۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۵۷
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85046743
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

اهدا عضو در گیلان به سه بیمار جان دوباره بخشید

۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۵۷
کد خبر: 85046743
اهدا عضو در گیلان به سه بیمار جان دوباره بخشید

رشت - ایرنا -مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان گفت: اهدای اعضای یک جوان مرگ مغزی در استان به سه بیمار نیازمند به پیوند، زندگی دوباره بخشید.

دکتر سیامک ریماز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سی و هفتمین اهدای عضو طی امسال در استان امروز شنبه در بیمارستان رازی رشت انجام شد، اظهار کرد: این عمل پیوند مربوط به اهدای اعضای علی شوش جوان ۳۴ ساله اهل خرمشهر ساکن شهرستان رودسر بود.

وی با بیان اینکه این بیمار به علت مرگ مغزی دچار خونریزی آنوریسم مغزی شده بود، اضافه کرد: با اهتمام متولیان فراهم‌آوری اعضای پیوندی در مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت و با رضایت خانواده کلیه‌های این جوان به ۲ بیمار نیازمند پیوند شد.

وی بیان کرد: کبد این بیمار دچار مرگ مغزی نیز برای پیوند به بیماری دیگر به شیراز منتقل شد.

وی با اشاره به اقدام ارزشمند اهدای عضو بیماران دچار مرگ مغزی و قدردانی از خانواده‌های اهداکنندگان خاطر نشان کرد: این امر خیرخواهانه، ارزشمند و قابل تقدیر است و توسعه و ترویج آن منجر به نجات جان بسیاری از بیماران نیازمند عضو می شود و باید در این حوزه فرهنگ سازی گسترده تری انجام شود.

تایید مرگ مغزی توسط چهار متخصص شامل بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، داخلی و در نهایت متخصص پزشکی قانونی انجام می‌شود و در کنار این مراحل در صورت رضایت خانواده، اهدای عضو صورت می گیرد.

اعلام رضایت برای پیوند اعضا از سال ۱۳۸۷ در گیلان انجام می‌شود، باربد چمن‌زیبای، کودک چهار ساله اولین اهدا کننده عضو در گیلان است که با رضایت خانواده کلیه اش به مردی ۴۲ ساله پیوند زده شد.

هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهند، می‌تواند جان حداقل هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای نسوج ۵۳ نفر را معلولیت نجات دهد بر اساس آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه می‌شود، هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.

ارگان های کلیه‌ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت‌های بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.

قانون پیوند اعضاء فروردین ماه ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به‌ تصویب رسید؛ براساس این قانون، اعضای بیماران فوت ‌شده یا بیمارانی که مرگ‌ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می ‌توان به ‌شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی‌دم برای پیوند ‌به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha