حاتم طهماس پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: از زمان اجرای این طرح تاکنون در مجموع هزار و ۱۶۳ پنل خورشیدی در بین عشایر این استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه سال آینده هم روند توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر استان ادامه خواهد داشت،افزود: با توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر علاوه بر جلوگیری از قطع درختان، تخریب محیط زیست نیز کاهش می یابد.
مدیر کل امور عشایری استان اردبیل اضافه کرد: تامین روشنایی چادرهای عشایری، شارژ تلفنهای همراه و تبلت دانش آموزان، جلوگیری از حمله حیوانهای وحشی و جلوگیری از گزیدگی ناشی از تاریکی، قابل حمل بودن و جابهجایی در موعدهای کوچ از جمله مزایای استفاده از پنلهای خورشیدی است.
طهماس پور اظهار کرد: همانگونه که عشایر به آب آشامیدنی سالم نیاز دارند، برق نیز از دیگر اولویت های زندگی آنها است که با رساندن انرژی برق به سیاه چادرهای عشایر می توان ضمن پاسخگویی به این نیاز آنها به حفظ محیط زیست و استفاده از انرژی پاک کمک کرد.
وی ادامه داد: هزینه تمام شده تامین و نصب هر دستگاه پنل خورشیدی برای عشایر بیش از ۱۰۰ میلیون ریال است که عشایر تنها ۱۰ درصد از این رقم را پرداخت می کنند و دولت تامین ۹۰ درصد از این هزینه ها را تقبل کرده است.
مدیر کل امور عشایری استان اردبیل گفت: در جلسه کارگروه توسعه روستایی و عشایری کشور که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، مصوب شده که تا پایان سال آینده در بین تمامی عشایر کشور از جمله استان اردبیل پنل خورشیدی توزیع شود و هیچ عشایری در تامین انرژی مورد نیاز از جمله برق مشکلی نداشته باشد.
به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی میکنند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید میکنند.
هماکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.
نظر شما