حلقه‌های میانی بین سازندگان و مالکان باعث تسریع در بازسازی بافت فرسوده است

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: به دلیل وجود حجم بالای بناهای ناپایدار در کشور در رابطه با مقاوم‌سازی و نوسازی محلات فرسوده‌، چاره‌ای جز سرعت بخشی به امر بازآفرینی شهری نداریم.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی با یک برنامه رادیویی با اشاره به زلزله‌های روی داده در کشور و خارج از کشور، اظهار داشت: در شهر خوی ۱۶ هزار بنای ناپایدار شناسایی شده است که اگر عزم و اراده جدی برای نوسازی و مقاوم‌سازی در گذشته و جود داشت امروز شاهد خسارات مالی کمتری بودیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات پیش‌روی نوسازی بافت‌های فرسوده کشور بیان کرد: مردم ساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به‌تنهایی توانایی فنی، اجرایی و مالی برای نوسازی واحدهای فرسوده خود را ندارند، ضروری است تا سازندگان و توسعه‌گران به این محلات ورود پیدا کنند.

وی تسهیلگران را حلقه‌های واسط میانی بین سازندگان و مالکان اعلام کرد و گفت: تا زمانی که مشارکت مردم توسط این حلقه‌های میانی تسهیل نشود، به موفقیت در امر بازآفرینی شهری نمی‌توانیم اطمینان داشته باشیم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه برای تشویق سازندگان و مالکان در بافت‌های فرسوده، بسته تشویقی موثری در حوزه‌های مختلف اداری، مالی و کالبدی، طراحی و تصویب شده است، گفت: مالکان برای بهره‌مندی از بسته‌های تشویقی شهرسازانه و حمایت‌های مالی باید در ابتدا از واقع بودن ملک خود در محدوده بافت فرسوده شهری اطمینان حاصل پیدا کنند.

آئینی افزود: متقاضیان می‌توانند به سامانه تسهیلات نوسازی سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران (udrc.ir) مراجعه و با ثبت کدپستی منزل یا کد جام سند ملکی خود در این سامانه از وقوع ملک خود در محدوده‌های مصوب مطلع شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در گام دوم نوسازی واحدهای فرسوده، مردم و سازندگان در مراجعه به شهرداری‌ها جهت دریافت پروانه ساخت باید از حق و حقوق خود آگاهی پیدا کنند، گفت: بر اساس مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور، شهرداری‌ها موظف هستند پروانه ساخت واحدهای مسکونی با مساحت کمتر از ۵۰ مترمربع که امکان تجمیع ندارند را صادر کنند.

وی تصریح کرد، سازندگانی که پلاک‌های فرسوده آنان به حدنصاب تجمیع و به متراژ ۱۵۰ متر می‌رسد و یا بیشتر از آن، از یک طبقه تراکم به عنوان تشویق بهره خواهند برد.

آئینی گفت: سازندگانی که در مقیاس ایجاد محور اصلی محلات باعث بازگشایی گره بافت‌های فرسوده شوند علاوه بر اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل برای آنان در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: برای کسانی است که در مقیاس محله‎ای و بلوک شهری اقدام به بازآفرینی شهری می‌کنند، اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیر مسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگ‌های مورد نیاز، از جمله ضوابط تشویقی نوسازی در مقیاس محله‌ای و بلوک شهری به شمار می‌رود.

آئینی با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی نگاه و توجه ویژه به امر بازآفرینی شهری و تولید مسکن در بافت‌های فرسوده دارد، گفت: بسته تشویقی کالبدی ۱۹ بندی نوسازی بافت‌های فرسوده شهری توسط وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری به استانداران سراسر کشور ابلاغ شده است.

معاون وزیر راه شهرسازی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها موظف‌اند برای پروانه ساخت در بافت فرسوده از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف بدهند و مبلغ آن را از دولت بگیرند گفت: در بسیاری از شهرداری‌ها این تخفیف‌ها به مرز ۱۰۰ درصد رسیده است. صدور پروانه ساختمانی در این محلات و بر اساس ضوابط قانونی و اداری باید در عرض دو هفته صادر شود.

آئینی تصریح کرد؛ متقاضیان می‌توانند شکایت‌ها و گزارش‌های خود را در رابطه با عدم اعمال تخفیف یا عدم اعطای مشوق‌ها، توسط دستگاه‌های ذی‌ربط از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس www.udrc.ir و یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان در ارتباط با نظارت بر ساخت و ساز در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری، گفت: مهم‌ترین آگاهی بخشی به مردم است، اگر خود مردم اجرای دقیق مقررات ملی ساختمان را به عنوان کارفرما و مالک پروژه‌های نوسازی از ناظران سازمان مهندسی ساختمان مطالبه کنند، یقیناً بناهای پایداری در کشور ساخته خواهد شد که تلفات جانی با وقوع زلزله بالای ۷ ریشتر هم نداشته باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha