سعید صفوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نوروزگاه ها در مجتمع های بین راهی از جمله لاله هیدج، پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه، غار کتله خور و بقعه قیدار نبی خدابنده، حمام یان یان خرمدره، موزه ذوالفقاری و رختشویخانه زنجان، سبزه میدان و کارخانه کبریت در راستای معرفی آیین ها، آداب و رسوم بومی برگزار می شود تا گردشگران با بهره مندی از نتایج سفر با فرهنگ، سنت ها، غذاها و لباس های محلی هر شهر آشنا شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان به برنامه های پاسداری از میراث ناملموس در طرح نوروزگاه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در کنار اجرای برنامه های مختلف، غرفه های صنایع دستی نیز برپا خواهد شد تا هنرمندان به معرفی آثار هنری و بومی استان زنجان بپردازند.
این مسوول با اشاره به کارکردهای دیگر نوروزگاه ها، افزود: داد و ستد فرهنگی و معرفی آیین های سنتی و هنری استان و به ویژه پاسداری از میراث ناملموس مهمترین رسالت نوروزگاه ها در ایام سفر نوروزی است.
وی اضافه کرد: برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی از زمان تحویل سال در استان پیش بینی و آغاز خواهد شد که تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه خواهد داشت.
به گفته این مسوول، تلاش می شود با اجرای برنامه های آیینی و رسوم محلی، موسیقی سنتی، غذاهای بومی، پخت نان محلی، شیرینی های سنتی، نوشیدنی ها، دم نوش ها و برپایی سفره های هفت سین از گردشگران پذیرایی شود.
نظر شما