ساخت بیمارستان در شهر سهند به کجا کشید؟

تبریز - ایرنا - «کلنگ بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی شهر جدید سهند به زمین زده شد» این عنوان خبری بود که ۲ سال پیش بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت اما تا لحظه انتشار این مطلب، هیچ نوع عملیات اجرایی در این خصوص انجام نشده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، درست ۲ سال پیش در چنین روزی کلنگ ساخت بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی در شهر جدید سهند از شهرهای اقماری تبریز و از توابع شهرستان اسکو به زمین زده شد اما هنوز نه آجری روی آجری گذاشته شده و نه خبری از ساخت این بیمارستان وجود دارد، این پروژه درمانی خیرساز بود و قرار بود در زیربنایی بالغ بر ۳۲ هزار مترمربع ساخته شود.

معاون وقت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین کلنگ زنی بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی سهند، نبود یک مرکز درمانی و بهداشتی مناسب در شهر جدید سهند، را باعث رنج ساکنان این شهر دانسته و گفته بود: خوشبختانه با آغاز به کار ساخت این بیمارستان، در آینده‌ای نه چندان دور شاهد خدمات سانی مناسب به مردم این شهر خواهیم بود.

طبق نظر کارشناسان حوزه بهداشت و درمان، هر جایی که عنوان شهر را داشته باشد، وجود بیمارستان در آن ضروری است، بر این اساس با در نظر گرفتن جمعیت ۱۴۰ هزار نفری شهر جدید سهند احداث بیمارستان در این شهر ضرورتی انکارناپذیر است؛ مساله ای که هم اکنون نبود آن ساکنان این شهر را با مشکل درمانی مواجه کرده است.

توسعه و تجهیز بیمارستان شهر اسکو در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار گرفته است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با تشریح جزئیات مطرح شده در خصوص بیمارستان شهر جدید سهند، اظهار کرد: حدود ۲ سال گذشته یعنی آذرماه سال ۱۳۹۹ شرکت خصوصی به عنوان موسسه خیریه به موضوع ساخت بیمارستان خیریه ورود کرده و اقدام به اخذ موافقت اصولی برای ساخت بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی به نام شخص حقیقی کرده است.

دکتر جواد احمدیان گفت: شرکت عمران شهر جدید سهند زمینی با قیمت بسیار نازل در اختیار فرد خیر قرار داد و شرط اختصاص این زمین ساخت بیمارستان توسط این شرکت بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس قوانین وزارت بهداشت این شرکت ۱۲ ماه فرصت داشت تا اسناد ملکی مورد تأیید وزارت خانه را در سامانه مربوطه بارگذاری کند اما در طول این مدت این شرکت نتوانست مستندات مورد نیاز از جمله مدارک مربوط به موسسه خیریه یا شخص حقیقی را در سامانه بارگذاری کند.

وی، مرجع تصمیم‌گیری در خصوص صدور پروانه بهره‌برداری بیمارستان را وزارت بهداشت عنوان و اظهار کرد: در طول این ۲ سال بیش از ۱۰ جلسه توجیهی برای نمایندگان این شرکت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل شد اما فرد متقاضی شخصا به هیچ عنوان به دانشگاه مراجعه نکرد.

احمدیان افزود: مدارک بارگذاری شده ۲ بار از طریق وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت و هر ۲ دو بار به علت عدم رعایت موارد قانونی رد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: همچنان که مردم شهر جدید سهند مستحضر هستند در زمان کلنگ‌زنی بیمارستان عنوان شده بود که شرکت مربوطه به عنوان مجموعه خیرساز به این موضوع ورود کرده است اما در این مدت هیچ مدرکی دال بر ایجاد موسسه خیریه یا اقداماتی که این موسسه پیش از این در عرصه بهداشت و درمان انجام داده باشد به دانشگاه و وزارت بهداشت ارائه نشد مردم شهر جدید سهند مستحضر هستند در زمان کلنگ‌زنی بیمارستان عنوان شده بود که شرکت مربوطه به عنوان مجموعه خیرساز به این موضوع ورود کرده است اما در این مدت هیچ مدرکی دال بر ایجاد موسسه خیریه یا اقداماتی که این موسسه پیش از این در عرصه بهداشت و درمان انجام داده باشد به دانشگاه و وزارت بهداشت ارائه نشد و این فرد ساخت بیمارستان خصوصی را پیگیری کرده است.

وی با اشاره به اهلیت فرد سرمایه‌گذار و یا خیّر در موضوع بیمارستان‌سازی، گفت: در بررسی مستندات و اساسنامه این شرکت مشخص است که این شرکت شرایط قانونی برای ساخت این بیمارستان را ندارد، این شرکت به هیچ عنوان در سابقه فعالیت خود امور مربوط به بهداشت و درمان را نداشته و این شرایط به عنوان یکی از اصلی‌ترین اصول برای ما مورد توجه است.

احمدیان یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات این بود که موافقت اصولی ساخت بیمارستان به فرد حقیقی واگذار شده اما زمین به شرکت حقوقی واگذار شده است در صورتی که برای ادامه فرآیند باید این موافقت توسط شرکت حقوقی و با درج مستندات مربوط به خیریه بودن انجام می شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ساخت بیمارستان خصوصی در شهر جدید سهند را منطقی ندانست و گفت: با توجه به بافت جمعیتی شهر جدید سهند ساخت بیمارستان خصوصی جوابگوی نیاز مردم این منطقه نیست و ما در تلاش هستیم تا مرکز درمانی بستری را با تعرفه‌های دولتی در این شهر راه‌اندازی کنیم و اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده است.

احمدیان از تجهیز بیمارستان شهر اسکو در ماه‌های اخیر خبر داد و افزود: توسعه و تجهیز بیمارستان شهر اسکو در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار گرفته است و اخیراً دستگاه سی تی اسکن بیمارستان نصب شده است و در آینده نزدیک راه‌اندازی خواهد شد و تجهیزات آزمایشگاهی بیمارستان نیز به روز شده و در ادامه نیز توسعه بیشتر بیمارستان های تبریز را برای جبران کمبود تخت بستری را در دستور کار داریم.

ساخت بیمارستان در شهر سهند به کجا کشید؟

تامین اجتماعی مصوبه ای برای ساخت بیمارستان در خارج از مرکز استان ندارد

مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه تامین اجتماعی هیچ مصوبه ای برای ساخت بیمارستان در شهر جدید سهند ندارد، اظهار کرد: مصوبه بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی برای شهر تبریز بود که بحث ساخت آن در سهند مطرح شد که به دلیل عدم تامین زمین، بعدها قرار بر ساخت آنها در خاوران گذاشته شد که در نهایت بیمارستان جدید در محل فعلی بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز ساخته می شود.

دکتر سیدحسن سیدی ادامه داد: به دلیل عدم امکان تامین زمین توسط نهادهای ذیربط این بیمارستان در محوطه فعلی بیمارستان فرسوده ۲۹ بهمن ساخته می شود و مراحل احداث بیمارستان جدید طوری برنامه ریزی شده است که خدمات بیمارستان کنونی مختل نشود.

مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ساخت بیمارستان طبق سطح بندی هیات امنا تامین اجتماعی بر اساس تعداد بیمه شدگان است، گفت: بر این اساس هیات امنا سازمان هیچ مصوبه ای برای ساخت بیمارستان در سهند ندارد.

سیدی در پاسخ به اینکه آیا در صورت اهدا زمین رایگان در شهر جدید سهند امکان ساخت بیمارستان وجود دارد، اظهار کرد: برای این منظور ما مکاتبه ای با سازمان داشتیم که در جواب اعلام کرد شهر سهند از توابع شهرستان اسکو می باشد و سازمان مصوبه ای برای ساخت بیمارستان به غیر از مراکز استان ها ندارد.

مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در مورد ساخت درمانگاه در این شهر نیز گفت: طبق مصوبه سازمان ساخت درمانگاه نیز منوط به احراز ۲۰ هزار بیمه شده در هر شهرستان است که با این شرایط در اسکو در صورت اهدای زمین رایگان احداث درمانگاه تک شیفته امکان پذیر است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، شهر جدید ۱۴۰ هزار نفری «سهند» در دامنه شمالی رشته کوهی سه هزار و ۷۰۰ متری به همین نام واقع شده است. این شهر نامزد کسب عنوان شهر سالم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha