به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در نوبت صبح جلسه علنی روز سه شنبه مجلس و در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور با ردیف های بند (و) و (ز) تبصره ۱۲ ماده واحده این لایحه که به «حقوق و دستمزد» اختصاص دارد، موافقت کردند.
بر اساس بند و تبصره ۱۲؛ در سال ۱۴۰۲، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا (به استثنای عیدی و کارانه اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی)، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، فوقالعادهها، اضافهکار، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که بهصورت نقدی و غیرنقدی،از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل مینمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم) باشد، به شرح ذیل است:
۱- سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ در سال ۱۴۰۲ مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون ریال تعیین میشود.
۲- نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی به شرح زیر میباشد:
- نسبت به مازاد یک میلیارد و 200 میلیون ریال تا یک میلیارد و 680 میلیون ریال، 10 درصد.
-نسبت به مازاد یک میلیارد و 680 میلیون ریال تا دو میلیارد و 760 میلیون ریال، 15 درصد.
-نسبت به مازاد دو میلیارد و 760 میلیون ریال تا چهار میلیارد و 80 میلیون ریال، 20 درصد.
- نسبت به مازاد چهار میلیارد و 80میلیون ریال به بالا، 30 درصد.
همچنین با اخطار رئیس مجلس ، جزء ۳ بند (و) حذف شد. در این جزء آمده بود که موارد استثناء بر مالیات پلکانی به پیشنهاد سازمان برنامهوبودجه کشور و با تصویب شورای حقوق و دستمزد تعیین میگردد. محمدباقر قالیباف در مورد این جزء گفت: این اصل می گوید هیچ نوع مالیاتی وضع نمی شود مگر به موجب قانون. موارد معافیت و بخشودگی و تاخیر مالیاتی به موجب قانون است. ما بر اساس این جزء می گوییم بخشی از اختیارات مالیاتی را از مجلس به عهده دولت بگذاریم. این خلاف قانون اساسی است.
همچنین نمایندگان با بند(ز) تبصره ۱۲ بدین شرح موافقت کردند: میزان معافیت مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده ( ۵۷ ) قانون مالیات های مستقیم اصلاحی۱۳۸۰/۱۱/۲۷ و مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم سالانه ۴۷۵میلیون ریال تعیین میشود.
در ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم آمده است:درآمد سالانه مشمول مالیات مؤدیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کردهاند تامیزان معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخهای مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون مشمول مالیات خواهد بود.شرط تسلیم اظهارنامه برای استفاده از معافیت فوق نسبت به عملکرد سال ۱۳۸۲ به بعد جاری است.
نظر شما