۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۱۲
کد خبرنگار: 5307
کد خبر: 85036545
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارکستر سمفونیک صدا و سیما در جشنواره موسیقی فجر؛ با هم می‌مانیم

تهران- ایرنا- اهمیت موسیقی برای همه ثابت شده، اما اینک وقت سرمایه گذاری جدی روی این هنر است. چرا که در دنیایی که جنگ و خشونت، بیداد می کند، موسیقی نقطه اتصال جوامع به آرامش و امید است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بر همین اساس است که اجرای ارکستر سمفونیک صدا و سیما به عنوان یک گروه ارگانی و حاکمیتی، از ارزش بالایی برخوردار می شود. این گروه شب گذشته به رهبری آرش امینی در تالار وحدت و در چهارمین روز از سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفت؛ به میزبانی تالار وحدت.

در این برنامه، قطعات نیایش یزدان، اورتور بروکنر و موومان های ۱، ۲ و ۸ سوئیت سمفونی حضور اجرا شد.

وقتی که بیش از ۶۰ نوازنده گرد هم می آیند و درباره مفاهیم مهم بشری و ملی، هم نوا و هم صدا می شوند، بنابراین می شود به بلوغ فرهنگی در آن جامعه، امیدوار بود. موسیقی علمی، همچون سایر مولفه های اجتماعی که در جایگاه علمی، اهمیت بسیاری پیدا می کنند و راهگشا و آینده سازند، در این دوره و زمانه می تواند اثرگذار و سازنده راه های تازه در عرصه فرهنگ و اجتماع باشد. از این رو، اجرای گروه هایی همچون ارکستر سمفونیک صدا و سیما، از حد سرگرمی بالاتر می رود و تبدیل می شود به یک استراتژی در مسیر هم گرایی. همگرایی در رسیدن به امید و آرامش. همانطور که در بخشی از شعر سوئیت سمفونی حضور تاکید شده بود، ما با هم می مانیم. این با هم ماندن، در زمانه ای که همه به دنبال پراکنده کردن و چند پاره کردن ما هستند، بسیار مهم است، چرا که گسست های اجتماعی، ابتدا از طریق فرهنگ رخ می دهد و در این میان، موسیقی، از ارکان اصلی فرهنگسازی است.

ارکستر سمفونیک صدا و سیما، با اجرای آثار جدی همچون یک اورتور از آنتون بروکنر، در برنامه شب گذشته، نشان از آن دارد که این گروه تحت حمایت سازمان صدا و سیما، از ارائه آثاری که بیشتر شعاری هستند، پا را فراتر گذاشته و قدم در کارزار موسیقی گذاشته است. این اثر آهنگساز مهم اتریشی قرن نوزدهمی که از تاثیرگذاران موسیقی سمفونیک و البته کمتر شناخته شده است، می تواند نشانه ای از گستره اندیشگی سیاستگزاران این ارکستر باشد. در چنین شرایطی است که نوازندگان و گروه کر این ارکستر، می توانند با ذوق و جدیت بیشتری به کار هنری شان بپردازند و از ملال تکرار، به دور باشند.

گرچه اجرای ارکستر سمفونیک صدا و سیما در شب گذشته، در حد میانه و قابل قبول ارزیابی شد اما انتظار این است که چنین گروهی با پشتوانه قدرتمند و البته نگاه وسیعی که سیاستگزاران تازه اش در عرصه موسیقی دارند، می باید که از اجراهای مناسبتی و فصلی و گاه گاهی اش، حذر کند و برنامه ای منظم و پرشمار برای عموم داشته باشد تا هم طرفداران اش را جذب کند و هم غنای موسیقی علمی و جدی کشور بیفزاید.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری بهزاد عبدی امروز سوم اسفندماه به پایان می رسد و اختتامیه آن فردا برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha