۱۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۴۹
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 85045615
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار لرستان: ۱۷۲ میلیارد تومان برای آزادسازی قلعه فلک الافلاک مصوب شد

خرم‌آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: امروز ۹ دهنه مغازه از اطراف قلعه با اعتباری معادل ۳۰ میلیارد تومان آزاد سازی شد و برای مابقی آن ۱۷۲ میلیارد تومان مصوب شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری لرستان فرهاد زیویار در آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک اظهار داشت: این قلعه یکی از آثار تاریخی شاخص استان و کشور است که آزادسازی حریم آن یکی از مطالبات اساسی مردم از گذشته تا کنون بوده است.
وی با بیان اینکه امروز ۹ دهنه مغازه اطراف قلعه آماده تخریب و آزاد سازی است، بیان کرد: ۲ دهنه از این مغازه ها قبل از دولت سیزدهم و هفت دهنه از آنها در دولت سیزدهم خریداری شده است.
استاندار لرستان افزود: با تخریب این مغازه ها از فضای آزاد سازی شده در ایام تعطیلات نوروز امسال مورد استفاده قرار می گیرد.
وی یادآور شد: با توجه به اعتباری که دولت برای این کار مصوب کرده است پیگیری های لازم برای تخصیص این اعتبار صورت می گیرد تا در سال ۱۴۰۲ عملیات آزاد سازی حریم قلعه در موارد باقی مانده اعم از مغازه ها و ضلعی که مربوط به سپاه است، انجام شود.
استاندار لرستان گفت: با توجه به موضوع ثبت جهانی قلعه تاریخی فلک الافلاک لرستان، آزادسازی حریم این قلعه بعنوان یکی از شرایط لازم عملی شدن این اقدام باید صورت گیرد.

فلک الافلاک بنای عظیم آجری است که در دوره ساسانی بر روی تپه ‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد ساخته و زیبایی و معماری شگفت‌ انگیز این قلعه موجب شده است از سوی بسیاری کارشناسان به ‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب بگیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌ عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌ بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته ‌شدن شهر جدید خرم‌ آباد این قلعه نیز به ‌نام این شهر معروف شد و احتمال می رود نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

محوطه باستانی قلعه حدود ۱۲۰هزار مترمربع وسعت دارد و ارتفاع تپه با احتساب ارتفاع دیوارهای بنا از سطح خیابان های مجاور حدود ۴۰متر است، بر اساس مدارک تصویری تا حدود ۱۰۰ سال پیش بارویی ۱۲ برجی در پیرامون بنای فعلی وجود داشته که اکنون آثار آن در محوطه شمال غربی قلعه، قابل مشاهده‌است.

وسعت تقریبی بنا پنج هزار و ۳۰۰ مترمربع، شامل هشت برج، ۲ صحن و ۳۰۰ جان پناه و معماری کنونی آن بیانگر الحاقات فراوانی است که در دوران‌ گوناگون به آن افزوده شده است و بیشترین این تحولات مربوط به دوره صفویه تا قاجار می‌باشد.

این بنای کم ‌نظیر به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده که از دهه های گذشته دغدغه بسیاری برای ثبت جهانی این اثر ارزشمند عنوان شده که متاسفانه تاکنون برطرف نشده است و شاهکار معماری جهان همچنان در فهرست ثبت موقت جهانی قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha