امید آمریکا به میانجگیری هند در جنگ اوکراین

تهران - ایرنا - «دونالد لو»، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی با بیان اینکه ایالات متحده فکر نمی کند، هند به این زودی روابط با روسیه را پایان دهد، اظهار امیدواری کرد که هند از نفوذ خود در روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین استفاده کند.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های آسیای مرکزی، این مقام ارشد آمریکایی در یک مصاحبه مطبوعاتی این اظهارات را در آستانه سفر آتی آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای هند، قزاقستان و ازبکستان بیان کرد.

لو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این سه کشور جزو ۳۲ کشوری هستند که از رای گیری درباره روسیه و اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رای ممتنع دادند، پاسخ داد: "برای ما واضح است که کشورهای آسیای مرکزی و هند روابط طولانی و پیچیده ای با روسیه داشته اند.

لو افزود: "من فکر نمی کنم آنها به این زودی ها به این روابط پایان دهند، اما ما با آنها در مورد نقشی که می توانند در این درگیری ایفا کنند صحبت می کنیم. "

هند و برخی از کشورهای دیگر تصمیم گرفتند از رای به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که بر فوریت دستیابی به «صلح جامع، عادلانه و پایدار» در اوکراین مطابق با اصول منشور سازمان ملل تاکید دارد، خودداری کنند. این مقام آمریکایی با تایید مجدد موضع ایالات متحده در قبال اوکراین، گفت که مهم است که جهان گرد هم بیاید تا اصول ارزش منشور سازمان ملل را تعریف کند.

لو تاکید کرد: «ممکن است ما هر روز رویکرد مشابهی در مورد اوکراین نداشته باشیم، اما فکر می‌کنم هدف ما پایان دادن به این درگیری و پایان آن بر اساس اصول منشور سازمان ملل متحد است.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی گفت: امیدواریم که هند از این نفوذ با روسیه برای حمایت از پایان این درگیری استفاده کند.

هند در اول دسامبر ریاست گروه ۲۰ را بر عهده گرفت.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: بلینکن در ۱ مارس (۱۰ اسفند) به دهلی نو سفر خواهد کرد تا در نشست وزیران خارجه گروه ۲۰ شرکت کند که بر تقویت چندجانبه گرایی و تعمیق همکاری در زمینه امنیت غذایی و انرژی، توسعه پایدار، مبارزه با مواد مخدر متمرکز خواهد بود.

نشست آتی وزرای خارجه که در ماه مارس برنامه ریزی شده است، یکی از مهم ترین نشست های گروه ۲۰ است. از آنجایی که جنگ در اوکراین سالگرد یک ساله خود را با حکمرانی جهانی تحت چالش و گروه ۲۰ که یک نهاد کاملاً نمایندگی است به پایان رسانده است، هند در دوران ریاست جمهوری بر این واقعیت تمرکز خواهد کرد که G۲۰ بر اساس آن ساخته شده است.

با در دست داشتن این کرسی، کشورها به هند برای ایجاد ثبات اقتصادی چشم دوخته اند، به ویژه در زمانی که هیچ موفقیتی از سوی نهادهای چندجانبه مانند سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد که وظیفه آنها حفظ صلح و امنیت است.

وزرای امور خارجه گروه ۲۰ دستور کار فشرده ای خواهند داشت. اگرچه بعید به نظر می رسد که یک عکس مشترک با حضور همه وزرای خارجه انجام شود، اما چندین بحث در ۲ مارس برگزار خواهد شد.

بلینکن در نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ از جمله چین و روسیه شرکت خواهد کرد. مقامات ایالات متحده در مورد چشم انداز نشست مشترک بلینکن با وزیر امور خارجه چین، چین گانگ، یا سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در دهلی نو، سخت صحبت کرده اند.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه گفت آمریکا: «البته یک نشست بزرگ چندجانبه مانند G-۲۰، پتانسیل تعامل دوجانبه در حاشیه را دارد، اما ما هیچ به روز رسانی برنامه ریزی خاصی برای ارائه نداریم.» پاتل همچنین افزود: «ایالات متحده معتقد است که باز نگه داشتن خطوط ارتباطی مهم است.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، روز جمعه با تاکید بر سطوح ناپایدار بدهی که بر دوام بسیاری از کشورها و کاهش اعتماد به موسسات مالی بین المللی تأثیر می گذارد، از اقتصادها و سیستم های پولی پیشرو جهان خواست تا ثبات، اعتماد و رشد را به اقتصاد جهانی بازگردانند.

نارندرا مودی نخست وزیر روز جمعه در اولین نشست وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی تحت ریاست گروه ۲۰ هند از طریق پیام ویدئویی سخنرانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha