آبگیری تالاب «دورگه‌سنگی» نقده آغاز شد
عکس آرشیوی است

مهاباد - ایرنا - سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری تالاب «دورگه‌سنگی» این شهرستان از رودخانه «گادر» آغاز شد.

اکبر قایمی روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آبگیری تالاب «دورگه‌سنگی» از رودخانه «گادر» از اوایل بهمن ماه آغاز شده بود اما به دلیل شروع عملیات راهداری در سه راهی «محمدیار» آبگیری متوقف و برای این منظور مسیری دیگر برای آبگیری این تالاب تعیین و لایروبی شد.

وی در خصوص وضعیت آبی تالاب «دورگه‌سنگی» افزود: هم اکنون قسمت‌های بسیاری زیادی از این تالاب ۷۳۵ هکتاری خشک شده است و برای احیای کامل به ۱۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به احیای تالاب «آق‌قلعه» نیز گفت: با ورود بیش از هفت میلیون مترمکعب آب رودخانه «گادر» این تالاب به طور کامل احیا شده و هم اکنون پذیرای پرندگان مهاجر و بومی شده است.

وی با بیان اهمیت آبگیری تالاب‌ها یادآور شد: احیای تالاب‌ها از اهمیت ویژه‌ای در حفظ اکوسیستم منطقه برخوردار است و پس از تامین آب شرب شهرستان در اولویت بعدی قرار دارند.

تالاب بین ‌المللی درگه‌سنگی (سیران گلی) به مساحت ۷۳۵ هکتار در یک کیلومتری سه راهی محمدیار واقع شده که در حوضه آبریز رودخانه گدار قرار گرفته است و توسط جریان‌های این رودخانه و رواناب‌های ناشی از بارش بر سطح حوضه آبریز تالاب تغذیه می‌شود.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، آق‌قلعه، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

تالاب‌های نقده در فصل‌های بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالاب‌های این شهرستان است.

رودخانه گادر از کوه‌های غرب اشنویه سرچشمه می‌گیرد و با طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر، طول شهرستان‌های اشنویه و نقده را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha