۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۴۳
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85037706
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار: اجرای طرح نهضت گلخانه در کردستان تسریع شود

سنندج-ایرنا- استاندار کردستان گفت: اجرای طرح نهضت ساخت گلخانه با توجه به نیاز و توانمندی‌های موجود در استان باید با سرعت بیشتری پیش رود.

به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز چهارشنبه در جلسه شورای کشاورزی کردستان در سنندج اظهار کرد: در بخش های مختلف کشاورزی نیاز به استفاده از شیوه‌های نوین داریم و دیگر فعالیت با شرایط ۲، سه دهه پیش جوابگو نیست.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌هایی که نیاز به بازنگری هست باید این مهم عملیاتی شود، اضافه کرد: میزان مساحت گلخانه های استان کم است و با اجرای طرح نهضت ساخت این واحدها باید سطح گلخانه ها افزایش یابد که این مهم منجر به چندبرابر شدن عملکرد در واحد سطح خواهد شد.

استاندار کردستان سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و زنجیره ارزش در بخش کشاورزی را در اولویت طرح های استان خواند و گفت: دریافت استعلام از هر دستگاه اجرایی نباید بیش از ۱۵ روز طول بکشد و اگر بیش از این مدت زمان برد باید مدیران دلایل آنرا بیان و موانعی که موجب این اتفاق شده را برطرف کنند.

زارعی کوشا با تاکید براینکه تاخیر در پاسخ استعلامات به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، افزود: شرکت آب منطقه ای استان در گزارشی اعلام کند از ابتدای سال جاری چه تعداد استعلام مربوط به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در این شرکت پاسخ داده شده است.

وی با اشاره به اینکه اقدامات مطلوبی در بخش کشاورزی استان در حال انجام است،گفت: امیدواریم در پایان دولت اول حجت الاسلام رئیسی شاهد تحول چشمگیر در بخش کشاورزی استان باشیم.

استاندار کردستان ادامه داد: یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک سوم اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است بنابراین این بخش محور اصلی اقتصاد استان است و باید تفاهم هایی با کشاورزان در راستای افزایش چندین برابری بهره وری داشته باشیم.

زارعی کوشا با بیان اینکه طرح آبی کردن ۳۴ هزار هکتار از اراضی استان در حال اجرا است، یادآور شد: سد گاران مریوان در یکی ۲ ماه آینده به بهره برداری می رسد که با این اقدام حدود ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه تبدیل به آبی می شود.

وی طرح های انتقال آب را از دیگر اولویت های استان خواند و گفت: در مرحله نخست انتقال آّب از سد آزاد به شهر سنندج اجرایی شد و در فاز بعدی این اقدام برای شهرستان های قروه و دهگلان انجام می شود.

استاندار کردستان یادآور شد: پروژه مجتمع باغات دهکانان به نمادی از ناامیدی و یاس در بین مردم منطقه شامل روستاهایی از شهرستان های کامیاران و سروآباد تبدیل شده بود که با تلاش و پیگیری و همت جمعی از بهمن ماه سال جاری افتتاح و ۷۰۰ هکتار از اراضی این روستاها از دیم به آبی تبدیل شد.

زارعی کوشا اظهار کرد: برای حمایت از مرغداران، جزو نخستین استان های کشور بودیم که بعد از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها به واحدهای مرغداری وام سرمایه در گردش پرداخت کردیم و تاکنون در چند مرحله این کار انجام شده تا این صنعت که زنجیره آن در استان تکمیل شده است؛ همچنان تولید و اشتغال داشته باشد.

تحقق ۸۶ درصدی سهم اشتغال بخش کشاورزی کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی استان سالانه افزون بر سه میلیون تن است، گفت: در سه سال اخیر طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور به اجرا درآمده است و امسال هم بیشترین سطح زیرپوشش این طرح در کردستان با ۵۹۰ هزار هکتار است.

پیمان اسکندری با اشاره به اینکه با اجرای این طرح و بهره مندی از توصیه های کارشناسان شاهد افزایش تولید کمی و کیفی گندم در استان هستیم، افزود: در سال زراعی گذشته در تولید گندم با افزون بر ۸۰۰ هزار تن، رتبه سوم کشور را داشتیم.

وی ادامه داد: افزون بر ۲۴۴ هزار هکتار از اراضی زیرپوشش طرح جهش تولید تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفتند و برای خرید ۱۰۶ دستگاه ادوات کشاورزی در این اراضی هم تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه ۱۰۷ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۴ میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان در طرح جهش تولید به کشاورزان در سال جاری پرداخت شد، افزود: ۱۶۲ کارشناس بخش خصوصی برای اجرای موثر این طرح در استان به کار گرفته شدند.

اسکندری از دیگر فعالیت های بخش کشاورزی استان در سال جاری را اجرای طرح رفع تداخلات اراضی ملی و غیر ملی و سنددارکردن اراضی کشاورزی استان خواند و گفت: تاکنون ۵۶۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تاکنون رفع تداخل شده که از این میزان ۲۷۵ هزار هکتار آن غیرملی بوده است.

وی از تحقق ۸۶ درصدی سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال طی سال جاری خبر داد و یادآور شد: امسال در بخش کشاورزی استان برای هشت هزار و ۲۷۵ نفر شغل ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: ۳۸۲ مورد طرح کشاورزی در سال جاری در استان به بهره برداری رسیده که برای اجرای این طرح ها ۲ هزار و ۶۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و برای یک هزار و ۸۳۷ نفر هم شغل جدید ایجاد شد.

اسکندری از افزایش جذب سهمیه کود در استان طی سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: امسال ۹۳ درصد سهم کود شیمیایی استان جذب شده است.

استاندار: اجرای طرح نهضت گلخانه در کردستان تسریع شود

آسیب وارد شده به صنعت مرغدارای استان

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: از اردیبهشت سال جاری با اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها بیشترین تاثیر و آسیب بر صنعت مرغدارای وارد شد.

موسی شفیعی یادآور شد: قبل از اجرای این طرح مرغدار نهاده ای هم چون ذرت را با یک کیلوگرم یک هزار و ۹۰۰ تومان خریداری می کرد و با هزینه حمل و نقل ۲ هزار و ۵۰۰ تومان آنرا دریافت می کیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ذرت از سامانه بازارگاه به قیمت هر کیلوگرم ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان در اختیار مرغدار قرار داده می شود که با احتساب هزینه حمل و نقل بیش از این مبلغ خواهد شد.

رئیس اتحادیه مرغداران استان کردستان هزینه تمام شده تولید مرغ برای مرغداران استان را ۴۵ هزار تومان خواند و گفت: چندین ماه است که مرغداران ما در تولید مرغ متضرر می شوند.

افزایش قیمت نهاده های دامی منجر به افزایش قیمت گوشت قرمز شده است

مدیرعامل اتحادیه دامداران استان کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه ۷۵ درصد هزینه دام مربوط به تغذیه آن است، اظهار کرد: وقتی قیمت نهاده های دامی ۶ تا ۷ برابر افزایش می یابد طبیعی است قیمت تمام شده گوشت قرمز هم افزایش پیدا کند.

فرزاد مرادی ادامه داد: در شبکه های اجتماعی مجازی هجمه های زیادی این مدت علیه مسئولان استان به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز شده است که این انتقادات مبنایی ندارد چراکه قیمت گوشت براساس بهای تمام شده آن تعیین شده است.

وی خواستار حمایت بیشتر از حوزه دامداری‌های با اشتغالزایی بالا شد و گفت: پرداخت تسهیلات کم بهره و تجدید نظر در قیمت شیرخام از مهمترین خواسته های ما از مسئولان استان است.

بازنگری در قیمت خرید تضمینی گندم

رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان بیجار هم در این جلسه خواستار افزایش قیمت تضمینی گندم شد و گفت: هزینه های تولید افزایش چشمگیری پیدا کرده به عنوان نمونه خرید ادوات کشاورزی هم چون تراکتور به حدود یک میلیارد تومان رسیده است.

سیدحسین رحیمی ادامه داد: کشاورزان استان توان بازپرداخت تسهیلات با نرخ ۱۸ و ۲۳ درصد را ندارند و نیاز است در راستای حمایت از کشاورزان وام با بهره کمتر به این قشر اختصاص یابد.

وی اظهار کرد: در شرایط جنگ اقتصادی کنونی تولید کننده در بخش کشاورزی هم چون سرباز در جبهه است که باید از او پشتیبانی کرد تا امنیت غذایی تامین شود.

رییس نظام صنفی کشاورزان شهرستان بیجار گفت: افزون بر یک سال است که وام واگذاری تراکتور به کشاورزان قطع شده است که امید می رود در راستای حمایت از کشاورزان و افزایش تولید، امکانات و تجهیزات در اختیار این قشر قرار داده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha