به گزارش ایرنا، تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در آذربایجان غربی و به ویژه شهرستان ارومیه یکی از چالشهای اساسی در زمینه حفاظت از اراضی کشاورزی است که موجب شده تا جهاد کشاورزی با نگاه ویژه به این بخش با بسیج نیرو و امکانات در مقابل سودجویان و یا افراد نااگاه در زمینه عواقب این تغییر کاربریها بایستد.
مجتبی قلنجی روز سهشنبه با ارایه عملکردی از فعالیتهای امور اراضی جهاد کشاورزی استان به سوالات ایرنا در این زمینه پاسخ داده است.
ایرنا: شناساییهای انجام شده در زمینه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کدام شهرها بوده است؟
قلنجی: تا پایان بهمن ماه گشتهای یگان حفاظت از اراضی در شهرستانها جهت شناسایی تغییر کاربریهای غیرمجاز فعال بودهاند و عمده این شناساییها در شهرستانهای ارومیه، بوکان، خوی، سلماس و ماکو در قالب دیوارکشی، پیکنی، احداث بنا، محوطهسازی و استخر غیرکشاورزی گزارش شده است.
ایرنا: چه تعداد گشت و نیروی گشتی در این زمینه فعال است؟
قلنجی: آذربایجان غربی دارای ۱۹ شهرستان بوده و ۲۲ واحد گشت حفظ کاربری در شهرستانها فعال است که علاوه بر این گشت ها در سطح ۶۵ مرکز جهاد کشاورزی واقع در دهستانهای استان همکاران مستقر بوده و به صورت مستمر گزارشات را به صورت میدانی اعلام و پیگیری میکنند و در این راستا امسال بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر گشت زنی انجام شده است.
ایرنا: ماحصل این گشتها و نظارتها چه بوده است؟
قلنجی: ماحصل تلاش همکاران استان با مشارکت دادستانی و نیروی انتظامی در این بازده زمانی، اجرای ۹۱۷ مورد احکام تبصره دو ماده ۱۰ به مساحت ۱۶ هکتار و اجرای ۹۸ فقره احکام قطعی قلع و قمع بنا و مستحدثات غیرمجاز در سطح بیش از دو هکتار و ۹۳۷ متر مربع از اراضی کشاورزی است که عمده تخریبها در قالب دیوارکشی و بنا صورت گرفته است.
ایرنا: در بخش صدور اسناد برای اراضی کشاورزی چه اقداماتی داشتید؟
قلنجی: در صدور اسناد اراضی کشاورزی که مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی است نقشه کاداستر برای ۶۴۸ هزار هکتار از اراضی تهیه و به اداره ثبت اسناد و املاک استان ارایه شده است. درصدور اسناد اراضی کشاورزی که مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی است نقشه کاداستر برای ۶۴۸ هزار هکتار از اراضی تهیه و به اداره ثبت اسناد و املاک استان ارایه شده است.
در این زمینه شرکتهای طرف قرار داد ثبت اسناد و املاک استان ۲۶ هزار پرونده جمع آوری و در اختیار جهاد کشاورزی شهرستانها قرار دادهاند که به صورت شبانه روزی توسط همکاران جهاد کشاورزی بررسی شدهاند.
در ادامه این اقدامات و برای صدور اسناد کشاورزی ۲۲ هزار پرونده بررسی و تایید و در اختیار اداره ثبت اسناد قرار داده شده است و تا به امروز طبق گزارش اداره ثبت اسناد و املاک آذربایجان غربی در این راستا برای ۲۲۰ هزار هکتار از این اراضی سند تک برگی کاداستری صادر شده است.
ایرنا: در کمسیون رفع تداخلات چه فعالیتهایی داشتید؟
قلنجی : ۹۴۶ پلاک از ابتدای اجرایی شدن قانون رفع موانع تولید در سال ۱۳۹۴تا به امروز در کمیسیون مطرح شده که مساحت آن یک میلیون و ۲۰۶ هزار هکتار بوده که مساحت اراضی رفع تداخل ۱۲۶ هزار و ۲۷۴ هکتار بوده است که به چرخه تولید بازگشتند.
امسال هم ۳۴۲ پلاک در کمسیون رفع تداخل مطرح کردهایم و از نظر تعداد پلاکهای مطرح شده در کشور رتبه برتر را دارا هستیم.
ایرنا: در راستای حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال زایی چه میزان واگذاری اراضی داشتید؟
قلنجی: در راستای حمایت از سرمایه گذاری در این بخش حدود ۱۷ هکتار زمین برای اجرای طرحهای کشاورزی واگذار شده است.
همچنین ۷۴۰ هکتار از اراضی ملی و دولتی جهت سرمایه گذاری به طرحهای غیر کشاورزی و چهار هکتار هم در زمینه طرحهای وابسته به کشاورزی به شرکتهای دانش بنیان واگذار شده است.
۷۴۰ هکتار از اراضی ملی و دولتی جهت سرمایه گذاری به طرح های غیر کشاورزی و چهار هکتار هم در زمینه طرح های وابسته به کشاورزی به شرکتهای دانش بنیان واگذار شده است. با هدف حمایت از اشتغالزایی در اراضی کشاورزی و در راستای قانون حفظ کاربری ۳۵۰ مورد از مالکان اراضی کشاورزی درخواست تغییر کاربری داشتند که برای ۸۳ هکتار مجوز برای ایجاد طرحهای کشاورزی و غیر کشاورزی و سرمایه گذاری در این زمینه صادر شده است.
وی در پایان این گفت و گو از تمامی مردم استان درخواست کرد که برای حفاظت از اراضی کشاورزی برای نسل های آینده درجهت جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی مشارکت کنند و تخریب و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی ۱۳۱ گزارش دهند.
نظر شما