علیرضا مهاجر روز یکشنبه در همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای شمالشرق کشور در بجنورد اظهار کرد: افزایش تولید، تأمین امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان، استفاده از آب سبز مهمترین اهداف طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور است که مقام معظم رهبری در این خصوص تاکیدات فراوانی داشتند.
وی تصریح کرد: در طرح جهش تولید؛ غلات، انواع حبوبات، دانه های روغنی و انواع علوفه های دامی کشت شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هزار نفر از کارشناسان سازمان نظام مهندسی در سطح کشور در اجرای این طرح مشارکت دارند که برای بهره وری زیاد در امر آموزش کشاورزان تلاش می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در طرح جهش تولید تاکید کرد و گفت: این ستاد تسهیلات کم بهره برای خرید انواع ادوات کشاورزی در اختیار بهره برداران قرار می دهد و همچنین در سایر بخشها نیز کمکرسان است.
مهاجر، تغذیه گیاه را از اهداف طرح جهش تولید دانست و عنوان کرد: متاسفانه کشاورزان تنها از کود ازت و اوره استفاده می کنند و از سایر کودهای مهم از جمله پتاس غافل هستند.
وی گفت: کود ازت و اوره برای رشد گیاه مناسب است و ضرورت دارد برای مقاوت گیاه در برابر سرما از کودهای مختلف از جمله پتاس استفاده کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سطح اراضی دیم کشور را هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از مجموع این میزان چهار میلیون هکتار گندم، ۲ میلیون هکتار باغ و مابقی نیز سایر محصولات و آیش است.
به گزارش ایرنا، طرح «جهش تولید در دیمزارها» در پاییز ۱۳۹۹ مورد توافق وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گرفت، در قالب این طرح افزایش بهرهوری تمام محصولات زراعی دیم و همچنین افزایش سطح زیرکشت دیم برخی محصولات نظیر گیاهان علوفهای و دانهها روغنی دیم در تمام مناطق دیمکاری کشور با توجه به امکانات و شرایط موجود مدنظر قرار گرفته است.
در زمان حاضر متوسط تولید گندم دیم در کشور یکهزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار است و این میزان در سال پنجم اجرای طرح جهش تولید به یکهزار و ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار افزایش مییابد.
همایش "طرح جهش تولید در دیمزارهای شمالشرق کشور" امروز یکشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، تعدادی از مدیران استان های شمالشرق کشور، کارشناسان و کشاورزان در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار شد.
نظر شما