جشن نیکوکاری؛ مشق سخاوت و نوعدوستی

یاسوج - ایرنا - جشن نیکوکاری که هر ساله از اول اسفند ماه در مراکز نیکوکاری آغاز می شود و زنگ آن چهاردهم همین ماه در مدارس به صدا در می آید تبلور نوعدوستی و مشق سخاوت هموطنان در جای جای ایران اسلامی و استان کهگیلویه و بویراحمد است.

هر ساله خانواده های ایرانی به رسم بهار طبیعت برای فرزندان خود لباس نو خریداری می کنند تا شادی کودکانه برای آنان در هنگامه تحویل سال نو بیشتر شود اما از آنجا که برخی از خانواده ها توان مالی خرید مایحتاج نوروز باستانی برای بچه های خود را ندارند اقدام پسندیده و نوعدوستانه جشن نیکوکاری در اسفند ماه هر سال برگزار می شود تا زمینه تقسیم مهربانی بین هموطنان فراهم شود.

آن طور که جامعه شناسان اعتقاد دارند:گذشته از حمایت های مالی جشن نیکوکاری که نصیب خانواده های کم بضاعت می شود این آیین پسندیده به لحاظ معنوی، اجتماعی و فرهنگی دارای اثرات خوبی چون گسترش و تقویت هرچه بیشتر فرهنگ احسان و انفاق، کمک به همنوع و انسجام اجتماعی است.

کودکان و نوجوانان در این جشن همزمان با تحصیل کاری بزرگ به نام احسان و نیکوکاری انجام می‌دهند که این خود می تواند گامی برای احیای فرهنگ همنوایی و همدلی بین نسل فردای ایران اسلامی باشد.

آموزش، تمرین و تجربه فرهنگ بخشش بی‌منت با حفظ عزت نفس و تکریم دانش‌آموزان نیازمند، راز داری در کمک، تشویق، ترغیب، تبلیغ و ترویج کار خیر و نوعدوستی از دیگر ثمره های جشن نیکوکاری است.

آمادگی برای جمع آوری کمک های مردمی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کهگیلویه و بویراحمد گفت:امسال ۵۴ مرکز نیکوکاری استان آماده جمع آوری کمک های مردمی در جشن عاطفه ها برای افراد نیازمند است.

قباد مبشری افزود: جشن نیکوکاری امسال نیز همانند سال های گذشته به‌منظور کمک به نیازمندان در آستانه سال نو در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود.

جشن نیکوکاری؛ مشق سخاوت و نوعدوستی

وی با بیان اینکه این جشن از اول اسفند ماه سال جاری آغاز شده و تا پایان اسفندماه ادامه دارد، افزود: زنگ نمادین جشن نیکوکاری(زنگ احسان و نیکوکاری) روز چهاردهم اسفندماه همزمان با سالروز تأسیس کمیته امداد، در استان همزمان با سراسر کشور به صدا در می آید.

مبشری با بیان اینکه ۴۸ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد هستند، تاکید کرد: ۲۰ هزار دانش آموز و دانشجوی از خدمات فرهنگی و حمایتی این نهاد در سال جاری بهره مند هستند.

وی تصریح کرد: جشن نیکوکاری رویدادی است که هر ساله در نیمه دوم اسفندماه و در آستانه سال نو، با هدف نهادینه کردن سنت پسندیده احسان و نیکوکاری، بسیج منابع عمومی کشور در تأمین مایحتاج خانواده‌های نیازمند و کمک به تحکیم بنیان خانواده‌های محرومان با جمع‌آوری هدایا و کمک‌های مردمی و سپس توزیع آنان در میان محرومان اجرا می‌شود.

مبشری عنوان کرد: هدایای مردمی شامل وجوه نقدی و کالایی پس از جمع آوری در کمترین زمان مکن در بین خانواده های کم بضاعت توزیع می شود.

راه های مشارکت در جشن نیکوکاری

مدیرکل کمیته امداد خمینی (ره) کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: امسال پایگاه های جمع آوری کمک های مردمی در سطح شهرهای استان برپا می شود و مردم خیر و نیکوکار استان علاوه بر حضور در این پایگاه ها و دفاتر کمیته امداد می توانند با شماره گیری کد #۱*۰۷۴*۸۸۷۷* از طریق تلفن همراه یاریگر نیازمندان باشند.

جشن نیکوکاری؛ مشق سخاوت و نوعدوستی

مبشری افزود: مردم نوعدوست همچنین می توانند با شماره کارت مجازی ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۳۰۴۷۹ به نام کمیته امداد دفتر استان و همچنین شماره کارت های اعلامی از سوی اداره های کمیته امداد در سراسر استان، کمک های خود را به نیازمندان در آستانه عید نوروز اهداء کنند.

وی افزود: امید است در آستانه سال نو با مشارکت گسترده نیکوکاران و خیران شاهد شور همدلی در کمک به خانواده‌های نیازمند باشیم و در آستانه سال نو شادی را مهمان خانواده های نیازمند نماییم.

وی با اشاره به اینکه میزان درآمد مراکز نیکوکاری در سال جاری ۲۶ میلیارد تومان بوده است، گفت: تمامی درآمد مراکز نیکوکاری با نظارت هیأت عامل مراکز نیکوکاری و کمیته امداد، به نفع نیازمندان در زمینه های توزیع بسته‌های معیشتی، تهیه جهیزیه، کمک هزینه تعمیرات مسکن و درمان ، فرهنگی و تحصیلی هزینه شده است.

تاریخچه جشن نیکوکاری

از سال ۱۳۶۹ هر سال در اسفند ماه و در آستانه عید نوروز و بهار طبیعت، مردم مهربان و نیکوکار کشورمان همزمان با آخرین ماه سال جلوه نوع دوستی، نیکوکاری و مهرورزی را به نمایش گذاشته و دست های پر محبت و عاطفه خود را بر سر خانواده های نیازمند و کودکانشان می کشند.

این آیین در هفته نیکوکاری (از چهاردهم تا بیست و یکم اسفندماه) به منظور جذب کمک ها و هدایای مردمی در مدارس و میدان های مرکزی شهرها برگزار می شود .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha