پروژه آبرسانی شرق کرمان در ایستگاه فاز نخست

کرمان - ایرنا - طرح آبرسانی به شهرهای بم و دیگر مناطق شرق کرمان از سد نسا در حالی حدود ۱۲ سال گذشته در حال اجرا بوده که در آینده نزدیک فاز نخست آن برای استفاده در فصل گرما بزودی افتتاح خواهد شد.

به گزارش ایرنا استحصال و انتقال آب در منطقه نیمه خشک و کویری دیار کریمان از الزامات مهم زیست بوم مردم این دیار از گذشته های کهن محسوب می شود، وجود تمدن قناتی و کاریز در استان کرمان حکایت از ارزش بالای مایه حیات در جای جای این استان دارد.

با وجود کاهش نزولات جوی و خشکسالی های پیاپی طی دهه های اخیر و افزایش جمعیت در مناطق شهری و روستایی تامین آب بویژه در بحث آب شرب، اغلب مناطق استان کرمان از جمله شهرهای شرقی این استان پهناور را دچار چالش کرده است که اگر برای آن چاره اندیشی و برنامه ریزی نشود، باید منتظر تبعات اجتماعی و اقتصادی وخیمی در این ناحیه باشیم.

سد نسا با ظرفیت ۱۶۸ میلیون مترمکعب در شرق استان کرمان در ۸۰ کیلومتری شهر بم قرار دارد که عمده آب این سد از کوه های جبالبارز تامین می شود و به همین دلیل به اظهار کارشناسان، آب سد نسا از با کیفیت ترین آب های منطقه است که استفاده آب شرب، محیط زیست و کشاورزی برای آن پیش بینی شده است.

پروژه عظیم آبرسانی شرق کرمان در ایستگاه فاز نخست

۶۰۰ میلیارد تومان نیاز اعتباری

طرح آبرسانی به شهرهای بم و بروات از سد نسا برای حل مشکل آب شرب مردم این شهرها حدود ۲ دهه است که در دست اقدام و برنامه ریزی قرار دارد و وزیر نیرو هم در مرداد ماه امسال در بازدید از این پروژه پیشرفت آن را ۸۰ درصد اعلام کرد و وعده داد تا تابستان سال ۱۴۰۲ آب به شهر بم برسد؛ هر چندتحقق این وعده به اختصاص و تامین اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی احتیاج دارد.

حال با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و وجود تنش آبی در شرق استان و نیاز مبرم آب مردم منطقه، فاز نخست طرح آبرسانی اضطراری به شهرهای بم و بروات از سد نسا در آستانه عملیاتی شدن است که براساس اعلام مسئولان شرکت آب منطقه ای، بزودی شاهد بهره برداری آن خواهیم بود.

اما آنطور که معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای کرمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید در صورت تامین اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی، عملیات اجرایی پروژه آبرسانی از سد نسا به شهرهای بم و بروات طی یک سال آینده به پایان می‌رسد.

محسن امیری افزود: خط انتقال و ایستگاه پمپاژ طرح آبرسانی بم دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۳ درصد است و بزودی شاهد افتتاح فاز اضطراری پروژه خواهیم بود.

وی اظهارداشت: عملیات اجرایی شبکه برق رسانی به این طرح به پایان رسیده و در حال بهره‌برداری است که شبکه ۲۰ کیلوولت برق رسانی از پست فوق توزیع ارگ جدید بم تا ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌ خانه آب شرب به طول ۴۹ کیلومتر اجرا شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای کرمان بیان کرد: خط انتقال آب با لوله فولادی از محل آبگیر شبکه کشاورزی تا مخازن آب شرب شهرهای بم و بروات به طول ۵۶ کیلومتر به ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه انجام شده است.

وی ادامه داد: مخزن ذخیره آب به حجم پنج هزار مترمکعب، مخزن ذخیره آب پاک به حجم پنج هزار مترمکعب و ایستگاه پمپاژ آب با دِبی ۹۷۰ لیتر بر ثانیه نیز در این طرح پیش بینی شده است.

امیری خاطرنشان کرد: تصفیه ‌خانه آب شرب به روش متعارف با پیش‌تصفیه فیزیکی، گندزدایی، لخته‌سازی و زلال‌سازی به ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه و مخزن تماس با کُلر به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب نیز اجرا می شود.

وی با اشاره به روند اجرای طرح انتقال آب شرب از سد نسا بم گفت: تهیه، حمل و نصب لوله‌های فولادی به پایان رسیده و عملیات نصب اتصالات و شیرآلات، آزمایش و مدفون‌سازی لوله‌ها نیز در مراحل پایانی قرار دارد.

امیری افزود: همچنین نصب تجهیزات مکانیکال این پروژه به اتمام رسیده و نصب تجهیزات الکتریکال ایستگاه پمپاژ نیز مراحل پایانی خود را طی می کند.

پیشرفت ۶۳ درصدی تصفیه خانه خط انتقال آب بم

پروژه عظیم آبرسانی شرق کرمان در ایستگاه فاز نخست

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای کرمان با بیان اینکه ساخت بخش تصفیه‌خانه بیش از ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اظهارداشت: تجهیزات مربوط به تصفیه‌خانه تهیه و حمل شده و عملیات نصب آن در حال انجام است.

مطالعه آبرسانی به سایر شهرستان های شرقی کرمان

وی تاکید کرد: تامین، تصفیه و انتقال آب شرب شهرهای بم و بروات به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال و در فاز توسعه طرح شهرهای فهرج، ریگان و نَرماشیر و ۱۴۲ روستای مسیر به میزان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در سال هدف افق زمانی این طرح است که با توجه به وضعیت نامطلوب کمی و کیفی آب شرب منطقه و تبعات بهداشتی و اجتماعی ناشی از آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

امیری تصریح کرد: تامین اعتبار نقدی بموقع و کافی همواره مهمترین چالش این طرح و دیگر طرح‌های اجرایی این شرکت بوده که پرداخت مطالبات ایجادشده توسط پیمانکاران این پروژه در تعهد این شرکت قرار دارد و مستلزم تامین اعتبار است.

وی بیان کرد: عمده اعتبار این طرح مهم از محل اعتبارات طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (طرح‌های عمرانی) تامین و تاکنون ۷۴۰ میلیارد تومان فقط برای پروژه آبرسانی هزینه شده که ارزش روز هزینه های انجام شده برای این پروژه بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای کرمان خاطر نشان کرد: در خصوص طرح آبرسانی به سایر شهرستان های شرق استان از جمله فهرج، نرماشیر و ریگان، مطالعات این طرح رو به اتمام است و پس از تصویب آن و در صورت تأمین اعتبار لازم در سال ۱۴۰۲ پس از طی تشریفات قانونی و انتخاب پیمانکار وارد فاز اجرایی خواهد شد.

شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شرق استان کرمان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha