عقب ماندگی‌های سیستان و بلوچستان با تلاش مضاعف قابل جبران است

چابهار- ایرنا- نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: در این استان بویژه چابهار زمینه‌های رشد فراوان است و از طرفی نیازها متراکم و عقب ماندگی‌های تاریخی هم وجود دارد که با تلاش مضاعف می‌توان عقب ماندگی‌ها را جبران کرد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا آیت‌الله مصطفی محامی در جلسه شورای اداری شهرستان چابهار با اشاره به حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲بهمن، افزود: مردم حجت را بر ما مسوولان تمام کرده و مسوولیت ما را نیز بیشتر کردند و باید تلاش کنیم تا خدمت بیشتری داشته باشیم و مسوولان نباید این حضور را پای عملکرد خود بگذارند زیرا فهم و شعور انقلابی و اجتماعی مردم بود که بین اصل انقلاب، نظام اسلامی‌، مقام معظم رهبری و شهدا تفکیک قائل شدند و در کنار آن از مسوولان نیز گلایه‌مند و مطالبه دارند.

وی بیان کرد: برای ثمردهی بیشتر کار نیاز به تلاش بیشتر وجود دارد و یک بخش آن این است که با همدیگر هماهنگ عمل کنیم و یکدلی و هم افزایی داشته باشیم.

امام جمعه زاهدان اظهارداشت: وقتی زمینه کار یا امکاناتی وجود نداشته باشد قابل تحمل است اما وقتی زمینه رشد و نیاز وجود دارد و از طرفی مردم خوب و پای کار وجود دارند حجت بر ما تمام است و باید برای خدمت بیشتر به مردم همت و تلاش بیشتری داشته باشیم.

وی تصریح کرد: برای ثمردهی بیشتر کار نیاز به تلاش بیشتر وجود دارد و یک بخش آن این است که با همدیگر هماهنگ عمل کنیم و یکدلی و هم افزایی داشته باشیم که در این صورت سرعت خدمت رسانی بیشتر و عامل رشد بیشتر شهرستان خواهد بود.

آیت‌الله محامی افزود: بسیاری از مشکلات شهرستان چابهار در خود منطقه و به دست خود مسوولان قابل حل است و تنها نیاز به اتخاذ تدابیر و همت دارد.

وی گفت: در سفرهای شهرستانی مردم و مسوولان لیست بلندی از نیازها و مشکلات را ارائه می‌کنند در صورتی‌که اگر می‌خواهیم به نتیجه برسیم باید مشکلات اساسی را اولویت بندی و مطالبه کنیم تا به تدریج حل شده و سپس به دنبال حل مشکلات دیگر برویم.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در آیات و تعالیم دینی بر اعتقاد به خداوند متعال و روز قیامت تاکیدات فراوانی شده از این جهت که ریشه کار در انسان سازی است و اگر انسان خداوند را ناظر دانسته و بداند در قیامت باید پاسخگو باشد خودکنترلی خواهد داشت و در غیر این صورت زمینه‌های لغزش وجود دارد و ما باید این جهت را در خود تقویت کنیم‌.

وی اظهار داشت: اگر ضعف ایمانی داشته باشیم و تقوا و خود کنترلی نباشد در هر جایگاهی که قرار بگیریم امکان لغزش ما وجود خواهد داشت.

آیت الله محامی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم جنبه اصلاحی اجتماعی را دنبال کنیم قدم اول اصلاح نفس و تربیت اشخاص است.

وی با اشاره به جشنواره‌ طلایه داران شکوه ایران زمین افزود: برگزاری چنین جشنواره‌هایی تجربه خوب و موجی در شهرستان ایجاد می‌کند که امیدواریم مستمر باشد و توجه مردم و مسوولان کشور را به استان جلب کند زیرا مهم است که ظرفیت‌های استان شناسایی و به مسوولان کشور شناسانده شود.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در شرایط کنونی استانداری جهادی با نگاه فرهنگی و اقتصادی داریم که باید با ایشان همراهی کرد و نیازمند تیم همراه جهادی هستند زیرا برخی مدیران کل در استان اهل کار جهادی و برخی فاقد چنین روحیه‌ای هستند که باید آن‌ها را اصلاح و تغییر داد که در غیر این صورت دود آن در چشم مردم خواهد رفت.

وی ادامه داد: برای اینکه بدانیم کجای کار قرار داریم نیازمند گزارش تطبیقی و مقایسه‌ای توسط مسوولان هستیم تا میزان پیشرفت‌ها را نسبت به یک بازه زمانی و در گام بعد میزان نیازمندی‌ها را مشخص کنیم که در این صورت میزان رشد صورت گرفته و راه نرفته مشخص خواهد شد و باعث می‌شود مأیوس یا مغرور نشویم و به ادامه راه امیدوار باشیم.

بخش زیای از آسیب‌های اجتماعی با همت و هماهنگی مسوولان در داخل شهرستان‌ها قابل حل است و باید کار شروع شود تا حمایت و پشتیبانی لازم نیز از مرکز استان صورت گیردآیت الله محامی با اشاره به درخواست یکی از معتمدین مبنی بر رسیدگی ویژه به حوادث اخیر و ایجاد وحدت و همدلی در استان گفت: بنده از ابتدای حضور در استان در جلسات عمومی و خصوصی با علمای مختلف ار جمله مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان و سران طوایف مطرح کردم که فضای استان مطلوب نیست و دیوار بی اعتمادی متقابلی وجود دارد و اینگونه نیست که تنها نظام اعتمادی نداشته باشد و بر عکس آن هم وجود دارد و تاکید داشتیم این دیوار باید تخریب و تبدیل به اعتماد متقابل شود و نیازمند نقش‌آفرین هر دو طرف هستیم.

وی با بیان اینکه در فضای عمومی مردم جامعه، قبایل و طوایف و برخی از روحانیون مشکلی وجود ندارد و تنها در جمع محدودی این فضا تغییر کرده است.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: قبل از حوادث زاهدان مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان بدنبال برگزاری جلساتی با برخی از مسوولان در مرکز کشور بود که به علت برخی سخنرانی و بیانیه‌ها مسوولان چنین چیزی را نمی‌پذیرفتند که با پیگیری‌هایم این دیار صورت گرفته و هر دو طرف از برگزاری جلسه و گفت‌وگوهای صورت گرفته راضی بودند.

وی افزود: تعاملات ما در چند محور پیش می‌رفت و حتی روز پنجشنبه هفتم مهرماه امام جمعه مسجد مکی زاهدان برای ارائه گزارش سفر خود نزد ما آمدند و به ایشان هشدار دادم که ارتباط شما را با مسوولان دفتر مقام معظم رهبری برقرار کردیم اما ادامه این ارتباط به خود شما بستگی دارد و به پیگیری مطالبات خود بپردازید.

آیت‌الله محامی گفت: کار به جایی رسیده بود تا قدم به قدم دیوار بی اعتمادی تخریب شود و ایشان به من گفتند اپوزیسیون نیستند و می‌دانند که اگر نظام اسلامی نباشد نظام اسلامی دیگری روی کار نخواهد آمد و ما نیز جایگاهی نخواهیم داشت و مشکلی با نظام نداشته و تنها پیشنهاد اصلاحی داریم.

وی ادامه داد: جمعه هشتم مهرماه اتفاقاتی رخ داد و در ادامه صدا و سیمای مرکز استان نیز بحث تجزیه طلبی این افراد را مطرح کرد که تبدیل به سوژه‌ای برای رسانه های معاند شد دنبال کردند و در سفر هیئت اعزامی از سوی مقام معظم رهبری نیز مردم به شدت از این حهت گلایه مند بودند که حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس هیئت اعزامی در پاسخ بیان کرد هر کس مردم بلوچ را تجزیه طلب خوانده غلط کرده است.

امام جمعه زاهدان با اشاره به اینکه ما برای رسیدگی به این ماجرا و حل بحران و احقاق حق مردم به دو مدل می‌توانیم مسیر را طی کنیم ابتدا بررسی دقیق جامع و منصفانه و برخورد با خاطی به تناسب خطا و احقاق حق مردم از همه اطراف قضایا و درخواست داشتیم همه متحد و پیگیری کنند که امام جمعه مسجد مکی زاهدان اظهار ناامیدی کرد و من در پاسخ ابراز داشتم تنها پیگیری کرده و به کسب نتیجه نیز امیدوار هستم، افزود: بعد در جلسه با مولوی عنوان کردم که مقام معظم رهبری شخصا به ماجرا ورود و کار را به شورای عالی امنیت ملی ارجاع نمودند و در ادامه نیز فرمودند دستگاه‌ها کار خود را دنبال کنند و هیئتی را نیز برای دلجویی از مردم به استان فرستادند و هنوز پیگیر اجرای مصوبات هستند.

آیت‌الله محامی بیان کرد: درخواست‌های ما در شورای عالی امنیت ملی تصویب و با تایید مقام معظم رهبری ابلاغ شد.

وی گفت: به دو مدل کار قابل انجام بود ابتدا اینکه برای احقاق حق مردم تلاش کنیم و اگر هیئتی از سوی عالی‌ترین مقام کشور آمده به استقبال برویم و پیگیر احقاق حق مردم باشیم.

امام جمعه زاهدان افزود: مدل دیگر کار این بود که تخلفات بهانه‌ای باشد برای ضربه به نظام اسلامی و متاسفانه برخی اینگونه عمل کردند که دلمان برای آن‌ها می‌سوزد زیرا به گونه‌ای سخن می‌گویند که از آن برداشت براندازی می‌شود و گمان کردند قطار انقلاب در حال خارج شدن از ریل است و زودتر پیاده شدند اما قطار انقلاب با صلابت به مسیر خود ادامه می‌دهد و این آقایان به کوچه بن بست رفته و باید چندین واگن عقب‌تر مجددا سوار شوند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان اظهارداشت: اینکه نظام اسلامی در جایگاه پدری قرار دارد و باید ناز پسر را خریدار باشد حرف درستی است اما نه به گونه‌ای که اثر سوء تربیتی داشته باشد و تاکنون نیز با نگاه پدرانه عمل شده و در غیر این صورت می‌توانست برخوردهای دیگری هم صورت گیرد و امیدواریم آقایان زودتر به دامن انقلاب بازگردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha