پایان جشنواره موسیقی فجر فارس با استقبال پرشور شیرازی‌ها

شیراز-ایرنا-هفدهمین جشنواره موسیقی فجر فارس همزمان با سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در سه شب متوالی از اول تا سوم اسفندماه برگزار شد که تکمیل تالار حافظ، محل برگزاری این جشنواره حاکی از استقبال پرشور شیرازی‌ها از این رویداد بود.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا در گزارشی از روند برپایی این جشنواره در شیراز اظهار کرد: از همان شب اول شاهد تکمیل ظرفیت سالن تالار حافظ بودیم که این موضوع علاقه‌مندی مردم شیراز را به فعالیت‌های هنری به ویژه هنر موسیقی نشان می‌دهد؛ جای بسی خوشحالی است که مردم علاقه بسیاری به هنر موسیقی به ویژه موسیقی سازگار با فرهنگ بومی کشور دارند.
سید رسول موسوی نژادیان بیان کرد: علاقه‌مندی مردم به این نوع موسیقی نشان داد که ما باید در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتر و برنامه‌ریزی مناسب‌تری داشته باشیم و بخش عمده‌ای از اجراهای موسیقی را به موسیقی فولکلور و موسیقی اقوام اختصاص دهیم تا از این طریق اقوام و فرهنگ‌های مختلف در استان‌های کشور به یکدیگر معرفی شوند.

پایان جشنواره موسیقی فجر فارس با استقبال پرشور شیرازی‌ها

۹ اجرای گروه‌های مختلف در جشنواره موسیقی فارس
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: در هر شب جشنواره موسیقی فارس، سه نوبت اجرا داشتیم و در مجموع شاهد ۹ نوبت اجرای گروه‌های مختلف در جشنواره موسیقی فارس بودیم؛ گروه‌های موسیقی از 6 استان شامل استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، خوزستان و آذربایجان شرقی در این دوره از جشنواره حضور داشتند.
وی اضافه کرد: تنوع حضور گروه‌ها در جشنواره امسال فضای کاملا متفاوتی را نسبت به سال‌های گذشته در شیراز به وجود آورده بود و استقبال مردم از اجراها در این جشنواره نشان داد که مردم شیراز به گونه‌های مختلف موسیقی علاقمند هستند.

پایان جشنواره موسیقی فجر فارس با استقبال پرشور شیرازی‌ها

نقش پُررنگ بانوان در جشنواره موسیقی
موسوی‌نژادیان به نقش پُررنگ بانوان در جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: امسال شاهد حضور بانوان در گروه‌های مختلف جشنواره بودیم و بانوان کشور حضور پ‍ُررنگی هم در موسیقی قشقایی و هم موسیقی فولکلور شیرازی داشتند؛ همچنین تعداد قابل توجهی از بانوان در گروه کهگیلویه و بویراحمد حضور یافتند و اجرای بسیار خوبی را ارائه دادند.
وی افزود: این جشنواره آغاز خوبی برای فصل شادی مردم در ماه‌های آینده است؛ با توجه به اینکه برگزاری کنسرت‌ها آغاز شده و در روزهای اخیر مراجعات متعدد و مکرری را برای دریافت مجوز و برگزاری کنسرت‌ها داشتیم قطعا تا پیش از شروع سال جدید شاهد اجراهای بسیار خوبی در شیراز و سایر شهرستان‌های فارس خواهیم بود. البته با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این اجراها در ایام نوروز و پس از تعطیلات نوروز هم ادامه خواهند داشت.

برگزاری جشنواره‌ آواها و نواهای رضوی در اردیبهشت‌ماه
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به برگزاری جشنواره‌ آواها و نواهای رضوی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ گفت: برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری این رویداد انجام شده و گروه‌های توانمند و شناخته شده از سراسر کشور در این رویداد حضور خواهند داشت؛ این رویداد می‌تواند جریان شادی که همراه با معنویت است را در استان استمرار بخشد.

برگزاری نشست‌های علمی به ارتقای جایگاه موسیقی فارس کمک می‌کند
وی در ادامه تربیت نیروی انسانی را از رویکردهای این اداره‌کل برای ارتقای جایگاه موسیقی فارس در کشور دانست و گفت: برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی و برپایی رویدادها و جشنواره‌ها کمک شایانی به ارتقا جایگاه موسیقی استان فارس در کشور می‌کند.
موسوی‌نژادیان بر ضرورت توسعه زیرساخت‌ها جهت ارتقای جایگاه موسیقی استان فارس در کشور تأکبد کرد و افزود: در بحث زیرساخت‌ها تالار حافظ با وجود نیاز مبرمی که به بازسازی دارد هنوز هم به عنوان یک مکان منحصر به فرد برای اجرای برنامه‌های موسیقی به شمار می‌رود و همه علاقه‌مندان به حوزه موسیقی به ویژه شرکت‌هایی که نقش مهمی در برگزاری کنسرت‌ها دارند از این مکان برای برگزاری کنسرت‌ها استقبال می‌کنند؛ البته این بدان معنا نیست که ظرفیت‌های مورد نیاز موسیقی شیراز با تالارحافظ تکمیل شده بلکه ما در صدد هستیم تالار مرکزی که روند ساخت آن سرعت بسیار خوبی گرفته را تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم.

تالار مرکزی شیراز ظرفیتی برای توسعه زیرساخت‌های موسیقی
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس یادآور شد: تالار مرکزی شیراز که در حال احداث است از سالن‌های اختصاصی موسیقی بهره‌مند خواهد بود و سالن‌های این تالار استانداردهای لازم را برای اجرای برنامه‌های موسیقی در سبک‌های مختلف را دارد؛ این تالار می‌تواند به ظرفیت‌های زیرساختی حوزه موسیقی کمک کند.
وی افزایش فعالیت‌های علمی و پژوهشی در عرصه موسیقی و تربیت نیروی انسانی را از دیگر برنامه‌های این اداره‌کل برای ارتقای جایگاه موسیقی فارس در کشور دانست و گفت: آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های شیراز در رشته موسیقی فعالیتهای قابل توجهی دارند؛ هنرستان موسیقی شیراز هم هنرمندان شاخصی را تربیت کرده و قطعا این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی و برپایی رویدادها و جشنواره‌ها نیز کمک شایانی به ارتقای جایگاه موسیقی در استان فارس می‌کند و ما تمام تلاش‌مان را برای تحقق این امر به کار گرفته‌ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha