تردد انفرادی و کاروانی زائران عتبات عالیات از مرز خسروی در حال انجام است

قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: تردد انفرادی و کاروانی زائران عتبات عالیات از مرز رسمی خسروی به عنوان اصلی‌ترین راه، نزدیکترین و کوتاهترین مسافت با نجف و کربلای معلی در عراق در حال انجام است.

«محمد حیدری» روز شنبه در حاشیه سفر آیت الله «محمود محمدی‌عراقی» نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری از مرز رسمی خسروی و زیرساخت های تردد زائران اربعین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون روزانه شاهد تردد ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر زائر از مرز رسمی خسروی به عراق هستیم و هفته ای یک کاروان از زائران عتبات عالیات از استان کرمانشاه نیز از این مرز عازم کربلای معلی می شوند.

وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های موجود از جمله راه ارتباطی مناسب، آب و هوای معتدل و بُعد مسافت کوتاه این مرز با کربلای معلی و نجف اشرف در کشور عراق از سازمان حج و زیارت درخواست داریم تا کاروان های زیارتی از این مرز به عراق مشرف شوند.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین در ادامه گفت: وجود بیش از یک هزار و ۲۰۰ تخت هتلینگ و زیرساخت های بسیار مناسب و پایانه بین المللی مسافری مرز خسروی ظرفیت های بسیار خوبی برای تردد زائران از این مرز هستند.

وی با اشاره به سفر نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز آیت الله عراقی ضمن حضور در مزار شهدای گمنام و دیدار با خانواده شهدا و حضور در شورای اداری، از مجموعه بیستون پارس قصرشیرین و سد این مجموعه و همچنین زیرساخت های اربعین در مرز خسروی بازدید کردند و در نقطه صفر مرز رسمی خسروی نیز از نزدیکترین نقطه کشورمان به کربلای معلی به سید و سالار شهیدان عرض ارادت و سلام داشتند.

حیدری تصریح کرد: از مسوولان عالیرتبه می خواهیم نهایت مساعدت را برای مسائل اربعین نسبت به مرز رسمی خسروی با توجه به قدمت و زیرساخت های مناسب این مرز داشته باشند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

تردد انفرادی و کاروانی زائران عتبات عالیات از مرز خسروی در حال انجام است

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha