معاون منابع طبیعی کشور: عرصه بیابانی را اقتصادی مدیریت می کنیم

جیرفت‌- ایرنا- معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سیاست سازمان برای مدیریت مناطق بیابانی استفاده از تمام ظرفیت ها است تا این عرصه‌های در قالب یک مدل اقتصادی مدیریت شده و منافع آن به عموم مردم هم برسد.

حسن وحید عصر سه‌شنبه در حاشیه بازدید از اراضی قلعه گنج در جنوب کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کنترل ریزگردها، شن ها و ماسه‌های روان و احیای مناطق بیابانی در این امر دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: مهمتر از آن اینکه بتوانیم در اطراف مزارع( با کاشت درخت) بادشکن ایجاد کنیم که علاوه بر اینکه بعدی اقتصادی برای بهره‌برداران داشته باشد، سطح تولید در مزارع را بالا ببرد و سطح تبخیر را کاهش داده و در بیلان اقتصادی مزارع تاثیر داشته باشد.

بادشکن یک روش بیومکانیکی حفاظت خاک در برابر فرسایش بادی است که در این روش، موانعی در مقابل باد قرار می‌گیرند تا جلوی سرعت باد را بگیرد که این موانع را بادشکن گویند. بادشکن‌ها به دو صورت زنده مانند کاشت درختان، درختچه‌ها و بوته‌ها و غیر زنده مانند استفاده از چپر، حصیر، نی یا تنه درختانند که عمدتاً از مورد اول استفاده می‌کنند.

وحید یادآور شد: باید از همه ظرفیت‌ها برای کاشت یک میلیارد نهال کاری استفاده شود و بخش زیادی از این امر به کمک مردم محقق می‌شود که کاشت نهال در بادشکن ها یکی از راه‌ها است.

وی با بیان اینکه گونه اکالیپتوس برای کاشت مورد تاکید است اضافه کرد: سالانه امکان کاشت یک میلیون نهال در دو هزار کیلومتر در جیرفت وجود دارد که از این ظرفیت باید استفاده شود.
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: سه نهالستان دولتی در جیرفت وجود دارد و بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد هم برای تولید نهال ورود کرده است.

وی افزود: درختکاری در قالب فضای سبز و یا بادشکن های اطراف مزارع در راستای احیای مناطق بیابانی و افزایش توان سرزمینی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha