به گزارش ایرنا، برد کوپر رئیس ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس ادعا کرد که در طول دو سال رهبری ناوگان پنجم مستقر در بحرین، شاهد افزایش "فعالیت های بدخواهانه" ایران در منطقه بوده است.
در حالی که کوپر توقیف تسلیحات اخیر توسط نیروهای آمریکایی و متحدانش در منطقه را یک موفقیت دانست، ادعا کرد که ایران توانسته است حملات پهپادی را با هدف قرار دادن کشتی ها در خاورمیانه و سایر حملات در منطقه انجام دهد.
رئیس ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در حاشیه نمایشگاه و کنفرانس بین المللی دفاعی ابوظبی گفت: ما بر گسترش همکاری های خود متمرکز هستیم. پاسخ کوتاه این است که اقدامات ایران مورد توجه همه قرار گرفته است.
کوپر ادامه داد که نیروی دریایی آمریکا در نیمه راه بکار گیری ۱۰۰ پهپاد از هر دو نوع روی سطح آب و زیر آب قرار دارد و پهپادها با همکاری شرکای منطقه ای آمریکا مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
به گفته رئیس ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا ، این نیرو همچنین دوشنبه رزمایشی را با امارات با این سامانهها انجام داد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس ادعا کرد نگرانیها درباره ایران در ماههای اخیر افزایش یافته زیرا تهران اورانیوم را بیش از هر زمان دیگری نزدیک به سطح تسلیحاتی غنی میکند و مواد شکافتپذیر کافی برای چند بمب هستهای در صورت تمایل به ساخت بمب دارد.
این مقام نظامی آمریکا مدعی شد: بخش هسته ای ایران از طریق ابزارهای دیپلماتیک درحال رسیدگی است. من فکر میکنم طی یک دوره دو ساله، ما شاهد افزایش تعداد فعالیتهای خرابکارانه ایران بودهایم، که بیشتر آنها را فقط در ۶۰ تا ۹۰ روز گذشته مشاهده کردهایم.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت: کوپر از گفتن این که آیا افزایش توقیفها نشاندهنده اطلاعات جدید به دست آمده توسط آمریکا یا افزایش تعداد کشتیها به سمت یمن است، خودداری کرد.
رئیس ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا ادامه داد: نمیتوانم وارد بخش اطلاعاتی شوم، جز این که بگویم این منطقهای است که ما به وضوح با شرکای خود بر آن تمرکز کردهایم. ما موفقیت های زیادی داشته ایم و وظیفه ما این است که فقط هوشیار باشیم و به ماموریت ادامه دهیم.
آسوشیتدپرس ادعا کرد ایران همچنین چند پهپاد آمریکایی در حال آزمایش در منطقه را در اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر به طور مختصر توقیف کرده است. با این حال، کوپر گفت که ایران تلاشی برای انجام دوباره این کار انجام نداده است.
وی ادعا کرد: این اقدامات بی دلیل بودند و مطمئناً غیرحرفه ای بودند، اما مهمتر از همه، این اقدامات نقض فاحش قوانین بین المللی بودند.
کوپر مدعی شد: از آن زمان، ما شش رزمایش در مقیاس های مختلف، دوجانبه و چندجانبه داشته ایم و ایران اقدامی برای توقیف مجدد پهپادها نداشته است. اسرائیل اکنون مستقیما با فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا سنتکام) مانند کشورهای عربی کار میکند که حمایت بیشتری برای مقابله با ایران است.دیدگاه رهبران منطقه این است که تهدید شماره یک یا جدی ترین تهدید از سوی ایران است و این تهدید به ما امکان داده است که با اسرائیل همکاری نزدیک تری داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.
جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیتهای مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمیشود.
تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران بهطور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچگاه اقلامی را که بهنظر میرسد میتواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آنها را ندارد».
بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود.
جمهوریخواهان سنا به دنبال تصویب قانون جدیدی هستند که وضع تحریم های جدید علیه تهران را مجاز می کند و هدف آن اختلال در همکاری نظامی ایران با روسیه است.
لایحه موسوم به "ایجاد اختلال"، که توسط جیمز لنکفورد سناتور جمهوری خواه معرفی شده، به دنبال وضع تحریمها علیه تعدادی از نهادهای ایران به بهانه حمایت نظامی از روسیه است.
تارنماری واشنگتن فری بیکن در این باره نوشت: بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط دفتر لانکفورد، این لایحه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را از لغو هرگونه تحریم علیه ایران تا زمانی که تهران به حمایت خود از حمله روسیه به اوکراین پایان نداده، باز میدارد.
بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، لنکفورد لایحه دیگری نیز با هدف ممنوع شدن صادرات کالاهای آمریکایی به ایران را ارائه کرده است.
تارنمای فری بیکن وابسته به نومحافظه کاران آمریکا نوشت که این اقدامات میتواند تلاشهای دولت بایدن برای بازگشت به توافق هستهای یا برجام را پیچیدهتر کند.
نظر شما