داستان افتخار؛ «جایی نزدیک او» روایت گمنام‌های محله‌ای از بندرعباس

بندرعباس - ایرنا- «جایی نزدیک او»؛ عنوان کتاب «اعظم پشت مشهدی» نویسنده هرمزگانی که زندگی حقیقی آدم‌های ساده،گمنام و بی‌تکلف محله آیت‌الله غفاری بندرعباس را با بیانی روایی و ادبیاتی دلنشین به تصویر کشیده است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، آینه‌ها از رنگ‌های نامریی آسمان آویزانند و تصویر کوچه و خانه‌های سیمانی محله آدم‌های ساده و بی‌تکلف آن در سینه آینه‌ها پیداست.

چشم‌هایم را می‌بندم تصویر «ایوب» جوان لاغر اندام و گندم گونی که هنوز صدای روضه‌خوانیش در دل کوچه‌های محله می‌پیچد، تصویر صورت آرام و صبوری که با لبخند، چهره استخوانی‌اش را پوشانده است.

باد دوباره دستی به آینه‌ها می‌زند و تصویر «مش نازی» خادم مهربان و مظلوم مسجد در آینه می‌نشیند؛ سنگ صبوری که غم زخم‌های پسرش از جنگ، پیرش کرد و تنها دلخوشی‌اش عطر میخک‌های آویزان و پولک و مُنجق‌های گهواره علی اصغر بود.

دلم می‌خواهد دوباره پلک‌هایم را ببندم و به رویای محله بروم به تصویر آینه‌های آویزان و قصه‌های محله. باد صدای عصای چوبی «مهدی نابینا» را از دل کوچه‌ها با خودش آورده است، نگاهم می‌دود دنبال کودکان پابرهنه‌ای که پشت سرمهدی نابینا و عصای چوبی‌اش در کوچه پس کوچه‌های تنگ محله گم می‎شوند...

اینها تنها سه روایت از چندین روایت اعظم پشت‌مشهدی نویسنده و شاعر حوزه ادبیات مقاومت استان هرمزگان در کتاب «جایی نزدیک او» است که شنبه شب در محله آیت‌الله غفاری بندرعباس رونمایی شد؛ روایت‌هایی حقیقی از زندگی آدم‌های بی‌تکلفی که در لابه‌لای زندگی روزمره مردمان محله آیت‌الله غفاری بندرعباس گمنام هستند.

داستان افتخار؛ «جایی نزدیک او» روایت گمنام‌های محله‌ای از بندرعباس

رییس حوزه هنری هرمزگان به عنوان نخستین سخنران آیین رونمایی کتاب «جایی نزدیک او» به بیان افتخارات محله آیت‌الله غفاری بندرعباس پرداخت و حضور در جمع مردم این محله را به عنوان یکی از محلات ریشه‌دار و با سابقه شهر بندرعباس با محوریت مسجد صاحب‌الزمان(عج) را یک افتخار مهم دانست.

سعید عبدلی‌زاده افزود: حضور مدیران فرهنگی استان در یک جمع مردمی خود گویای جهت‌گیری فرهنگی مسوولان و امیدآفرینی برای ادامه این مسیر است.

وی تصریح کرد: حوزه هنری هرمزگان با محوریت هویت‌بخشی و توانمندسازی هنری مناطق کمتربرخوردار در سطح شهر بندرعباس ویژه برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری را از سال گذشته آغاز کرده که رونمایی از آثار مکتوب نویسندگان و صاحبان قلم حوزه هنری این استان با محوریت پرداختن به جایگاه مسجد به عنوان نخستین پایگاه فعالیت‌های انقلابی و دینی مردم تنها یکی از آن‌ها است.

رییس حوزه هنری هرمزگان ادامه داد: شهر بندرعباس با وجود همه ظرفیت‌های بالای فرهنگی و مذهبی و تاریخی خود از یک محرومیت مضاعف و عمیقی رنج می‌برد، زیرا نیمی از شهر در بافت فرسوده قرار گرفته است اما با این وجود محلات قدیمی از با فرهنگ‌ترین، اصیل‌ترین و باسابقه‌ترین محلات شهر بندرعباس هستند.

عبدلی‌زاده در این رابطه بیان کرد: از افتخارات مهم این محله همین بس که باب شهادت از دوران انقلاب گرفته تا حضور جوانی ۲۴ ساله و بسیجی از دل مسجد محله آیت‌الله غفاری در سوریه و دریافت عنوان دومین شهید مدافع حرم این استان باز شده است.

به گفته وی؛ این محله سرشار از استعدادهای مختلف ورزشی، مذهبی و اجتماعی بوده و تاریخ مبارزاتی فعالان انقلابی و شمار شهدای دفاع مقدس محله آیت‌الله غفاری خود گویای اهمیت این محله و مسجد صاحب‌الزمان(عج) آن است.

رییس حوزه هنری هرمزگان با بیان اینکه مسجد صاحب‌الزمان(عج) محله نیز کانون تمامی این فعالیت‌ها و نخبه‌پروری‌ها بوده است، تاکید کرد: بسیاری از محلات دچار آسیب‌هایی هستند اما مهم‌ترین کاری که می‌توان برای آگاهی نسل کودک و نوجوانی که امشب در این مجلس نشسته‌اند انجام داد، اینکه کاری کرد این نسل به شهر، استان و کشور خودشان افتخار کنند.

عبدلی‌زاده ادامه داد: نسل آینده باید بداند محله‌ای که در آن زندگی کرده‌، به تمامی علت‌هایی که در کتاب «جایی نزدیک او» درباره محله آیت الله غفاری و مسجد صاحب‌الزمان پرداخته شده، افتخار کند.

وی در این رابطه به تولید مستند اتوبوس سامرا اشاره کرد که از شبکه‌های مختلف سیما پخش شد؛ مستندی با محوریت حمله داعش در سال ۹۵ به زائران هرمزگانی در سامرا که این کار هنری خود برگ زرینی در تدین و ولایتمداری مردم محله آیت‌الله غفاری است.

وی همچنین بیان کرد: این ویژه برنامه‌ها با محوریت محلات شهر و مساجد آن در سال گذشته در چهار محله برگزار شد و امسال و در هفته هنر انقلاب سال جدید نیز در ۱۰ محله برگزار خواهد شد.

داستان افتخار؛ «جایی نزدیک او» روایت گمنام‌های محله‌ای از بندرعباس

رییس سازمان تبلیغات اسلامی هرمزگان نیز دیگر سخنران این برنامه با اشاره به اینکه طبق تاکید رهبر معظم انقلاب گرفتار جنگ سنگین ترکیبی هستیم، به مساله جنگ روایت‌ها پرداخت.

حجت‌الاسلام غلامحسین حقانی افزود: روایت صحیح اگر دقیق بیان نشود، تحریف ایجاد می‌شود و تحریف باعث مسلط شدن سلطه بر ذهنیت‌ها می‌شود و زمانی که سلطه مسلط شد عقاید و اهداف خود را پیش می‌برد.

وی در بیان قدرت روایت به جنگ روایت‌ها اشاره کرد و گفت: دشمن در جنگ روایت‌ها یک غصب را به افتخار تبدیل می‌کند مثل داستان کشف قاره آمریکا که به بهانه کشف این قاره سرخپوست‌هایی که سال‌ها در آن زندگی می‌کردند را قتل‌عام کردند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: دشمن در جنگ روایت‌ها به دنبال این است که نتوانیم فرهنگ غنی در همین محلات خود را به نسل‌های آینده منتقل نکنیم درحالی که محلات و بچه محله‌ها مال ایرانی‌هاست.

حجت‌الاسلام حقانی در پایان بر معرفی سبک زندگی انسان‌های پرافتخار مثل شهدای ناشناخته و گمنام محلات که الگوی افتخار و هویت ایرانی هستند از طریق قلم و بیان خاطره و عکس به عنوان یک نمونه از بیان روایت‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، در انفجار انتحاری تروریستی آبان‌ماه سال ۹۵ در پارکینگ اتوبوس‌های حامل زائران سامرا، هشت نفر از زائران ایرانی به شهادت رسیدند و بیش از ۹۴ نفر نیز زخمی شدند.

چهار شهید زن و ۴۰ مجروح این حادثه از استان هرمزگان بودند.

اخبار مرتبط