به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی فرمانداری همدان، اسدالله ربانی مهر در جلسه هماهنگی ثبت جهانی سیر اظهار داشت: همدان در تولید محصول سیر و موسیر دارای جایگاه ممتاز و برجسته ای است و سیر تولیدی همدان با توجه به استانداردهای جهانی یک برند و نشان خاص دارد.
وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی سیر همدان ادامه داد: جهانی شدن سیر آرزوی دیرینه کشاورزان همدانی است و در برندسازی، توسعه و تحول صادرات این محصول کشاورزی در شهر همدان نقش چشمگیری ایفا می کند.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان تاکید کرد: ادارات جهاد کشاورزی و صمت با همکاری اتحادیه تعاونی سیر و موسیر نسبت به پیگیری ثبت جهانی سیر در سال ۱۴۰۲ اقدام کنند.
ربانی مهر ادامه داد: ثبت جهانی سیر همدان کمک بزرگی به حل مشکلات فعلی سیرکاران از کشت و برداشت استاندارد، صادرات، بسته بندی و توسعه این محصول دارد و از همه مهمتر کمک بزرگی به اشتغالزایی و توسعه کشاورزی در این منطقه است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان با بیان اینکه سیر تولیدی در همدان بهعنوان یک برند خاص در سال ۱۳۹۶ به ثبت ملی رسید افزود: پیگیری برای ثبت جهانی آن نیز در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: بیشترین محصول سیر همدان در ۱۲ روستای منطقه از جمله روستاهای مسیر امامزاده کوه، روستای سولان، انصار الامام، یکن آباد و همچنین شهر مریانج تولید و به بازار عرضه میشود.
بیشترین میزان سیر این استان در شهرستان همدان کشت می شود و حدود هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد، برهمین اساس و به دلیل پیشتازی تولید سیر در این خطه حاصلخیز، همدان «قطب تولید سیر کشور» لقب گرفته است.
سومین جشنواره سیر روستای سولان سال ۱۳۹۸ برگزار شد که در چند سال اخیر و به دلیل شیوع ویروس کرونا این جشنواره برگزار نشده است.
چهارمین جشنواره سیر و موسیر به مدت ۲ روز تیرماه امسال در روستای سولان برگزار شد.
گفتنی است، سیر تولیدی در کشور در ۲ سال گذشته ۱۳۳ هزار تن بوده که ۵۱ هزار تن از آن یعنی ۴۰ تا ۵۰ درصد تولید کشور به استان اختصاص دارد.
سال زارعی گذشته ۴۲ هزار تن سیر خشک در چهار هزار هکتار سطح زیر کشت در استان تولید شده است و هشت هزار و ۳۰۰ تن نیز سیرتر برای مصرف تازه خوری تولید شده است.
نظر شما