به گزارش خبرنگار ایرنا، علی آذر سهشنبه در بازدید از پُلهای تاریخی زمانخان و هوره شهرستان سامان تاکید کرد: استحکامبخشی پایههای این پُلهای تاریخی، پیشگیری از آسیبهای احتمالی بعدی و مهار جریانهای آبی به اجرای این طرحها کمک میکند.
وی افزود: نگرانیهای اجتماعی مردم و حمایت مسئولان ارشد چهارمحال و بختیاری در تسریع روند حفظ و احیای بناهای تاریخی موجود از درخواستهای اهالی این شهرستان بهشمار میرود.
آذر تصریح کرد: پُل زمانخان از اثرهای شاخص تاریخی و گردشگری چهارمحال و بختیاری است که برای پیشگیری از بروز بیشتر آسیب به این اثر اقدامات لازم در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
وی یادآور شد: برای اجرای این طرح از توان فنی، علمی و تخصصی یکی پیشکسوتان حوزه مرمت کشور و یکی استادان دانشگاه اصفهان بهرهگیری میشود.
فرماندار سامان نیز گفت: با توجه به آسیبهای ناشی از بارندگیهای اخیر پیگیریهایی در سطح ملی و استانی برای رفع مشکلات مرتبط با پُلهای تاریخی زمانخان و هوره شهرستان در دستور کار قرار گرفت.
محمدتقی گنجعلی اظهار داشت: در بازدید از پُلهای تاریخی زمانخان و هوره شهرستان سامان قرار شد راهکارهای رفع مشکلات مرتبط با این پُلهای تاریخی ارائه و تخصیص اعتبار لازم پیگیری شود.
به گزارش ایرنا، اواخر دیماه سالجاری بخشی از صخرههای دیواره شمالی پُل تاریخی زمانخان سامان بهعلت نفوذ رطوبت به لایههای سنگ و یخبُر شدن سنگهای اصلی فرو ریخت.
ایجاد شکاف در کف بستر دهانه شمالی و نفوذ رطوبت در صخره طبیعی پایه میانی پُل زمانخان از دیگر مخاطرههای این پُل تاریخی به شمار میرود.
پُل تاریخی زمانخان سامان از آثار تاریخی چهارمحال و بختیاری در ۲۱ کیلومتری شهرکرد و پنج کیلومتری شهر سامان در حاشیه رودخانه زایندهرود واقع شده که با شماره ۱۷۴۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنای این پُل متعلق به دوره صفویه در زمان یکی از رؤسای طوایف قشقایی بهنام "زمانخان" بوده که دستور ساخت آن را داده است.
پُل تاریخی زمانخان سامان بر روی رودخانه زایندهرود بهصورت دو دهنه طاق قوسی به طول ۲۲ متر، عرض پنج متر و ارتفاع ۱۳ متر در سال ۱۰۲۲ هجری قمری ساخته شده است.
پُل تاریخی هوره بر روی خرابههای قدیمی و بر روی رودخانه زایندهرود احداث شده است.
پُل تاریخی هوره در شهر هوره شهرستان سامان و در کنار رودخانه زایندهرود قرار دارد و در خرداد ۱۳۳۷ آغاز و در پاییز ۱۳۳۸ دوران پهلوی دوم بر روی خرابههای پل قدیمی این منطقه ساخته شد.
پُل تاریخی هوره با بهرهمندی از سنگ بهعنوان مصالح بومآورد احداث و همین عامل این پُل را به یکی از زیباترین پُلهای زایندهرود تبدیل کرده است.
پُل تاریخی هوره ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ به شماره ۳۰۰۷۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
نظر شما