ظهور بلاماخوف ایرانی در سرزمین گیله‌مردان

تهران- ایرنا- کسب مدال طلای نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان توسط «امیررضا معصومی» نوید ظهور یک پدیده دیگر در سنگین وزن کشتی آزاد ایران در کنار «امیرحسن زارع» را داد.

به گزارش ایرنا، کشتی ورزش ملی ایرانیان به شمار می‌رود که به گواه برخی از کارشناسان فراتر از یک ورزش و در نمودهای مختلف زندگی مردم ایران در جریان است. این ورزش ملی در مناطق مختلف کشور با نام‌هایی مانند کشتی باچوخه، زوران، لوچو، گیله مردی و ... رواج دارد. حتی قهرمانی و پهلوانی در این رشته را برخی موروثی می‌دانند. نمونه خانواده‌های قهرمان در کشتی ایران زیاد است. برادران خادم، برادران گرایی، برادران محبی، برادران فیروزپور و ...

یکی از قهرمانانی که در چند سال گذشته پابه آوردگاه جهانی گذاشته، گیله مردی به نام امیررضا معصومی است. وی فرزند فردین معصومی نایب قهرمان کشتی سنگین وزن جهان و صاحب بازوبند پهلوانی ایران در سال ۱۳۸۶ است. امیررضا معصومی تاکنون در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان موفق به کسب عنوان قهرمانی جهان شده است و در انتخابی بزرگسالان ایران نیز با عبور از سد قهرمانان بزرگ، در جمع ۲ نفر برتر کشور قرار گرفت.

استان گیلان که با کشتی گیله‌مردی در ورزش بومی شناخته می‌شود، قهرمانان بزرگی را مانند فردین معصومی و محمود نامجو وزنه‌بردار و دارنده نخستین مدال المپیکی گیلان (نقره المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی و برنز ۱۹۵۶ ملبورن)، سیدمهدی پانزوان در وزنه‌برداری، جاسم ویشکایی در رزمی و شمار زیادی قهرمان بزرگ را در رشته‌های مختلف به ورزش ایران و جهان معرفی کرده است.

ظهور بلاماخوف ایرانی در سرزمین گلیه‌مردان

پسر معصومی نابغه جدید و نوظهور کشتی ایران با سبک متفاوت کشتی خود چشم جهانی این رشته را به خود خیره کرده است. نوجوانی که با وجود ۱۸ سال سن در قامت یک قهرمان واقعی ظاهر شده و به دنبال پایان دادن به سلطه بزرگانی مانند گنو پتریاشویلی، طاها گل و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم است. جسارت و جنگندگی امیررضا فاکتور برنده کشتی او است. فاکتوری که باور دارد آن را به سبک بزرگان کشتی روسیه به نمایش می‌گذارد.

معصومی از آن دست جوانان کشتی ایران است که ره صدساله را یک شبه طی کرد و در بین هواداران این رشته از محبوبیت خاصی برخوردار است. او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به موفقیت‌های پیاپی در سال ۱۴۰۱ اظهار داشت:‌ من بسیاری از این موفقیت‌ها را مدیون پدرم می‌دانم. مربیان دیگر نیز نقش مهمی در معرفی من به دنیای کشتی داشتند.

نابغه سنگین وزن ایران این را هم گفت: بعد از پدرم، کشتی روس‌ها را دوست دارم و در بین روس‌ها نیز سبک کشتی بلال ماخوف مورد پسند من است. که او سابقه شکست پدرم را دارد (فردین معصومی در فینال پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی سال ۲۰۰۹ هرنینگ دانمارک مغلوب بلال ماخوف شد).

ظهور بلاماخوف ایرانی در سرزمین گلیه‌مردان

دارنده مدال طلای جوانان جهان با اشاره به قدرت‌نمایی گنو پترواشویلی و طاها آکگل در چند سال گذشته گفت: امیرحسین زارع کشتی‌های خوبی با این ۲ قهرمان داشت و آنان را نیز شکست داد. من نیز خیلی دوست دارم با این ۲ قهرمان کشتی پیش از بازنشستگی آنان روبه‌رو شوم تا سطح کشتی خود را در میان این بزرگان سنگین وزن جهان محک بزنم.

معصومی جوان بسیار مشتاق بود که ۲ دهه زودتر در کشتی ایران حضور داشته باشد تا مصافی با فردین معصومی داشته باشد. وی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: دوست داشتم با پدرم یک مسابقه داشته باشم و در آن مسابقه حتما بازنده بودم. خوشحالی پدرم را پس از برد دوست دارم زیرا وی با پشتک وارو خاص خود آن را جشن می‌گرفت. متاسفانه من نمی‌توانم این کار را انجام دهم. پدرم از معدود سنگین وزن‌هایی بود که به راحتی و به مانند یک ژیماستیک کار حرکات آکروباتیک را در تشک اجرا می‌کرد.

فردین معصومی در سال های دور توانسته بازوبند پهلوانی کشور را از آن خود کند اما امیرضا در نخستین تجربه خود در مسابقات پهلوانی ناموفق بود و مغلوب مصطفی طغانی شد.

ظهور بلاماخوف ایرانی در سرزمین گلیه‌مردان

امیررضا معصومی در سال ۱۴۰۱ موفق به کسب مدال طلای مسابقات جهانی جوانان جهان، امیدهای جهان، قهرمانی ایران و عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های جهان با تیم بانک شهر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha