به گزارش ایرنا، لس آنجلس تایمز سهشنبه شب نوشت، پوتین یک هفته پیش در سخنرانی خود در مسکو اعلام کرده بود که مسکو مشارکت خود در معاهده نیواستارت ۲۰۱۰ را تعلیق میکند.
وی اعلام کرد، روسیه نمیتواند بازرسیهای آمریکا از سایتهای هستهای خود را بر اساس این پیمان بپذیرد؛ آن هم در حالی که واشنگتن و متحدانش در ناتو آشکارا شکست روسیه در اوکراین را هدف خود اعلام کردهاند.
هفته گذشته هر دو مجلس روسیه به سرعت لایحه پیشنهادی پوتین درباره تعلیق این پیمان را تصویب کردند. پوتین سهشنبه این قانون را امضا کرد و بلافاصله اجرایی شد. در این سند آمده است که تصمیمگیری درباره بازگشت مسکو به این پیمان به عهده رئیس جمهور است.
پوتین تاکید کرده است که مسکو به طور کامل از این پیمان خارج نمیشود و وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرده است که این کشور به سقفهای تسلیحات هستهای تعیینشده در این معاهده احترام میگذارد و به آمریکا درباره پرتابهای آزمایشی موشکهای بالستیک اطلاع میدهد.
یک مقام ارشد کنترل تسلیحات آمریکا روز سهشنبه به شدت از روسیه به دلیل تعلیق مشارکت خود در این معاهده انتقاد کرد، اما خاطرنشان کرد که واشنگتن تلاش خواهد کرد با مسکو برای ادامه اجرای آن همکاری کند.
بانی جنکینز، معاون وزیر امورخارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات، در نشستی در کنفرانس خلع سلاح، یک مجمع بینالمللی وابسته به سازمان ملل، گفت: «روسیه بار دیگر به جهان نشان میدهد که یک قدرت هستهای مسئول نیست.»
جنکینز به خبرنگاران گفت که آمریکا به طور کامل پیامدهای اقدام روسیه را به حالت تعلیق ارزیابی نکرده است، اما گفت: "ما هیچ مدرکی دال بر عدم پایبندی روسیه به آن نمی بینیم. "
وی افزود: «ما آماده همکاری قاطعانه با روسیه برای اجرای کامل نیواستارت هستیم.»
پیمان نیواستارت که در سال ۲۰۱۰ توسط باراک اوباما و دیمیتری مدودف، روسای جمهور پیشین آمریکا و روسیه امضا شد، هر دو کشور را به داشتن حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک هستهای مستقر و ۷۰۰ موشک و بمب افکن مستقر محدود میکند. این توافقنامه بازرسیهای گسترده در محل را برای تأیید انطباق پیش بینی کرده است.
این بازرسیها از سال ۲۰۲۰ به دلیل همهگیری کرونا غیر فعال بوده است. قرار بود مذاکرات در مورد از سرگیری بازرسیها در ماه آبان انجام شود، اما روسیه به طور ناگهانی آن را لغو کرد.
نظر شما