمرکز این سازمان همچنان "پیشرفت زیرساخت های تهاجمی ناتو در نزدیکی مرزهای غربی بلاروس و روسیه، فعالیت نظامی رو به رشد در پس زمینه لفاظی های تهاجمی کشورهای بالتیک و بحران اوکراین" است.

سیدروف گفته است که عدم اتحاد و اختلاف فزاینده در میان طالبان سبب وخامت اوضاع اقتصادی در افغانستان شده است.

به گفته وی، قاچاق بی‌رویه مواد مخدر و تجارت غیرقانونی اسلحه، خطر سقوط افغانستان به کام جنگ‌های داخلی را افزایش می‌دهد.

https://irna.ir/xjLLW3

**اولیانوف: ایران و چین نقش‌آفرینان مهم در روابط بین‌الملل/نباید تسلیم آمریکا شویم

«میخائیل اولیانوف» دیپلمات ارشد و رئیس تیم مذاکره‌کننده روسیه در گفت‌وگوهای رفع تحریم‌های وین ضمن استقبال از تقویت همکاری های تهران و پکن، خواهان هوشیاری در برابر سیاست های تفرقه‌افکنانه واشنگتن شد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

اولیانوف امروز طی مصاحبه‌ای اختصاصی با ایرنا در پاسخ به پرسشی در مورد اهمیت و اهداف سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری ایران به چین گفت: برای روسیه، هر دو کشور ایران و چین شرکای ارزشمند و دوستان و همسایگان بسیار خوبی هستند. بنابراین، ما از توسعه بیشتر روابط دو جانبه آنها استقبال می‌کنیم. در مورد سفر جاری (آیت الله سید) ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، به چین، معتقدم که هدف آن در وهله اول تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور به خصوص در پرتو توافقنامه دوجانبه همکاری جامع ۲۵ ساله است.

این دیپلمات ارشد روسیه در پاسخ به سوال دیگری، دیدگاه خود در مورد چشم‌انداز روابط تهران و پکن و نقش این دو کشور در "نظم نوین جهانی" را تشریح کرد و گفت: روابط ایران و چین فرصت‌های زیادی برای پیشرفت بیشتر دارد. هر دو کشور نقش‌آفرینان بسیار مهم و مستقلی در روابط بین‌الملل و اقتصاد جهانی هستند. آنها با تمامی ابزارها و به نحو چشمگیری در برقراری "جهان نوین چندقطبی" مشارکت می‌کنند. آنها در میان نقش‌آفرینان اصلی نظام چندقطبی در حال ظهور روابط بین الملل هستند.

اولیانوف در ادامه در مورد نگرانی واشنگتن از نزدیکی هر چه بیشتر تهران و پکن و سیاست‌های آتی کاخ سفید علیه اتحاد روسیه - چین - ایران گفت: به وضوح می‌بینیم که آمریکا به کرات سیاست خارجی خود را بر مبنای اصل "تفرقه‌ انداز و حکومت کن" بنا می‌نهد. البته این (سیاست) کاملاً به تعامل میان روسیه، چین و ایران مربوط می‌شود. بنابراین، این سه کشور لازم است هوشیار باشند و تسلیم اقدام‌های تحریک‌آمیز واشنگتن نشوند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری ایران امروز و در دومین روز از سفر سه روزه به چین، در سخنانی در جمع مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه پکن، با اشاره به پیشینه تاریخی روابط ایران و چین با بیان اینکه جهان جدیدی در حال شکل‌گیری و نظم کهنه رفتنی است، گفت: دنیای نوین، نظمی نوین می‌طلبد که در آن چندجانبه‌گرایی واقعی، هم‌افزایی حداکثری، همبستگی و دوری هر چه بیشتر از یک جانبه‌گرایی رواج یابد تا در نهایت نظمی عادلانه و منصفانه پدید آید.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه به وقت محلی، در سخنانی در جمع مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه پکن، با اشاره به پیشینه تاریخی روابط ایران و چین گفت: چین از طریق جاده ابریشم باستانی، جهانی شد و این سعادت و رفاه از رهگذر این مسیر تجاری و بازرگانی در ایران زمین پایداری یافت که نه تنها مهمترین مسیر در تسهیل تجارت و همکاری میان ملت‌های مختلف بوده، بلکه به مثابه ریسمانی فرهنگی جوامع گوناگون را در طول تاریخ به یکدیگر پیوند داده است.

رئیس‌جمهوری ایران روز گذشته با شی جین‌پینگ همتای چینی خود دیدار و دو طرف در مورد مسائل مختلف مورد توجه در روابط دو کشور رایزنی کردند.

https://irna.ir/xjLLWS

**آرژانتین، ۲۰۲۳ را در آستانه تورم ۱۰۰ درصدی آغاز کرد

آرژانتین سال ۲۰۲۳ را با شتاب تورم آغاز کرده است و بر اساس داده‌های «موسسه ملی آمار و سرشماری» (Indec)، تورم سالانه این کشور آمریکای جنوبی در روندی افزایشی با رشد ۶ درصدی ماهانه در ژانویه، به ۹۸.۸ درصد رسید.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

شاخص قیمت مصرف‌کننده (IPC) در آرژانتین در ماه ژانویه (دی- بهمن)، ۶ درصد افزایش یافت که این رقم، افزایش ۰.۹ درصدی نسبت به ماه دسامبر (آذر- دی) را نشان می‌دهد.

تشدید تورم در آرژانتین، شرایط را برای دولت چپگرای این کشور در سال انتخاباتی جاری دشوار می‌کند. دولت آرژانتین به ریاست جمهوری آلبرتو فرناندز قصد داشت تورم ماهانه را در چهار ماه نخست سال جاری میلادی (۲۰۲۳)، به ۳ درصد کاهش دهد. هر چند روند صعودی تورم در دو ماه اخیر مهار شده بود، با افزایش ماهانه حدود ۵ درصدی قیمت‌ها، تورم ماه ژانویه، ۶ درصد افزایش یافت. تا ماه اکتبر، نرخ ماهانه تورم در این کشور شاهد افزایش ۶.۳ درصدی بود.

اکنون، دولت آرژانتین تمرکز خود را به این مسئله معطوف کرده که تورم، دستمزدها را تحت تاثیر قرار ندهد. مقام‌های این کشور آمریکای جنوبی به ویژه نگران افزایش ۶.۸ درصدی قیمت مواد غذایی در ماه گذشته (ژانویه) است. وزارت اقتصاد که اواخر ماه ژانویه، توافق‌نامه حداکثر قیمت مواد غذایی تحت عنوان برنامه «قیمت‌های منصفانه» (Precios Justos) را تا ماه ژوئن (خرداد) تمدید کرد، دوشنبه گذشته در تلاش برای مقابله با ارقام منفی احتمالی پیش‌رو، از توافقی برای تثبیت قیمت گوشت خبر داد. به این ترتیب، سوپرمارکت‌ها تا پایان ماه مارس، هفت قلم از این محصول را با تخفیف ۳۰ درصدی به فروش خواهند رساند.

دولت آرژانتین برنامه «قیمت‌های منصفانه» را که در نوامبر گذشته (آبان- آذر) راه‌اندازی شده بود و وظیفه آن مهار تورم است، تمدید کرد و در جریان آن، بیش از ۴۸۰ شرکت آرژانتینی از ۱۵ بخش مختلف به آن پیوسته‌اند و موافقت کرده‌اند قیمت‌های ماهانه دو هزار کالای اساسی را تا زیر ۳.۲ درصد افزایش دهند. دولت آرژانتین امیدوار است از طریق این طرح و گنجاندن گوشت در این برنامه، از افزایش قیمت مواد غذایی و سایر خدمات اساسی جلوگیری کند.

پس از یک دوره خشکسالی که بر تولیدات دامی این کشور تأثیر گذاشته است، دولت تا سقف ۴۰ درصد از غذای دام‌ها را یارانه پرداخت می‌کند. با این اقدام، وزارت اقتصاد آرژانتین امیدوار است تولید را تسریع کند و عرضه گوشت را تا حداقل ۱۸ هزار تن افزایش دهد که این رقم، حدود ۲۵ درصد میانگین مصرف ماهانه (۶۰ هزار تن) آرژانتین است.

افزایش شاخص قیمت برای مصرف‌کننده آرژانتین در بخش فعالیت‌های فرهنگی و تفریحی، بیشترین افزایش ماهانه را با ۹ درصد تجربه کرد. پس از آن، مسکن، آب، برق و سوخت شاهد بیشترین افزایش قیمت‌ها بودند.

دولت آرژانتین که انتخابات ریاست جمهوری اکتبر را پیش رو دارد، می‌بایست به تضمین قدرت خرید کارگران کمک کرده و به تعهد خود به صندوق بین‌المللی پول مبنی بر کاهش کسری مالی به ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۳ عمل کند.

دولت آلبرتو فرناندز با اتخاذ تدابیری از اوت سال گذشته میلادی توانست با افزایش نرخ خدمات عمومی، حذف یارانه انرژی و اعمال محدودیت برای دسترسی به دلار برای واردات، کسری مالی خود را در ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ حفظ کند.

https://irna.ir/xjLLWy

**همکاری جاسوسان آمریکایی با شرکت‌های فناوری به بهانه مقابله با حملات سایبری

روزنامه واشنگتن تایمز نوشت: جامعه اطلاعاتی آمریکا به بهانه مقابله با مهاجمان سایبری روسیه در اوکراین با شرکتهای فناوری این کشور همکاری می‌کند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

واشنگتن تایمز نوشت: بر اساس اطلاعاتی که این روزنامه کسب کرده، همکاری «جامعه بین اطلاعاتی آمریکا» با شرکت های فناوری این کشور به منظور جلوگیری از یک جنگ سایبری امری فاجعه بار است که می تواند در سراسر منطقه آتلانتیک گسترش یابد.

این رسانه آمریکایی نوشت: جزییاتی درباره آنچه که دولت آمریکا، «همکاری قدرتمند» بین شرکت های خصوصی از جمله مایکروسافت با سازمان امنیت ملی (NSA) آمریکا علیه مهاجمان روسی توصیف کرده منتشر شده است. به گفته مقام های آمریکایی، هدف از همکاری مقامات امنیت سایبری NSA با شرکت مایکروسافت و دیگر شرکت های فناوری آمریکا، توقف روسیه در مسیر عملیات سایبری قبل از انجام حملات مخربی است که می تواند شبکه های اوکراین را متلاشی کرده و از آن به عنوان سکوی پرشی برای حمله به آمریکا استفاده شود.

راب جویس مدیر امنیت سایبری در NSA به روزنامه واشنگتن تایمز گفت که مرکز همکاری امنیت سایبری این سازمان با ارائه دهندگان خدمات امنیت سایبری و فناوری اطلاعات برای «شناسایی و ریشه‌کن کردن عملیات مخرب در فضای سایبری» همکاری می کند.

وی در بیانیه ای اظهار داشت که این مرکز اطلاعات تحلیل های عمیقی را با شرکت های فناوری تبادل کرده و شاخص های تهدید را به اشتراک گذاشته که می تواند به جنگجویان سایبری در تعقیب مهاجمان دیجیتالی کمک کند.

واشنگتن تایمز نوشت: همکاری جاسوسان آمریکایی و شرکت های فناوری موضوعی حساس است و اعضا و کارکنان این شرکت ها تمایلی به صحبت کردن درباره همکاری شان با جامعه اطلاعاتی آمریکا ندارند.

شرکت مایکروسافت جزییات این همکاری را مخفی کرده است و بعد از این که تام برت معاون بخش امنیت و اعتماد این شرکت گفت که با این روزنامه در این زمینه مصاحبه خواهد کرد، مسئولان شرکت به او یا فرد دیگری برای این مصاحبه اجازه ندادند.

این روزنامه افزود: سخنگوی مایکروسافت، اظهارات قبلی مدیران شرکت درباره همکاری مایکروسافت در اوکراین را به اشتراک گذاشته است، اما در هیچ یک از این اظهارات به همکاری مایکروسافت با جامعه اطلاعاتی آمریکا اشاره ای نشده است.

برت در وبلاگ این شرکت در ماه آوریل گذشته نوشت که تیم‌های امنیتی مایکروسافت از نزدیک با مقامات اوکراینی و «کارمندان امنیت سایبری در سازمان‌های دولتی» همکاری کرده‌اند.

واشنگتن تایمز نوشت: یکی دیگر از شرکت های بزرگ فناوری که با مهاجمان سایبری در اوکراین مبارزه می کند، شرکت امنیت سایبری ماندیانت (Mandiant) است. این شرکت در کشف هک شرکت نرم افزاری آمریکایی سولار ویندز که باعث رخنه به اطلاعات در آژانس های فدرال در سال ۲۰۲۰ شد، نقش داشته است. دولت بایدن این عملیات هکری را به سرویس اطلاعات خارجی روسیه نسبت داد اما مسکو آن را تکذیب کرده است.

مایکروسافت و ماندیانت اعضای همکاری دفاعی سایبری مشترک دولت جو بایدن هستند که در آگوست ۲۰۲۱ برای همکاری با سازمان های دولتی آمریکا از جمله NSA و وزارت دفاع این کشور تاسیس شد و هدف از آن مقابله با هکرها و مهاجمان هکری علیه آمریکا است.

آمریکا از جمله کشورهایی است که حمایت اساسی از اوکراین بعمل آورده است و در کنار ارسال تسلیحات فرماندهی سایبری آمریکا، عملیات تدافعی را با همکاری مقام های سایبری اوکراین انجام داده است.

وزارت امور خارجه سال گذشته گفت که مقام های امنیت سایبری آمریکا و اوکراین از دسامبر ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ با همکاری یکدیگر تلاش کرده اند انعطاف پذیری امنیت سایبری اوکراین را تقویت کنند.

به گفته مقامات وزارت خارجه آمریکا، دولت این کشور از سال ۲۰۱۷ تا فوریه ۲۰۲۲ بیش از ۴۰ میلیون دلار کمک در زمینه «توسعه ظرفیت سایبری» به اوکراین ارائه کرده است و به نظر نمی رسد که به این زودی ها قصد داشته باشد همکاری با مقامات امنیت سایبری کی‌یف را متوقف کند.

https://irna.ir/xjLLSy

**تایم: سفر رییسی به چین بخشی از نظم‌سازی جدید در سیاست جهانی است

مجله تایم در واکنش به سفر سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران به پکن در گزارشی به این موضوع پرداخته و پیوند ایران و چین را بخشی از نظم‌سازی جدید در سیاست جهانی دانسته است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

مجله تایم نوشت که در میانه مواجهه ایران و چین با فشار کشورهای غربی بر سر چندین مساله، سید ابراهیم رییسی روز سه‌شنبه در سفر سه روزه اش به پکن با همتای چینی خود شی جین پینگ برای کمک به اجرای یک سند همکاری ۲۵ ساله بین دو کشور، دیدار کرد.

این سفر مورد توجه که به دعوت رییس جمهوری چین صورت گرفته، اولین سفر رییسی به یک کشور شرق آسیا و اولین سفر یک رییس جمهور ایران در ۲۰ سال گذشته به این کشور است.

سران دو کشور پیشتر یکبار در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) در نشست سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان دیدار کرده بودند. در سال ۲۰۲۱ همزمان با شروع دوره ریاست جمهوری رییسی، تهران و پکن به اجرای یک سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله متعهد شدند و روز سه شنبه نیز شماری از اسناد همکاری دو جانبه را امضا کردند.

آرشین ادیب مقدم استاد سیاست و مطالعات بین‌الملل در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی لندن گفت: ما در میانه نظم سازی جدید و خطر در سیاست جهان هستیم. بدین ترتیب، الگوهای اتحاد جدید در حال ظهور و تقویت هستند. پیوند ایران- چین باید به عنوان بخشی از این آرایش جدید مشاهده شود.

روسیه و چین هر دو عضو سازمان همکاری شانگهای، یک سازمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی اوراسیا هستند. این نهاد که در سال ۲۰۰۱ تشکیل شد، روسیه، چین و کشورهای شوروی سابق در آسیای مرکزی را گرد هم آورد. در سال ۲۰۱۷ گسترش یافت و شامل هند و پاکستان شد. ایران در سپتامبر سال گذشته تفاهم نامه‌ای برای پیوستن به این سازمان امضا کرد. این گروه قصد دارد به عنوان وزنه تعادلی در برابر نفوذ غرب عمل کند و بزرگترین سازمان منطقه‌ای جهان محسوب می‌شود.

انتظار می‌رود اجرای سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله نقش برجسته‌ای داشته باشد. هدف از این پیمان سرمایه‌گذاری میلیاردها دلاری چین در بخش‌های نفت و گاز ایران در ازای عرضه آن به پکن است.

چین در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری ایران است اما در اولین سال ریاست جمهوری رییسی تنها ۱۶۲ میلیون دلار سرمایه گذاری کرد. بر اساس اطلاعات ثبت شده توسط گمرک ایران برای ۱۰ ماهه نخست سال جاری صادرات تهران به پکن ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود در حالی که ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا از چین وارد شده است.

علاوه بر این، انتظار می رود موضوعات منطقه‌ای مانند جنگ روسیه در اوکراین و توافق هسته ای ۲۰۱۵ ایران با قدرت های جهانی، که چین یکی از امضاکنندگان آن است، مورد بحث و بررسی قرار گیرد. هرچند مذاکرات هسته‌ای متوقف شده، اما علی باقری کنی مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران، در میان هیات ایرانی که به چین سفر کرده، حضور دارد. تحریم ها مانع بزرگی برای توسعه قراردادها و پروژه‌های جدید ذیل پیمان همکاری ۲۵ ساله است.

همچنین روابط ایران با دولت های عربی در دستور کار قرار دارد. در پایان سال گذشته، تهران سفیر چین در ایران را پس از پیوستن پکن به شورای همکاری خلیج فارس در صدور بیانیه ای که حاکمیت ارضی ایران در تنگه هرمز را زیر سوال برد، احضار کرد. تهران در این جلسه «نارضایتی شدید» خود را ابراز کرد. در حالی که برخی ممکن است انتظار داشته باشند که این موضوع در پکن مورد بحث قرار گیرد، ادیب مقدم معتقد است که از نظر راهبردی از طرحح این مساله اجتناب می‌شود.

او گفت که کشورها احتمالا مساله «شورای همکاری خلیج فارس را از روابط دوجانبه خود دور نگه می‌دارند، زیرا می‌دانند که منافع آنها الزاما نباید در هر صحنه جغرافیای سیاسی همسو باشد».

https://irna.ir/xjLLR5

**فشار واشنگتن برای افزایش حمایت از اوکراین

آمریکا در ادامه تلاش هایش برای دامن زدن به جنگ اوکراین به بهانه توان نیروی هوایی روسیه، دولت های غربی را برای حمایت بیشتر از اوکراین از جمله در زمینه دفاع هوایی تحت فشار قرار داده است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تارنمای پولیتیکو در این زمینه گزارش داد: آمریکا همزمان با حملات جدید، درباره مجهز بودن روسیه به هواپیماهای جنگی قوی تر هشدار داد و کمک های بیشتر به اوکراین برای دفاع هوایی را خواستار شد.

واشنگتن روز سه شنبه هشدار داد که روسیه هنوز هم از نظر نیروی هوایی قوی تر است و بر ضرورت نیاز به کمک به اوکراین از طریق حمایت تسلیحاتی همزمان با ادامه حملات روسیه به دونباس در شرق اوکراین تاکید کرد.

پولیتیکو نوشت: مقامات امنیتی بیش از ۵۰ کشور که در بروکسل برای هماهنگی در زمینه کمک به کی‌یف گرد آمده بودند، درباره ارائه توپخانه، مهمات و تجهیزات زرهی بیشتر به اوکراین - به ویژه دفاع هوایی در بحبوحه نگرانی ها درباره جنگنده های روسی- گفتگو کردند.

یک مقام ارشد دولتی آمریکا که اجازه نداشت به صورت علنی در این زمینه صحبت کند، گفت: هر چند توانمندی های روسیه و نیروهای زمینی این کشور بسیار ضعیف شده و به تحلیل رفته، مسکو همچنان نیروی هوایی نسبتا قدرتمندی دارد.

این مقام آمریکایی افزود: اگر به هواپیماهای با بال ثابت و متحرک آنها (روسیه) نگاه کنیم اقدامات زیادی در مرزها انجام می دهند و آمادگی زیادی دارند.

وی با اشاره به بسیج گسترده نیروها در روسیه و تقویت دارایی های هوایی این کشور گفت، روشن است که روسیه خود را برای نوعی حمله تهاجمی آماده می کند.

پیشتر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا ضمن اذعان بر قدرت هوایی روسیه تلاش کرد نگرانی ها درباره احتمال هر گونه حمله هوایی قریب الوقوع را کم اهمیت نشان دهد.

وی با این حال گفت ما می دانیم که روسیه تعداد قابل توجهی هواپیما در موجودی نظامی خود دارد و توانایی های زیادی باقی مانده است.

پولیتیکو نوشت: کارشناسان اشاره می کنند که استفاده از هواپیماهای جنگی در روزهای اولیه جنگ برای روسیه هزینه بر بود به همین دلیل مسکو استفاده از این هواپیماها در حریم هوایی اوکراین را محدود کرد.

مقام ارشد آمریکایی یاد شده اظهار داشت اما اکنون این حقیقت که توان نیروی زمینی روسیه تحلیل رفته است نشان می دهد که آنها به استفاده از جنگ هوایی روی آورده اند.

مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه شنبه مدعی شد که نیروهای روسیه با وجود پرتعداد بودن آنها، در دنباس با مشکل مواجه هستند.

میلی که به همراه آستین وزیر دفاع آمریکا برای شرکت در نهمین نشست گروه ارتباطی دفاعی اوکراین و دیدار با وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو به بلژیک سفر کرده است روز سه شنبه در سخنانی مدعی شد: روسیه باخته است. آنها از نظر راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی باخته اند و بهای گزافی را در میدان نبرد می پردازند.

وی گفت تا زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به جنگ گزینشی خود پایان ندهد، جامعه بین المللی به حمایت از اوکراین با تجهیزات و قابلیت هایی دفاعی، ادامه خواهد داد.

پوتین ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

وی سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) آنچه را که «عملیات ویژه» توصیف کرد، علیه اوکراین به راه انداخت و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و غرب در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

https://irna.ir/xjLLVY

**لاوروف: سیاست خارجی روسیه بر خاتمه انحصار غرب متمرکز خواهد شد

وزیر امور خارجه روسیه امروز در جریان سخنرانی در دومای دولتی گفت: سیاست خارجی نوین روسیه بر ضرورت پایان دادن به انحصار غرب در ترسیم چارچوب روابط بین‌الملل متمرکز خواهد بود.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

تارنمای اسپوتنیک به نقل از سرگئی لاوروف نوشت که هدف از جنگ ترکیبی غرب علیه مسکو تبدیل آن به یک کشور سرکش است.

لاوروف «آمریکا و اقمارش» را متهم کرد که سالها مشغول تدارک جنگ جاری بوده و اوکراین را برای ضربه زدن به روسیه انتخاب کرده اند.

وی افزود: هدف از این جنگ شکست روسیه در میدان نبرد و نابودی اقتصاد آن است. تمام تلاش‌های غرب برای منزوی کردن روسیه شکست خورده است.

لاوروف گفت: روسیه مشغول بازبینی تمامی تعهدات خود در قبال سازمان های بین المللی است و پرداخت هایش را به سازمان هایی که علیه منافع آن تبعیض قائل می شوند، به تاخیر می اندازد.

https://irna.ir/xjLM3s

**حماس: مهندس فلسطینی زندانی در عربستان آزاد شد

یکی از اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از آزادی یک مهندس فلسطینی به همراه پسرش از زندان عربستان خبر داد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

«عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که عربستان دقایقی پیش «سلیمان حداد» و پسرش یحیی را از زندان آزاد کرد.

وی افزود: این دو فلسطینی اکنون سوار هواپیما شدند و در حال عزیمت به سمت استانبول هستند.

این عضو حماس از اقدام دادگاه عربستان تقدیر و اضافه کرد که این اقدام ریاض، گامی در مسیر درست است.

وی ابراز امیدواری کرد که این اقدام مقدمه ای برای ایجاد فصلی جدید از روابط با عربستان باشد.

الرشق تاکید کرد: امیدواریم این گام های مثبت ادامه داشته باشد و دیگر فرزندان فلسطینی که در عربستان زندانی هستند، آزاد شوند.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس ادامه داد: حماس خواهان روابط مثبت با عربستان و دیگر کشورهای برادر در راستای خدمت به مساله فلسطین و امت اسلامی و عربی است.

پیش از این، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از عربستان خواسته بود تا زندانیان فلسطینی را آزاد کرده و به پرونده آنان خاتمه دهد.

هنیه گفته بود که امیدوار است مقامات سعودی زمان مشخصی را برای صدور حکم در مورد زندانیان فلسطینی در عربستان تعیین کنند و دادگاه سعودی در جلسات خود حکم آزادی تمام زندانیان را صادر کند.

وی تاکید کرد: در انتظار صدور حکم قضائی و اعلام آزادی فلسطینیان بازداشت شده در عربستان و بسته شدن پرونده مربوط به آنها از سوی سران عربستان هستیم.

https://irna.ir/xjLM3h

**انتقاد جدی مخالفان به عملکرد دولت اردوغان در مدیریت زلزله ترکیه

رهبران احزاب و رسانه‌های منتقد و مخالف ترکیه این روزها حملات خود را به دولت این کشور افزایش داده و عملکرد دولت را در مدیریت بحران زلزله ۱۰ روز پیش ترکیه ضعیف خوانده و اردوغان را مسئوول وضعیت موجود عنوان می‌کنند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

منتقدان معتقدند که دولت رجب طیب اردوغان در بحث آواربرداری، عملیات امداد و نجات سرعت قابل قبولی نداشته و حتی نتوانسته برای افراد جان به در برده از زلزله، سرپناه و مواد غذایی لازم و کافی را تامین کند.

این منتقدان، دولت ترکیه را به ناتوانی در تامین به موقع لوازم گرمایشی، آب و برق و حتی امنیت در مناطق زلزله زده متهم کرده و می گویند که شیوع بیماری، سرقت و غارت اموال زلزله زدگان و مسدود کردن مسیرهای ارتباطی زمینی و مجازی از جمله نشانه‌های ناکارآمدی دولت اردوغان در مدیریت این بحران است.

به اعتقاد منتقدان، دولت در به کارگیری توان ارتش برای مدیریت روزهای نخست زلزله تعلل کرده و مردم مناطق زلزله‌زده نیز از عملکرد دولت ترکیه خشمگین و ناراضی هستند و دولت اردوغان برای پنهان کردن ناتوانی خود در مدیریت بحران در ۱۰ استان زلزله زده، وضعیت فوق‌ العاده سه ماهه اعلام کرده است.

روزنامه «قرار» به نقل از «صلاح الدین دمیرتاش» رهبر سابق و زندانی حزب دمکراتیک خلق‌های ترکیه، رئیس جمهوری این کشور را مسئول تمام اشتباهات و بی تدبیری در فاجعه زمین لرزه اخیر عنوان کرد.

به نوشته این رسانه، دمیرتاش دولت ترکیه را دولتی با «حاکمیت تک نفره» خواند و گفت: در این دولت هیچ کس بدون کسب دستور از اردوغان نمی‌تواند حرکت کند و بر این اساس، اگر اردوغان را مسئول ندانیم، چه کسی را باید مسئول اعلام کنیم؟

رهبر سابق حزب دمکراتیک خلق‌های ترکیه خواستار پایان دادن به حاکمیت تک نفره در ترکیه شد و افزود: اردوغان باید بزرگترین حساب را به مردم پس بدهد و این خواسته نیز دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد.

روزنامه «خبر ترک» نیز با انتخاب تیتر «انتقاد مشترک رهبران حزب جمهوری خواه خلق و حزب دمکراتیک خلق‌ها از عملکرد دولت در زلزله» نوشت: «پروین بولدان» رهبر حزب دمکراتیک خلق‌ها و «کمال قلیچداراوغلو»رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه در شهر دیاربکر دیدار کرده و به صورت مشترک از عملکرد دولت اردوغان در جریان زلزله اخیر به شدت انتقاد کردند.

این روزنامه در تارنمای خود به نقل از بولدان نوشت: در این زمین لرزه دولت آنکارا زیر آوار ماند و متاسفانه آنچه از زیر آوار بیرون آمد، انسانیت بود.

به نوشته این رسانه، رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه نیز در این دیدار گفت: ساخت و ساز در مناطق زلزله زده مناسب و استاندارد نبوده و استحکام بناها به طور منظم ارزیابی نشده و دولت در انجام وظیفه خود در این زمینه کوتاهی کرده است.

کمال قلیچدار اوغلو اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد که هماهنگی مناسب و تخصصی به صورت لازم و کافی برای کمک به زلزله زدگان جنوب ترکیه وجود نداشته است.

این فعال سیاسی کهنه‌کار ترکیه امروز نیز در شبکه اجتماعی توئیتر در واکنش به برخی تلاش‌ها برای تعویق انتخابات به بهانه زلزله خطاب به اردوغان گفت: این کشور ۲۰ سال به تو فرصت داد و در دوره حاکمیت تو، بار دیگر در ترکیه کودتا اتفاق افتاد و در دوران همه‌گیری کرونا نیز این کشور به پنج عدد ماسک محتاج شد.

وی با متهم کردن اردوغان به نابودی اقتصاد ترکیه در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «ما در زمین لرزه خرد شدیم. تو همیشه بی عرضه بودی. ما دیگر نمی‌ توانیم به تو یک سال دیگر فرصت بدهیم. حتی یک روز هم برای تو زیاد است. دیگر اجاره تداوم به این بی کفایتی را نمی دهیم.»

«مرال آکشنر» رهبر حزب نیک(خوب) ترکیه نیز انباشته شدن زباله و کمبود توالت سیار و اسکان زلزله زدگان را معضل بسیار جدی خواند و گفت: دولت برای رفاه حال زلزله زدگان و جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیردار، باید هر چه زودتر این مشکلات را حل و فصل کند.

روزنامه «جمهوریت» ارگان رسمی حزب جمهوری خواه خلق ترکیه نیز در سرمقاله امروز خود با اشاره به عدم استعفا یا پاسخگویی مسئولان ساخت و سازهای غیرقانونی، وزرای دولت اردوغان را مسئول اصلی کشتار زلزله را دانست.

این روزنامه با انتخاب تیتر «بیش از ۳۱ هزار کشته و صفر استعفا؛ دولت همه گناه را به گردن پیمانکاران انداخت» برای این مقاله که به قلم «شوال آیدوغان» نوشته شده، با اشاره به دستگیری پیمانکاران ساختمان‌های تخریب شده در جریان زلزله نوشت: چرا هیچ مسئول دولتی استعفا نکرده است؟

به نوشته این رسانه، پیمانکاران بناهای تخریب شده که در فاجعه دست داشتند، دستگیر شدند ولی مسئولانی که این ساخت و ساز را تایید کردند، آزاد بوده و با خیال راحت به کار خود ادامه می دهند.

«احمد داوود اوغلو» رهبر حزب آینده و نخست وزیر اسبق دولت حزب عدالت و توسعه و از یاران سابق اردوغان، خواستار انجام وظایف دولت در مدیریت بحران زلزله شد و گفت: دولت به جای این کار به فکر تعویق انتخابات به بهانه زلزله است.

وی با انتشار ویدئویی در صفحات مجازی خود خطاب مقامات دولت ترکیه گفت: به علت کوتاهی دولت، میلیون ها نفر از مردم مناطق زلزله زده در تلاش برای ترک منطقه و یافتن خانه در شهرهای دیگر هستند.

داوود اوغلو با انتقاد از تصمیم دولت ترکیه برای تعطیلی دانشگاه‌ها به بهانه اسکان زلزله‌زدگان در خوابگاه‌های دانشجویی، این کار را موجب وارد آمدن آسیب جبران ناپذیر به روند آموزش در ترکیه دانست و افزود: در انتخابات پیش رو، ملت تصمیم خواهد گرفت که چه کسی صاحب حق و چه کسی ناحق است.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده، در جریان زلزله دوشنبه هفته گذشته ترکیه که از آن به عنوان 'فاجعه قرن' یاد می‌شود، ، ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر جان باختند و طبق اولین برآوردها، در ۱۰ استان زلزله زده ترکیه ۲۱۱ هزار واحد مسکونی در ۴۷ هزار ساختمان تخریب شده و یا خسارت زیادی دید.

https://irna.ir/xjLM3Y

**رسانه‌های عربی: سفر آیت الله رئیسی به چین نقشه جدیدی پیش روی غرب گذاشت

رسانه های عرب زبان منطقه و جهان از سفر آیت الله رئیسی به چین بعنوان سفر بسیار مهم یک مقام عالیرتبه ایرانی در طول سالیان گذشته به پکن یاد و اعلام کردند که این سفر فصل جدیدی از همکاری های تهران و پکن را خواهد گشود و همکاری های مشترک این دو کشور و روسیه، نقشه جدیدی پیش روی غرب خواهد گذاشت.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

بخش عربی پایگاه خبری - تحلیلی «میدل ایست» امروز (چهارشنبه) با ارائه گزارشی از سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به پکن نوشت: آیت الله رئیسی بامداد دوشنبه در اولین سفر به چین پس از تصدی ریاست جمهوری ایران وارد پکن شد و این سفر، جبهه قوی‌تری را نسبت به گذشته در مقابله با تحریم‌های آمریکا که سه کشور چین، ایران و روسیه را هدف قرار داده است، شکل خواهد داد.

این پایگاه خبری اضافه کرد: سه کشور بر اساس «دشمن دشمن من، دوست من است» در مسیری عمل‌گرایانه و یکپارچه با هدف افزایش همکاری‌ها و ایجاد بلوک‌هایی برای مقابله با فشارهای آمریکا حرکت می‌کنند. در حالی که ایران و روسیه برای ایجاد زمینه‌های مالی که بتواند سیستم انتقال بین‌المللی پول (سوئیفت) را کنار بگذارد، تلاش می‌کنند، ایران سعی دارد تا با تلاش‌های دوجانبه، چین و کشورهای عضو سازمان شانگهای را در این مسیر قرار دهد.

به نوشته این پایگاه، سه کشور (روسیه، چین و ایران) ظاهراً به دنبال ترسیم نقشه مالی بین المللی به گونه‌ای هستند که ابزارهای فشار مورد استفاده واشنگتن را بشکند و امکان عبور از سیستم سوئیفت را فراهم کند. گرچه به نظر می‌رسد این مسیر طولانی و به تمهیدات بیشتری نیاز داشته باشد اما تغییرات ژئوپلیتیکی که با بحران اوکراین افزایش یافته است، طرح شکل گیری ائتلاف‌هایی را که شکل گرفته یا در حال شکل گیری هستند، تحمیل کرده است. ایران به دنبال باز کردن راه‌های بیشتر در کشورهای مخالف سلطه آمریکا برای خنثی کردن تحریم‌های غرب است و در عین حال به مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم با واشنگتن و احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و در نتیجه کاهش تحریم‌های اعمال شده علیه خود امیدوار است.
میدل ایست با اشاره به سخنان «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در دیدار با رئیس جمهوری ایران به نقل از وی نوشت که چین از ایران درخصوص حقوق مشروع خود حمایت و رسیدن به راه حلی سریع و مناسب برای موضوع هسته‌ای ایران را تشویق می‌کند و پکن بطور سازنده مشارکت در مذاکرات از سرگیری توافق هسته‌ای ایران را ادامه خواهد داد.

این رسانه در ادامه سند جامع مشترک راهبردی را که در سال ۲۰۲۱ به مدت ۲۵ سال بین چین و ایران امضا شد حائز اهمیت دانست و افزود که گفته شده که اجرایی شدن این سند می‌تواند تحریم‌های سنگین آمریکا علیه اقتصاد ایران را خنثی کند.

شبکه فرانس ۲۴ نیز در بخش عربی خود سفر آیت الله رئیسی به پکن را بازتاب داد و افزود: رئیس جمهوری چین در دیدار با همتای ایرانی خود که در نوع خود طی ۲۰ سال گذشته بی‌نظیر است و در آن تعدادی از وزرا به همراه هیات بزرگ اقتصادی و تجاری حضور داشتند، از همبستگی بین پکن و تهران استقبال کرد.

فرانس ۲۴ اضافه کرد: رئیس جمهوری چین در کاخ بزرگ «مردم» [ یا خلق ] که در میدان «تیان آن مین» در قلب پکن ساخته شده، از آیت الله رئیسی استقبال کرد.

این شبکه به نقل از رییس جمهوری چین اضافه کرد که در مقابله با تغییرات پیچیده کنونی جهان و تاریخ و زمان، چین و ایران کنار یکدیگر می‌ایستند و همبستگی و همکاری خود را اعلام می‌کنند.

فرانس ۲۴ افزود: ایران و چین در تلاش برای اجرایی شدن سند جامع مشترک راهبردی هستند که در سال ۲۰۲۱ امضا کردند.

این گزارش با اشاره به اینکه "موضع چین در عربستان در جمع سران کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس موجب اعتراض ایران شد و تهران سفیر چین را برای ارائه پاره‌ای توضیحات به وزارت خارجه فراخواند"، افزود که رئیس جمهور چین در دیدار با آیت الله رئیسی تاکید کرد که چین از ایران در حفظ حاکمیت ملی، استقلال، تمامیت ارضی و کرامت ملی خود حمایت می‌کند.

فرانس ۲۴ اضافه کرد: رئیس جمهوری چین همچنین در این دیدار اعلام کرد که پکن از ایران برای مقاومتش در برابر یکجانبه‌گرایی حمایت می‌کند و با نیروهای خارجی که در امور داخلی ایران دخالت و امنیت و ثبات ایران را تضعیف می‌کنند، مخالف است. وی همچنین تاکید کرد که چین بدون توجه به اینکه شرایط بین المللی و منطقه‌ای چگونه تغییر خواهد کرد، بی‌وقفه برای توسعه همکاری‌های دوستانه با ایران تلاش خواهد کرد.

این شبکه ادامه داد که پکن مدت هاست که به دنبال تقویت روابط خود با تهران بوده و «شی جین پینگ» رئیس جمهور این کشور در سفری کم سابقه در سال ۲۰۱۶ به ایران، از تهران به عنوان شریک اصلی چین در خاورمیانه یاد کرد.
پایگاه خبری رای الیوم نیز نوشت: مراسم امضای اسناد همکاری و یادداشت تفاهم بین تهران و پکن با حضور روسای جمهور و وزرای ایران و چین در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و طی آن دو کشور برای اجرای ۲۰ سند همکاری در چارچوب همکاری‌های راهبردی جامع (سند ۲۵ساله) اعلام آمادگی کردند و در این پیوند، روسای جمهور دو کشور در زمینه مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات، فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین الملل، علمی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی اسناد همکاری امضا کردند.

رای الیوم افزود: سفر آیت الله رئیسی به چین با تدوین آخرین اقدامات برای اجرای سند جامع مشترک راهبردی بین تهران و پکن و در چارچوب سیاست تهران با هدف تقویت اقتصادی با تمرکز بر منطقه آسیا انجام شد.

همچنین شبکه العربیه سعودی گزارش داد که آیت الله رئیسی با هدف افزایش همکاری‌های بین تهران و پکن در سفری سه روزه به چین سفر کرد.

این شبکه خبری افزود: رئیس‌جمهوری چین پیشتر در جریان سفر خود به تهران، جمهوری اسلامی ایران را «شریک اصلی چین در خاورمیانه» دانسته بود.

العربیه اضافه کرد «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین یک روز قبل از سفر رئیس جمهور ایران به پکن در نشستی مطبوعاتی گفت که پکن به‌دنبال ایفای نقشی سازنده در تقویت وحدت و همکاری با کشورهای خاورمیانه و ارتقای امنیت و ثبات در منطقه است.

این شبکه خبری از چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری ایران نام برد و افزود: پیش از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام)، چین از بزرگترین خریداران نفت ایران بود.
شبکه یادشده با اشاره به اینکه وزیر خارجه، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر نفت و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران، آیت الله رئیسی را در این سفر همراهی کرده‌اند، از «علی باقری‌کنی» به عنوان مسئول ایرانی نام برد که حضور وی در هیات همراه رئیس جمهور ایران، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده ، زیرا وی مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته‌ای وین است و چین یکی از کشورهایی بود که در این مذاکرات حضور داشته است.
شبکه الجزیره قطر هم سفر آیت الله رئیسی به چین را بازتاب داد و اعلام کرد که «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین دیروز سه‌شنبه در دیدار با رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت که کشورش از ایران در حمایت از حقوق مشروعش حمایت و راه‌حلی سریع و مناسب برای موضوع هسته‌ای ایران را تشویق می‌کند.

شی جین پینگ در دیدار با رئیس جمهور ایران افزود که چین به مشارکت سازنده در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد و بر اهمیت توسعه همکاری‌های دوستانه با تهران بدون توجه به هرگونه تغییر در شرایط بین المللی و منطقه تاکید کرد.

الجزیره قطر اجرایی شدن سند ۲۵ساله بین ایران و چین را مورد توجه قرار داد و افزود: رئیس جمهور ایران پیش از عزیمت به پکن، هدف اصلی این سفر را، پیگیری اجرای سند راهبردی بین دو کشور اعلام کرده بود و در جریان این سفر، پکن و تهران ۲۰ سند همکاری در زمینه حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی به ارزش حدود ۱۲ میلیارد دلار امضا کردند.

همچنین پایگاه خبری العهد لبنان، امضای اسناد همکاری بین ایران و چین را مورد توجه قرار داد و نوشت: آیت الله رئیسی، رئیس جمهور ایران و «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین ۲۰ سند همکاری در زمینه‌های مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین الملل، علمی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی امضا کردند.
https://irna.ir/xjLLNh
**فرار ۱۰ برابری سرمایه؛ اولین پس لرزه اصلاحات قضایی نتانیاهو
به دنبال اقدامات جنجالی کابینه رژیم صهیونیستی و طرح اصلاحات قضایی آن، رؤسای بانک‌های این رژیم به وزیر تندرو دارایی نسبت به خروج سرمایه گذاران و پول های آنها از سرزمین‌های اشغالی با سرعت ۱۰ برابر معمول هشدار دادند.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

روسای بانک‌های رژیم صهیونیستی به بزالل اسموتریچ وزیر دارایی کابینه این رژیم هشدار داده‌اند که به دلیل ترس سرمایه گذاران از برنامه کابینه برای بازنگری در سیستم قضایی و انجام اصلاحات در آن، پول و سرمایه‌های آنها با سرعتی ۱۰ برابر سریع‌تر از حد معمول درحال خروج از سرزمین‌های اشغالی است.

شبکه صهیونیستی «کان» در این باره گزارش داد که این هشدار در دیدار شامگاه سه شنبه روسای بانک ها با اسموتریچ در دفتر وی به او ابلاغ شده است.

برپایه این گزارش، در این جلسه، روسای بانک‌های رژیم صهیونیستی به اسموتریچ هشدار دادند که طرح اصلاحات قضایی به اقتصاد این رژیم آسیب می‌رساند.

آنها گفتند: «پول ۱۰ برابر سریع تر از سرعت معمول از رژیم اسرائیل خارج می‌شود.

روسای این بانک‌ها در ادامه خواستار توقف روند اصلاحات قضایی و توقف اقدامات جنجالی کابینه شدند.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز جو حاکم بر این دیدار را «متشنج» ارزیابی کرد و نوشت: رؤسای بانک‌ها به اتفاق آرا و با لحنی واضح و تند نسبت به آسیب بزرگی که اصلاحات قضایی می‌تواند به رژیم اسرائیل و اقتصاد آن وارد کند، هشدار دادند.

برپایه این گزارش، اما اسموتریچ در این دیدار حاضر به پذیرش این هشدارها و تاثیر اصلاحات قضایی بر اقتصاد رژیم اشغالگر نشده و به رؤسای بانک‌های حاضر در این جلسه گفته است: "این اظهارات شما است که اسرائیل را متضرر خواهد کرد."

پیشتر نیز ۳۷۰ اقتصاددان صهیونیست در بیانیه‌ای نسبت به کاهش سهام بانک های بزرگ رژیم صهیونیستی در بورس و پیامدهای اقتصادی اقدامات کابینه افراطی و تندروی «بنیامین نتانیاهو» از جمله فرار سرمایه‌ها هشدار داده بودند.

اقتصاددانان صهیونیست در بیانیه خود نسبت به کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی و سرمایه گذاری خارجی، متوقف شدن فعالیت شرکت های تکنولوژی بزرگ و خروج آنها از سرزمین های اشغالی، فرار مغزها، آسیب به رشد و توسعه اقتصادی و همچنین آسیب به معیشت صهیونیست ها هشدار دادند.

در هفته های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.

این تظاهرات‌ در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

https://irna.ir/xjLM4P

**حکومت طالبان از مبارزه جدی با داعش خبر داد

امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان در مراسم تجلیل از روز شکست و خروج ارتش سرخ شوروی از افغانستان، گفت که مبارزه جدی با گروه داعش در این کشور ادامه دارد و هیچ تهدیدی از جانب افغانستان برای کشورهای همسایه وجود ندارد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه در مراسم تجلیل از روز شکست و خروج ارتش سرخ شوروی از افغانستان در کابل تصریح کرد: «اگر یک داعشی در هر گوشه‌ای افغانستان سربلند کند، سرش زده می‌شود و هیچ تهدیدی از جانب افغانستان برای هیچ کشور همسایه وجود ندارد».

وی با بیان اینکه جهان، ترقی و پیشرفت افغانستان را نمی‌تواند تحمل کند، گفت: «بعد از ۴۴ سال، برای نخستین بار است که در افغانستان حتی یک وجب زمین وجود ندارد که تحت حاکمیت دیگران باشد، جهان نمی‌تواند این پیشرفت افغان‌ها را تحمل کند».

مولوی محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع ملی حکومت طالبان نیز در این مراسم گفت: افغان ها باید از طالبان حمایت کنند تا به گذشته‌های تلخ بر نگردند.

وی خاطرنشان ساخت که امریکا با تمام توان به افغانستان حمله کرد، اما افغان‌ها با دست خالی با آن مقابله و فداکاری کردند و خداوند آنان را شکست داد.

سرپرست وزارت دفاع افزود: مردم افغانستان غلامی هیچ قدرتی را نپذیرفته اند و همواره نیروهای ابرقدرت جهان را شکست داده است.
در همین حال محمد اکبری معاون شورای علمای شیعه افغانستان نیز در این مراسم گفت: ملت ما هم اشغالگران شرقی و هم اشغالگران غربی را شکست دادند.

محمد اکبری تاکید کرد که افغان‌ها اثبات کردند که برای حفظ هویت اسلامی و استقلال ملی هرگونه قربانی می‌دهند.

معاون شورای علمای شیعه افغانستان افزود که برای مردم افغانستان دو چیز بسیار مهم است. اول هویت اسلامی و دیگر استقلال ملی، افغان‌ها بخاطر حفظ این دو ارزش بارها اموال و جان شان را قربانی کردند.

پیشتر رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی روسیه گفته بود که تعداد تروریست‌های داعشی در افغانستان به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

آناتولی سیدوروف رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی اظهار داشت، شمار داعشی‌ها به ۶۵۰۰ نفر رسیده است که ۴ هزار نفر از این تعداد در نزدیکی مرز تاجیکستان متمرکز شده‌اند.

https://irna.ir/xjLM3S

**میرزویان: ایروان برای عادی سازی روابط با آنکارا آماده است

آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه پس از دیدار با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود در آنکارا، برای عادی سازی دوباره روابط کشورش با ترکیه و بازگرداندن صلح به منطقه، اعلام آمادگی کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

میرزویان با ابراز همدردی با خانواده های جان باختگان در زمین لرزه شدید هفته گذشته ترکیه، با درخواست همبستگی در رویارویی با بحران های انسانی، گفت: هم زمان با دیدار از ترکیه در این زمان دشوار، می خواهم اطمینان دهم که مایل به بازگرداندن صلح به منطقه و عادی سازی روابط خودمان با ترکیه و ازسرگیری روابط دیپلماتیک با آنکارا هستیم.

وزیران امور خارجه ۲ کشور طی سال ۲۰۰۹ در زوریخ (سوئیس) تفاهم نامه هایی در باره آغاز روابط دیپلماتیک و اصول روابط دوجانبه امضا کردند که تاکنون به تصویب نهادهای رسمی دوطرف نرسیده است. ایروان در اول مارس ۲۰۱۸ لغو این پروتکل ها را اعلام کرد، اما در ۲۰۲۱ دو طرف نمایندگان ویژه ای برای حل و فصل اختلافات و مسائل دوجانبه تعیین کردند و تاکنون برای عادی سازی روابط ۲ کشور تلاش می شود.

به گزارش ۲۲ بهمن ماه ایرنا از تارنمای خبرگزاری آناتولی؛ گذرگاه مرزی ارمنستان و ترکیه برای نخستین بار در ۳۵ سال گذشته بازگشایی و محموله کمک های بشردوستانه مردم ارمنستان راهی مناطق زلزله زده شد.

ترکیه در سال ۱۹۸۸ از طریق گذرگاه مرزی آلیکان کمک های بشردوستانه ای را برای مردم زلزله زده ارمنستان ارسال کرده بود و امروز با عبور پنج کامیون حامل آب آشامیدنی و موادغذایی، آمد و شد از این مسیر از سر گرفته شد.

زمین لرزه بزرگی بامداد ۱۷ بهمن جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در جریان این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری خسارت‌های زیادی به ساختمان‌ها وارد شد و تیم‌های نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده‌اند.

این حادثه مرگبار واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملت‌های سوریه و ترکیه ابراز همدردی کرده‌اند و در این راستا کمک‌هایی نیز به دو کشور شده است.
https://irna.ir/xjLM4F

**المقداد: سخنان پادشاه اردن مرهم زخم‌های سوری‌ها است

وزیر امور خارجه سوریه گفت که سخنان ملک عبدالله دوم خطاب به بشار اسد و تسلیت به او به مناسبت فاجعه زلزله، مرهمی برای زخمی‌های مردم سوریه بود.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

فیصل المقداد در اظهارات امروز چهارشنبه خود پس از دیدار با ایمن صفدی همتای اردنی خود در دمشق گفت که کشورش از فاجعه زلزله متضرر شد و طبیعی است که پادشاه اردن، دولت و ملت این کشور در کنار برادران خود در سوریه بایستند.

وی ادامه داد: سفر کنونی وزیر خارجه اردن به دمشق برای بیان احساسات پادشاه اردن و احساسات مردم این کشور نسبت به سوریه انجام شد.

ایمن الصفدی نیز با بیان اینکه «ما دو کشور برادر هستیم که تحت تاثیر اتفاقاتی که برای یکدیگر می‌افتد، قرار می‌گیریم» افزود: امروز در مورد آنچه می توان به ملت برادر سوریه برای مقابله با این فاجعه پیشنهاد داد، گفت و گو کردیم.

وزیر امور خارجه اردن گفت: من تسلیت ملک عبدالله دوم برای زلزله زدگان و اطمینان بخشی پادشاه برای کمک به مردم برادر سوریه را به رئیس جمهور اسد منتقل کردم. ما تاریخ بزرگی داریم و تحت تأثیر اتفاقاتی که در سوریه برادر می‌افت، قرار می‌گیریم».

سفر امروز ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن به سوریه، اولین سفر رسمی یک وزیر اردنی به دمشق از سال ۲۰۱۱ تاکنون است؛ زیرا اردن از جمله کشورهای عربی بود که در سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از تصمیم اتحادیه عرب پس از نشست اضطراری در قاهره، سوریه را تحریم و علیه این کشور موضع گرفت.

با این حال، روابط بین اردن و سوریه در سال‌های اخیر در چندین سطح به حالت عادی بازگشته زیرا «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در سال ۲۰۲۱ با «عبدالله دوم» شاه اردن تماس تلفنی برقرار کرد و دیدارهایی بین وزرای خارجه دمشق و امان برای بازگشایی مرزهای دو کشور و همچنین بازگشت مبادلات اقتصادی انجام شد.

۶ فوریه برابر با ۱۷بهمن ماه زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر بخش‌هایی از ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و به دنبال آن پس‌لرزه‌های شدیدی رخ داد که تاکنون ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر هزار نفر در ترکیه جان باخته‌اند.

https://irna.ir/xjLM72

**چاینا دیلی: روابط ایران و چین تابع غرب نیست

چاینا دیلی، روزنامه رسمی دولت چین در سرمقاله امروز خود با اشاره به سفر آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رییس‌جمهوری ایران به پکن نوشت که روابط دو کشور تابع غرب نیست.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

چاینا دیلی در سرمقاله امروز خود نوشت: توجهی که کشورهای غربی به سفر سیدابراهیم رییسی به چین از روز سه‌شنبه تا پنجشنبه داشته‌اند، بی میلی آنها را برای مشاهده مبادلات عادی بین دولتی نشان می‌دهد.

چین همواره دوستی سنتی خود با جمهوری اسلامی را از نقطه‌نظر راهبردی نگریسته و تحکیم و توسعه روابط، انتخاب استراتژیک دو کشور است.

این روزنامه چینی تصریح کرد: همان‌طور که رییس جمهور شی جین پینگ گفت، هم تجربه و هم وضعیت فزاینده بی‌ثبات بین‌المللی نشان می‌دهد که حفظ شتاب رشد مناسب روابط دوجانبه نه تنها در خدمت منافع دو کشور بلکه در خدمت صلح و ثبات جهانی است. هر دو کشور از حامیان سرسخت چندجانبه‌گرایی و مخالفان سرسخت یکجانبه‌گرایی و هژمونی هستند.

این موضوع یک پایه محکم برای دو کشور ایجاد می‌کند تا به طور مداوم اعتماد متقابل سیاسی خود را تعمیق بخشند، پیشرفت مداوم در همکاری‌های عملی و در زمینه‌های مختلف داشته باشند و ارتباطات و هماهنگی خود را در امور بین‌المللی و منطقه‌ای و در دفاع از اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها و دفاع از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه تقویت کنند.

چاینا دیلی تاکید کرد: سفر رئیس جمهوری ایران به پکن فرصت ارزشمندی را برای دو کشور ایجاد می‌کند تا مشارکت راهبردی همه جانبه خود را پیش ببرند و نقش سازنده‌ای در تقویت همبستگی و هماهنگی راهبردی بین کشورهای خاورمیانه ایفا کنند که به ارتقای امنیت و ثبات منطقه کمک خواهد کرد. همان‌طور که رئیسی اذعان داشت، مکمل بودن دو طرف در اقتصاد، ساختار صنعتی، توسعه و فرهنگ به معنای وجود پتانسیلی عظیم در همکاری عملگرایانه آنها است.

تحریم‌های یکجانبه‌ای که غرب بدون مجوز سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می‌کند، فاقد مشروعیت است و نباید و نمی‌تواند مانع همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین و ایران برای توسعه دو کشور شود که منافع ملموسی را برای دو ملت به همراه دارد.

همانطور که وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا توسعه روابط چین و ایران مانع توسعه روابط چین و آمریکا می شود یا خیر، تاکید کرد: توسعه روابط دو کشور به نفع دو طرف و ثبات کلی خاورمیانه بوده و هیچ کشور ثالثی را هدف قرار نمی‌دهد.

چاینا دیلی در پایان سرمقاله خود نوشت: پیشنهاد می‌شود کسانی که با تعصب به تبادلات عادی روابط بین پکن و تهران نگاه می‌کنند، تصویر بزرگ‌تری را در ذهن داشته باشند و به نقش مثبت و مسئولانه‌ای که چین با کمک به کاهش تنش‌ها بین غرب و ایران و همچنین تنش‌های منطقه‌ای در خاورمیانه با ترویج توسعه مشترک از طریق همکاری علمی و آشتی از طریق گفت‌وگو ایفا می‌کند، اهمیت دهند. غرب باید بداند که فشار حداکثری و بازی کردن یک قدرت در مقابل قدرت دیگر فقط وضعیت را از بد به بدتر تبدیل می‌کند.

https://irna.ir/xjLM6h

**هلند لغو تصمیم ارسال تانک به اوکراین را تکذیب کرد

دولت هلند در واکنش به گزارش یک روزنامه آلمانی اعلام کرد که هنوز بر سر تصمیم خود برای ارسال تانک به اوکراین پایبند است.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

هلند روز چهارشنبه اعلام کرد که موضع خود در مورد ارسال تانک‌های لئوپارد ۲ را تغییر نداده است و همچنان از اوکراین حمایت نظامی می‌کند. این بیانیه پس از آن اعلام شد که در رسانه‌ها از تصمیم دولت هلند برای لغو ارسال تانک‌ها خبرهایی منتشر شده بود.

روزنامه آلمانی دی ولت روز چهارشنبه به نقل از منابع نظامی این کشور نوشت که هلند و دانمارک از تصمیم خود برای ارسال تانک‌های لئوپارد ۲ به اوکراین عقب نشینی کرده‌اند.

مارک روته نخست وزیر هلند ماه گذشته از ارسال تانک‌های ساخت آلمان به اوکراین خبر داده بود ولی در بیانیه اخیر دولت هلند آمده است که قرار است ۱۸ تانک از آلمان اجاره کند.

جوزپ بورل دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، در واکنش به گزارش روزنامه آلمانی از کشورهای اروپایی خواست تانک‌های خود را به اوکراین ارسال کنند.

وی گفت: من می‌دانم که صدها تانک در ارتش‌ کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود دارد ولی برخی از آنها نیاز به تعمیر دارند و باید هرچه زودتر قبل از فصل بهار به اوکراین ارسال شوند.

https://irna.ir/xjLM8F

**کنست قانون سلب تابعیت اسیران فلسطینی را نهایی کرد

کنست رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه قانون سلب تابعیت و اقامت اسرای ساکن قدس و سرزمین‌های اشغالی ۱۹۴۸ را به صورت نهایی تصویب کرد.

ازروزهای‌طلایی مازندران درتالارسرمایه‌گذاری تا فرارسرمایه هاازسرزمینهای اشغالی

رسانه‌های عبری زبان اعلام کردند که پیش نویس این قانون در شور دوم و سوم با ۹۴ رأی موافق تصویب شده و تبدیل به قانون لازم‌الاجرا شده است.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پس از تصویب قانون مذکور گفت: قانون سلب تابعیت را تصویب کردیم و پاسخ ما به مجریان عملیات اینگونه محکم خواهد بود.

به موجب این قانون، تابعیت یا اقامت تمامی اسرایی که از تشکیلات خودگردان حقوق یا تسهیلات دریافت کنند، لغو خواهد شد.

در متن این قانون آمده است که "ایتامار بن گویر" وزیر امور داخلی باید سلب تابعیت یا اقامت این دسته از اسرا را ظرف مدت ۱۴ روز تایید کرده و وزیر دادگستری نیز طی مدت هفت روز باید با آن موافقت کند و پس از آن دادگاه ۳۰ روز فرصت دارد تا برای اجرای حکم، به تصویب برسد.

به موجب این قانون، هر اسیری که به اجرای عملیات موسوم به "ضد صهیونیستی" متهم شده و حکم زندان برایش صادر و برای وزیر امور داخلی ثابت شود که از تشکیلات خودگردان حقوق و تسهیلات دریافت کرده، به عنوان شخصی شناخته می‌شود که تابعیت خود را کنار گذاشته یا از مجوز اقامت دائم خود صرف نظر کرده است.

بر این اساس، شخص مذکور پس از پایان دوره محکومیتش، به مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان یا نوار غزه تبعید خواهد شد.

با روی کارآمدن دولت راست افراطی در تل آویو، اقدامات ضد فلسطینی علیه نیروهای مقاومت و اسرای فلسطینی به شدت تشدید شده است.

https://irna.ir/xjLM7V

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha