رجبعلی قربان زاده شامگاه دوشنبه در نخستین نشست ۲ روزه هم اندیشی منطقه یک کشور باعنوان توسعه آبزی پروری گفت: در راستای توسعه آبزی پروری یکی از اولویتهای شیلات ایران با توجه به مشکلات آب شیرین و خشکسالیهای پیاپی بحث پرورش ماهی در دریاست.
وی عنوان کرد: در این راستا شیلات ایران بدنبال دستیابی به توسعه صنعت آبزی پروری در طول پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی شمالی، جنوبی و جزایر کشور در آبهای شور و لب شور می باشد.
وی افزود: پرورش ماهی در دریا و یا قفس و نیز توسعه پرورش ماهی در سواحل مانند ماهیان خاویاری و میگو دیگر اولویت شیلات است که با توجه به نوپا بودن این صنعت اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: استانهای شمالی بویژه گیلان باید به هر طریق ممکن این صنعت نوپا را راه اندازی و یک نمونه موفق آن را برای جذب سرمایه گذار بیشتر معرفی کنند.
قربان زاده تاکید کرد:سازمان شیلات ایران تلاش دارد با راه اندازی این صنعت به کمک همه دستگاههای مرتبط تاسیسات پشتیبانی قفس را در اراضی و اسکله ایجاد کند.
وی اضافه کرد:بر اساس مطالعات انجام شده امکان تولید بیش از ۴.۶ میلیون تن پرورش ماهی در دریا(قفس) در ابهای خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر وجود دارد که حدود ۱ میلیون تن آن در دریای خزر پیش بینی شده است.
مدیرکل برنامه ریزی و بودجه شیلات ایران در ادامه هدف از تقسیم بندی استانهای کشور به ۶ منطقه آبزی پروری را همافزایی و تبادل تجربه جهت استفاده از تجربیات مفید استانها در بخشهای مختلف عنوان کرد و افزود: شیلات در برنامه تحولی بدنبال افزایش ۳۰ درصدی تولید در آبزی پروری با ارتقا بهرهوری است. در این برنامه تحولی شیلات به دنبال دستیابی به تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع آبزیان در سال میباشد.
وی سهم گیلان از تولید ۲.۶ میلیون تن انواع آبزیان را ۱۱ درصد اعلام و عنوان کرد: این استان در آبزی پروری بعنوان منطقه یک سهمی ۱۷ درصدی (یک میلیون و ۵۴۰ هزار تن) دارد.
وی در ادامه خواستار شناسنامه دار شدن مزارع آبزی پروری کشور شد و اظهار کرد: ادارات کل در استانها باید آمار دقیقی از مزارع آبزی پروری در خود داشته باشند.
قربانزاده اضافه کرد: باید به سمت افزایش تولید در واحد سطح حرکت کنیم و برای دستیابی به این مهم راهی جز مکانیزه کردن مزارع نداریم.
وی، هوشمند سازی و مکانیزه کردن مزارع آبزی پروری و در بخش صید و صیادی کاهش ضایعات و کیفیت محصولات آبزی را پروژه هایی دانست که در بحث بهره وری ۱۴۰۱ این سازمان تعریف شده اند و در سال آتی با هماهنگی معاونت تخصصی برای این اهداف باید پروژه تعریف شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از منابعی که می تواند ایران را در دستیابی به اقتصاد منهای نفت یاری کند، شیلات است و اقتصاد دریا محور ظرفیت های بسیاری دارد که به طور کامل از آن استفاده نشده است.
نظر شما