قیمت بالای زمین از مهمترین موانع توسعه کشت گلخانه در شمال اردبیل است

اردبیل-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: قیمت بالای زمین و هزینه احداث سازه گلخانه‌ای، از مهمترین موانع پیش روی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه گلخانه‌ها در شمال استان اردبیل است.

نادر تقی‌زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یک هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه از طریق سرمایه گذاران بخش خصوصی با هدف جهش تولید و اشتغالزایی در مجتمع گلخانه پارس آباد مغان احداث می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآورشد: زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه گلخانه‌ها در مجتمع پارس‌آباد فراهم شده و مقرر است بانک‌های عامل با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این حوزه حمایت کند.

وی با بیان اینکه احداث گلخانه در منطقه مغان هزینه‌بر است افزود: واگذاری زمین برای احداث گلخانه با قیمت بالا صورت می‌گیرد بطوری که هر هکتار زمین برای احداث گلخانه به ارزش یک میلیارد تومان معامله می‌شود و همین امر مانع جدی برای توسعه گلخانه و سرمایه گذاری در منطقه مغان است.

تقی زاده خواسته و مطالبه اصلی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را واگذاری زمین به قیمت پایین ذکر کرد و گفت: باید مشوق‌های لازم هم برای توسعه گلخانه مد نظر قرار بگیرد چرا که سرمایه گذاران علاوه بر پرداخت بهای زمین به قیمت گزاف باید برای نصب سازه برای هر هکتار ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه کنند که این مقدار هزینه برای سرمایه گذاران مقرون به صرفه نبوده و همین مشکلات سبب فراری شدن برخی سرمایه گذاران شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به ظرفیت بالای بخش دامپروری در استان اظهار کرد: با وجود ظرفیت بسیار بالای استان اردبیل در پرورش دام سبک و سنگین با حجم عظیمی از مشکلات در پرورش دام روبه‌رو هستیم که ضروری است راهکارهای اساسی برای رفع این مشکلات ارائه گردد.

۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین از استان اردبیل خارج شد

تقی زاده افزود: در ۱۰ ماه امسال ۱۷۵ هزار دام سبک و ۲۰ هزار دام سنگین از استان اردبیل خارج شده و ۲ هزار و ۵۰۰ رأس دام سبک هم به کشور عراق صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، توسعه، احداث و تکمیل سدهای معیشتی و کوچک مقیاس را یکی از راهکارهای استفاده از ظرفیت ذخیره آب در استان اردبیل اعلام کرد و ادامه داد: با وجود تجربه موفق استان در این زمینه، متاسفانه این برنامه به علت کمبود اعتبارات متوقف و ابتر مانده است در حالی که احداث چندین سد معیشتی کوچک موجب تغییر اقتصاد و معیشت در روستاهای منطقه شده است.

وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته عملیات احداث ۴۰ سد معیشتی در استان اردبیل آغاز شده که ۳۰ مورد از این سدها با درصدهای پیشرفت فیزیکی متفاوت ۲۰ تا ۹۰ درصد نیمه‌کاره رها شده است.

بنا به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، هفت مورد از این سدها، تاکنون به بهره برداری رسیده و ۲ مورد نیز تا آخر سال بهره‌برداری می‌شود.

تکمیل ۲۱ سد معیشتی استان نیازمند یک هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار است

وی اضافه کرد: تکمیل ۲۱ مورد از سدهای معیشتی باقی مانده استان اردبیل حدود یک هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و در صورت تامین اعتبار می‌تواند گره تامین آب در برخی روستاهای استان را به شکل جدی بگشاید.

تقی زاده همچنین گفت: با اجرای این طرح‌ها، زمین‌های کوچک کشاورزی روستاها به اراضی آبی تبدیل شده و اقتصاد روستا احیا و دچار تحول اساسی می‌شود و علاوه بر حفظ و ارتقای سطح تولید، تبعات اقتصادی و اجتماعی مهاجرت از روستاها نیز به شکل معناداری کنترل و مهار می‌شود.

وی افزود: با توجه به میزان بارش در استان اردبیل، سدهای معیشتی و کوچک مقیاس را می‌توان در بسیاری از روستاهای استان احداث و با این کار علاوه بر تامین آب اراضی زراعی دیم و اجرای طرح‌های آبیاری نوین در اراضی پایاب این سدها، سفره‌های زیر زمینی را نیز تغذیه کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha