۲۶ بهمن ۱۴۰۱، ۲۲:۰۴
کد خبرنگار: 934
کد خبر: 85031804
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پنج مطب در آستارا نسبت به استانداردهای دفع پسماند خطرناک بی‌توجه هستند

آستارا- ایرنا- مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان آستارا گفت: پنج مطب پزشکی در این شهرستان استانداردهای دفع پسماندهای خطرناک و عفونی را رعایت نمی‌کنند و در این زمینه بی‌توجه هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید میزانی روز چهارشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند آستارا تشریح کرد: ۲۳۸ کیلو و ۸۰۰ گرم پسماندهای عفونی، تیز و برنده روزانه در این شهرستان تولید می‌شود که در این میان برخی پزشکان همکاری لازم را با شبکه و بهداشت درمان برای دفع اصولی پسماندها ندارند.

وی با اشاره به فعالیت ۲۲ خانه بهداشت افزود: هشت مطب مامایی ۲.۵ کیلوگرم، ۲۷ مطب دندانپزشکی ۱۱ کیلوگرم، ۱۷ مطب عمومی ۶.۳ کیلوگرم، ۱۲ مطب تخصصی ۱۳ کیلوگرم، سه آزمایشگاه ۹.۳ کیلوگرم، سه درمانگاه ۱۷.۵ کیلوگرم، سه مرکز بهداشتی و درمانی هشت کیلوگرم و بخش دیالیز بیمارستان هم هفت کیلوگرم و هشت کیلوگرم با سایر بخش‌های بیمارستان روزانه پسماندهای شیمیایی، عفونی، تیز و برنده تولید می‌کنند.

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان آستارا بیان کرد: ۲ شرکت پاک صبا و بهداشت گستر مطمئن برای جمع‌آوری پسماندهای عفونی، تیز و برنده در این شهرستان فعالیت دارند که شرکت بهداشت گستر مطمئن به خاطر هزینه‌ای که از بابت مراجعه روزانه متحمل می‌شود، ماهی ۲ بار مراجعه می‌کند.

وی با اشاره به لزوم تعیین ایستگاهی برای دفن موقت پسماندهای خطرناک و پایش آن با کمک کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست آستارا اضافه کرد: جمع‌آوری پسماندهای شیمیایی، عفونی و برنده بیمارستان در سایت بیمارستان صورت می‌گیرد و جمع‌آوری پسماندهای مطب‌ها نیز روزی ۲ بار از سوی شرکت مربوطه انجام می‌شود.

میزانی تصریح کرد: پنج نفر از پزشکان با این وجود همکاری لازم را با شبکه بهداشت و درمان شهرستان آستارا نداشتند و پسماند خود را مانند پسماندهای عادی به شهرداری می‌دادند که با آنها تماس گرفته و با برگزاری نشستی اخطار لازم داده شد.

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان آستارا تاکید کرد: هزینه جمع‌آوری اصولی پسماندها از سوی شرکت‌های طرف قرارداد اگرچه مبلغ چندان زیادی هم نیست، اما با این حال و با وجود اخطارها چند نفر از پزشکان همکاری ندارند.

وی عنوان کرد: پسماندها و فاضلاب تنها بیمارستان آستارا هم هر ماه آزمایش می‌شود و نتیجه در قالب گزارشی به اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان ارایه می‌گردد.

پنج مطب در آستارا نسبت به استانداردهای دفع پسماند خطرناک بی‌توجه هستند

ضرورت فرهنگ‌سازی برای ارتقای مدیریت پسماند

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار آستارا نیز بر ضرورت توجه به بحث فرهنگ‌سازی در راستای ارتقای مدیریت پسماند در این شهرستان تاکید کرد.

جمشید مهدوی گفت: مدیریت پسماند موضوعی عمومی و با قشرهای مختلف جامعه مرتبط است، از این رو اقدام‌های تک بعدی یک یا چند دستگاه در این زمینه به نتیجه مناسب نخواهد رسید و بر همین اساس باید بحث فرهنگ‌سازی به جد پیگری شود.

وی افزود: همچنین با توجه به گزارش وضعیت اجرای طرح جداسازی زباله و اقدام‌های شهرداری‌های آستارا و لوندویل برای ارزیابی و به‌روز رسانی اطلاعات در مورد نحوه عملکرد و کارایی پیمانکار، مساحت قابل پوشش شهری، میزان مواد تفکیکی استحصال شده (حجمی و وزنی) و نیز گزارش جامعی از محل پردازش و انبارش ضایعات متولیان امر پایش مستمر از سوی اداره حفاظت محیط زیست انجام شود.

وی با تاکید بر برگزاری نشستی برای رفع مشکلات پیشرفت طرح جداسازی زباله‌ها از مبدا و ساماندهی دوره‌گردها بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر دوره‌گردها زیر نظر سه کارگاه غیرمجاز فعالیت دارند، باید با پیگیری دستگاه‌های ذی‌ربط از فعالیت این کارگاه‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار آستارا اضافه کرد: برای کنترل خودروهای زباله‌گردی که نسبت به جمع‌آوری ضایعات و پسماندهای خشک اقدام می‌کنند نیز باید نماینده‌ای از شهرداری‌های آستارا و لوندویل با هماهنگی نیروی انتظامی و مراجع ذی‌صلاح در پاسگاه ایست بازرسی قلعه مستقر شوند.

وی خواستار ارایه گزارشی ماهانه از سوی بخشداری‌های مرکزی و لوندویل در مورد اجرای طرح‌های جداسازی زباله‌ها از مبدا در روستاهای زیر پوشش شد و عنوان کرد: باید با پزشکانی که همکاری لازم و قراردادی با شرکت‌های معتمد برای مدیریت اصولی پسماندهای عفونی، تیز و برنده ندارند نیز برخورد قانونی صورت گیرد و به مرجع قضایی معرفی شوند.

مهدوی تصریح کرد: با توجه به گزارش شهرداری آستارا در مورد ساماندهی محل دفن زباله و کمبود تجهیزاتی مانند بولدزر موضوع باید از طریق ستاد مدیریت بحران شهرستان پیگیری شود تا اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همکاری لازم را در این زمینه انجام دهد.

وی همچنین بر لزوم شناسایی نقاط بحرانی تخیله پسماند با توجه به اهمیت مدیریت موضوع در شهرستان به منظور کاهش میزان آلودگی‌های ناشی از رهاسازی پسماند در آن نقاط و به ویژه حاشیه راه‌های شهری و روستایی، نصب مخازن جمع‌آوری، پاک‌سازی دوره‌ای و نصب علایم هشدار دهنده تاکید کرد.

شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha