محصولات هنربنیان استان اردبیل ظرفیت اشتغالزایی خوبی دارد

اردبیل - ایرنا - فناور و پژوهشگر منتخب و هنرمند پیشکسوت اردبیلی می‌گوید: تولیدات ما در مرکز خصوصی پارک هنروران مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، محصولات و مواد اولیه برخی هنرهای تجسمی را تامین می‌کند و این فعالیت‌های هنربنیان، زمینه اشتغالزایی خوبی دارد.

موسی رجبی اصل روز دوشنبه در مرکز دانش بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مرکز هشت هنرمند در حوزه‌های تذهیب، نگارگری، سرامیک، نازک کاری چوب، مجسمه سازی و نقش برجسته، سفالگری و پاپیه ماشه (خمیر کاغذ مچاله) فعالیت می‌کنند و تولیدات این هنرمندان در حوزه‌های یاد شده، بیشتر هنربنیان است تا دانش بنیان.

وی افزود: تولیدات ما در واقع تلفیقی از هنر و فن است و محصولاتی همچون انواع پودر و رنگ‌های خمیری دارای کاربرد در رشته‌های مجسمه‌سازی و نقاشی، انواع رنگ و مداد رنگی، تابلو، مواد پتینه کاری*، خمیرهای حرفه‌ای مجسمه‌سازی و حجم‌های نیمه و تمام برجسته برای تزئینات داخل ساختمان‌ها را تولید می‌کنیم.

این هنرمند پیشکسوت اردبیلی با اشاره به استقبال هنرمندان هنرهای تجسمی از محصولات این مرکز، گفت: پیش از این خمیرهای حرفه ای مجسمه سازی را هنرمندان از تهران خریداری می‌کردند اما از چندی پیش، پیکرتراشان و مجسمه‌سازان مطرح و باسابقه استان، با توجه به کیفیت بالای خمیرهای تولید شده در این مرکز، به خرید از این مرکز روی آورده‌اند و می‌توان ادعا کرد استان اردبیل در تولید این محصول خودکفا شده است.

استاد هنرهای تجسمی استان اردبیل ادامه داد: اجاره بهای زیادی به دانشگاه آزاد اسلامی نمی پردازیم و در مقابل آن، سود قابل توجهی هم از این تولیدات حاصل نمی شود اما بازگشت سرمایه و هزینه‌های ما تضمین شده است و ذوق شخصی در استمرار فعالیت هنرمندان این مجموعه غیرقابل انکار است.

رجبی اصل اظهار کرد: تاکنون محصولات و تولیدات این مرکز در یک نمایشگاه تهران و دو نمایشگاه استانی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی و محقق اردبیلی در معرض نمایش و عرضه قرار گرفته است و در آینده نزدیک در محوطه همین مرکز، کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی را با حضور استادان این رشته و شرکت علاقه‌مندان و مجسمه‌سازان تازه کار برگزار خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز هنربنیان در صورت برخورداری از حمایت و توجه لازم و توسعه لازم، امکان اشتغالزایی برای جوانان و هنرمندان را دارد و می‌توان با توسعه تولیدات و مواد اولیه بسیاری از رشته‌های هنری، به محصولات مرکز تنوع بخشید و زمینه اشتغال و درآمدزایی را ایجاد کرد.

محصولات هنربنیان استان اردبیل ظرفیت اشتغالزایی خوبی دارد

گفتنی است؛ فضای داخل اتاق‌های این مرکز هنربنیان و فناور، سرشار از آثار و ابتکارات فنی و هنری است و استاد رجبی اصل که مدیریت انجمن موسیقی استان را نیز عهده دار است، نوعی هارمونی و هم آوایی موسیقایی را در ارتباط با اشیا و اقلام موجود در این مرکز خلق کرده است.

او که استاد بسیاری از مربیان موسیقی استان اردبیل است، در فضای داخل مرکز رشد و فناور خویش، با استفاده از قطعات و لوازم یدکی مستهلک خودروها و بند و بست‌های مربوط به جلوبندی خودروهایی نظیر ال نود، وسایل و ابزار لازم برای پرداخت کاری هنری، پایه سفالگری و مجسمه‌سازی را ساخته است.

ابزارهای سه پایه که در تولید کالاهای هنری و صنایع دستی کاربرد دارند، با استفاده از قطعات زیربندی خودروها به شکل زیبایی ساخته شده و در این مرکز مورد کاربرد قرار می‌گیرد؛ این هنرمند فرهیخته همچنین در این مرکز فناور، به نقاشی نیز می پردازد و تابلوهای نفیس نقاشی او یکی از اتاق‌های مرکز را مزین کرده است.

آثار و تابلوهای نقاشی او در سبک سورئالیسم (فراواقع گرایی) است و جنبه های سورئال آنها تداعی کننده کتاب‌های "سه قطره خون" و " زنده بگور" صادق هدایت است و گویی با تماشای تابلوها، پاراگراف‌های رمان "چشم‌هایش" اثر بزرگ علوی از ذهن آدمی خطور می کند.

سه شاخ بزرگ گاو در کنار چند تخته زیرانداز در دیوار یکی از اتاق‌های این مرکز نصب شده است که قرار گرفتن این شاخ‌ها روی هم، هم معرف کلمه هنر است، هم حرف "ه" را می نمایاند و هم آرم و نشان "هنروران هفت گنج" را تداعی می‌کند که روی کالاها و تولیدات این مرکز نقش بسته است.

در اتاق دیگر این مرکز، فرهاد عباسپور نمین و شیرین مرزبان به عنوان طراح و گرافیست در حوزه فناور صنایع دستی مشغول کار و تولید هستند و محصولاتی همچون انواع مجسمه‌های ساخته شده از خمیرهای کاغذی، تندیس‌های افتخار جشنواره‌ها و همایش‌ها، کتاب‌ها، تابلوها و کالاهای ظریف و هنری به چشم می‌خورد.

به هرحال، این مجموعه مزین به هنر و صنعت، می‌تواند در سایه پشتیبانی و حمایت مسئولان امر، بیش از این توسعه یابد و با بازاریابی بجا و موثر در فضای حقیقی و مجازی، به بستری پایدار برای اشتغال و درآمد هنرمندان و هنرجویان تبدیل شود.
* پتینه هنری است که هنرمند روی سطوح با کمک رنگ و ابزارهای مختلف، بافت هایی متنوع و زیبا خلق می کند. ضمن اینکه این سطوح می تواند شامل انواع ظروف، دیوار و سقف باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha