وزیر بهداشت: آماده انتقال تجارب تولید دارو به زیمبابوه هستیم

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمادگی داریم تا تجارب خود در زمینه ساخت و تولید دارو و تجهیزات پزشکی با زیمبابوه به اشتراک بگذاریم و در این زمینه باید کارگروهی متشکل از نمایندگان ۲ کشور تشکیل تا طی برنامه‌ای مدون، این هدف دنبال شود.

به گزارش وبدا، بهرام عین‌اللهی روز یکشنبه در حاشیه امضای تفاهم‌نامه گسترش همکاری‌ها در حوزه سلامت بین ایران و زیمبابوه با حضور کنستانتینو چیوانگا وزیر بهداشت زیمبابوه با بیان اینکه در سال‌های اخیر بین ایران و زیمبابوه همکاری‌های موثری صورت گرفته است، افزود: در عصر کنونی شاهدیم که قدرت‌های سلطه جو علیه کشورهای مستقل، تحریم‌های غیرقانونی و ناجوانمردانه‌ای را اعمال می‌کنند و حتی در شرایطی که ویروس کرونا همه‌گیر شد، تحریم‌ها را ادامه دادند اما در جمهوری اسلامی با وجود اعمال این محدودیت‌ها، با تکیه بر علم و فناوری و به فعلیت در آوردن توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها، بر مشکلات فائق آمدیم.

وزیر بهداشت درباره پیشرفت‌هایی که در حوزه سلامت حاصل شده، گفت: زیمبابوه کشور دوست و مورد اعتماد ایران است و علاقه‌مندیم که همکاری‌های خود را با کشورهای دوست استمرار بخشیده و تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه ایران و زیمبابوه ظرفیت‌های قابل توجهی برای همکاری‌های متقابل دارند، ادامه داد: باید بتوانیم روابط دوستانه را در عمل به اثبات برسانیم و در آینده‌ای نزدیک شاهد تعمیق روابط و گسترش همکاری بین ۲ کشور باشیم.

عین‌اللهی عنوان کرد: ایران در بخش آموزش علوم پزشکی، بهداشت، درمان، پژوهش و فناوری و تولید واکسن و مقابله با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر پیشرفت‌های زیادی داشته است.

وی، ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت را از دستاوردهای عرصه سلامت جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: اکنون ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور فعالیت دارند، همچنین ۹۶ واحد مجری در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و تقریبا در تمام استان‌های کشور کرسی‌های آموزش علوم پزشکی فعال هستند.

وزیر بهداشت تعداد اعضای هیات علمی در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی را ۲۲ هزار نفر برشمرد و افزود: اکنون ۲۷۰ هزار دانشجو در رشته‌های مختلف علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند.

عین‌اللهی ضمن تاکید بر لزوم همکاری‌های آموزشی و پژوهشی بین ۲ کشور گفت: علاقه‌مندیم که دوره‌ها، کارگاه‌ها و کنفرانس‌های مشترک علمی برگزار کنیم و اساتید و متخصصان ۲ کشور با یکدیگر در تعامل بوده و طرح‌های مشترک را دنبال کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ملت ایران تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده، افزود: اکنون ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید می‌شود که دارای کیفیت بسیار خوبی هستند. همچنین، در ایران انواع تجهیزات پزشکی پیشرفته از جمله دستگاه سی تی اسکن و شتاب‌دهنده‌ها، تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه در زمینه خون و فرآورده‌های خونی، بانک خون پیشرفته‌ای در کشور وجود دارد، ادامه داد: در حوزه آموزش و بهداشت نیز شبکه بسیار پیشرفته‌ای در کشور ایجاد شده است؛ اکنون در تمام روستاها خانه بهداشت دایر است و بهورزان به عنوان مراقبان سلامت، اولین سطح مراقبت را به عهده دارند که در صورت لزوم و نیاز به درمان، بیمار به پزشک خانواده و سپس به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شود.

عین اللهی تصریح کرد: در دوران کرونا، ۶ نوع واکسن با پلتفرم‌های مختلف در کشور تولید شد و اکنون ۷۵ درصد مردم کشور واکسینه شده‌اند؛ به طوری که این میزان در گروه هدف به ۹۰ درصد رسید. بنابراین درصورت نیاز، آمادگی اهدای واکسن کووید۱۹ به کشور زیمبابوه را داریم.

وزیر بهداشت گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین در زمینه درمان سرطان، پیوند اعضا و روش‌های نوین و پیشرفته درمانی، پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته و انواع روش‌های درمانی نو در کشور انجام می‌شود.

علاقه‌مندی زیمبابوه برای بهره‌مندی از تجارب ایران در زمینه تولید دارو و واکسن
معاون رییس جمهور و وزیر بهداشت زیمبابوه نیز گفت: زیمبابوه آمادگی و علاقه دارد که با کمک و همکاری کشور دوست، ایران، تولید دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی را آغاز کند.

کنستانتینو چیوانگا با بیان اینکه ۴۰ سال از روابط دیپلماتیک ایران و زیمبابوه و ۱۸ سال از تاسیس کمیته همکاری‌های مشترک ۲ کشور می‌گذرد، افزود: در تجهیز مراکز درمانی و بیمارستانی به برخی دستگاه‌ها از جمله ام آر آی و دستگاه کنترل و درمان بیماری سرطان، نیاز داریم.

وی گفت: بیماری سرطان یک چالش جدی است و زمانیکه تجهیزات موردنیاز در اختیار نباشد، بیماران شانسی برای درمان نخواهند داشت. چنانچه بتوانیم تجهیزات درمانی و پرسنل متخصص را به طور کامل تامین کنیم، خدمت‌رسانی بهتری به مردم ارائه خواهیم داد.

وزیر بهداشت زیمبابوه ضمن تاکید بر اهمیت تحقیق و پژوهش در حوزه علوم پزشکی افزود: رویکرد دانش بنیان کشور ایران مورد تحسین است. ما از نزدیک شاهد نوآوری‌ها و فناوری‌های پزشکی ایران بودیم، بنابراین علاقه‌مندیم که در این زمینه همکاری مشترک داشته باشیم.

وی توضیح داد: زیمبابوه آمادگی و علاقه دارد که با کمک و همکاری کشور دوست، ایران، تولید دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی را آغاز کند. جمهوری اسلامی ایران هم می‌تواند برای گسترش تجارت در قاره آفریقا، از کشور زیمبابوه نهایت بهره را ببرد. زیرا زیمبابوه برای توسعه چنین همکاری‌هایی، در موقعیت مناسبی قرار دارد.

وی گفت: دولت زیمبابوه مصمم به اجرا و عملیاتی کردن مفاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک بین ۲ کشور است؛ سفارت زیمبابوه در تهران نیز آمادگی هرگونه تعامل در راستای گسترش روابط دوجانبه را داشته و هر چه نیاز باشد را تامین و تسهیل خواهد کرد.

وزیر بهداشت زیمبابوه تولید ۹۷ درصدی داروی موردنیاز در ایران را دستاوردی ارزشمند دانست و افزود: علاقه‌مندیم تا از تجارب ایران در زمینه تولید دارو، تجهیزات پزشکی، راه‌اندازی بانک خون و همچنین تولید واکسن‌های انسانی و دامی، بهره ببریم.

کنستانتینو چیوانگا تاکید کرد: کشورها می‌توانند به یکدیگر کمک کنند تا بر تحریم‌های اعمال شده، فائق آمده و با تکیه بر دانش بومی، به سمت رشد و ترقی حرکت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha