به گزارش خبرنگار ایرنا از لندن، کمبود سبزیجات پر استفاده در انگلیس، چند روزی است که به سوژه داغ رسانهها در این کشور تبدیل شده است. ابتدای هفته گوجه فرنگی در بسیاری از فروشگاههای انگلیس کمیاب و به دنبال آن قفسه فروش کاهو، خیار و دیگر اقلام سبزیجات خالی شد .
در ۷۲ ساعت گذشته تصاویر متعددی از قفسههای خالی فروشگاههای زنجیرهای در شبکههای مجازی وایرال و تداوم این وضع باعث تشکیل جلسه اضطراری در پارلمان شد. ترز کافی وزیر محیط زیست انگلیس امروز (پنجشنبه) طی سخنانی، با اشاره به مشکلات ناشی از تغییرات اب و هوایی در کشورهای صادرکننده، هشدار داد که وضع موجود ممکن است تا دستکم یک ماه دیگر ادامه یابد.
در همین پیوند، بسیاری از فروشگاههای بزرگ به سیاست جیرهبندی متوسل شده تا از تشدید اوضاع جلوگیری کنند.« ازدا» سومین خواربارفروش بزرگ در انگلیس، گوجهفرنگی، فلفل، خیار، کاهو، کلم بروکلی، گل کلم و تمشک را به خرید ۳ بسته به ازای هر مشتری و «موریسنوز» هم از روز چهارشنبه، فروش این اقلام را به دو بسته محدود کرد. با این حال طبق مشاهدات خبرنگار ایرنا، سیاست جیرهبندی چندان موفق عمل نکرده و قفسههای فروش سبزیجات در بیشتر ساعات روز خالی است.
البته مردم انگلیس با این وضع چندان بیگانه نیستند و از آبانماه گذشته هم تخممرغ در فروشگاهها کمیاب شده است. طبق ادعای مقامات انگلیس این مساله نیز ناشی از تغییرات آب و هوایی، شیوع آنفلوانزای مرغی و مرگ میلیونها مرغ بر اثر گرمای شدید در تابستان گذشته است.
اما از همان زمان یک مساله روشن بود؛ این بحران محدود به انگلیس است و خواربارفروشیها در کشورهای اروپایی با چنین معضلی مواجه نیستند. یک شهروند انگلیسی که به تازگی از فرانسه بازگشته است، امروز (پنجشنبه) در گفتوگو با شبکه رادیویی البیسی اعلام کرد که مشکلی به نام کمبود اقلام خوراکی در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی که او طی روزهای اخیر سفر کرده است، وجود ندارد.
تصاویر منتشر شده در شبکههای مجازی هم در تائید اظهارات وی، نشاندهنده قفسههای مملو از سبزیجات و سایر اقلامی است که در انگلیس کمیاب شده و این وضع به گمانهزنیهای عمومی درباره نقش برگزیت در این رابطه دامن زده است. به ویژه زمانی که مردم انگلیس بحران کمبود سوخت در این کشور را با نحوه مدیریت آن در اتحادیه اروپا قیاس میکنند، به خاطر میآورند که محدودیتهای برگزیت چگونه باعث طولانی شدن عبور از این بحران برای دولت بوریس جانسون شد.
روزنامه گاردین امروز در گزارشی نوشت که کمبود سلسله وار اقلام خوراکی در انگلیس ناشی از عدم حمایت دولت لندن از کشاورزان داخلی و محدودیتهای برگزیت است. در همین پیوند «جاستین کینگ» مدیر اجرایی سابق فروشگاه زنجیرهای «سینزبریز» به این نشریه انگلیسی گفت: « ما در این فصل سال به واردات وابسته هستیم و این بلایی است که خودمان سر خودمان آوردهایم» وی اذعان کرد که برگزیت به طور قابل توجهی بخش خواربارفروشی در انگلیس را مختل کرده است.
رئیس فروشگاه «ازدا» هم چندی پیش تبعات ناشی از برگزیت را فاجعهبار توصیف و برلزوم نزدیکتر شدن روابط تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا تاکید کرد. «استوارت رز» ملقب به «لرد رز» در گفتوگویی عنوان کرد که تجارت بین انگلیس و اتحادیه اروپا مانند سابق روان نیست و این وضعیت تبعات فاجعهباری را بر فعالیتهای تجاری «ازدا» گذاشته است.
این درحالیست که نتایج تازهترین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس هم نشان میدهد که بیشتر مردم این کشور از برگزیت پشیمان شده و معتقدند که این تحول به اقتصاد، تجارت، خدمات عمومی و جایگاه کشور در جهان آسیب زده است. نه تنها مخالفان برگزیت بلکه طبق آخرین آمارها از هر ۱۰ طرفدار برگزیت، یکی پشیمان شده و خواستار عضویت مجدد انگلیس در اتحادیه اروپاست.
مردم انگلیس این روزها بیشتر متوجه بی فایده بودن برگزیت و توافق تجاری به دست آمده با اتحادیه اروپا شدهاند. در توافق بدست آمده، انگلیس امتیاز خاصی بدست نیاورده و آنچه از آن با نام حفظ حاکمیت یا در دست گرفتن کنترل و سرنوشت کشور تعبیر میشود عملاً با محدودیتهای تحمیل شده در این توافق بی معنی است.
نظر شما