به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مجتمع فرهنگی و تفریحی باغ زیبا وزارت فرهنگ وارشاداسلامی سه شنبه شب میزبان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر کشور به منظور دیدار با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
دیداری که با هدف ارائه نقطه نظرات و دیدگاه های نخبگان کشور در خصوص واکاوی و آسیب شناسی فعالیت های بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع بخشی از جامعه فرهیخته نخبگان کشور و قدردانی از بنیاد ملی نخبگان برای تشکیل چنین جلسه ای در سخنانی اظهار کرد: بسیار مشتاق شنیدن نقطه نظرات و نکات مطروحه در این جلسه از سوی نخبگان هستم.
محمدمهدی اسماعیلی ضمن اظهار امیدواری از استفاده از دیدگاه های نخبگان کشور به منظور بهبود هرچه بیشتر فعالیت های حوزه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اگر موارد و اشکالاتی در اجرای برنامه های حوزه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی وجود داشته باشد، تلاش خواهم کرد در این نشست شنونده خوبی باشم و همچنین نسبت به اصلاح موارد توضیحاتی نیز ارائه کنم.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مجموعه وسیعی است که به قول دوستان متولی گری ساز تا نماز را عهده دار است، افزود: وزارت فرهنگ تقریبا از ۱۷ حوزه موضوعی فعالیت برخوردار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی گری حوزه های مختلفی از بنیاد بازی های رایانه ای و مرکز توسعه ای فرهنگ و هنر در فضای مجازی که نظارت بر پلتفرم ها و صدور مجوزها و بخش های مختلف را برعهده دارد، تا حوزه های سنتی تر از جمله حوزه کتاب، مطبوعات، سینما و تئاتر را عهده دار است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای سازمان های وابسته بسیاری از جمله سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و موسسه مطبوعاتی ایران است که چندین روزنامه منتشر می کند.
اسماعیلی با اشاره به وابسته بودن برخی حوزه های دینی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقات و امور خیریه و سازمان حج و زیارت را از آن جمله نام برد و افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین مدیریت نهاد کتابخانه های عمومی که دارای چهار هزار کتابخانه در سراسر کشور را عهده دار است و همچنین کانون های فرهنگی و هنری مساجد شامل ۲۶ هزارکانون را مدیریت می کند.
وی با اشاره به متولی گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این سازمان وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واقع مدیریت انتخاب، اعزام و نظارت رایزن های جمهوری اسلامی در خارج از کشور را عهده دار است و به نوعی متولی حوزه فرهنگی خارج از کشور محسوب می شود.
اسماعیلی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای بنیادهای مختلف تولیدی است، بنیاد فارابی که مسوولیت تولید فیلم را عهده دار است و همچنین بنیاد رودکی که مسوولیت کار در حوزه های تولید موسیقی را عهده دار است را از آن جمله نام برد و گفت: ضمن اینکه بنیاد رودکی مسوولیت ارکسترهای ملی و تهران را عهده دار است، و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد نیز مسوولیت ارائه مجوزها را برعهده دارد.
وی همچنین انجمن آثار مفاخر فرهنگی را بخش دیگری از وزارتخانه فرهنگ و ارشاداسلامی عنوان کرد و افزود: بر همین اساس بنیادهای متعددی برای شخصیت ها و مفاخر مختلف کشور شکل گرفته اند که بنیاد بوعلی و بنیاد آذربایجان از آن جمله است. همین طور بنیادهای متنوع دیگری که اینها حوزه ای بسیار گسترده ای از فعالیت های وزارتخانه است که نیازمند مدیریت و وقت گذاشتن مسوولان مرتبط است. به خصوص در سال های اخیر که مشکلات بودجه ای نیز مواجه هستیم و مشکل ساز شده است باید اقدامات و تمرکز بیشتری را داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه های مسوولیتی متنوع و متکثری تشکیل شده، خواستار ارائه و پیشنهادات و نقطه نظرات جامعه نخبگان به منظور بهبود فعالیت و رفع ایرادات واشکالات این وزارتخانه شد.
در ادامه این نشست بیش از ۲۰ نفر از نخبگان به نمایندگی از جامعه نخبگانی کشور به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات و ارائه پیشنهادات خود در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه پرداختند.
اهمیت آینده نگاری در سینمای ایران، لزوم توجه به شاعران مستعد و حضور زنان در عرصه های مختلف فرهنگ و هنر، توجه ویژه به مسائل فرهنگی به عنوان زیرساخت حل مسائل سایر حوزه ها، لزوم توجه به شرایط فرهنگی و وجود پیوستهای فرهنگی در همه حوزه ها، ضرورت ایجاد تغییر نگاه به حوزههای فرهنگ و هنر، اهمیت حمایت از انتشار کتاب و نویسندگان، شفاف سازی بودجه های عملیاتی، توجه به نخبگان هنری به ویژه نخبگان حوزه موسیقی و تئاتر، ضرورت تمرکززدایی و توجه بیشتر به مناطق محروم، لزوم توجه ویژه به مستعدان برتر و نخبگان حوزه صنعت چاپ، اهمیت توجه به نخبگان قرآنی و برنامه ریزی گام به گام، افزایش تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد با رسانه ملی، تلطیف فضای اجتماعی با کمک رسانه و وزارت ارشاد، ایجاد بستر مناسب برای تکریم و الگوسازی از مفاخر فرهنگی و هنری کشور، لزوم مکتوب شدن زندگی نخبگان و مفاخر در قالب کتاب و ثبت و ضبط تاریخ شفاهی آنها، اهمیت رسیدگی به حوزه های علوم انسانی و تعامل گسترده میان متولیان این حوزه، لزوم بسط نگاه های متفاوت به حوزههای فرهنگی و همچنین استفاده از علم در سینمای امروز ایران از مهم ترین نکاتی بود که نخبگان و مستعدان به آن اشاره کردند.
نظر شما