به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، یعقوب هوشیار روز چهارشنبه در جمع اعضای شورای اسلامی این شهر افزود: خانه مشروطه از هویتهای شهر و داشته های تاریخی تبریز است و سال آینده با ایجاد فضای سبز پیرامون آن، این محل به محیطی شاد و مفرح برای شهروندان و گردشگران تبدیل می شود.
وی با اشاره به اهمیت توجه به احیای هویت فرهنگی و تاریخی شهر، اظهار کرد: در این راستا شهرداری منطقه ۸ مکلف شده تا خانه های اطراف «خانه مشروطه» را تملک کند.
شهردار تبریز همچنین با اشاره به تملک کامل خانه «باقرخان» با صرف ۹۰ میلیارد تومان، گفت: اگر تملک این پروژه به سال آینده موکول می شد، شهرداری تبریز باید ۱۵۰ میلیارد تومان در این خصوص هزینه می کرد.
هوشیار، ادامه داد: شهرداری تبریز در کنار وظایف روزمره خود و اجرای دهها پروژه عمرانی و رفاهی، توجه ویژهای به اماکن تاریخی و فرهنگی شهر داشته و در راستای صیانت از این ابنیه تاریخی و رفع نگرانی شهروندان و فعالان این حوزه، اجرای پروژههای نیابتی دیگر دستگاهها را بر عهده گرفته است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، خانه مشروطه از بناهای دوره قاجار در تبریز بوده و بعد از به توپ بسته شدن مجلس در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی به مرکز تجمع جمعی از برجسته ترین چهره های مشروطه در آذربایجان تبدیل شد و در جنگ های ۱۱ ماهه تبریز ستاد فرماندهی و محل تشکیل جلسات مجاهدین مشروطه بوده است.
با توجه به جایگاه تبریز در انقلاب مشروطه و نقشی که این خانه در آن نهضت ایفا کرده، از سال ۱۳۷۵ این بنا به موزه مشروطه تبدیل و اسناد و یادگارهای با ارزشی از دوره مشروطه و رهبران این نهضت در آن به نمایش درآمده است.
این موزه در خیابان شهید مطهری(راسته کوچه )روبروی ورودی مسجد جامع تبریز قرار دارد.
خانه باقرخان مشهور به سالار ملی در تبریز نیز سال ۹۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و با وسعت چهار هزار و ۶۵۰ مترمربع در کوچه «سالار دربندی» این شهر در محله تاریخی «خیاوان» واقع شده است.
زمانی که باقرخان در این بنای قدیمی سکونت داشت این ملک به مرکز فرماندهی جبهه «خیاوان» در جنگهای ۱۱ ماهه مشروطه تبریز تبدیل شده بود، باقرخان با سکونت در این خانه، ریاست مجاهدین محله خیابان تبریز را بر عهده داشت و با شجاعت تمام، جان و مال خود را فدای مردم خود میکرد.
نظر شما