طراوات بهاری و شوق زندگی در مناطق عشایری شرق گچساران

یاسوج - ایرنا - همراهی هوای مطبوع و دلپذیر در کنار بهار زود هنگام طبیعت،بارندگی های مطلوب امسال و بهره مندی از امکانات لازم زندگی شرایط خوبی را برای عشایرنشینان منطقه شرق شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد رقم زده است .

این روزها بهار زودرس، طبیعت یک دست سرسبز،گل های رنگارنگ وحشی که در دشت و تپه ماهورها روییده شرایط خوبی را برای چرای دام های مناطق عشایری این خطه از کشورمان پدید آورده است.

چشمه ساران مناطق عشایرنشین با بارندگی های مطلوب پاییز و زمستان امسال پرآب است و وجود لوله کشی آب آشامیدنی در نزدیکی سیاه چادرهای عشایرنشینان و پنل های خورشیدی که روشنایی بخش زندگی برخی از خانوارهای ساکن در شرق گچساران شده روزگار خوبی برای آنان رقم زده است.

اینجا در مناطق عشایرنشینان مناطقی چون کلک بزرگ، کوچک، تنگ سخت، گچ ترابعلی گچ سید الله داد، ماهور باشت و سیچانلو در شرق گچساران اهالی شوق زیادی برای تولید و زندگی دارند.

در این سرزمین حرکت زنان و مردان سوار بر چهارپایان، مردان که اغلب سوارکاران و تیراندازان ماهری هستند، صدای دلنشین نی چوپان،زندگی ساده اما سرشار از صفا و صمیمیت مردمان حکایت از شرایط نسبتا خوبی دارد.

صدای زنگوله های بر گردن گوسفند و بزغاله ها که سکوت دشت ها و کوهساران را با حرکت دستجمعی گله ها می شکند، تکاپوی زنان،مردان، بچه ها و زندگی عجین با برنو و بلوط به راستی که حس یک زندگی همراه با آرامش دست کم برای رهگذران را تداعی می کند.

طراوات بهاری و شوق زندگی در مناطق عشایری شرق گچساران

امکانات تکمیل کننده بارندگی های امسال

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد می گوید که رویش مراتع براثر بارندگی های مطلوب امسال، در دسترس بودن آب آشامیدنی سالم وضعیت خوبی برای سکونت عشایر در شرق گچساران ایجاد کرده است.

سید مهدی عباسیان افزود: بارندگی های سال آبی امسال سبب شده تا دبی چشمه ساران مناطق عشایری استان ۲۰درصد افزایش یابد.

وی تاکید کرد: وجود مراتع خوب سبب شده که نیاز به خرید علوفه دستی که منجر به کاهش درآمد عشایر در ماه های اخیر شده بود تا حدودی مرتفع شود.

عباسیان تصریح کرد: پروژه تامین آب آشامیدنی پایدار به عشایر منطقه شرق گچساران که اواخر سال گذشته بهره برداری شد خود گامی اثربخش برای رفاه عشایر این منطقه گرمسیری است.

طراوات بهاری و شوق زندگی در مناطق عشایری شرق گچساران

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود افزود: اجرای ایستگاه پمپاژ، اجرای ۵۰ کیلومتر خط انتقال لوله، ساخت ۳۰ عدد حوضچه شیر هوا ، نصب ۶ دستگاه الکترو پمپ شناور ، احداث سه باب مخزن ۱۰۰متر مکعبی از مهمترین اقدامات انجام شده و مشخصات این طرح است.

دیگر تلاش ها برای بهبود شرایط زندگی عشایر

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: بیش از ۲۱۹ میلیارد ریال در دولت سیزدهم در زمینه زیر ساخت های رفاهی عشایر این شهرستان هزینه شد.

علی عباس سعادت افزود: از این میزان اعتبارات بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال برای بازگشایی جاده های عشایری، ساخت راه و ساخت منبع ذخیره آب هزینه شد.

وی بیان کرد: ساخت هفت منبع ذخیره آب، توزیع یکهزارو ۵۰۰ تن خوراک دام با اعتبار ۶۸ میلیارد ریال ، طرح آبرسانی به شرق گچساران با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال و بهسازی آبنما دریلا از سال گذشته تاکنون در این شهرستان انجام شده است.

طراوات بهاری و شوق زندگی در مناطق عشایری شرق گچساران

سعادت ابراز کرد: یکهزارو ۱۰۰کیلومتر جاده عشایری با اعتباری بیش از ۳۳ میلیارد ریال در دولت سیزدهم در گچساران ترمیم و بازگشایی شد.

وی ادامه داد: این راه‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی بازگشایی شده است.

سعادت اظهار کرد: ۶ منبع ذخیره آب ۱۲ هزار لیتری در مناطق عشایری این شهرستان با اعتباری بیش پنج میلیارد ریال امسال ساخته شد.

وی افزود: بیش از ۱۰۰ پنل خورشیدی در مناطق مختلف عشایری این شهرستان یک سال گذشته با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال توزیع شد.

سعادت سهم عشایر در پرداخت قیمت پنل های خورشیدی را ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: هر پنل خورشیدی توان تولید ۱۰۰ وات برق و تا پنج شعله قابلیت روشنایی و شارژ گوشی همراه و چراغ قوه را دارد.

رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: دولت سیزدهم تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات منطقه عشایری این شهرستان انجام داده طوری که بیش از ۳۳ میلیارد ریال امسال برای بازگشایی راههای عشایری در نظر گرفته شد.

سعادت تصریح کرد: همچنین از محل عوارض آلایندگی نفت بیش از ۱۸ میلیارد ریال برای ساخت ۲۲ منبع ذخیره آب در مناطق عشایری گچساران اختصاص یافته است.

وی افزود: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق عشایری این شهرستان از جمله دریلا، باباکلان، هلیگان کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی سکونت دارند.

مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود ۲ هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha